360 graden animatie laten maken

Een 360 graden animatie, ook wel een virtual reality animatie genoemd, geeft de kijker controle over wat hij/zij ziet. De kijker is in controle over de camera en kan letterlijk alle hoeken van de video bekijken. Dat zorgt voor een unieke ervaring.

Voeg hier een virtual reality bril aan toe en jouw kijker waant zich echt in een andere wereld. Een wereld die draait om jouw verhaal, jouw product… en die jij tot in de kleinste details kunt creëren.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

2:05

Traffic Today // Wervingsvideo

Een wervingsvideo om nieuwe mensen aan te trekken.

1:22

HYDAC // Promotievideo

Een bedrijfsfilm die echte beelden combineert met verschillende grafische en tekstuele 3D animaties.

Wat is 360 graden animatie en hoe werkt het?

360 graden animatie is cool, hip en een indrukwekkende vorm van interactieve video of animatievideo. Je bent volledig in controle omdat je de camera zelf kan besturen. We kunnen er van alles over vertellen maar laten je het liever beleven:

Het technische verhaal: bij 360 graden animatie laten maken wordt een virtuele 3D omgeving gebouwd waarin een virtuele camera wordt geplaatst. Daarna gaat de computer aan het werk en berekent een hele “grote” animatievideo. Door gebruik te maken van je muis, toetsenbord of je mobiel kun je vervolgens door de “grote” animatie navigeren. De ultieme beleving en kracht van een 360 graden animatie ervaar je echter met een virtual reality (VR) bril. Deze zijn al vanaf vier euro te koop dus laat je verrassen!

360 graden animatie - 360 Graden Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF
Wil jij weten wat 360 graden animatie voor jou kan betekenen?

Voorbeeld van een 360 graden animatie van ZoomWorks

Plan van aanpak bij een 360 graden animatie

Stap 1 – Concept en planning
Op basis van informatie uit het kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook meteen mogelijke videomarketing tools in mee. We komen ook met voorbeelden om jou een idee te geven welke richting jouw 360 graden animatie op gaat. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jou verwachten.

Stap 2 – Storyboarden
Wij werken het concept verder uit in een storyboard. Zie dit als een soort stripverhaal. De verhaallijn wordt duidelijk en bij iedere scene schetsen we een beeld. Plaatje voor plaatje krijgt jouw 360 graden animatie steeds meer vorm.

Stap 3 – Modelling & belichting
Tijd om de scenes uit het storyboard écht uit te werken. Voor iedere scene moeten namelijk 3D modellen worden gemaakt. Iets waar de 3D specialist van smult! Zie het als digitaal beeldhouwen. We beginnen met een ruw object, zoals een kubus en eindigen met een perfect uitziende boormachine. Als alle 3D modellen zijn ontworpen is het tijd om de scenes sferisch digitaal te belichten.

Stap 4 – Animeren & sound engineering
De 3D wereld wordt nu tot leven gebracht door onze 3D animator door beweging aan te brengen in de scenes. Een hele leuke fase! Wanneer de animatie klaar is zoekt onze sound engineer er bijpassend muziek bij en voorziet de animatie van geluidseffecten, wat de animatie echt afmaakt!

Stap 5 – Interactiviteit toevoegen
Een 360 graden animatie heeft interactiviteit nodig om de mensen echt om zich heen te laten kijken. Onze interaction designer gaat aan de slag en zorgt ervoor dat jouw kijkers zich echt ín de animatie zullen wanen.

Roadmap - 360 graden animatie - ZoomWorks - GIF
Bij ZoomWorks weet je wat je kunt verwachten en krijg je geen verrassingen achteraf.

Kosten van een 360 graden animatie laten maken

Een vraag die wij vaak krijgen is: “Hoeveel kost een 360 graden animatie laten maken?”. Een simpele vraag met een niet zo eenvoudig antwoord. Iedere 360 graden animatie is namelijk maatwerk. De kosten zijn dan ook sterk afhankelijk van een aantal factoren. In het kort kunnen we zeggen: hoe meer arbeidsuren, hoe duurder. Maar ook: hoe mooier wij het resultaat kunnen maken. Dat geldt zowel voor animaties, als voor video’s.

Om je toch een globaal idee te geven: gemiddeld liggen de kosten voor een 360 graden animatie tussen de €3.000,- en €15.000,-.

Doorlooptijd bij een 360 graden animatie laten maken

Een andere vraag die we vaak krijgen is hoe lang het duurt om een 360 graden animatie te laten maken. Ook dit is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor? Hoe snel wij met jou kunnen schakelen. Hoe eerder wij een reactie van jou ontvangen, hoe sneller wij weer verder kunnen… hoe eerder jouw animatie af kan zijn.

De gemiddelde doorlooptijd van een 360 graden animatie ligt rond de drie tot zes weken. Maar het kán dus sneller.

1:44

SHPV // 2D animatie

Jouw systeem helder uitleggen in een 2D animatie.

1:29

CircularOffice // 3D animatie

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

1:29

Inuteq // 3D animatie

Live beelden en 3D animatie combineren om de werking van jouw product uit te leggen.

Voordelen 360 graden animatie

  • Totale ontwerpvrijheid: Een 360 graden animatie geeft jou een fantasiewereld waar je alles mee kan doen wat jij wil! Oftewel, al jouw fantasieën kunnen vormgegeven worden. Daarnaast kun je door de ontwerpvrijheid overbodige informatie achterwege laten. Het filteren zorgt ervoor dat de boodschap ontzettend helder is.
  • Tevreden klanten: de kijker is zelf in controle, bekijkt daarom alleen informatie waar hij in geïnteresseerd is en dat maakt de kijker meer tevreden.
  • Dikke kijkcijfers: uit onderzoek is gebleken dat 360 graden animatie veel vaker volledig afgekeken wordt in vergelijking met 2D animatie.
  • Bindmiddel: door de interactie en belevenis ontstaat er meer betrokkenheid bij de kijker.
  • Vertrouwen: kijkers hebben het gevoel dat er bij een 360 graden animatie niks achter wordt gehouden doordat ze de inhoud van alle kanten kunnen bekijken. Deze transparantie schept vertrouwen. Maar liefst 90% van de kijkers geeft aan dat 360 graden animatie een doorslaggevende rol speelt bij het maken van aankoopbeslissingen door de transparante presentatie.
  • Het WOW-Effect: Een 360 graden animatie is echt iets unieks! Je kunt je doelgroep binnen no time in een andere wereld plaatsen.
3D animatie - 360 graden animatie - ZoomWorks - GIF
Info over 360 graden animatie?
‘Ik breng jouw 360 graden animatie graag tot leven.’
En het leuke is, dat doe ik samen met een team van andere audiovisuele specialisten en online marketeers. We hebben alles zelf in huis. Fijn én snel. En altijd met een gaaf eindresultaat.
Yoni Wentzel
3D animator & Motion designer. Hij is creatief en veelzijdig in het uitzetten van geanimeerde verhaallijnen.

Laat jouw verhaal van alle kanten zien!

Geef jouw doelgroep een unieke en volledige kijk op jouw verhaal. En laat ons jou daarbij helpen, en er voor zorgen dat je jouw doel behaald. We maken namelijk niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder en zorgen we dat jouw 360 graden animatie echt gezien wordt!