360 graden animatie laten maken

Een 360 graden animatie, ook wel een virtual reality animatie genoemd, geeft de kijker controle over wat hij/zij ziet. De kijker is in controle over de camera en kan letterlijk alle hoeken van de video bekijken. Dat zorgt voor een unieke ervaring.

Voeg hier een virtual reality bril aan toe en jouw kijker waant zich echt in een andere wereld. Een wereld die draait om jouw verhaal, jouw product… en die jij tot in de kleinste details kunt creëren.

07:04

Quooker // 3D animatie

Leg installatieprocessen op een heldere manier uit met behulp van een 3D animatie.

1:47

BMN // 3D animatie

Jou werkwijze en ideeën op een unieke manier weergeven met behulp van 3D animatie.

1:29

CircularOffice // 3D animatie

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

Wat is het en hoe werkt het?

360 graden animatie is cool, hip en een indrukwekkende vorm van interactieve video. Je bent volledig in controle omdat je de camera zelf kan besturen. We kunnen er van alles over vertellen maar laten je het liever beleven.

Hoe het werkt?: er wordt een virtuele 3D omgeving gebouwd waarin een virtuele camera wordt geplaatst. Daarna gaat de computer aan het werk en berekent een hele “grote” animatievideo. Door gebruik te maken van je muis, toetsenbord of je mobiel kun je vervolgens door de video navigeren en alle kanten op kijken. De ultieme beleving en kracht ervaar je echter met een virtual reality (VR) bril. Deze zijn al vanaf vier euro te koop dus laat je verrassen!

360 graden animatie - 360 Graden Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF
Wil jij weten wat 360 graden animatie voor jou kan betekenen?

Voorbeeld van een 360 graden animatie van ZoomWorks

Plan van aanpak

Stap 1 – Concept en planning
Op basis van informatie uit het kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook meteen mogelijke videomarketing tools in mee. We komen ook met voorbeelden om jou een idee te geven welke richting jouw video op gaat. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jou verwachten.

Stap 2 – Storyboarden
Wij werken het concept verder uit in een storyboard. Zie dit als een soort stripverhaal. De verhaallijn wordt duidelijk en bij iedere verhaallijn schetsen we ook een visueel beeld.

Stap 3 – Modelling & belichting
Tijd om de scenes uit het storyboard écht uit te werken. Voor iedere scene moeten namelijk 3D modellen worden gemaakt. Iets waar de 3D specialist van smult! Zie het als digitaal beeldhouwen. We beginnen met een ruw object, zoals een kubus en eindigen met een perfect uitziende boormachine. Als alle 3D modellen zijn ontworpen is het tijd om de scenes sferisch digitaal te belichten.

Stap 4 – Animeren & sound engineering
De 3D wereld wordt nu tot leven gebracht door onze 3D animator door beweging aan te brengen in de scenes. Een hele leuke fase! Wanneer de animatie klaar is zoekt onze sound engineer er bijpassende muziek bij en voorziet deze van geluidseffecten, wat de animatie echt afmaakt!

Stap 5 – Interactiviteit toevoegen
Een 360 graden animatie heeft interactiviteit nodig om de mensen echt om zich heen te laten kijken. Onze interactieve designer gaat aan de slag en zorgt ervoor dat jouw kijkers zich echt ín de animatie zullen wanen.

Roadmap - 360 graden animatie - ZoomWorks - GIF
Bij ZoomWorks weet je wat je kunt verwachten en krijg je geen verrassingen achteraf.

Kosten van een 360 graden animatie

Een vraag die wij vaak krijgen is: “Hoeveel kost zoiets dan?”. Een simpele vraag met een niet zo eenvoudig antwoord. Iedere video is namelijk maatwerk. De kosten zijn dan ook sterk afhankelijk van een aantal factoren. In het kort kunnen we zeggen: hoe meer arbeidsuren, hoe duurder. Maar ook: hoe mooier wij het resultaat kunnen maken. Dat geldt zowel voor animaties, als voor video’s.

Om je toch een globaal idee te geven: gemiddeld liggen de kosten tussen de €3.000,- en €15.000,-.

Doorlooptijd

Een andere vraag die we vaak krijgen is hoe lang het duurt om een 360 graden animatie te laten maken. Ook dit is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor? Hoe snel wij met jou kunnen schakelen. Hoe eerder wij een reactie van jou ontvangen, hoe sneller wij weer verder kunnen… hoe eerder jouw animatie af kan zijn.

De gemiddelde doorlooptijd ligt rond de drie tot zes weken. Maar het kán dus sneller, afhankelijk van de reactietijd en complexiteit.

1:29

Inuteq // 3D animatie

Live beelden en 3D animatie combineren om de werking van jouw product uit te leggen.

1:18

Aerox // 3D animatie

Op grafisch aantrekkelijke wijze met een 3D animatie jouw product en bijbehorende USP's presenteren.

1:29

Burgerhout // Promotievideo

USP's inzichtelijk maken op een heldere manier dankzij een combinatie van echte beelden en animatie.

De grootste voordelen

  • Totale ontwerpvrijheid: Een 360 graden animatie geeft jou een fantasiewereld waar je alles mee kan doen wat jij wil! Oftewel, al jouw fantasieën kunnen vormgegeven worden. Daarnaast kun je door de ontwerpvrijheid overbodige informatie achterwege laten. Het filteren zorgt ervoor dat de boodschap ontzettend helder is.
  • Tevreden klanten: de kijker is zelf in controle, bekijkt daarom alleen informatie waar hij in geïnteresseerd is en dat maakt de kijker meer tevreden.
  • Dikke kijkcijfers: uit onderzoek is gebleken dat 360 graden animatie veel vaker volledig afgekeken wordt in vergelijking met 2D animatie.
  • Bindmiddel: door de interactie en belevenis ontstaat er meer betrokkenheid bij de kijker. Het verbindt de kijker aan jouw product of dienst.
  • Vertrouwen: kijkers hebben het gevoel dat er niks achter wordt gehouden doordat ze de inhoud van alle kanten kunnen bekijken. Deze transparantie schept vertrouwen. Maar liefst 90% van de kijkers geeft aan dat deze stijl video een doorslaggevende rol speelt bij het maken van aankoopbeslissingen door de transparante presentatie.
  • Het WOW-Effect: Een 360 graden animatie is echt iets unieks! Je kunt je doelgroep binnen no time in een andere wereld plaatsen.
3D animatie - 360 graden animatie - ZoomWorks - GIF
Info over 360 graden animatie?

‘Ik breng jouw idee graag tot leven!’
En het leuke is, dat doe ik samen met een team van andere audiovisuele specialisten en online marketeers. We hebben alles zelf in huis. Fijn én snel. En altijd met een gaaf eindresultaat.
Thomas Schulte
Cameraman & Video Editor. Door zijn scherpe oog weet hij iedere opname mooi vast te leggen.

Laat jouw verhaal van alle kanten zien!

Geef jouw doelgroep een unieke en volledige kijk op jouw verhaal. En laat ons jou daarbij helpen, en er voor zorgen dat je jouw doel behaald. We maken namelijk niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder en zorgen we dat jouw 360 graden animatie echt gezien wordt!