360 graden animatie laten maken

Een 360 graden animatie laten maken wordt ook wel een virtual reality animatie genoemd. Wij van ZoomWorks zijn hier al een aardige tijd laaiend enthousiast over. Want door het toevoegen van de extra dimensie krijg je controle in wat jij wil zien.

Voeg hier een virtual reality bril aan toe en je komt in een compleet andere wereld. Maar pas op dat je niet wordt meegezogen en de realiteit verliest!

Wat is 360 graden animatie en hoe werkt het?

360 graden animatie is cool, hip en een nieuwe vorm van interactieve animatie of video. Je bent volledig in controle omdat je de camera zelf kan besturen. We kunnen er van alles over vertellen maar laten je het liever beleven:

Het technische verhaal: bij 360 graden animatie laten maken wordt een virtuele 3D omgeving gebouwd waarin een virtuele camera wordt geplaatst. Daarna gaat de computer aan het werk en berekent een hele “grote” animatievideo.  Door gebruik te maken van je muis, toetsenbord of je mobiel kun je vervolgens door de “grote” animatie navigeren. De ultieme beleving en kracht van  een 360 graden animatie ervaar je echter met een virtual reality (VR) bril. Deze zijn al vanaf vier euro te koop dus laat je verrassen!

360 graden animatie - 360 Graden Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF
1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

Traffic Today // Wervingsvideo

Een wervingsvideo om nieuwe mensen aan te trekken.

1:22

HYDAC // Promotievideo

Een bedrijfsfilm die echte beelden combineert met verschillende grafische en tekstuele 3D animaties.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Voorbeeld van een 360 graden animatie van ZoomWorks

Voordelen 360 graden animatie

 • Totale ontwerpvrijheid: Een 360 graden animatie geeft jou een fantasiewereld waar je alles mee kan doen wat jij wil! Oftewel, al jouw fantasieën kunnen vormgegeven worden. Daarnaast kun je door de ontwerpvrijheid overbodige informatie achterwege laten. Het filteren zorgt ervoor dat de boodschap ontzettend helder is.
 • Tevreden klanten: de kijker is zelf in controle, bekijkt daarom alleen informatie waar hij in geïnteresseerd is en dat maakt de kijker meer tevreden.
 • Dikke kijkcijfers: uit onderzoek is gebleken dat 360 graden animatie veel vaker volledig afgekeken wordt in vergelijking met 2D animatie.
 • Bindmiddel: door de interactie en belevenis ontstaat er meer betrokkenheid bij de kijker.
 • Vertrouwen: kijkers hebben het gevoel dat er bij een 360 graden animatie niks achter wordt gehouden doordat ze de inhoud van alle kanten kunnen bekijken. Deze transparantie schept vertrouwen. Maar liefst 90% van de kijkers geeft aan dat 360 graden animatie een doorslaggevende rol speelt bij het maken van aankoopbeslissingen door de transparante presentatie.
 • Het WOW-Effect: Een 360 graden animatie is echt iets unieks! Je kunt je doelgroep binnen no time in een andere wereld plaatsen.
3D animatie - 360 Graden Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF

Doorlooptijd en kosten 360 graden animatie laten maken

De doorlooptijd van een 360 graden animatie laten maken ligt meestal rond de 3 tot 6 weken. Het is namelijk afhankelijk van veel factoren zoals arbeidsuren, het bouwen van de virtuele wereld, de complexiteit van de animaties en tijdsduur van de gehele 360 graden animatie. De kosten zijn afhankelijk van de eerder genoemde factoren en zitten vaak tussen de 3.000 en 15.000 euro. Bovenstaande 360 graden animatie past echter niet helemaal in dat budget ;).

SHPV // 2D animatie

Jouw systeem helder uitleggen in een 2D animatie.

1:29

CircularOffice // 3D animatie

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

Inuteq // 3D animatie

Live beelden en 3D animatie combineren om de werking van jouw product uit te leggen.

Hoe wordt een 360 graden animatie gemaakt?

 • Intake gesprek: We komen graag bij jou langs en willen alles over je weten. Hierin zal duidelijk worden wat het doel is, wie jouw doelgroep is, wat jouw kijker moet beleven etc.
 • Planning, Voice-over en Stijlframes: Op basis van het intakegesprek gaan wij een script maken waarin de bouwstenen uitgebreid beschreven worden. Niet helemaal tevreden? Ten eerste dat komt bij ZoomWorks niet voor. Ja, je leest het goed. We gaan net zo lang door tot we beiden tevreden zijn. Ten tweede is dat waar.
 • Storyboarden: Een stripverhaal maar dan iets anders. Plaatje voor plaatje wordt elke scene uitgewerkt en dat noemen we storyboarden.
 • Modelling: Alle scenes zijn voorzien van 3D modellen die op maat gemaakt moeten worden. Dit is iets waar de 3D specialist van smult! Je kunt het wel zien als digitaal beeldhouwen. Beginnen met een ruw object als een kubus en eindigen met bijvoorbeeld een kauwgombalautomaat die er perfect uitziet.
 • Animeren, belichting en materialen: In deze fase worden de modellen in de virtuele omgeving tot leven gebracht. Alles krijgt een toplaag of een jasje aan.
 • Sound engineering: Valt er een auto uit de lucht naast je voeten op de grond? Vliegen er vogels om je heen? Dit zijn geluiden die moeten kloppen om de juiste beleving te creëren. De voice-over wordt ingesproken door een professionele stemacteur en de muziek wordt uitgekozen.
 • Videomarketing: Hoo! We zijn er nog niet. De laatste stap wordt vaak vergeten maar is cruciaal. Want hoe zorg je ervoor dat jouw 360 graden animatie de juiste mensen bereikt en ze gaan doen wat jij wil? Onze digitale marketeers kunnen je er van alles over vertellen, zodat jouw 360 graden animatie ook écht zijn doel bereikt.

 

Wat wil jij zien in jouw VR-bril?

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.