360 graden video laten maken

Video is niet meer weg te denken uit iedere serieuze marketingstrategie. Toch maken nog weinig mensen gebruik van 360 graden video. Een gemiste kans, want hoe gaaf is het als je overal waar je kijkt video ziet? Best een unieke beleving, al zeggen we het zelf.

We vertellen je er dan ook graag meer over aan de hand van een gesprek. Hoe het werkt, de voordelen, slimme toepassingen, kosten.. alles komt aan bod.

1:12

ZoomWorks // Virtual reality video

De kijker onderdompelen in jouw huisstijl.

4:15

Pulastic // Interactieve productvideo

De kijker de controle geven dankzij interactieve video.

0:49

UTC // 3D animatie

3D animatie inzetten om jouw klanten te informeren en jouw meerwaarde uit te leggen.

Wat is het en hoe werkt het?

360 graden video is een nieuwe vorm van interactieve video waarbij je volledig in controle bent omdat je de camera zelf kan besturen. We kunnen er van alles over vertellen maar laten je het liever beleven.

Het technische verhaal: bij het laten maken van 360 graden video wordt gebruik gemaakt van zes camera’s met fisheye lenzen. Hieruit ontstaan zes reguliere video’s die op vakkundige wijze samengevoegd worden tot één. Door gebruik te maken van je muis, toetsenbord of je mobiel kun je vervolgens door de “zes” video’s navigeren. Zo lijkt het net of je zelf in deze ruimte bent. De ultieme beleving ervaar je echter met een virtual reality (VR) bril. Deze zijn al vanaf vier euro te koop. Laat je verrassen!

360 graden video - 360 Graden Video - ZoomWorks - GIF - WIT V2

Wow, wat zie ik daar...

Dat is wat jouw kijkers zullen zeggen als je een 360 graden video laat maken. Uit ervaring weten we namelijk dat het een hele belevenis is die mensen vaak erg indrukwekkend vinden. En leuk, want ze zijn zelf in controle en kunnen zelf bepalen waar ze naartoe kijken. En dát is nou juist de kracht. We verrassen je graag met een aantal gave voorbeelden.

Voorbeeld van een 360 graden video

Plan van aanpak

Stap 1 – Concept en planning
Na een kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept en passende prijs. In dit concept worden ook alle mogelijke videomarketingtools meegenomen, samen met een aantal voorbeelden en een globale planning. Zo weet je wanneer jij iets van ons kunt verwachten, en wanneer wij iets van jou verwachten.

Stap 2 – Script, voice-over & stijlframes
Als jij enthousiast ben over het concept gaan we verder en maken we een script. Deze bestaat meestal uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een globale verhaallijn voor de video. De kijker is zelf in controle over wat hij ziet, waardoor deze fase extra gedetailleerd wordt uitgewerkt.

Stap 3 – Draaiboek
Voordat we kunnen filmen moeten we eerst uitwerken wat we willen filmen, wanneer en wie en wat daar voor nodig zijn. Deze informatie wordt verwerkt in één document, het draaiboek, en dient als houvast voor de opnames.

Stap 4 – Opnames
Tijd om alles op camera vast te leggen! Onze filmcrew komt bij je langs en filmt alle voorbereidde scenes. Maar het kan ook zijn dat alleen onze cameraman langskomt om een camera installatie op te hangen. Het ligt er maar net aan voor wat voor concept je hebt gekozen. Hoe dan ook, het resulteert altijd in indrukwekkende beelden.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Onze video editor gaat vervolgens op zoek naar de mooiste beelden en de beste combinaties. Maar een video ervaring is niet compleet zonder geluid, dus gaat onze audio engineer op zoek naar bijpassende muziek en geluidseffecten die het beeld meer tot leven laten komen. Vervolgens gaan er een aantal versies heen en weer, net zo lang totdat er een eindproduct is waar iedereen blij van wordt!

Roadmap - 360 Graden Video - ZoomWorks - GIF - WIT
Heb jij een vraag of wil je meer weten? Bel ZoomWorks gewoon.

Wat kost een 360 graden video?

Iedere video is maatwerk. Altijd. Daarom is een vraag als deze erg moeilijk om te beantwoorden zonder aanvullende informatie van jou. Wat is het doel van de video? Wat is de doelgroep? Wat moet er allemaal in de video? Slechts een aantal factoren die invloed hebben op de prijs. De meeste kosten worden bepaald door de hoeveelheid arbeidsuren die in de productie worden gestoken.

Om je toch een richtlijn te geven: gemiddeld kost deze stijl video tussen de €1.000,- en €20.000,- euro. Een flink verschil, maar totaal afhankelijk van wat je met de video wilt. Zo wil de ene klant een video van de hoogste kwaliteit met interactieve onderdelen, personalisatie en geanimeerde elementen, terwijl de andere klant een relatief eenvoudige video wil van prima kwaliteit.

Doorlooptijd bij een 360 graden video laten maken

Een 360 graden video laten maken duurt vaak tussen de vier en zes weken. De exacte doorlooptijd kan echter per productie verschillen. Er is wel één factor die de grootste invloed heeft op de doorlooptijd en er voor kan zorgen dat jouw video eerder klaar is óf juist langer duurt. Wat de factor is? Hoe snel wij met jou kunnen schakelen. Hoe sneller jij reageert, hoe eerder wij weer door kunnen en hoe sneller jouw video klaar kán zijn. Maar moeten wij steeds lang wachten voordat wij een reactie krijgen, dan verloopt het proces stroperiger en kan het juist langer duren.

Doorlooptijd - 360 Graden Video - ZoomWorks - GIF - WIT
1:28

ZW // Bedrijfsvideo

Video werkt. We kunnen het je vertellen, maar laten het je liever beleven.

1:29

Burgerhout // Promotievideo

USP's inzichtelijk maken op een heldere manier dankzij een combinatie van echte beelden en animatie.

0:46

Kvadrat Shade // 3D animatie

Laat de werking van jouw product van alle mogelijke kanten zien via 3D animatie.

Wil jij een 360 graden video laten maken?

De grootste voordelen

  • Blijere klanten: de kijker is zelf in controle, bekijkt daarom alleen informatie waar hij in geïnteresseerd is en dat maakt de kijker meer tevreden.
  • Dikke kijkcijfers: uit onderzoek is gebleken dat 360 graden video veel vaker volledig afgekeken wordt in vergelijking met reguliere video.
  • Bindmiddel: door de interactie en belevenis ontstaat er meer betrokkenheid bij de kijker.
  • Vertrouwen: kijkers hebben het gevoel dat er bij een 360 graden video niks achter wordt gehouden doordat ze de inhoud van alle kanten kunnen bekijken. Deze transparantie schept vertrouwen. Maar liefst 90% van de kijkers geeft aan dat 360 graden video een doorslaggevende rol speelt bij het maken van aankoopbeslissingen door de transparante presentatie.

Slimme toepassingen

  • Beursmagneet: mensen willen graag nieuwe dingen beleven. Zeker op een beurs. Door de inzet van 360 graden video in combinatie met een VR bril kun je mensen deze belevenis bieden en zal je zien dat het een beursmagneet wordt.
  • Preview: of het nu voor of na de productlancering is, je kunt mensen al heel vroeg in het aankoopproces een preview geven om ze enthousiast te maken en hun vertrouwen te winnen.
  • Teleportatie: altijd al eens willen teleporteren naar een avontuurlijke plek? Nu is het mogelijk, niets is te gek en alle grenzen zijn weg. Lekker toch, even ontspannen op het strand van je favoriete vakantiebestemming?
  • Entertainment: 360 graden video is ook gewoon leuk! Met een vette video zorg je voor een unieke en vaak onvergetelijke ervaring.

 

Slimme toepassingen - 360 Graden Video - ZoomWorks - GIF - WIT
‘Mensen omverblazen? Doe het met video.’
Want toffe video's en animaties maken, dat is wat wij het liefst doen. Met een enthousiast team van audiovisuele specialisten en digitale marketeers. Mogen wij jou ook blij maken?
Thomas Schulte
Cameraman & Video Editor. Door zijn scherpe oog weet hij iedere opname mooi vast te leggen.

Wow, wat zie ik daar...

Dat is wat jouw kijkers zullen zeggen. Uit ervaring weten we namelijk dat het een hele belevenis is die mensen vaak erg indrukwekkend vinden. En leuk, want ze zijn zelf in controle en kunnen zelf bepalen waar ze naartoe kijken. En dát is de kracht van een 360 graden video. We verrassen je graag met een aantal gave voorbeelden.