360 graden video laten maken

Een coole videomarketing trend die de markt verovert is 360 graden video. Oftewel: video overal waar je maar kijkt.

Maar hoe werkt het, wat zijn nou eigenlijk de voordelen, wat zijn slimme toepassingen en wat zijn de kosten van 360 graden video laten maken?

Wat is 360 graden video en hoe werkt het?

360 graden video is een nieuwe vorm van interactieve video waarbij je volledig in controle bent omdat je de camera zelf kan besturen. We kunnen er van alles over vertellen maar laten je het liever beleven.

Het technische verhaal: bij het laten maken van 360 graden video wordt gebruik gemaakt van zes camera’s met fisheye lenzen. Hieruit ontstaan zes reguliere video’s die op vakkundige wijze samengevoegd worden tot één 360 graden video. Door gebruik te maken van je muis, toetsenbord of je mobiel kun je vervolgens door de “zes” video’s navigeren. Maar de ultieme beleving en kracht van 360 graden video ervaar je met een virtual reality (VR) bril. Deze zijn al vanaf vier euro te koop. Laat je verrassen!

Smart Packaging // Wervingsvideo

Een dynamische wervingsvideo inzetten om een jongere doelgroep aan te spreken.

DOE // Nominatievideo’s

Presenteer jouw bedrijf op een eigen wijze door middel van video.

BMN Bouwmaterialen // 2D animatie

Via animatie een tool en de voordelen hiervan uitleggen.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

De voordelen van 360 graden video laten maken:

 • Blijere klanten: de kijker is zelf in controle, bekijkt daarom alleen informatie waar hij in geïnteresseerd is en dat maakt de kijker meer tevreden.
 • Dikke kijkcijfers: uit onderzoek is gebleken dat 360 graden video veel vaker volledig afgekeken wordt in vergelijking met reguliere video.
 • Bindmiddel: door de interactie en belevenis ontstaat er meer betrokkenheid bij de kijker.
 • Vertrouwen: kijkers hebben het gevoel dat er bij een 360 graden video niks achter wordt gehouden doordat ze de inhoud van alle kanten kunnen bekijken. Deze transparantie schept vertrouwen. Maar liefst 90% van de kijkers geeft aan dat 360 graden video een doorslaggevende rol speelt bij het maken van aankoopbeslissingen door de transparante presentatie.
360 video met 3D blok - 360 graden video laten maken - ZoomWorks - Gif

Slimme toepassingen voor de videomarketing strategie:

 • Beursmagneet: mensen willen graag nieuwe dingen beleven. Zeker op een beurs. Door de inzet van 360 graden video in combinatie met een VR bril kun je mensen deze belevenis bieden en zal je zien dat het een beursmagneet wordt.
 • Preview: of het nu voor of na de productlancering is, je kunt mensen al heel vroeg in het aankoopproces een preview geven om ze enthousiast te maken en hun vertrouwen te winnen.
 • Teleportatie: altijd al eens willen teleporteren naar een avontuurlijke plek? 360 graden video maakt het mogelijk, niets is te gek en alle grenzen zijn weg. Lekker toch, even ontspannen op het strand van je favoriete vakantiebestemming?
 • Entertainment: 360 graden video is ook gewoon leuk! Met een vette 360 graden video zorg je voor een unieke en vaak onvergetelijke ervaring.

 

Kosten 360 graden video laten maken

Wat de één heel duur vindt is voor de ander goedkoop. De meeste kosten zitten hem in de arbeidsuren die in de productie worden gestoken. De belangrijke factoren om deze te bepalen zijn:

 • Beeldopbouw: video of animatie? Zo kun je voor een 360 graden video kiezen met echte beelden, een 360 graden video volledig in 3D gemaakt of een combinatie van beide.
 • Interactie: er zijn heel veel mogelijkheden voor interactie bij een 360 graden video, je kunt het zo gek maken als je wilt. Een hogere mate van interactie heeft invloed op de prijs.
 • Kwaliteit: Binnen het productieproces zijn er een aantal dingen die invloed hebben op de kwaliteit en daarbij ook op de prijs. Denk hierbij aan het maken van een script of storyboard, de kwaliteit van de opnames, details van animeren, de stijl van de video of animatie, etc.

 

Een 360 graden video laten maken bij ons varieert meestal tussen de €1.000,- en €20.000,-. Daar kun je niet zoveel mee. Klopt! Maar we hebben echt iets meer informatie nodig van jou om een gerichte prijs te noemen. Wil je meer informatie? Wij delen graag onze kennis.

BMN // Interactieve veiligheidsvideo

Waardevolle data door interactiviteit én een veiligere werkomgeving.

Marel // Testimonial

Een kijkje in het leven van een field service engineer.

Vos Logistics // Veiligheidsvideo

Video inzetten voor een veilige(re) werkomgeving.

Voorbeeld 360 graden video

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.