x
x

Stuur mij een demo en meer info

360 graden video laten maken

Video is niet meer weg te denken uit iedere serieuze marketingstrategie. Toch maken nog weinig mensen gebruik van 360 graden video. Een gemiste kans, want hoe gaaf is het als je overal waar je kijkt video ziet? Ideaal voor unieke klantbelevingen, zoals een virtuele rondleiding. We vertellen je graag meer over 360 graden video en de verschillende soorten en smaken.

6:46

Bremer Media & Events // ZoomWorks

Zorg voor een unieke ervaring met de kracht van een 360 graden video.

00:35

Port Of Rotterdam // ZoomWorks

Jouw klanten een kijkje geven in jouw toekomstplannen door middel van virtual reality.

2:20

De Passerel // ZoomWorks

Geef jouw kijkers een beeld van een locatie of omgeving, en laat ze beslissen wat ze willen bekijken, met 360 graden video.

Wat is het en hoe werkt het

Een 360 graden video of 360 graden animatie is een nieuwe vorm van interactieve video waarbij je volledig in controle bent omdat je de camera zelf kan besturen. Het technische verhaal: bij het laten maken van 360 graden video wordt gebruik gemaakt van zes camera’s met fisheye lenzen. Hieruit ontstaan zes reguliere video’s die op vakkundige wijze samengevoegd worden tot één. Door gebruik te maken van je muis, toetsenbord of je mobiel kun je vervolgens door de “zes” video’s navigeren. Zo lijkt het net of je zelf in deze ruimte bent.

De ultieme beleving ervaar je echter met een virtual reality (VR) bril. Jouw kijker zet een bril op en waant zich echt ín de VR video. Overal om zich heen is video te zien en de kijker kan 360 graden om zich heen kijken. Verras ze met een 360 graden ervaring!

Wil jij een 360 graden video laten maken?

Roadmap - 360 Graden Video - ZoomWorks - GIF - GRIJS - V2

Hoe wordt het gemaakt

Stap 1 – Concept en planning
Na een kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept en passende prijs. In dit concept worden ook alle mogelijke videomarketingtools meegenomen, samen met een aantal voorbeelden en een globale planning. Zo weet je wanneer jij iets van ons kunt verwachten, en wanneer wij iets van jou verwachten.

Stap 2 – Script, voice-over & stijlframes
Als jij enthousiast ben over het concept gaan we verder en maken we een script. Deze bestaat meestal uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een globale verhaallijn voor de video. De kijker is zelf in controle over wat hij ziet, waardoor deze fase extra gedetailleerd wordt uitgewerkt.

Stap 3 – Draaiboek
Voordat we kunnen filmen moeten we eerst uitwerken wat we willen filmen, wanneer en wie en wat daar voor nodig zijn. Deze informatie wordt verwerkt in één document, het draaiboek, en dient als houvast voor de opnames.

Stap 4 – Opnames
Tijd om alles op camera vast te leggen! Onze filmcrew komt bij je langs en filmt alle voorbereidde scenes. Maar het kan ook zijn dat alleen onze cameraman langskomt om een camera installatie op te hangen. Het ligt er maar net aan voor wat voor concept je hebt gekozen. Hoe dan ook, het resulteert altijd in indrukwekkende beelden.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Onze video editor gaat vervolgens op zoek naar de mooiste beelden en de beste combinaties. Maar een video ervaring is niet compleet zonder geluid, dus gaat onze audio engineer op zoek naar bijpassende muziek en geluidseffecten die het beeld meer tot leven laten komen. Vervolgens gaan er een aantal versies heen en weer, net zo lang totdat er een eindproduct is waar iedereen blij van wordt!

Voordelen van 360 graden video, animatie of virtual reality video

Het gebruik van een 360 graden video, een 360 graden animatie of een virtual reality video leveren jou en jouw bedrijf een aantal belangrijke voordelen:

  • Het is uniek. Deze techniek van 360 graden video en virtual reality is al jaren mogelijk, maar pas nu begint het toepasbaar te worden voor jou. Omdat de computers steeds krachtiger worden en de software steeds beter is het nu bereikbaar voor iedereen. Door virtual reality video in te zetten creëer je een unieke ervaring voor jou doelgroep die weinig anderen momenteel bieden en laat je een diepe indruk achter.
  • Vernieuwende klantervaring. Klanten en gebruikers kunnen producten op een hele andere en vernieuwende manier ervaren in vergelijking met reguliere video. De 360 graden en 3D elementen zorgen voor een nieuwe dimensie in jouw video of animatie, en fantasie en realiteit gaan hand in hand. Hierdoor ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden en kun je allerlei unieke ervaringen aanbieden. Denk hierbij aan videomapping, videoprojectie, augmented reality of een 360 graden experience. Door deze nieuwe ervaring blijven klanten en gebruikers langer gefocust op jouw video en laat het een sterke indruk achter.
  • Meer interactiviteit en personalisatie. Een 360 graden video of virtual reality video zorgt voor een indrukwekkende ervaring, waarbij je de gebruiker de mogelijkheid kan geven om interactie aan te gaan met de video. Ook kunnen de 3D elementen aangepast worden aan de omgeving of situatie van de gebruiker, oftewel: personalisatie. Deze elementen zorgen ervoor dat de gebruiker een sterkere band opbouwt met jouw bedrijf of organisatie, doordat hij zich meer betrokken voelt bij jouw product of dienst.
  • Fantasie wordt werkelijkheid. Zoals Walt disney ooit zei: “All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.” Als je het aandurft om virtual reality video in te zetten kunnen we samen al jouw dromen over jouw product of dienst verbeelden.
1:29

Burgerhout // ZoomWorks

USP's inzichtelijk maken op een heldere manier dankzij een combinatie van echte beelden en animatie.

00:30

CBR // ZoomWorks

Breng theorie en praktijk dichter bij elkaar door middel van 3D animaties die dicht bij de werkelijkheid liggen.

0:46

Kvadrat Shade // ZoomWorks

Laat de werking van jouw product van alle mogelijke kanten zien via 3D animatie.

Slimme toepassingen

  • Beursmagneet: mensen willen graag nieuwe dingen beleven. Zeker op een beurs. Door de inzet van 360 graden video in combinatie met een virtual reality bril kun je mensen deze belevenis bieden en zal je zien dat het een beursmagneet wordt.
  • Preview: of het nu voor of na de productlancering is, je kunt mensen al heel vroeg in het aankoopproces een preview geven om ze enthousiast te maken en hun vertrouwen te winnen.
  • Teleportatie: altijd al eens willen teleporteren naar een avontuurlijke plek? Nu is het mogelijk, niets is te gek en alle grenzen zijn weg. Lekker toch, even ontspannen op het strand van je favoriete vakantiebestemming?
  • Entertainment: 360 graden video is ook gewoon leuk! Met een vette virtual reality video zorg je voor een unieke en vaak onvergetelijke ervaring.

 

Slimme toepassingen - 360 Graden Video - ZoomWorks - GIF - GRIJS - V2

Een virtuele rondleiding in 360 graden

Nog een mooie toepassing waar 360 graden technologie zich goed voor leent is een virtuele rondleiding. Dit is een video waarin de kijker vanaf een afstandje jouw kantoor, productiehal, winkel of showroom kan bekijken en het beeld rond kan draaien. Zo kunnen ze zelf bepalen waar ze naar kijken. Met behulp van zo’n virtuele tour kan de kijker de sfeer van jouw bedrijf ervaren, het is namelijk een beetje alsof ze er zelf rondlopen. Een virtuele rondleiding is ook ideaal voor bijvoorbeeld zorginstellingen, om mensen te laten ervaren waar zij of hun familielid straks zal gaan wonen. Ook kun je jouw kijkers alvast meenemen naar een nieuw pand, moeilijke of niet toegankelijke locaties, of andere unieke plekken. Er is van alles mogelijk met een virtuele tour!

Veelgestelde vragen

Wat kost een 360 graden video?

Gemiddeld kost een 360 graden animatie of virtual reality video tussen de €1.000,- en €20.000,- euro. Maar iedere video is maatwerk, en de prijs is afhankelijk van wat je met de video wilt. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. De meeste kosten worden bepaald door de hoeveelheid arbeidsuren die in de productie worden gestoken.

Hoe lang duurt een 360 graden video maken?

Een 360 graden video of virtual reality video laten maken duurt vaak gemiddeld zo’n vier tot zes weken. De exacte doorlooptijd verschilt echter per productie. Er is één factor die de grootste invloed heeft op de doorlooptijd: hoe snel wij met jou kunnen schakelen. Hoe sneller jij reageert, hoe eerder wij weer door kunnen en hoe sneller jouw video klaar kán zijn. Maar moeten wij steeds lang wachten op een reactie, dan kan het juist langer duren.

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten. Die van iedere video of animatie weer een mooi, uniek product maken. We werken niet met vaste feedbackrondes, maar gaan net zo lang door tot jij helemaal tevreden bent. Dat beloven we. Want wij zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

‘Mensen omverblazen? Doe het met video.’
Want toffe video's en animaties maken, dat is wat wij het liefst doen. Met een enthousiast team van audiovisuele specialisten en digitale marketeers. Mogen wij jou ook blij maken?

Wow, wat zie ik daar...

Dat is wat jouw kijkers zullen zeggen als je een 360 graden video of virtual reality video laat maken. Uit ervaring weten we namelijk dat het een hele belevenis is die mensen vaak erg indrukwekkend vinden. En leuk, want ze zijn zelf in controle en kunnen zelf bepalen waar ze naartoe kijken. En dát is nou juist de kracht.