3D Animatie laten maken

Ken je dat gevoel dat je iemand iets probeert uit te leggen maar het toch erg lastig blijkt te zijn? Zoals het uitleggen van een complex product of ingewikkelde dienst. Met een 3D animatie geef je letterlijk en figuurlijk een extra dimensie aan jouw verhaal. Hierdoor kun je dingen helder uitleggen op een gave manier.

Maar zijn er nog meer voordelen? Welke toepassingen of mogelijkheden zijn er? Wat zijn de kosten van een 3D animatie laten maken? En hoe komt een 3D animatie tot stand bij ZoomWorks? We hebben het voor jou op een rijtje gezet. 

Toepassingen en mogelijkheden 3D animatie

Er zijn heel veel mogelijkheden bij een 3d animatie laten maken. De belangrijkste op een rijtje:

 • 3D in combinatie met Real Footage: Er zijn veel manieren waarop 3D gecombineerd kan worden met echte videobeelden, waardoor het vaak een krachtige toevoeging is voor een videoproductie. Kijk maar eens naar onderstaande productie die we voor Amcor gemaakt hebben.
 • Product visualisatie: Het visualiseren en demonstreren van producten is uitstekend met een 3D animatie in beeld te brengen. Dit is dan ook de meest gebruikte toepassing voor 3D animatie laten maken. Je laat bijvoorbeeld een machine zichzelf uit elkaar schroeven om vervolgens UPS’s helder in beeld te brengen. Of visualiseert hoe het product eruit komt te zien voordat het in productie gaat.
 • 360 graden / Virtual reality: Een 360 graden 3D animatie, wordt ook wel een virtual reality animatie genoemd. Bij een VR-animatie krijgt de doelgroep een nóg intensere beleving. Door middel van een VR-bril kun je in een compleet andere wereld geplaatst worden. En heb jij de controle. Want jouw hoofdbeweging bepaalt welk gedeelte je ziet van de 360 graden animatie. Maar pas op dat je niet wordt meegezogen en de realiteit verliest!
 • Projection Mapping: Projection mapping is het projecteren van 3D animaties op een fysiek object. Oftewel videobeelden projecteren met beamers op bestaande objecten als gebouwen, tafels, sculpturen, auto’s.. noem maar op! Met deze toepassing kun je statische objecten tot leven laten komen. Denk bijvoorbeeld aan het laten rijden van een stilstaande auto. Door de reflecties van de omgeving en de draaiende wielen te projecteren op de auto. Of het veranderen van de materialen en kleuren van een interieur showroom. Mogelijkheden genoeg maar nog lang niet bekend bij iedereen.
3D blok animatie - 3D animatie laten maken - ZoomWorks - Gif
1:29

CircularOffice

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

Inuteq

Live beelden en 3D animatie combineren om de werking van jouw product uit te leggen.

BE Combi

Breng je handleiding tot leven met behulp van 3D animatie.

Een vrijblijvend gesprek voor jouw 3D animatie?

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Kosten 3D animatie laten maken

De kosten van een 3D animatie laten maken zijn lastig aan te geven. Het is afhankelijk van veel factoren maar vooral van de arbeidsuren. En deze zijn weer afhankelijk van de complexiteit van de 3D animatie, de gekozen stijl, de toepassing en de tijdsduur van de 3D animatie. Door al jouw wensen te achterhalen en duidelijke afspraken te maken, kunnen we een concreet en efficiënt strijdplan opstellen met een passende prijs. Maar wil je sneller de kosten achterhalen? Stuur ons dan een voorbeeld en wij geven jouw de kosten voor jouw 3d animatie laten maken. 

Hoe wordt een 3D animatie gemaakt? – Stiekem best interessante techniek voor nerds

 • Modellen: Het begint met modelling oftewel het digitaal kneden van klei. Alle 3D objecten bestaan uit een reeks van punten die met coördinaten zijn vastgelegd. Een ingewikkeld object kan duizenden punten bevatten die allemaal op de goede plek moeten staan om deze later te kunnen animeren.
 • Compositie, animatie en camera: Door alle 3D objecten samen te voegen kan er een compositie bepaald worden en de 3D objecten geanimeerd.  Bij het animeren wordt er rekening gehouden met de camera standpunten. Zodat alle onderdelen vanuit het juiste perspectief worden bekeken.
 • Materialen en belichting: Na het animeren worden de 3D objecten voorzien van een jasje, ook wel materialen genoemd. De materialen die de objecten toegewezen krijgen kunnen bijvoorbeeld; hyperrealistisch, Cartoony, artistiek of abstract ogen. Maar in het donker zie je niks dus we hebben natuurlijk ook licht nodig! Het plaatsen en afstemmen van de materialen gebeurd tegelijkertijd met het opstellen van belichting. Moet het een diffuus licht zijn? Welke kleur licht? Harde of zachte schaduwwerking? Spotje of softbox? We horen het graag!
 • Renderen: Een 3D animatie bestaat uit losse frames (afbeeldingen) die kort achterelkaar geplaatst zijn. Iedere afbeelding moet “uitgerenderd” . Tijdens dit proces berekent de computer natuurkundige informatie zoals lichtbreking, reflectie waardes, zwaartekracht enz. Gelukkig beschikken we bij ZoomWorks over een zogeheten “renderfarm” die dit proces versnelt om de nodige frames zo snel mogelijk te kunnen oogsten.

Voordelen 3D animatie laten maken

Je kunt echt overal, maar ook echt o-ver-al een 3D animatie over maken en ze zijn niet alleen hartstikke gaaf, ook hebben ze een aantal belangrijke voordelen.

 • Totale ontwerpvrijheid: Een 3D animatie geeft veel ruimtelijke en creatieve vrijheid. Zo ontstaat de mogelijkheid om jouw concept, verhaal of product van alle mogelijke kanten te belichten. Een 3D scene wordt vanaf de grond opgebouwd en de camerastandpunten kunnen precies geplaatst worden zoals jij in gedachte hebt. Door deze ontwerpvrijheid kunnen wij al jouw fantasieën vormgegeven.
 • Glashelder: Met een 3D animatie kun je de werkelijkheid volledig nabootsen en toch overbodige info achterwege te laten. Hierdoor kan de boodschap helder overgebracht worden en ontstaat er geen “ruis op de lijn”, wel zo lekker.
 • Het WOW!-Effect: Een 3D animatie is bruut. Het zorgt voor een bijzondere en unieke beleving. Zo creëer je een unieke en verrassende beleving die jouw doelgroep zal onthouden, zeker in combinatie met virtual reality (VR).
 • Visualisatie werkt: 3D animatie is de beste benadering van de werkelijkheid. En de werkelijkheid visualiseren, dat werkt. We vinden het namelijk makkelijker om visuele informatie te verwerken dan tekstuele informatie. Nog niet overtuigd? Lees dan dit artikel eens: 10 redenen waarom we blij worden van visualisaties.
Animatie VR bril - 360 graden animatie laten maken - ZoomWorks - Gif

Coulisse

Instructies glashelder uitleggen dankzij 3D animatie.

InwonersPartij Lelystad

Met knippen, plakken en animeren jouw verhaal tot leven brengen.

ABS Totaal herstel

Processen uitleggen met behulp van 2D animatie.

‘Mogen we een voorstel doen? ’
Hoe wij denken dat jou idee tot leven kan komen? De mogelijkheden zijn eindeloos. En daarom doen wij het liefst een voorstel op maat gemaakt voor jou. Kun je daarna zelf beslissen.
Yoni Wentzel
3D animator & Motion designer. Hij is creatief en veelzijdig in het uitzetten van geanimeerde verhaallijnen.

Een vrijblijvend gesprek voor jouw 3D animatie?

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.