x
x

Stuur mij een demo en meer info

3D animaties in de stembureaus

Op 22 november 2023 vinden de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen plaats. En dat betekent dat de stemmentellers, voorzitters en telleiders weer aan de slag mogen. Een belangrijk en complex proces waar de CRAFT Telmethode al jarenlang ondersteuning bij biedt door middel van uitlegvideo’s met echte beelden. De uitdagingen? Een lange doorlooptijd en heropnames bij iedere wijziging in het telproces. Tijd voor een andere aanpak, in de vorm van 3D animatie.

Complex? Niet met animatie en ZoomWorks

Het eerlijk, transparant en foutloos tellen van stemmen is van groot belang tijdens verkiezingen. Maar de procedures zijn vaak complex. Wij als videomakers worden daar blij van. Want daar ligt precies de toegevoegde waarde van video, en 3D animatie. Je hebt namelijk complete vrijheid hebt over de camera, omgeving, karakters en voorwerpen. Hierdoor kun je alle onderdelen van het proces zo gedetailleerd mogelijk laten zien, en randzaken weglaten. Hierdoor vermindert de kans op fouten tijdens het telproces aanzienlijk. Ook is het mogelijk een neutrale look & feel te creëren in de video’s die iedereen aanspreekt.

BLOG - Complex - CRAFT Lean - ZoomWorks - PNG
BLOG - Modulair - CRAFT Lean - ZoomWorks - PNG

Modulariteit: tijd- én kostenbesparend

Nu komt het laatste grote voordeel van 3D animatie: de modulariteit. Door een 3D animatie modulair op te bouwen kunnen scenes relatief snel aangepast en/of hergebruikt worden en als een blokkendoos in elkaar worden gezet tot een nieuwe 3D animatie. Handig als je zoals bij de CRAFT Telmethode te maken hebt met verschillende doelgroepen. Binnen de CRAFT Telmethode zijn er namelijk verschillende rollen. Daarnaast kan het tellen zowel decentraal als centraal plaatsvinden, wat een andere video vereist. Dankzij modulariteit hoeven er geen vier animaties van begin tot eind gemaakt te worden, maar slechts modulaire afgeleide varianten die snel zijn aan te passen. Dit werkt tijd- en kostenbesparend. Nu én in de toekomst.

Meer weten over de mogelijkheden van 3D animatie?