Klantbeleving met 3D Video Mapping

Video Mapping als marketing tool inzetten.

3D Video Mapping – ook wel Projection Mapping genoemd – groeit enorm in populariteit. 3D video mapping is een technologie die opvalt door 3D video content te projecteren op objecten. De onbeperkte mogelijkheden van video mapping bieden enorm veel ruimte voor creatieve uitspattingen en zorgen ervoor dat het een must-have is voor iedere marketeer.

Nieuwsgierig? Lees dan verder óf neem contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van video mapping.

Wat is 3D video mapping?

Er wordt dus 3D video content geprojecteerd op objecten. Maar hoe werkt dat nou precies? Bij normale projectie wordt de content rechtstreeks op een wit scherm geprojecteerd. Bij video mapping wordt er echter gebruik gemaakt van speciale software die de verschillende oppervlakten en contouren van een object kan inschatten.

De projectie van de video content wordt hierop aangepast. Hierdoor zijn de projectiemogelijkheden ongekend. Zo kun je bijvoorbeeld een gevel van een gebouw gebruiken om een opvallende, indrukwekkende optische beleving neer te zetten.

Hoe ziet video mapping eruit?

We laten je graag zien hoe gaaf en indrukwekkend 3D video mapping is. Daarom hebben we een aantal voorbeelden verzameld om je een goede indruk te geven.

Voorbeeld 1 – Projectie gebouw

Dit bedoelen we: een indrukwekkende optische beleving door video content op de gevel van een gebouw te projecteren. Toch even wat groter dan een fullscreen video hè?

Voorbeeld 2 – Een onvergetelijke beleving

Productpresentaties, bedrijfsdagen, releases of andere evenementen… Met 3D video mapping zorg je voor een onvergetelijke beleving. Dit voorbeeld laat zien hoe je met 3D video mapping een indrukwekkende ervaring kunt creëren.

Voorbeeld 3 – Optische illusies

Nog iets waar video mapping enorm sterk in is: het creëren van optische illusies. Je kunt er voor zorgen dat mensen helemaal in de projectie opgaan.

Waarom zou je video mapping toepassen?

We hebben een aantal dingen eigenlijk al genoemd, maar zetten toch graag voor jou op een rij hoe krachtig video mapping wel niet is en waarom je het zou willen toepassen.

  • Totale immersie. Door de extra dimensie van video mapping kunnen mensen helemaal in de projectie opgaan. Ze worden letterlijk ondergedompeld in jouw product- of dienst presentatie.
  • Unieke beleving. Met video mapping kun je jouw product of dienst op een uitzonderlijke manier presenteren. Maar het is veel meer dan een presentatie, het is een unieke beleving. Goed uitgevoerde video mapping zorgt ervoor dat mensen het niet snel zullen vergeten.
  • Toegankelijkheid. Waar eerst alleen de grote namen video mapping gebruikten is het dankzij de technologische ontwikkelingen nu ook op kleine schaal mogelijk. De drempel is verlaagd, dus waar wacht je nog op?
  • Storytelling. Een goed verhaal wordt steeds belangrijker. En wat hoort er bij een goed verhaal? Juist, inspelen op emoties. Doordat video mapping echt een beleving is, is het een optimale vorm om emoties over te brengen. En dan graag zo indrukwekkend mogelijk.

ZoomWorks inschakelen voor video mapping?

Enthousiast geworden van ons video mapping verhaal? Ideeën over een eigen video mapping project? Wij kunnen je verder helpen. We hebben geruime ervaring op het gebied van video mapping. Een van onze video mapping projecten was een project voor Pulastic. Hierbij hebben wij samen met Pulastic een speciale tafel ontworpen om video mapping op kleine schaal te realiseren. Doordat de zijkanten van de tafel opstaande randen hebben krijgt de tafel diepte. Ieder vlak wordt individueel geprojecteerd, waardoor de content écht tot leven komt. We laten je graag het resultaat zien

In het kort

3D video mapping is een enorm krachtige tool om jouw content te presenteren. Het is veel meer dan een presentatie, het is een unieke en indrukwekkende beleving. Er wordt 3D content gepresenteerd op objecten, waarbij de projectie wordt aangepast op de verschillende oppervlakten en contouren van het object. Dit kan grootschalig, zoals bijvoorbeeld op de gevel van een gebouw, maar inmiddels kan het ook kleinschaliger worden toegepast. Met video mapping zorg je voor totale immersie, bied je een unieke beleving aan en kun je een indrukwekkend verhaal of boodschap overbrengen.

Meer weten over video mapping? Neem contact met ons op!, we helpen je graag verder.

0:43

AZ Hollink // ZoomWorks

Meer leadgeneratie door een pakkende promotievideo.

1:06

Reinaerdt // ZoomWorks

Een extra dimensie in jouw video: 3D.

0:46

Lelystad // ZoomWorks

Met knippen, plakken en animeren jouw verhaal tot leven brengen.

‘Wij leveren altijd maatwerk.’
Wil jij je marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Bel ons!
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.