x

Video mapping/projection mapping: een indrukwekkende klantbeleving

Videomapping als marketing tool inzetten

3D video mapping – ook wel projection mapping genoemd – groeit enorm in populariteit. 3D video mapping is een technologie die opvalt door 3D video content te projecteren op objecten. Dit biedt veel ruimte voor creatieve uitspattingen en zorgt ervoor dat het een must-have is voor iedere marketeer.

3D video mapping/projection mapping: een korte pitch

3D video mapping is een enorm krachtige tool om jouw content te presenteren. Het is veel meer dan een presentatie, het is een unieke en indrukwekkende beleving. Er wordt 3D content gepresenteerd op objecten, waarbij de projectie wordt aangepast op de verschillende oppervlakten en contouren van het object. Dit kan grootschalig, zoals bijvoorbeeld op de gevel van een gebouw, maar inmiddels kan het ook kleinschaliger worden toegepast. Met video mapping zorg je voor totale immersie, bied je een unieke beleving aan en kun je een indrukwekkend verhaal of boodschap overbrengen.

Wil je meer weten over Projection Video Mapping?

Hoe werkt 3D video mapping?

Er wordt dus 3D video content geprojecteerd op objecten. Maar hoe werkt dat nou precies? Bij normale projectie wordt de content rechtstreeks op een wit scherm geprojecteerd. Bij video mapping wordt er echter gebruik gemaakt van speciale software die de verschillende oppervlakten en contouren van een object kan inschatten.

De projectie van de video content wordt hierop aangepast. Hierdoor zijn de projectiemogelijkheden ongekend. Zo kun je bijvoorbeeld een gevel van een gebouw gebruiken om een opvallende, indrukwekkende optische beleving neer te zetten.

Hoe ziet video mapping eruit?

We laten je graag zien hoe gaaf en indrukwekkend 3D video mapping is. Daarom hebben we een aantal voorbeelden verzameld om je een goede indruk te geven.

Voorbeeld 1 – Projectie gebouw

Dit bedoelen we: een indrukwekkende optische beleving door video content op de gevel van een gebouw te projecteren. Toch even wat groter dan een fullscreen video hè?

Voorbeeld 2 – Een onvergetelijke beleving

Productpresentaties, bedrijfsdagen, releases of andere evenementen… Met 3D video mapping zorg je voor een onvergetelijke beleving. Dit voorbeeld laat zien hoe je met 3D video mapping een indrukwekkende ervaring kunt creëren.

Voorbeeld 3 – Optische illusies

Nog iets waar video mapping enorm sterk in is: het creëren van optische illusies. Je kunt er voor zorgen dat mensen helemaal in de projectie opgaan.

00:21

Renkumse Molen // ZoomWorks

Creëer een indrukwekkende, unieke beleving door animatiecontent te projecteren op objecten of gebouwen.

00:30

CBR // ZoomWorks

Breng theorie en praktijk dichter bij elkaar door middel van 3D animaties die dicht bij de werkelijkheid liggen.

2:39

Quooker // ZoomWorks

Wie kan de samenwerking beter vertellen dan een klant… ?

Voordelen van 3D video mapping / projection mapping

We hebben een aantal dingen eigenlijk al genoemd, maar zetten toch graag voor jou op een rij hoe krachtig video mapping wel niet is en waarom je het zou willen toepassen.

  • Totale immersie. Door de extra dimensie van video mapping kunnen mensen helemaal in de projectie opgaan. Ze worden letterlijk ondergedompeld in jouw product- of dienst presentatie.
  • Unieke beleving. Met video mapping kun je jouw product of dienst op een uitzonderlijke manier presenteren. Maar het is veel meer dan een presentatie, het is een unieke beleving. Goed uitgevoerde video mapping zorgt ervoor dat mensen het niet snel zullen vergeten.
  • Toegankelijkheid. Waar eerst alleen de grote namen video mapping gebruikten is het dankzij de technologische ontwikkelingen nu ook op kleine schaal mogelijk. De drempel is verlaagd, dus waar wacht je nog op?
  • Storytelling. Een goed verhaal wordt steeds belangrijker. En wat hoort er bij een goed verhaal? Juist, inspelen op emoties. Doordat video mapping echt een beleving is, is het een optimale vorm om emoties over te brengen. En dan graag zo indrukwekkend mogelijk.

ZoomWorks inschakelen voor video mapping?

Enthousiast geworden van ons video mapping verhaal? Ideeën over een eigen video mapping project? Wij kunnen je verder helpen. We hebben geruime ervaring op het gebied van video mapping. Een van onze video mapping projecten was een project voor Pulastic. Hierbij hebben wij samen met Pulastic een speciale tafel ontworpen om video mapping op kleine schaal te realiseren. Doordat de zijkanten van de tafel opstaande randen hebben krijgt de tafel diepte. Ieder vlak wordt individueel geprojecteerd, waardoor de content écht tot leven komt. We laten je graag het resultaat zien

Veelgestelde vragen

Wat kost 3D projection video mapping?

Gemiddeld kost een video mapping of project mapping productie tussen de €10.000,- en €50.000,- euro. Maar iedere videoproductie is maatwerk. De prijs is daarom ook sterk afhankelijk van de omvang van het project en wat je met de videoproductie wilt bereiken. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. De meeste kosten worden bepaald door de hoeveelheid arbeidsuren die in de productie worden gestoken.

Hoe lang duurt een video mapping video laten maken?

De doorlooptijd van een 3D video mapping video of projection mapping video verschilt per productie. Het hangt namelijk allemaal af van wat je wensen zijn. Het varieert gemiddeld van zo’n 4 weken tot 8 weken. Werk je met strakke deadlines? Zo lang wij het weten en snel kunnen schakelen met jou is dat geen probleem!

Hoe werkt video mapping/projection mapping

Bij 3D video mapping wordt er video content geprojecteerd op een gebouw, vorm, of ander oppervlak. Hierdoor ontstaat er een visuele beleving waar de kijker WOW tegen zegt. 3D video mapping wordt ook wel projection mapping genoemd.

‘Wij leveren altijd maatwerk.’
Wil jij je marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Bel ons!
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.