x
x

Stuur mij een demo en meer info

3D video mapping / projection mapping

Een indrukwekkende beleving neerzetten? Het kan. Met video mapping, ook wel projection mapping genoemd.

Ons werk

00:21

Renkumse Molen // ZoomWorks

Creëer een indrukwekkende, unieke beleving door animatiecontent te projecteren op objecten of gebouwen.

00:30

CBR // ZoomWorks

Breng theorie en praktijk dichter bij elkaar door middel van 3D animaties die dicht bij de werkelijkheid liggen.

2:39

Quooker // ZoomWorks

Wie kan de samenwerking beter vertellen dan een klant… ?

Wat is 3D video mapping?

3D video mapping – ook wel projection mapping genoemd – groeit enorm in populariteit. 3D video mapping is een technologie die opvalt door 3D video content te projecteren op objecten. Dit biedt veel ruimte voor creatieve uitspattingen en zorgt ervoor dat het een must-have is voor iedere marketeer.

Wil jij video mapping laten maken?

Voorbeelden 3D video mapping

We laten je graag zien hoe gaaf en indrukwekkend 3D video mapping is. Daarom hebben we een aantal voorbeelden verzameld om je een goede indruk te geven.

Voorbeeld 1 – Projectie gebouw

Dit bedoelen we: een indrukwekkende optische beleving door video content op de gevel van een gebouw te projecteren. Toch even wat groter dan een fullscreen video hè?

Voorbeeld 2 – Optische illusies

Nog iets waar video mapping enorm sterk in is: het creëren van optische illusies. Je kunt er voor zorgen dat mensen helemaal in de projectie opgaan.

Voordelen van 3D video mapping / projection mapping

3D video mapping / projection mapping is een krachtig medium. Waarom zou je het willen toepassen?

  • Totale immersie. Door de extra dimensie van video mapping kunnen mensen helemaal in de projectie opgaan. Ze worden letterlijk ondergedompeld in jouw product- of dienst presentatie.
  • Unieke beleving. Met video mapping kun je jouw product of dienst op een uitzonderlijke manier presenteren. Maar het is veel meer dan een presentatie, het is een unieke beleving. Goed uitgevoerde video mapping zorgt ervoor dat mensen het niet snel zullen vergeten.
  • Toegankelijkheid. Waar eerst alleen de grote namen video mapping gebruikten is het dankzij de technologische ontwikkelingen nu ook op kleine schaal mogelijk. De drempel is verlaagd, dus waar wacht je nog op?
  • Storytelling. Een goed verhaal wordt steeds belangrijker. En wat hoort er bij een goed verhaal? Juist, inspelen op emoties. Doordat video mapping echt een beleving is, is het een optimale vorm om emoties over te brengen. En dan graag zo indrukwekkend mogelijk.

Ons werk

1:05

Vox Verkiezingen // ZoomWorks

Complexe processen, zoals het telproces tijdens de verkiezingen, op laagdrempelige wijze helder uitleggen met 3D animaties.

1:54

Mastocytose // ZoomWorks

Leg complexe zaken op simpele en heldere wijze uit met behulp van een speelse 3D animatie.

00:35

Port Of Rotterdam // ZoomWorks

Jouw klanten een kijkje geven in jouw toekomstplannen door middel van virtual reality.

Plan van aanpak bij 3D video mapping laten maken

STAP 1

Concept en prijs

Bij een eerste kennismaking willen we alles van je weten, om te kijken hoe we jouw doel met 3D video mapping kunnen bereiken. Op basis hiervan maken we een eerste concept, komen met een passende prijs en een aantal voorbeelden. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

STAP 2

Verhaallijn & stijlframes

Als het concept helder is ontwerpen wij een aantal stijlframes, zodat je een idee krijgt van de uitstraling van jouw 3D projection mapping project. Daarnaast schrijven we een verhaallijn, zodat duidelijk wordt wat de kijker precies te zien krijgt tijdens de video mapping beleving en wat de rode draad van het verhaal is.  

STAP 3

Animatic - Modelling

Hier werken wij het verhaal verder uit in een kale omgeving. Een animatic is puur bedoeld om te checken of het verhaal, de flow en de omgevingen in de basis goed worden weergegeven. Ook is dit een ideale fase om al wat projection testen te draaien. Wanneer dit helemaal goed staat en iedereen akkoord is gaan we verder met de volgende stap. 

STAP 4

Animeren & Texturing

Tijd om jouw 3D video mapping naar een hoger niveau te brengen! Kleuren, spectaculaire overgangen, indrukwekkende visuals… onze specialisten zorgen ervoor dat jouw  project er op en top uitziet en dat jouw kijkers ondergedompeld worden in een unieke en gave ervaring. Maar een 3D video mapping project prikkelt pas écht de zintuigen als je er geluid aan toevoegt. Daarom gaan onze audio engineers nog aan de slag, en dan is jouw projection mapping ervaring écht af!


STAP 1 Concept en prijs

Bij een eerste kennismaking willen we alles van je weten, om te kijken hoe we jouw doel met 3D video mapping kunnen bereiken. Op basis hiervan maken we een eerste concept, komen met een passende prijs en een aantal voorbeelden. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Veelgestelde vragen

Wat kost 3D projection video mapping?

Gemiddeld kost een video mapping of project mapping productie tussen de €10.000,- en €50.000,- euro. Maar iedere videoproductie is maatwerk. De prijs is daarom ook sterk afhankelijk van de omvang van het project en wat je met de videoproductie wilt bereiken. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. De meeste kosten worden bepaald door de hoeveelheid arbeidsuren die in de productie worden gestoken.

Hoe lang duurt een video mapping video laten maken?

De doorlooptijd van een 3D video mapping video of projection mapping video verschilt per productie. Het hangt namelijk allemaal af van wat je wensen zijn. Het varieert gemiddeld van zo’n 4 weken tot 8 weken. Werk je met strakke deadlines? Zo lang wij het weten en snel kunnen schakelen met jou is dat geen probleem!

Hoe werkt video mapping/projection mapping?

Bij 3D video mapping wordt er video content geprojecteerd op een gebouw, vorm, of ander oppervlak. Hierdoor ontstaat er een visuele beleving waar de kijker WOW tegen zegt. 3D video mapping wordt ook wel projection mapping genoemd.

‘Een unieke beleving neerzetten met 3D video mapping?’
Wij helpen je graag verder. En nog leuker: laten het je graag zien!
Niek Kuipers