7 videomarketing trends en kansen in 2017

Videomarketing trends that matters

Video is tegenwoordig altijd en overal beschikbaar en de behoefte naar video content blijft alsmaar groeien. Door deze sterke groei en vele mogelijkheden is het belangrijk om te bepalen op welke trend(s) jij het beste kunt inspelen en op wat voor manier.

In dit blog praten we je bij omtrent de 7 videomarketing trends en kansen in 2017.

 

Ter introductie wat leuke en verrassende feitjes over online video (bron: Insivia)

  • Van alle tijd dat mensen online doorbrengen wordt een derde besteed aan het bekijken van video content;
  • De gemiddelde internetgebruiker wordt blootgesteld aan 32.3 video’s per maand;
  • Video e-mail marketing zorgt voor een stijging van 200 tot 300% in de Click-Through-Ratio ten opzichte van gewone e-mail marketing;
  • 92% van alle mensen die video op hun mobiel bekijken delen video’s met anderen;
  • Per minuut wordt er 300 uur aan video content naar YouTube geüpload.

 

Voor 2017 ziet ZoomWorks de volgende zeven videomarketing trends en kansen

1. 360-graden video

360-graden video is populair én effectief. Dit blijkt uit een onderzoek van Magnifyre. Het gemiddelde percentage views van een 360-graden video was 28.81% hoger dan voor dezelfde video in een normale weergave. Ook bleek dat twee keer zoveel kijkers de 360-graden video compleet hadden bekeken, in tegenstelling tot de normale weergave.

Daarnaast is 360-graden video van producten erg populair bij het grote publiek. Maar liefst 90% van de mensen geeft aan dat deze video’s een doorslaggevende rol kunnen spelen bij het maken van aankoopbeslissingen. Redenen die hierbij aangegeven worden zijn dat ze het product van alle kanten kunnen bekijken en hierbij zelf de controle hebben. Dit is een van de sterkste punten van 360-graden video: de kijker heeft invloed op wat hij of zij ziet. Door gebruik te maken van 360-graden video kunnen we samen een groter publiek bereiken, de kijker langer vasthouden en een onvergetelijke indruk achterlaten.

2. Interactieve video

Mensen geven de voorkeur aan interactieve video ten opzichte van lineaire video. Dit blijkt uit een onderzoek van Blue Billywig. Maar waarom geven mensen de voorkeur aan interactieve video?

Mensen vinden het prettig om in hun eigen tempo delen van video te kunnen bekijken. Ook geven mensen aan dat ze het erg fijn vinden om extra informatie te kunnen opvragen of downloaden.

Door de controle bij de kijker neer te leggen zien ze (voor hen) relevante content en blijven ze langer gefocust. Deze vorm van controle is ook terug te zien bij 360-graden video en gaat een steeds grotere rol spelen in videomarketing.

3. Gepersonaliseerde video

Nog een online video trend die sterk in opkomst is: de gepersonaliseerde video. Alle online communicatie wordt steeds persoonlijker en video kan hier niet bij achterblijven.

Met gepersonaliseerde video kunt u de kijker niet alleen aanspreken met zijn of haar voornaam, maar het omvat veel meer. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat beschikbare persoonlijke informatie real time op de kijker wordt afgestemd in de video. Denk hierbij aan het verwerken van persoonlijke gegevens in een factuur of een foto in een fotolijstje.

Er is heel veel mogelijk met gepersonaliseerde video, maar het is belangrijk om te kijken wat voor u het meeste effect heeft. ZoomWorks helpt u graag bij het vrijblijvend verkennen van de mogelijkheden van interactieve en gepersonaliseerde video.

1:12

ZoomWorks // Virtual reality video

De kijker onderdompelen in jouw huisstijl.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

2:22

Arval // Gepersonaliseerde video

Een gepersonaliseerde video als welkomstpakket. Dat was een mooie uitdaging!

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

4. Online positionering

“Richt je niet op één video platform, maar verspreid jouw video via alle social media kanalen waar jouw doelgroep gebruik van maakt.”

Gezien het aantal relevante video content in rap tempo toeneemt, wordt zoekmachine optimalisatie voor video’s (video seo) alleen maar belangrijker. YouTube is en blijft een van de meest krachtige videoplatformen van het moment. Uit een rapport van Think with Google blijkt dat YouTube door jongeren bovenaan wordt geplaatst als er wordt gevraagd: ‘Welk videoplatform kun jij écht niet zonder?’.

Doordat er gemiddeld 300 uur per minuut aan video’s naar YouTube wordt geüpload is het essentieel dat u de juiste tags, termen en zoekwoorden aan uw video’s toevoegt. Hierdoor worden uw video’s beter gevonden en bekeken. Ook het regelmatig uploaden van nieuwe, relevante video’s is hierbij erg belangrijk.

Leg de focus echter niet alleen op YouTube, ieder platform en kanaal heeft namelijk zijn eigen kracht en mogelijkheden. Bovendien zorgt een goede mix voor een sterke positie.

5. Multiwatching

De behoefte om video via meerdere kanalen te bekijken wordt steeds groter en zal de komende jaren naar verwachting alleen maar groeien. Volgens een rapport door Think with Google gebruikt 85% van alle mensen tussen de 18 en 49 jaar verschillende apparaten tegelijkertijd. Ook blijkt dat tweederde van alle YouTube-gebruikers hun YouTube-video’s op een tweede scherm afspelen terwijl ze tegelijkertijd TV kijken (multiwatching). Een goede online positionering is hierbij erg belangrijk, zodat uw video gemakkelijk gevonden en bekeken wordt: een gebied waar ZoomWorks zich op heeft gespecialiseerd en onderscheid van andere videoproductiebedrijven.

6. Live-streaming

Een andere trend om in de gaten te houden is live-streaming. Een effectieve manier om in te spelen op de livestream trend in 2017 is om het publiek een kijkje achter de schermen te geven. Organiseert uw bedrijf bijvoorbeeld evenementen of conferenties ? Livestream ze! Zo trekt u namelijk meer publiek en geïnteresseerden aan die niet bij het evenement zelf aanwezig kunnen zijn.

Het delen van nieuws, kennis, en tips werkt ook heel goed via livestreams. Geef marketing tips, tutorials, software tips, enzovoort. Alles wat van belang is in relatie tot uw product of dienst is het uitgangspunt voor deze content. Populaire platformen voor live-streaming zijn Facebook Live, Periscope, en Snapchat.

7. e-mail videomarketing trend

Tot slot maakt ook e-mail marketing veranderingen door. In 2017 gaat het allemaal draaien om de combinatie van video en e-mail. E-mail dat video bevat verhoogt de conversie en Click-Through-Ratio enorm, 200 tot 300%.

Wel is gebleken dat het van belang is dat de video professioneel oogt, van hoge kwaliteit is en de boodschap op de juiste manier wordt gecommuniceerd.

Videomarketing trends that matters

Grijp uw kans en laat u vrijblijvend informeren over alle mogelijkheden dat videomarketing biedt in de hoop dat we samen vette animaties en video’s gaan realiseren. Wilt u meer weten over een specifieke trend? Hou dan onze blog in de gaten, regelmatig behandelen we een van deze trends en gaan we hier dieper op in.

0:55

Utrecht // Interactieve 2D animaties

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

2:47

BE Combi // 3D animatie

Breng je handleiding tot leven met behulp van 3D animatie.

1:03

Marel // Testimonial

Een kijkje in het leven van een field service engineer.

‘Wij leveren altijd maatwerk.’
Wil jij je marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Bel ons!
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.