Animatie laten maken

Dus je wil een animatie laten maken? Slim! Want zo kun je complexe informatie snel en helder presenteren. Een animatie video is namelijk een versimpelde weergave van de werkelijkheid. Dat geeft creatieve vrijheid en zo kun je in korte tijd (60 seconden) tot de kern komen.

Jouw verhaal is uniek! Daarom is bij ons elke animatie maatwerk. Maar de aanpak is al jaren hetzelfde. Een vaste prijs op basis van jouw wens en ons voorstel. Met een unieke stijl en garantie tot tevredenheid. Over de video én de behaalde resultaten. Dat beloven we. Mogen wij je verrassen?

2:16

SUEZ // 2D animatie

Jouw merkmanifest kort en krachtig uitgelegd via 2D animatie.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

3:45

Politieacademie // Tekenanimatie

Het hybride leren uitgelegd in een speelse tekenanimatie.

Stijlen, mogelijkheden, maar vooral inspiratie

Zoals gezegd is bij ZoomWorks elke animatie maatwerk. Wel zo leuk! Na het bepalen van de inhoud gaan we samen op zoek naar een stijl en vormgeving die bij jou past. Maar welke stijlen zijn er nu om jouw verhaal kracht bij te zetten?

Er zijn verschrikkelijk veel soorten animaties. En naast de soorten heb je ook nog weer veel verschillende stijlen. Voordeel hiervan is dat voor iedere wens een stijl te vinden is.

Een greep uit de mogelijkheden: cartoonanimaties, whiteboard animaties, stopmotion animaties, 3D animaties, tekenanimaties en 360 graden animatie.

In ons portfolio kun je veel verschillende stijlen vinden. Heb je meer inspiratie nodig en wil je hierbij advies van de makers? Leuk. We zijn benieuwd naar je verhaal.

Animatie laten maken - ZoomWorks - GIF
Info over een animatie laten maken?

Animatie video

Tja. We kunnen er heel veel over schrijven maar euuuhh. Practice what you preach. Veel kijkplezier bij deze video over het laten maken van een animatie.

Plan van aanpak animatie laten maken

Stap 1 – Concept en planning
Op basis van informatie uit het kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor marketing in mee. Ook geven we voorbeelden om jou een idee te geven van welke richting jouw animatie video op gaat. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Voice-over en stijlframes
Als het concept helder is schrijven wij een voice-over tekst. Zo wordt jouw verhaal lekker concreet. Ook ontwerpen wij een aantal stijlframes, zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw animatie. We gaan net zo lang door totdat iedereen blij is met de voice-over tekst en stijl. Alleen dan gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3 – Storyboard
Hier werken wij het verhaal verder uit in een storyboard. Zie dit als een stripverhaal, waarbij de tekst is opgedeeld in verschillende scenes, waarbij per scene wordt beschreven wat er gebeurt. Ook maken we per scene een afbeelding, zodat je precies weet hoe de scenes er uit komen te zien. Pas als iedereen akkoord is met het storyboard gaan we verder.

Stap 4 – Animeren & audio engineering
Tijd om jouw verhaal tot leven te brengen! Onze animator zorgt ervoor dat iedere beweging de video weer een stapje mooier en beter maakt. Maar een animatie video is niet compleet zonder geluid. Onze audio engineer voegt daarom muziek en geluidseffecten toe, zodat je een spetterend eindresultaat krijgt!

Roadmap Wit - Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF

Kosten voor een animatie laten maken

We krijgen vaak de vraag: “Wat kost een animatie?”. Dit is een moeilijke vraag. En wij hebben hierop een flauwe, effectieve tegenvraag bedacht: wat kost eigenlijk een auto? Of om even iets specifieker te zijn: wat kost een blauwe auto?

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een animatie gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de animatie video.

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor het laten maken van jouw animatie? Neem contact met ons op of gebruik onze interactieve prijscalculator, dan verschijnt er vanzelf een offerte in je inbox!

1:16

Testa // Shoppable animatie

Via shoppable video rechtstreeks jouw product aan de kijker verkopen.

0:55

Utrecht // Interactieve 2D animaties

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

2:14

BMN Bouwmaterialen // 2D animatie

Via animatie een tool en de voordelen hiervan uitleggen.

Doorlooptijd

Ook vragen veel mensen zich af hoe lang het duurt om een animatie te laten maken. Dit is een lastige vraag en van veel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan het ontwikkelen van het concept, de lengte en complexiteit, maar vooral hoe lang het duurt voordat we feedback krijgen. Dat blijkt vaak de meeste bepalende factor te zijn.

Bij een gemiddelde animatie video duurt het hele proces zo’n 4 tot 6 weken, maar als wij tijdens het hele proces de lijnen kort houden en snel kunnen schakelen met jou, kan het sneller.

Doorlooptijd - Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Voordelen van een animatie laten maken

  • Heldere boodschap: Doordat je in een animatie de complexe werkelijkheid op een versimpelde manier weergeeft kom je tot de kern van jouw verhaal. Daarom is een animatie zo effectief en daar komt bij dat je met de combinatie van beeld en geluid heel erg veel kunt vertellen in een korte tijd. Het liefst 60 sec.
  • Totale ontwerpvrijheid: Die vrijheid maakt het juist zo leuk want je kunt namelijk helemaal los gaan met de creativiteit. Het maken van iets uit het niets zonder enige beperking. Bij animatie is het daarom makkelijk om grafische elementen uit jouw huisstijl mee te nemen in de productie om te zorgen voor eenheid in de huisstijl en communicatie.
  • Betaalbaarder dan je denkt: Nog een voordeel is dat er enorm veel verschillende stijlen zijn. Dit maakt dat er voor bijna elk budget mogelijkheden zijn voor het laten maken van een animatie video.
  • Verbeelding maakt het begrijpelijk: Wij van ZoomWorks kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat visualisatie van informatie beter wordt begrepen dan tekst omdat dat gewoon beter verwerken en onthouden.

Nog meer voordelen lezen? Wij hebben hier ook een blog over geschreven.

Voordelen - Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS
0:54

Gemeente Amsterdam // Campagne IB

Trigger jouw doelgroep en zet aan tot actie met een gepersonaliseerde video.

1:04

Leadax // 2D animatie

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

1:46

Waterschap Aa & Maas // 2D animatie

Werkwijzes uitleggen door middel van 2D animatie.

Videomarketing bij een animatie doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Laat dat maar aan ons over! Want naast het maken van te gekke animaties gaan we ook een stapje verder met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Waarom wij?

Bij ZoomWorks hebben wij een team met uiteenlopende experts. Dat maakt ons onderscheidend. Kritische vragenstellers die niet zelden als prettig lastig worden ervaren. Verhalenvertellers die jouw verhaal boeiend vinden en maken. Creatieve geesten die je verrassen. En tot slot afmakers die net een stapje verder gaan. Een animatie laten werken is helemaal te gek. Daarom maken wij altijd gebruik van videomarketing tools, zoals gepersonaliseerde video, interactiviteit of internet video marketing.

Samen staan we voor garantie tot tevredenheid. Tevredenheid over de samenwerking, de heldere, plezierige aanpak maar het belangrijkste. Het resultaat. Dat beloven we.

Elke animatie vinden wij weer een uitdaging. Want elk verhaal is uniek. Dat is zo leuk en blijft ons boeien. Ben je benieuwd wat wij tot nu toe gemaakt hebben? Neem dan eens een kijkje in ons portfolio, zodat je een goede indruk krijgt. Vraag een offerte aan en zie wat wij voor jou kunnen betekenen.

‘Elke dag maak ik verhalen levend. Ook jouw verhaal?’
En het leukste is, we hebben alle disciplines onder één dak. Van online marketeers en UX designers tot animators en sound engineers. Dat werkt wel zo prettig en snel.
Rick Krooshoop
2D animator & Motion designer. Voor een gave animatie of video kun je hem 's nachts altijd wakker maken.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Laat dat maar aan ons over! Want naast het maken van te gekke animaties gaan we ook een stapje verder. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Veelgestelde vragen

Wat kost een animatie?

Deze vraag is net zo globaal als ‘Wat kost een auto?’. Of iets specifieker: ‘Wat kost een blauwe auto?’. We hebben meer informatie nodig om jou een specifieke prijsindicatie te geven. Iedere animatie is namelijk maatwerk. De lengte van een animatie, complexiteit en stijl zijn voorbeelden van factoren die invloed hebben op de prijs.

Hoelang duurt een animatie laten maken?

De doorlooptijd van een animatie is gemiddeld zo’n vier tot zes weken. Maar het zou ook sneller kunnen… Iedere animatie is namelijk uniek. waarbij er verschillende factoren zijn die bijdragen aan de doorlooptijd. Neem contact met ons op en we geven je graag meer duidelijkheid.

Hoe gaat een animatie laten maken in z'n werk?

Bij ZoomWorks doorlopen we een helder stappenplan. We beginnen met een kennismakingsgesprek waarna we aan de slag gaan met een eerste concept en met een passende prijs komen. Daarna zetten we de inhoud en verhaallijn op papier en komen we met een stijl. Wanneer deze akkoord is werken we jou verhaal uit in een storyboard, een soort stripverhaal. In de laatste fase brengen we dit stripverhaal tot leven, totdat er een spetterende animatie staat waar jij (en wij) helemaal blij van worden.