Animatie laten maken

Dus je wil een animatie laten maken? Slim! Want zo kun je complexe informatie snel en helder presenteren. Een animatie video is namelijk een versimpelde weergave van de werkelijkheid. Dat geeft creatieve vrijheid en zo kun je in korte tijd (60 seconden) tot de kern komen.

Jouw verhaal is uniek! Daarom is bij ons elke animatie maatwerk. Maar de aanpak is al jaren hetzelfde. Een vaste prijs op basis van jouw wens en ons voorstel. Met een unieke stijl en garantie tot tevredenheid. Over de video én de behaalde resultaten. Dat beloven we. Mogen wij je verrassen?

1:52

BIJ12 // ZoomWorks

Een 2D animatie is de perfecte manier om complexe materie op een simpele en heldere manier uit te leggen.

1:47

BMN // ZoomWorks

Jou werkwijze en ideeën op een unieke manier weergeven met behulp van 3D animatie.

00:57

Aevitae // ZoomWorks

Leg jouw visie op speelse wijze uit met behulp van een creatieve tekenanimatie.

Stijlen, mogelijkheden, maar vooral inspiratie

Bij ZoomWorks is elke animatie maatwerk. Wel zo leuk! Na het bepalen van de inhoud gaan we samen op zoek naar een stijl en vormgeving die bij jou past. Maar welke stijlen zijn er nu om jouw verhaal kracht bij te zetten?

Er zijn verschrikkelijk veel soorten animaties. En naast de soorten heb je ook nog weer veel verschillende stijlen. Voordeel hiervan is dat voor iedere wens een stijl te vinden is. Een greep uit de mogelijkheden: 2D animatie, cartoon animatie, uitleganimatie, 3D animatie, getekende animatie en 360 graden animatie.

Op deze pagina en ons portfolio kun je veel verschillende stijlen vinden. Heb je meer inspiratie nodig en wil je hierbij advies van de makers? Leuk. We zijn benieuwd naar je verhaal.

Limit - BLOG - Voordelen animatie - ZoomWorks - GIF - WIT

Weet jij al welke vorm animatie je wilt laten maken?

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om een animatie laten maken. Zo kun je een 2D animatie laten maken, maar een getekende animatie, uitleganimatie of 3D animatie zijn ook voorbeelden van mogelijkheden. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste vorm kiest? We snappen dat dit lastig kan zijn. Doordat we al vele soorten animaties hebben gemaakt weten wij jou hierin te adviseren en helpen je dan ook graag verder.

1:16

Testa // ZoomWorks

Via shoppable video rechtstreeks jouw product aan de kijker verkopen.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

1:56

SUEZ België // ZoomWorks

Laat jouw product of tools zien met een animatie.

Roadmap - Tekenanimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - Grijs

Plan van aanpak animatie laten maken

Stap 1 – Concept en planning
Op basis van informatie uit het kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor marketing in mee. Ook geven we voorbeelden om jou een idee te geven van welke richting jouw animatie video op gaat. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Voice-over en stijlframes
Als het concept helder is schrijven wij een voice-over tekst. Zo wordt jouw verhaal lekker concreet. Ook ontwerpen wij een aantal stijlframes, zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw animatie. We gaan net zo lang door totdat iedereen blij is met de voice-over tekst en stijl. Alleen dan gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3 – Storyboard
Hier werken wij het verhaal verder uit in een storyboard. Zie dit als een stripverhaal, waarbij de tekst is opgedeeld in verschillende scenes, waarbij per scene wordt beschreven wat er gebeurt. Ook maken we per scene een afbeelding, zodat je precies weet hoe de scenes er uit komen te zien. Pas als iedereen akkoord is met het storyboard gaan we verder.

Stap 4 – Animeren & audio engineering
Tijd om jouw verhaal tot leven te brengen! Onze animator zorgt ervoor dat iedere beweging de video weer een stapje mooier en beter maakt. Maar een animatie video is niet compleet zonder geluid. Onze audio engineer voegt daarom muziek en geluidseffecten toe, zodat je een spetterend eindresultaat krijgt!

0:54

Gemeente Amsterdam // ZoomWorks

Trigger jouw doelgroep en zet aan tot actie met een gepersonaliseerde video.

1:04

Leadax // ZoomWorks

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

1:46

Waterschap Aa & Maas // ZoomWorks

Werkwijzes uitleggen door middel van 2D animatie.

Kosten voor een animatie laten maken

We krijgen vaak de vraag: “Wat kost een animatie?”. Dit is een moeilijke vraag. En wij hebben hierop een flauwe, effectieve tegenvraag bedacht: wat kost eigenlijk een auto? Of om even iets specifieker te zijn: wat kost een blauwe auto?

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een animatie gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de animatie video. Zo is een 2D animatie relatief sneller te produceren dan een 3D animatie waarin allerlei technische details terug moeten komen.

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor het laten maken van jouw animatie? Neem contact met ons op of gebruik onze interactieve prijscalculator, dan verschijnt er vanzelf een offerte in je inbox!

Kosten video - BLOG - Kosten video laten maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Een animatie is goed voor jouw videomarketing

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met een krachtige, doeltreffende animatie? Laat dat maar aan ons over! Een 2D animatie, getekende animatie, 3D animatie… we hebben iedere vorm al vaak mogen produceren. Daardoor weten we precies wat werkt, maar ook wat niet werkt. We helpen je graag de juiste keuzes te maken en resultaat te behalen met jouw animatie.

Animatie video

Tja. We kunnen er heel veel over schrijven maar euuuhh. Practice what you preach. Veel kijkplezier bij deze video over het laten maken van een animatie.

Doorlooptijd

Ook vragen veel mensen zich af hoe lang het duurt om een animatie te laten maken. Dit is een lastige vraag en van veel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan het ontwikkelen van het concept, de lengte en complexiteit, maar vooral hoe lang het duurt voordat we feedback krijgen. Dat blijkt vaak de meeste bepalende factor te zijn.

Bij een gemiddelde 2D animatie video duurt het hele proces zo’n 4 tot 6 weken, maar hierbij is altijd sprake van een wederzijdse afhankelijkheid. Korte lijnen en snelle terugkoppeling kunnen het proces versnellen, maar andersom geldt dit ook.

Doorlooptijd - Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT
1:35

KOVnet // ZoomWorks

Zet jouw product of dienst in de spotlight op een creatieve, speelse manier met een 2D animatie.

07:04

Quooker // ZoomWorks

Leg installatieprocessen op een heldere manier uit met behulp van een 3D animatie.

1:57

Gemeente Arnhem // ZoomWorks

Slimmer animeren door te bouwen op het succes van een bestaande animatie.

Voordelen - Shoppable Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS

Voordelen van een animatie laten maken

  • Heldere boodschap: Doordat je in een animatie de complexe werkelijkheid op een versimpelde manier weergeeft kom je tot de kern van jouw verhaal. Ingewikkelde processen of producten die met echte beelden lastig vast te leggen zijn, kunnen eenvoudig uitgelegd worden op een pakkende, grafische manier. Met een korte, bondige en heldere boodschap.
  • Totale ontwerpvrijheid: Die vrijheid maakt het juist zo leuk want je kunt namelijk helemaal los gaan met de creativiteit. Het maken van iets uit het niets zonder enige beperking. Omdat je bij een animatie niet afhankelijk bent van videobeelden en echte situaties kun je jouw verhaal zo creatief en uniek mogelijk vertellen en vormgeven. Of bijvoorbeeld jouw product laten zien, dat op dit moment eigenlijk nog niet bestaat.
  • Herkenbaarheid: Doordat ieder element van een animatie gemaakt moet worden is het makkelijk om deze elementen grafisch gezien aan te laten sluiten op jouw huisstijl. Herkenbare vormen kunnen ook verwerkt worden in de animatie. Zo ontstaat er eenheid en herkenbaarheid tussen de animatie, jouw huisstijl en jouw andere communicatie uitingen.
  • Controle over details: Met een animatie kun je (als je wilt) echt ieder detail laten zien. Ook als dit in werkelijkheid niet of nauwelijks te bereiken is. Denk aan inzoomen op de kleinste schroefjes, de camera door de kleinste openingen animeren, doorsnedes laten zien of zelfs objecten als een explosieschets uit elkaar halen. Dit kan met 2D animatie, maar als je écht gedetailleerd wilt gaan dan is 3D animatie dé oplossing.
  • Betaalbaarder dan je denkt: Nog een voordeel is dat er enorm veel verschillende stijlen zijn. Een cartoon animatie, een getekende animatie, een 2D animatie, een 3D animatie… slechts een kleine greep uit de opties. Dit maakt dat er voor bijna elk budget mogelijkheden zijn voor het laten maken van een animatie video.
  • Verbeelding maakt het begrijpelijk: Wij van ZoomWorks kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat visualisatie van informatie beter wordt begrepen dan tekst omdat dat gewoon beter verwerken en onthouden.
‘Elke dag maak ik verhalen levend. Ook jouw verhaal?’
En het leukste is, we hebben alle disciplines onder één dak. Van online marketeers en UX designers tot animators en sound engineers. Dat werkt wel zo prettig en snel.
Rick Krooshoop
2D animator & Motion designer. Voor een gave animatie of video kun je hem 's nachts altijd wakker maken.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Laat dat maar aan ons over! Want naast het maken van te gekke animaties gaan we ook een stapje verder. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Veelgestelde vragen

Wat kost een animatie?

Deze vraag is net zo globaal als ‘Wat kost een auto?’. Of iets specifieker: ‘Wat kost een blauwe auto?’. We hebben meer informatie nodig om jou een specifieke prijsindicatie te geven. Iedere animatie is namelijk maatwerk. De lengte van een animatie, complexiteit en stijl zijn voorbeelden van factoren die invloed hebben op de prijs.

Hoelang duurt een animatie laten maken?

De doorlooptijd van een animatie is gemiddeld zo’n vier tot zes weken. Maar het zou ook sneller kunnen… Iedere animatie is namelijk uniek. waarbij er verschillende factoren zijn die bijdragen aan de doorlooptijd. Neem contact met ons op en we geven je graag meer duidelijkheid.

Hoe gaat een animatie laten maken in z'n werk?

Bij ZoomWorks doorlopen we een helder stappenplan. We beginnen met een kennismakingsgesprek waarna we aan de slag gaan met een eerste concept en met een passende prijs komen. Daarna zetten we de inhoud en verhaallijn op papier en komen we met een stijl. Wanneer deze akkoord is werken we jou verhaal uit in een storyboard, een soort stripverhaal. In de laatste fase brengen we dit stripverhaal tot leven, totdat er een spetterende animatie staat waar jij (en wij) helemaal blij van worden.