Animatie laten maken

Dus je wil een animatie laten maken? Slim! Want met een animatie kun je complexe informatie op een heldere manier presenteren. Een animatie is namelijk een versimpelde weergave van de werkelijkheid. Niet relevante zaken worden weggelaten, daarom kun je in korte tijd (60 seconden) tot de kern komen en pak je de kijker!

Maar wat zijn de voordelen van een animatie laten maken, mogelijkheden, doorlooptijd en de kosten van een animatie laten maken? En waarom is ZoomWorks de partij om jouw verhaal om te zetten naar een te gekke animatie? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Maar heb je geen zin om alles te lezen en wil je direct een offerte ontvangen? Klik hier. 

Voordelen van een animatie laten maken

  • Heldere boodschap: Doordat je in een animatie de complexe werkelijkheid op een versimpelde manier weergeeft kom je tot de kern van jouw verhaal. Daarom is een animatie laten maken zo effectief en daar komt bij dat je met de combinatie van beeld en geluid heel erg veel kunt vertellen in een korte tijd. Het liefst 60 sec.
  • Totale ontwerpvrijheid. Die vrijheid maakt het juist zo leuk want je kunt namelijk helemaal los gaan met de creativiteit. Het maken van iets uit het niets zonder enige beperking. Bij animatie is het daarom makkelijk om grafische elementen uit jouw huisstijl mee te nemen in de productie om te zorgen voor eenheid in de huisstijl en communicatie.
  • Betaalbaarder dan je denkt: Nog een voordeel van animatie is dat er enorm veel verschillende stijlen zijn. Dit maakt dat er voor bijna elk budget mogelijkheden zijn voor het laten maken van een animatie.
  • Verbeelding maakt het begrijpelijk: Wij van ZoomWorks kunnen het niet vaak genoeg benadrukken dat visualisatie van informatie beter wordt begrepen dan tekst omdat dat gewoon beter verwerken en onthouden.

Stijlen, mogelijkheden maar vooral inspiratie voor animaties

Bij ZoomWorks is een animatie laten maken altijd maatwerk omdat jouw verhaal uniek is en het verdient het om uniek te blijven. Wij gaan dus altijd op zoek naar een bijpassende stijl. Maar welke stijlen zijn er nu om jouw verhaal kracht bij te zetten?

Er zijn verschrikkelijk veel stijlen die je kunt gebruiken bij een animatie laten maken. Denk hierbij aan cartoonanimatiesuitleganimaties, motion graphics, Cut Out animaties, whiteboard animaties, stopmotion animaties of tekenanimaties.

In ons portfolio kun je verschillende stijlen vinden voor het maken van een animatie. Heb je nou nóg meer inspiratie nodig? Bij ZoomWorks adviseren je graag over welke aanpak het beste past bij jouw verhaal.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

1:29

CircularOffice

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

1:01

Interactieve prijscalculator animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

BMN Bouwmaterialen

Meer klantbinding en een marketingboost door middel van interactieve video.

Doorlooptijd van een animatie laten maken

Wij krijgen vaak de vraag hoe lang het duurt om een animatie te laten maken. Dit is een lastige vraag en is van veel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan het ontwikkelen van het concept, lengte en complexiteit van de animatie maar vooral hoe lang het duurt voordat we feedback krijgen want dat blijkt vaak de meeste bepalende factor te zijn.

Bij een gemiddelde animatie duurt het hele proces zo’n 4 tot 6 weken maar als wij tijdens het hele proces de lijnen kort houden en snel kunnen schakelen met jou, kan het sneller.

Kosten voor een animatie laten maken

Een andere vraag die we vaak krijgen is wat de zijn kosten van een animatie laten maken. Ten eerste is dit een moeilijke vraag. Ten tweede  hebben wij hierop een flauwe maar effectieve tegenvraag bedacht: wat kost eigenlijk een auto? Of om even iets specifieker te zijn: namelijk wat kost een blauwe auto?

De kosten voor het maken van animatie zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een animatie gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit en de lengte van de animatie.

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor het laten maken van jouw animatie? Stuur ons een mailtje of bel ons op 0570 – 60 66 86, dan kunnen we je daar meer duidelijkheid over geven.

Uitleg animatie- Uitleganimatie laten maken - ZoomWorks - Gif

Waarom ZoomWorks

Bij ZoomWorks hebben wij een team met uiteenlopende experts. Wij helpen jou met het maken van verschillende animaties, zoals knipselanimaties, whiteboardanimaties, tekenanimaties, stopmotionanimaties of cartoonanimaties. Elke animatie vinden wij weer een uitdaging en we zorgen dan ook graag voor een prachtig resultaat.

In ons team vind je digitale marketeers, animators en audiovisuele specialisten die dit mogelijk maken voor jou. Ben je benieuwd wat wij allemaal kunnen leveren? Neem dan eens een kijkje in ons portfolio, waar wij laten zien wat wij allemaal hebben gedaan, zodat je een goede indruk krijgt. Maar animeren is natuurlijk niet alles: wij maken ook gebruik van videomarketing tools, zoals personalisatie en interactiviteit. De vindbaarheid van deze animatie is daarbij ook belangrijk, dus daarvoor bieden wij slimme oplossingen voor. Vraag een offerte aan en zie wat wij voor jou kunnen betekenen.