x
x

Stuur mij een demo en meer info

Animatie laten maken

Een animatie video is een versimpelde weergave van de werkelijkheid. Je kunt snel tot de kern komen en er is creatieve vrijheid. Of je nou een 2D animatie wilt laten maken, een 3D animatie, of bijvoorbeeld virtual reality: het is altijd maatwerk.

Ons werk

1:32

Whiffle // Zoomworks

Presenteer jouw product of dienst op unieke en onderscheidende wijze door middel van een 3D animatie.

1:52

BIJ12 // ZoomWorks

Een 2D animatie is de perfecte manier om complexe materie op een simpele en heldere manier uit te leggen.

Quooker // ZoomWorks

Maak het je doelgroep gemakkelijk en zorg daarnaast altijd voor de juiste videocontent met interactieve video.

1:52

SHPV // ZoomWorks

Laat potentiële partners en klanten kennis met je maken en leg uit wat je doet met een 2D animatie.

3:00

Docura // ZoomWorks

Complexe materie, uitgebreide processen of stappenplannen op een toegankelijke manier uitleggen met een uitleganimatie.

Mogelijkheden van animatie

Hoe wil je jouw animatie inzetten? Wie wil je ermee bereiken? Is dit één doelgroep of kunnen we spreken van meerdere? En is alle informatie relevant voor iedereen? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen én moet kunnen beantwoorden. Om zo een bewuste keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden voor jouw animatie. Het soort en de stijl van de animatie is slechts één keuze met vele mogelijkheden. 2D, 3D, virtual reality… en wat dacht je van interactiviteit? Er zijn vele smaken mogelijk.

Wil jij een animatie laten maken?

Voordelen van een animatie

  • Totale ontwerpvrijheid: Je kunt helemaal los gaan met de creativiteit. Omdat je bij een 2D animatie of 3D animatie niet afhankelijk bent van videobeelden en echte situaties kun je jouw verhaal zo creatief en uniek mogelijk vertellen en vormgeven. Of bijvoorbeeld een product laten zien, dat nog niet bestaat.
  • Herkenbaarheid: Ieder element moet gemaakt worden. Hierdoor is het makkelijk om deze elementen grafisch gezien aan te laten sluiten op jouw huisstijl. Zo ontstaat er eenheid en herkenbaarheid tussen de animatie, jouw huisstijl en jouw andere communicatie uitingen.
  • Controle over details: Met een animatie kun je echt ieder detail laten zien. Denk aan inzoomen op de kleinste schroefjes, de camera door de kleinste openingen animeren, doorsnedes laten zien of zelfs objecten als een explosieschets uit elkaar halen. Een 2D animatie laten maken kan, maar als je écht gedetailleerd wilt gaan dan is 3D animatie dé oplossing.

Ons werk

1:12

BME // ZoomWorks

Neem jouw werknemers mee in de visie van jouw organisatie met een heldere, grafisch aantrekkelijke 3D animatie

00:30

CBR // ZoomWorks

Breng theorie en praktijk dichter bij elkaar door middel van 3D animaties die dicht bij de werkelijkheid liggen.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

0:59

Aero Team Eindhoven // ZoomWorks

Introduceer jouw concept, idee of product door middel van een korte maar krachtige 2D animatie

00:39

iLOQ // ZoomWorks

Maak inzichtelijk welke stappen er genomen dienen te worden bij jouw product, proces of dienst.

1:04

Leadax // ZoomWorks

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

Plan van aanpak stappenplan

STAP 1

Concept en planning

Op basis van informatie uit het kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor marketing in mee. Ook geven we voorbeelden om jou een idee te geven van welke richting jouw animatievideo op gaat. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

STAP 2

Voice-over en stijlframes

Als het concept helder is schrijven wij een voice-over tekst. Zo wordt jouw verhaal lekker concreet. Ook ontwerpen wij een aantal stijlframes, zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw animatie. We gaan net zo lang door totdat iedereen blij is met de voice-over tekst en stijl. Alleen dan gaan we door naar de volgende stap.

STAP 3

Storyboard

Hier werken wij het verhaal verder uit in een storyboard. Zie dit als een stripverhaal, waarbij de tekst is opgedeeld in verschillende scenes, waarbij per scene wordt beschreven wat er gebeurt. Ook maken we per scene een afbeelding, zodat je precies weet hoe de scenes er uit komen te zien. Pas als iedereen akkoord is met het storyboard gaan we verder.

STAP 4

Animeren & audio engineering

Tijd om jouw verhaal tot leven te brengen! Onze animator zorgt ervoor dat iedere beweging de video weer een stapje mooier en beter maakt. Maar een animatievideo is niet compleet zonder geluid. Onze audio engineer voegt daarom muziek en geluidseffecten toe, zodat je een spetterend eindresultaat krijgt!


STAP 1 Concept en planning

Op basis van informatie uit het kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor marketing in mee. Ook geven we voorbeelden om jou een idee te geven van welke richting jouw animatievideo op gaat. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Veelgestelde vragen

Wat kost een animatie laten maken?

De kosten van een animatie zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een animatie laten maken gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit, stijl en de lengte van de animatievideo. Op zoek naar een specifieker antwoord? Neem contact met ons op of gebruik onze interactieve prijscalculator, dan verschijnt er vanzelf een offerte in je inbox!

Hoelang duurt een animatie laten maken?

De doorlooptijd van een animatie is gemiddeld zo’n vier tot zes weken. Het zou ook sneller kunnen… Iedere animatie is namelijk uniek. Er zijn verschillende factoren zijn die bijdragen aan de doorlooptijd. Denk hierbij aan het ontwikkelen van het concept, de lengte en complexiteit, maar vooral hoe lang het duurt voordat we feedback krijgen. Dat blijkt vaak de meeste bepalende factor te zijn.

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten. Die van iedere video of animatie weer een mooi, uniek product maken. We werken niet met vaste feedbackrondes, maar gaan net zo lang door tot jij helemaal tevreden bent. Over de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak, en natuurlijk over het resultaat. Dat beloven we.

‘Elke dag maak ik verhalen levend. Ook jouw verhaal?’
En het leukste is, we hebben alle disciplines onder één dak. Van online marketeers en UX designers tot animators en sound engineers. Dat werkt wel zo prettig en snel.
Rick Krooshoop
2D animator & Motion designer. Voor een gave animatie of video kun je hem 's nachts altijd wakker maken.