x

Animatie laten maken

Een animatie video is een versimpelde weergave van de werkelijkheid. Heerlijk. Want dat geeft creatieve vrijheid en kun je snel tot de kern komen. Jouw verhaal is uniek. Of je nou een 2D animatie wilt laten maken of 3D of nog een andere soort… iedere animatie is maatwerk bij ons. Maar de aanpak is al jaren hetzelfde. Een vaste prijs op basis van jouw wens. Met een unieke stijl en garantie tot tevredenheid. 

1:52

BIJ12 // ZoomWorks

Een 2D animatie is de perfecte manier om complexe materie op een simpele en heldere manier uit te leggen.

Quooker // ZoomWorks

Maak het je doelgroep gemakkelijk en zorg daarnaast altijd voor de juiste videocontent met interactieve video.

1:47

BMN // ZoomWorks

Jouw werkwijze en ideeën op een unieke manier weergeven met behulp van 3D animatie.

Mogelijkheden voor jouw animatie

Hoe wil je jouw animatie inzetten? Wie wil je ermee bereiken? Is dit één doelgroep of kunnen we spreken van meerdere? En is alle informatie relevant voor iedereen? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen én moet kunnen beantwoorden. Om zo een bewuste keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden voor jouw animatie.

Het soort en de stijl van de animatie is slechts één keuze met vele mogelijkheden. Op onze speciaal ingerichte pagina zie je welke opties er allemaal zijn: soorten animaties. Denk bijvoorbeeld aan een uitleganimatie, een 2D animatie, een 3D animatie, of een getekende animatie. Maar heb je ook wel eens aan een interactieve of gepersonaliseerde animatie vol waardevolle data gedacht?

Zoek jij een animatie laten maken bedrijf? Bij ZoomWorks bepalen het verhaal van wie voor wie en het doel uiteindelijk de stijl en vorm van videomarketing. Daarmee garanderen wij het beste resultaat. Elke animatie is maatwerk. Wel zo leuk!

Wil jij een animatie laten maken?

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

1:04

Leadax // ZoomWorks

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

Roadmap - Tekenanimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - Grijs

Plan van aanpak bij een animatie

Stap 1 – Concept en planning
Op basis van informatie uit het kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor marketing in mee. Ook geven we voorbeelden om jou een idee te geven van welke richting jouw animatievideo op gaat. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Voice-over en stijlframes
Als het concept helder is schrijven wij een voice-over tekst. Zo wordt jouw verhaal lekker concreet. Ook ontwerpen wij een aantal stijlframes, zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw animatie. We gaan net zo lang door totdat iedereen blij is met de voice-over tekst en stijl. Alleen dan gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3 – Storyboard
Hier werken wij het verhaal verder uit in een storyboard. Zie dit als een stripverhaal, waarbij de tekst is opgedeeld in verschillende scenes, waarbij per scene wordt beschreven wat er gebeurt. Ook maken we per scene een afbeelding, zodat je precies weet hoe de scenes er uit komen te zien. Pas als iedereen akkoord is met het storyboard gaan we verder.

Stap 4 – Animeren & audio engineering
Tijd om jouw verhaal tot leven te brengen! Onze animator zorgt ervoor dat iedere beweging de video weer een stapje mooier en beter maakt. Maar een animatievideo is niet compleet zonder geluid. Onze audio engineer voegt daarom muziek en geluidseffecten toe, zodat je een spetterend eindresultaat krijgt!

Voordelen van een animatie

  • Heldere boodschap: Doordat je in een animatie de complexe werkelijkheid op een versimpelde manier weergeeft kom je tot de kern van jouw verhaal. Ingewikkelde processen of producten die met echte beelden lastig vast te leggen zijn, kunnen eenvoudig uitgelegd worden op een pakkende, grafische manier. Met een korte, bondige en heldere boodschap. Ideaal als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een toegankelijke 2D animatie die voor iedereen te begrijpen is.
  • Totale ontwerpvrijheid: Die vrijheid maakt het juist zo leuk want je kunt namelijk helemaal los gaan met de creativiteit. Het maken van iets uit het niets zonder enige beperking. Omdat je bij een 2D animatie of 3D animatie niet afhankelijk bent van videobeelden en echte situaties kun je jouw verhaal zo creatief en uniek mogelijk vertellen en vormgeven. Of bijvoorbeeld jouw product laten zien, dat op dit moment eigenlijk nog niet bestaat.
  • Herkenbaarheid: Doordat ieder element van een animatie gemaakt moet worden is het makkelijk om deze elementen grafisch gezien aan te laten sluiten op jouw huisstijl. Herkenbare vormen kunnen ook verwerkt worden in de animatie. Zo ontstaat er eenheid en herkenbaarheid tussen de animatie, jouw huisstijl en jouw andere communicatie uitingen.
  • Controle over details: Met een animatie kun je (als je wilt) echt ieder detail laten zien. Ook als dit in werkelijkheid niet of nauwelijks te bereiken is. Denk aan inzoomen op de kleinste schroefjes, de camera door de kleinste openingen animeren, doorsnedes laten zien of zelfs objecten als een explosieschets uit elkaar halen. Een 2D animatie laten maken kan, maar als je écht gedetailleerd wilt gaan dan is 3D animatie dé oplossing.
  • Betaalbaarder dan je denkt: Nog een voordeel is dat er enorm veel verschillende stijlen zijn. Een getekende animatie, een 2D animatie, een 3D animatie, een uitleganimatie… slechts een kleine greep uit de opties. Dit maakt dat er voor bijna elk budget mogelijkheden zijn voor het laten maken van een animatievideo.
  • Verbeelding maakt het begrijpelijk: Bij ZoomWorks kunnen we niet vaak genoeg benadrukken dat visualisatie van informatie beter wordt begrepen dan tekst omdat mensen dit gewoon beter verwerken en onthouden.
Voordelen - Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Veelgestelde vragen

Wat kost een animatie laten maken?

De kosten van een animatie zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in een animatie laten maken gaan zitten. Dit is vervolgens afhankelijk van de complexiteit, stijl en de lengte van de animatievideo. Op zoek naar een specifieker antwoord? Neem contact met ons op of gebruik onze interactieve prijscalculator, dan verschijnt er vanzelf een offerte in je inbox!

Hoelang duurt een animatie laten maken?

De doorlooptijd van een animatie is gemiddeld zo’n vier tot zes weken. Het zou ook sneller kunnen… Iedere animatie is namelijk uniek. Er zijn verschillende factoren zijn die bijdragen aan de doorlooptijd. Denk hierbij aan het ontwikkelen van het concept, de lengte en complexiteit, maar vooral hoe lang het duurt voordat we feedback krijgen. Dat blijkt vaak de meeste bepalende factor te zijn.

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten. Die van iedere video of animatie weer een mooi, uniek product maken. We werken niet met vaste feedbackrondes, maar gaan net zo lang door tot jij helemaal tevreden bent. Over de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak, en natuurlijk over het resultaat. Dat beloven we.

00:57

Aevitae // ZoomWorks

Leg jouw visie op speelse wijze uit met behulp van een creatieve tekenanimatie.

‘Elke dag maak ik verhalen levend. Ook jouw verhaal?’
En het leukste is, we hebben alle disciplines onder één dak. Van online marketeers en UX designers tot animators en sound engineers. Dat werkt wel zo prettig en snel.
Rick Krooshoop
2D animator & Motion designer. Voor een gave animatie of video kun je hem 's nachts altijd wakker maken.

Weet jij al welke vorm?

Er zijn veel mogelijkheden: een 2D animatie, een getekende animatie, uitleganimatie, knipsel animatie, 3D animatie of ……. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste vorm kiest? We snappen dat dit lastig kan zijn. Doordat we al vele soorten animaties hebben gemaakt weten wij jou hierin te adviseren en helpen je dan ook graag verder.