Augmented Reality Video

Al eens de ervaring van augmented reality gehad? Doen! Want het is de moeite waard. Bij AR wordt een virtuele laag aan de echte wereld toegevoegd. Erg cool en grenzeloos. Met video en animatie is hetzelfde mogelijk alleen qua kosten een stuk aantrekkelijker. Wij noemen het augmented reality video.

Wil je als marketeer jouw product of dienst virtueel aan de echte wereld toevoegen? Lees dan verder of stuur direct de digitale postduif want dan praten we je bij met vette voorbeelden die we hebben mogen maken voor onze ambassadeurs.

1:29

Burgerhout // Promotievideo

USP's inzichtelijk maken op een heldere manier dankzij een combinatie van echte beelden en animatie.

2:55

Easy systems // Bedrijfsfilm

Videobeeld gecombineerd met animatie om jouw bedrijf te presenteren.

1:46

Nizo Foods // Bedrijfsfilm

Trek de aandacht met een combinatie van video en animatie!

Wat is augmented reality video?

Letterlijk vertaald betekent augmented reality video “video met aangevulde realiteit”. Anders gezegd: bij augmented reality worden geschoten videobeelden gecombineerd met 3D animaties. Hierdoor ontstaat er de mogelijkheid om echt alles te verbeelden. En dat op een vette, creatieve manier. Realiteit en fantasie komen samen.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

De voordelen van augmented reality video

Het gebruik van augmented reality video leveren jou en jouw bedrijf een aantal belangrijke voordelen:

  • Het is uniek. Augmented reality video is al jaren mogelijk, maar pas nu begint het toepasbaar te worden voor jou. Omdat de computers steeds krachtiger worden en de software steeds beter is het nu bereikbaar voor iedereen. Door augmented reality video in te zetten creëer je een unieke ervaring voor jou doelgroep die weinig anderen momenteel bieden en laat je een diepe indruk achter.
  • Vernieuwende klantervaring. Klanten en gebruikers kunnen producten op een hele andere en vernieuwende manier ervaren in vergelijking met reguliere video. De 3D elementen zorgen voor een nieuwe dimensie aan de video en fantasie en realiteit gaan hand in hand. Hierdoor ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden. Door deze nieuwe ervaring blijven klanten en gebruikers langer gefocust op jouw video en laat het een sterke indruk achter.
  • Meer interactiviteit en personalisatie. Een augmented reality video zorgt voor een indrukwekkende ervaring, waarbij je de gebruiker de mogelijkheid kan geven om interactie aan te gaan met de video. Ook kunnen de 3D elementen aangepast worden aan de omgeving of situatie van de gebruiker, oftewel: personalisatie. Deze elementen zorgen ervoor dat de gebruiker een sterkere band opbouwt met jouw bedrijf of organisatie, doordat hij zich meer betrokken voelt bij jouw product of dienst.
  • Fantasie wordt werkelijkheid. Zoals Walt disney ooit zei: “All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.” Als je het aandurft om augmented reality video in te zetten kunnen we samen al jouw dromen over jouw product of dienst verbeelden.
Augmented Reality Video door een telefoon - Augmented Reality video - ZoomWorks - Gif

Hoe pas je het toe binnen jouw bedrijf?

We horen je denken: klinkt mooi allemaal, maar hoe kan ik augmented reality video toepassen binnen mijn bedrijf? Wij van ZoomWorks vertellen je hier graag meer over.

Product profiling. De mogelijkheden om een product te introduceren zijn in de reële wereld vaak beperkt. Bij augmented reality video kun je jouw product echter profileren op de meest creatieve manieren. Door het toevoegen van 3D elementen aan jouw video kun je mensen de verschillende toepassingen van jouw product op een unieke, fantasierijke en virtuele manier laten ervaren. Door de combinatie met echte videobeelden kunnen de kijkers de functionaliteit linken aan de echte wereld.

Vooruitzicht bieden. Augmented reality video kan ook heel erg goed worden ingezet om mensen iets te laten ervaren wat er nog niet is. Dit klinkt vaag, maar we leggen het je uit. Sommige mensen kopen een huis dat nog gebouwd moet worden, maar veel meer dan wat bouwtekeningen en een ontwerp krijgen ze vaak niet te zien. Met een augmented reality video kun jij deze mensen laten ervaren hoe hun toekomstige huis er uit komt te zien.

Dit kan bijvoorbeeld door een video te maken van de locatie en hierbij het toekomstige huis met behulp van 3D toe te voegen aan deze omgeving. De binnenkant van het huis is ook volledig te bekijken, waardoor er een helder beeld ontstaat voor de kopers. Doordat mensen iets kunnen ervaren zonder dat het er al is worden ze sneller overtuigd en zijn ze sneller geneigd om over te gaan tot aanschaf.

Wil jij een augmented reality video laten maken?
2:13

AZ Hollink // Moodfilm

Laat zien wie je bent en waar je voor staat met een krachtige en inspirerende moodfilm.

1:06

Reinaerdt // Bedrijfsfilm

Een extra dimensie in jouw video: 3D.

1:29

CircularOffice // 3D animatie

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

Effectieve instructiemethode

Iedereen kent de papieren handleidingen wel, maar met augmented reality video zijn deze verleden tijd. Hiermee kun je écht in producten duiken. Je kan verschillende onderdelen van een product uitlichten, uit elkaar halen en zichtbaar maken. Zo is het voor de kijker glashelder om welk onderdeel het gaat, waar en hoe deze geplaatst moet worden, en/of hoe iets gerepareerd moet worden. Als de augmented reality video interactief is dan wordt deze nóg effectiever.

Augmented reality video zorgt voor een unieke combinatie tussen real life videobeelden en 3D elementen, waarbij je jouw fantasie volledig los kunt laten. Het biedt alle mogelijkheden om jouw product neer te zetten op de manier die jij wil, binnen de context van de echte wereld.

Wil je weten hoe we jouw fantasie werkelijkheid kunnen laten worden? En weten wat het kost en natuurlijk oplevert? Dat kan! Wij vertellen je er graag meer over.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.