Scherm sluiten

ZoomWorks
Garderegimentsweg 1
7433 MA Schalkhaar (Deventer)
T: 0570-606686
E: info@zoomworks.nl

Stel je vraag aan ons

BTW: NL819233778B01
IBAN: NL70RABO0322863295
KVK: 09144639

Augmented Reality Video

Fantasie wordt werkelijkheid

Al eens de ervaring van augmented reality gehad? Doen! Want het is de moeite waard. Bij AR wordt een virtuele laag aan de echte wereld toegevoegd. Erg cool en grenzeloos. Met video en animatie is hetzelfde mogelijk alleen qua kosten een stuk aantrekkelijker. Wij noemen het augmented reality video. Wil je als marketeer jouw product of dienst virtueel aan de echte wereld toevoegen? Lees dan verder of stuur direct de digitale postduif want dan praten we je bij met vette voorbeelden die we hebben mogen maken voor onze ambassadeurs.

Voor Amcor hebben we een augmented reality bedrijfsvideo gemaakt waar Chris je een rondleiding geeft

Wat is augmented reality video?

Letterlijk vertaald betekent augmented reality video “video met aangevulde realiteit”. Anders gezegd bij augmented reality video worden geschoten videobeelden gecombineerd met 3D animaties. Hierdoor ontstaat er de mogelijkheid om echt alles te verbeelden. En dat op een vette, creatieve manier. Realiteit en fantasie komen samen.

De voordelen van augmented reality video

Het gebruik van augmented reality video leveren jou en jouw bedrijf een aantal belangrijke voordelen:

  • Het is uniek. Augmented reality video is al jaren mogelijk, maar pas nu begint het toepasbaar te worden voor jou. Omdat de computers steeds krachtiger worden en de software steeds beter is het nu bereikbaar voor iedereen. Door augmented reality video in te zetten creëer je een unieke ervaring voor jou doelgroep die weinig anderen momenteel bieden en laat je een diepe indruk achter.
  • Vernieuwende klantervaring. Klanten en gebruikers kunnen producten op een hele andere en vernieuwende manier ervaren in vergelijking met reguliere video. De 3D elementen zorgen voor een nieuwe dimensie aan de video en fantasie en realiteit gaan hand in hand. Hierdoor ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden. Door deze nieuwe ervaring blijven klanten en gebruikers langer gefocust op jouw video en laat het een sterke indruk achter.
  • Meer interactiviteit en personalisatie. Een augmented reality video zorgt voor een indrukwekkende ervaring, waarbij je de gebruiker de mogelijkheid kan geven om interactie aan te gaan met de video. Ook kunnen de 3D elementen aangepast worden aan de omgeving of situatie van de gebruiker, oftewel: personalisatie. Deze elementen zorgen ervoor dat de gebruiker een sterkere band opbouwt met jouw bedrijf of organisatie, doordat hij zich meer betrokken voelt bij jouw product of dienst.
  • Fantasie wordt werkelijkheid. Zoals Walt disney ooit zei: “All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.” Als je het aandurft om augmented reality video in te zetten kunnen we samen al jouw dromen over jouw product of dienst verbeelden.
Ons verhaal. In een interactieve augmented reality video. Veel kijkplezier.

Augmented reality video toepassen binnen jouw bedrijf

We horen je denken: klinkt mooi allemaal, maar hoe kan ik augmented reality video toepassen binnen mijn bedrijf? Wij van ZoomWorks vertellen je hier graag meer over.

Product profiling. De mogelijkheden om een product te introduceren zijn in de reële wereld vaak beperkt. Bij augmented reality video kun je jouw product echter profileren op de meest creatieve manieren. Door het toevoegen van 3D elementen aan jouw video kun je mensen de verschillende toepassingen van jouw product op een unieke, fantasierijke en virtuele manier laten ervaren. Door de combinatie met echte videobeelden kunnen de kijkers de functionaliteit linken aan de echte wereld.

Vooruitzicht bieden. Augmented reality video kan ook heel erg goed worden ingezet om mensen iets te laten ervaren wat er nog niet is. Dit klinkt vaag, maar we leggen het je uit. Sommige mensen kopen een huis dat nog gebouwd moet worden, maar veel meer dan wat bouwtekeningen en een ontwerp krijgen ze vaak niet te zien. Met een augmented reality video kun jij deze mensen laten ervaren hoe hun toekomstige huis er uit komt te zien.

Dit kan bijvoorbeeld door een video te maken van de locatie en hierbij het toekomstige huis met behulp van 3D toe te voegen aan deze omgeving. De binnenkant van het huis is ook volledig te bekijken, waardoor er een helder beeld ontstaat voor de kopers. Doordat mensen iets kunnen ervaren zonder dat het er al is worden ze sneller overtuigd en zijn ze sneller geneigd om over te gaan tot aanschaf.

Effectieve instructiemethode. 

Iedereen kent de papieren handleidingen wel, maar met augmented reality video zijn deze verleden tijd. Via augmented reality video kun je echt ín producten duiken. Hierdoor kunnen de verschillende onderdelen van een product worden uitgelicht, uit elkaar gehaald, en zichtbaar worden gemaakt. Zo is het voor de kijker glashelder om welk onderdeel het gaat, waar en hoe deze geplaatst moet worden, en/of hoe iets gerepareerd moet worden. Als de augmented reality video interactief is dan wordt deze nóg effectiever.

3D Animatie in video. Laag voor laag gevisualiseerd.
3D-animatie-in-video-Laag-voor-laag-ZoomWorks

Augmented reality video zorgt voor een unieke combinatie tussen real life videobeelden en 3D elementen, waarbij je jouw fantasie volledig los kunt laten. Het biedt alle mogelijkheden om jouw product neer te zetten op de manier die jij wil, binnen de context van de echte wereld.

Wil je weten hoe we jouw fantasie werkelijkheid kunnen laten worden? En weten wat het kost en natuurlijk oplevert? Dat kan! Stuur ons een mailtje, berichtje of bel ons. Wij vertellen je er graag meer over.


Kennis maken?

Wij delen graag onze kennis.

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Send this to a friend