Bedrijfsfilm laten maken

Wat wil je bereiken? Wat wil jouw doelgroep zien en horen? En op welke manier? Een doeltreffende bedrijfsfilm laten maken begint met het stellen van de juiste vragen. En het maken van de juiste keuzes.

Wij helpen jou hier graag een handje bij en hebben wat informatie voor je op een rijtje gezet. Maar het liefst helpen we je persoonlijk. Want een corporate video maken is maatwerk.

2:55

Easy systems // ZoomWorks

Videobeeld gecombineerd met animatie om jouw bedrijf te presenteren.

1:29

Burgerhout // ZoomWorks

USP's inzichtelijk maken op een heldere manier dankzij een combinatie van echte beelden en animatie.

0:51

Rabobank // ZoomWorks

Jouw klanten in het zonnetje zetten? Maak het persoonlijk met behulp van gepersonaliseerde video.

Stijlen en inspiratie voor jouw bedrijfsfilm

Met een moodfilm inspelen op de gevoelige snaar van de kijker. Of juist met een concrete infographic stijl het verhaal neerzetten. Persoonlijk of juist zakelijk. Uptempo of juist langzaam. De combinatie van real footage (geschoten materiaal) en animatie. We beheersen alle technieken waardoor we in staat zijn elke gewenste stijl neer te zetten. Hierdoor kunnen wij precies díe stijl aanbieden die aansluit bij jouw doelgroep. En jouw huisstijl. Kun je je er al iets bij voorstellen?

In ons portfolio staan mooie voorbeelden. Laat je inspireren! Mocht je meer willen weten, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We hebben altijd gave ideeën.

Stijlen en inspiratie - Bedrijfsfilm Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Videomarketing voor jouw bedrijfsfilm doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met een sprekende bedrijfsfilm? Doen! Maar wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties… met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Plan van aanpak - Bedrijfsfilm laten maken - ZoomWorks - GIF

Plan van aanpak bedrijfsfilm

Stap 1 – Concept en planning
Op basis van informatie uit ons kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept en een passende prijs. Mét daarbij mogelijke videomarketing tools, en voorbeelden van de stijl van de bedrijfsfilm. Ook maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Script, voice-over en stijlframes
Als het concept helder is werken we deze verder uit tot een script. Vaak bestaat deze uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een globale verhaallijn voor de bedrijfsfilm. Pas als iedereen helemaal blij is met het script gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3– Draaiboek
We verwerken het script in een draaiboek ter voorbereiding voor de opnames. Er staat precies in wat er wordt gefilmd, wanneer, en wie & wat daar voor nodig zijn.

Stap 4 – Opnames
Het moment is daar: de opnamedag(en). Leuk! Onze regisseuse en cameraman zorgen ervoor dat alle scenes goed op beeld worden gezet, met het draaiboek als uitgangspunt. Zij weten als geen ander dat bepaalde dingen anders lopen dan verwacht en zijn dan ook flexibel ingesteld en spelen in op situaties ter plekke.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Onze video editor zoekt hierna al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en geluidseffecten. Jouw video gaat net zo lang heen en weer totdat er een volledige versie is waar iedereen blij van wordt! En met onze videomarketing strategie zul je zien dat jouw bedrijfsfilm zijn doel bereikt!

ZoomWorks neemt het voortouw en denkt altijd met je mee.

Doorlooptijd van een bedrijfsfilm laten maken

Klanttevredenheid is bij ons heilig. En daarom willen we graag meteen eerlijk met je zijn. We krijgen regelmatig de vraag hoelang een professionele bedrijfsfilm laten maken duurt. Maar dat verschilt per situatie. Want een bedrijfsvideo laten maken is altijd maatwerk. Gemiddeld durven we wel te zeggen dat het zo’n 4 tot 6 weken duurt.

Maar het kan ook sneller. Hierbij is er wel sprake van een wederzijdse afhankelijkheid. Als we tijdens het productieproces snel kunnen schakelen, kunnen we jouw corporate video soms zelfs al binnen één week opleveren!

Kosten voor een bedrijfsfilm laten maken

Wat mag een professionele bedrijfsfilm kosten? Een goede vraag. En het antwoord zal voor iedere organisatie anders zijn. Want geen bedrijf is hetzelfde. Net als een video. Dit is namelijk altijd maatwerk en leent zich daardoor niet voor een standaardoplossing. En dus ook geen standaard prijs. Gemiddeld liggen de kosten voor een bedrijfsfilm tussen de €1.500,- en €7.000,-.

Kosten bedrijfsfilm - Bedrijfsfilm laten maken - ZoomWorks - Gif
2:36

Amcor // ZoomWorks

Vervaag de realiteit door 3D en echte beelden te combineren.

1:28

ZW // Bedrijfsvideo

Video werkt. We kunnen het je vertellen, maar laten het je liever beleven.

05:54

Hartwig Medical Found. // ZoomWorks

Een kijkje achter de schermen geven en het proces helder uitleggen met een bedrijfsfilm.

Wil jij een bedrijfsfilm laten maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Voordelen van een bedrijfsfilm

Visualisatie werkt: elke keer weer merken we dat we nog zoveel kunnen uitleggen in woorden over hoe jouw bedrijfsfilm eruit komt te zien. Maar het kwartje valt vaak pas écht als we voorbeelden tonen. Het laten zien. En dát is nou precies de reden wat een bedrijfsfilm zo effectief maakt. En video en animatie in het algemeen. Onze hersenen verwerken visuele informatie namelijk veel beter en sneller dan tekstuele informatie.

Alternatieve werkelijkheid: als het moet kunnen we jouw verhaal mooier of dramatischer weergeven dan in werkelijkheid. Om zo extra kracht te geven aan jouw boodschap en ruis te verminderen. En door overbodige informatie weg te snijden en ons te richten op de kern van jouw verhaal, zorgen we ervoor dat jouw (en dus ook ons) doel wordt bereikt.

We houden van video: stiekem houdt iedereen van video. Of nouja, stiekem… onze statistieken laten zien dat 70 tot 80 procent van de mensen uit jouw mailinglijst jouw bedrijfsfilm gaan bekijken, wanneer je deze verstuurt. En dat is nog een voordeel van video: alles, maar dan ook alles is meetbaar.

Videomarketing werkt: oplossingen die de conversie van de bedrijfsfilms verhogen… wij houden er van! En de technieken en mogelijkheden zijn eindeloos. Van een 360 graden video, tot gepersonaliseerde video, tot video SEO. Alles om jouw doelgroep aan te spreken. En geloof ons, videomarketing werkt!

Camera speelt opnieuw af - Bedrijfsfilm laten maken - ZoomWorks - Gif
1:55

KWS // ZoomWorks

Met een wervingsvideo jouw personeel een gezicht geven, om zo nieuwe medewerkers aan te trekken.

0:41

Vecos // ZoomWorks

Laat de werking van jouw product zien met video en animatie.

05:54

Hartwig Medical Found. // ZoomWorks

Een kijkje achter de schermen geven en het proces helder uitleggen met een bedrijfsfilm.

Waarom jouw bedrijfsfilm laten maken door ZoomWorks?

Op zoek naar een videograaf voor jouw bedrijfsfilm? ZoomWorks bestaat uit een team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten met één gezamenlijke passie: het produceren van vette video’s en animaties die er toen doen. Waaronder doeltreffende bedrijfsfilms. En met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we écht een stapje verder. We hebben meer dan 10 jaar ervaring en we zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Om je alvast aan het denken te zetten vertellen we je graag onze gouden regels voor het maken van een bedrijfsfilm:

  • Maak keuzes aan de hand van bovenstaande vragen.
  • Houd de bedrijfsfilm simpel en dus begrijpbaar.
  • Stel de kijker centraal.
  • Wees kort en bondig.
  • Maak duidelijk waar de bedrijfsfilm over gaat.
  • Zorg voor conversie door videomarketing.
Team - Tekenanimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - Grijs
‘Jouw unieke punten vertalen naar een creatieve bedrijfsfilm... Leuk!’
Onze audiovisuele specialisten weten jouw verhaal te vertalen naar een pakkende video waar je trots op kan zijn!
Tessa Mekers
Tekstschrijfster, Regisseur, Projectmanager. Ze is een heuse communicatiekoningin!

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met een sprekende bedrijfsfilm? Doen! Maar wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties… met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Veelgestelde vragen

Wat kost een bedrijfsfilm?

Een video is altijd maatwerk en leent zich daardoor niet voor een standaardoplossing. En dus ook geen standaard prijs. Gemiddeld liggen de kosten voor een bedrijfsfilm tussen de €1.500,- en €7.000,-. Wil je een specifiekere prijs? Neem contact met ons op, we geven je graag meer duidelijkheid.

Wat is de doorlooptijd van een bedrijfsfilm?

De doorlooptijd van een bedrijfsfilm laten maken verschilt per situatie. Want een video is altijd maatwerk. Gemiddeld duurt een bedrijfsfilm laten maken zo’n 4 tot 6 weken. Maar het kán sneller. Hoe sneller we tijdens het productieproces met jou kunnen schakelen, hoe groter de kans dat jouw bedrijfsfilm eerder klaar is.

Hoe verloopt het laten maken van een bedrijfsfilm?

We doorlopen een aantal stappen. We werken een eerste concept uit met een passende prijs en heldere planning. Daarna volgt een script met een concrete verhaallijn & stijl. Deze informatie verwerken we in een draaiboek, ter voorbereiding voor de opnames. Hier staat precies in wat er wordt gefilmd, wanneer, en wie & wat daar voor nodig zijn. Daarna filmen we de scenes en maken een eerste opzet voor jou bedrijfsfilm. Er gaan verschillende versies over en weer, totdat er een versie ligt waar iedereen blij van wordt!