x

Bedrijfsfilm laten maken

Wat wil je bereiken? Wat wil jouw doelgroep zien en horen? En op welke manier? Een doeltreffende bedrijfsfilm laten maken begint met het stellen van de juiste vragen. En het maken van de juiste keuzes. Want een corporate video laten maken is altijd maatwerk, en om succes te behalen moet deze naadloos aansluiten op jouw bedrijfsidentiteit.

2:55

Easy systems // ZoomWorks

Videobeeld gecombineerd met animatie om jouw bedrijf te presenteren.

1:29

Burgerhout // ZoomWorks

USP's inzichtelijk maken op een heldere manier dankzij een combinatie van echte beelden en animatie.

0:51

Rabobank // ZoomWorks

Jouw klanten in het zonnetje zetten? Maak het persoonlijk met behulp van gepersonaliseerde video.

Stijlen en inspiratie voor jouw bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm laten maken begint met het kiezen van een stijl. Met een moodfilm inspelen op de gevoelige snaar van de kijker. Of juist met een concrete infographic stijl het verhaal neerzetten. Persoonlijk of juist zakelijk. Uptempo of juist langzaam. De combinatie van real footage (geschoten materiaal) en animatie. We beheersen alle technieken waardoor we in staat zijn elke gewenste stijl neer te zetten. Hierdoor kunnen wij precies díe stijl aanbieden die aansluit bij jouw doelgroep. En jouw huisstijl. In ons portfolio staan mooie voorbeelden. Laat je inspireren!

Wil jij een bedrijfsfilm laten maken?

Voordelen van een bedrijfsfilm

Visualisatie werkt: elke keer weer merken we dat we nog zoveel kunnen uitleggen in woorden over hoe jouw bedrijfsfilm eruit komt te zien. Maar het kwartje valt vaak pas écht als we voorbeelden tonen. Het laten zien. En dát is nou precies de reden wat een bedrijfsfilm zo effectief maakt. En video en animatie in het algemeen. Onze hersenen verwerken visuele informatie namelijk veel beter en sneller dan tekstuele informatie.

Alternatieve werkelijkheid: als het moet kunnen we jouw verhaal mooier of dramatischer weergeven dan in werkelijkheid. Om zo extra kracht te geven aan jouw boodschap en ruis te verminderen. En door overbodige informatie weg te snijden en ons te richten op de kern van jouw verhaal, zorgen we ervoor dat jouw (en dus ook ons) doel wordt bereikt.

We houden van video: stiekem houdt iedereen van video. Of nouja, stiekem… onze statistieken laten zien dat 70 tot 80 procent van de mensen uit jouw mailinglijst jouw bedrijfsfilm gaan bekijken, wanneer je deze verstuurt. En dat is nog een voordeel van video: alles, maar dan ook alles is meetbaar.

Videomarketing werkt: oplossingen die de conversie van de bedrijfsfilms verhogen… wij houden er van! En de technieken en mogelijkheden zijn eindeloos. Van een 360 graden video, tot gepersonaliseerde video, tot video SEO. Alles om jouw doelgroep aan te spreken. En geloof ons, videomarketing werkt!

Voordelen - Shoppable Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS
1:55

KWS // ZoomWorks

Met een wervingsvideo jouw personeel een gezicht geven, om zo nieuwe medewerkers aan te trekken.

0:41

Vecos // ZoomWorks

Laat de werking van jouw product zien met video en animatie.

05:54

Hartwig Medical Found. // ZoomWorks

Een kijkje achter de schermen geven en het proces helder uitleggen met een bedrijfsfilm.

Plan van aanpak - Cartoon Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Plan van aanpak bedrijfsfilm

Stap 1 – Concept en planning
Een bedrijfsfilm laten maken begint met een kennismakingsgesprek. Op basis van informatie uit dit gesprek komen wij met een eerste concept en een passende prijs. Mét daarbij mogelijke videomarketing tools, en voorbeelden van de stijl van de bedrijfsfilm. Ook maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Script, voice-over en stijlframes
Als het concept helder is werken we deze verder uit tot een script. Vaak bestaat deze uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een globale verhaallijn voor de bedrijfsfilm. Pas als iedereen helemaal blij is met het script gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3– Draaiboek
We verwerken het script in een draaiboek ter voorbereiding voor de opnames. Er staat precies in wat er wordt gefilmd, wanneer, en wie & wat daar voor nodig zijn.

Stap 4 – Opnames
Het moment is daar: de opnamedag(en). Leuk! Onze regisseuse en cameraman zorgen ervoor dat alle scenes goed op beeld worden gezet, met het draaiboek als uitgangspunt. Zij weten als geen ander dat bepaalde dingen anders lopen dan verwacht en zijn dan ook flexibel ingesteld en spelen in op situaties ter plekke.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Onze video editor zoekt hierna al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en geluidseffecten. Jouw video gaat net zo lang heen en weer totdat er een volledige versie is waar iedereen blij van wordt! En met onze videomarketing strategie zul je zien dat jouw bedrijfsfilm zijn doel bereikt!

Veelgestelde vragen

Wat kost een bedrijfsfilm?

Een video is altijd maatwerk en leent zich daardoor niet voor een standaardoplossing. En dus ook geen standaard prijs. Gemiddeld liggen de kosten voor een bedrijfsfilm tussen de €1.500,- en €7.000,-. Wil je een specifiekere prijs? Neem contact met ons op, we geven je graag meer duidelijkheid.

Hoelang duurt een bedrijfsfilm laten maken?

De doorlooptijd van een bedrijfsfilm laten maken verschilt per situatie. Want een video is altijd maatwerk. Gemiddeld duurt een bedrijfsfilm laten maken zo’n 4 tot 6 weken. Maar het kán sneller. Hoe sneller we tijdens het productieproces met jou kunnen schakelen, hoe groter de kans dat jouw bedrijfsfilm eerder klaar is.

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

Samenwerken met ZoomWorks betekent samenwerken met een enthousiast team van online marketeers en audiovisuele specialisten. Die veel ervaring hebben met het maken van doeltreffende video’s en animaties. En met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie maken we het resultaat meetbaar en gaan we écht een stapje verder. Wij stoppen pas als jij tevreden bent. Dat beloven we. Want wij zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

‘Jouw unieke punten vertalen naar een creatieve bedrijfsfilm... Leuk!’
Onze audiovisuele specialisten weten jouw verhaal te vertalen naar een pakkende video waar je trots op kan zijn!
Tessa Mekers
Tekstschrijfster, Regisseur, Projectmanager. Ze is een heuse communicatiekoningin!

Jouw marketing een stevige boost geven met een sprekende bedrijfsfilm?

Doen! Ons team van audiovisuele specialisten maakt niet alleen vette video’s en te gekke animaties… onze online marketeers gaan echt nog een stapje verder. Met slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie. Wij zijn ZoomWorks. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.