Branding video laten maken

Een branding video is een mooie manier om aan de buitenwereld te laten zien wie je bent, waar je voor staat en wat je te bieden hebt. Op een unieke en eigenzinnige wijze die past bij jouw bedrijf.

Een goede personal branding video zorgt dat je opvalt en is een mooie kans om je te onderscheiden van de concurrentie. Vertel niet waar je voor staat, maar laat het de kijker ervaren!

Laat jouw klanten voelen wie je bent

Branding draait om herkenbaarheid. En het gevoel dat mensen krijgen bij jouw merk. Een goede personal branding video speelt met deze herkenbaarheid, zet een sfeer neer die past bij jouw identiteit en roept emotie op. Je vertelt niet alleen kort en krachtig wie je bent en wat jou uniek maakt, maar speelt ook in op het gevoel van de kijker. Hierdoor kun je een sterke band met jouw doelgroep opbouwen. Want iedere keer als ze jouw merk ergens zien associëren ze jouw merk met dit gevoel. Een branding video laten maken is dan ook erg goed voor de klantloyaliteit, je kunt het ook wel zien als een marketing video.

Branding - Branding Video - ZoomWorks - GIF - WIT - V2
0:43

AZ Hollink // ZoomWorks

Meer leadgeneratie door een pakkende promotievideo.

1:22

HYDAC // ZoomWorks

Een bedrijfsfilm die echte beelden combineert met verschillende grafische en tekstuele 3D animaties.

1:25

ITBB // ZoomWorks

Laat jezelf en jouw merk zien en trek klanten en personeel aan met een pakkende, eigenzinnige branding video.

De ingrediënten

Een goede branding video zorgt voor vertrouwen. Het straalt trots uit. Dit is wie we zijn, dit is waar we voor staan en dit is wat we voor jou kunnen betekenen. Maar wat maakt nou een goede branding video?

  • Storytelling.Bij een branding video gaat het niet alleen om wát je vertelt, maar vooral ook hóe je het vertelt. Je wilt een bepaalde sfeer en een bepaald gevoel neerzetten, waar mensen jouw merk mee zullen associëren. Vertel je verhaal op een manier die hierop aansluit.
  • Een sterke bedrijfsidentiteit. Kennis van jouw bedrijfsidentiteit, kennis van de markt én kennis van jouw doelgroep. Zorg dat je glashelder hebt waar je als bedrijf voor staat en wat jullie normen en waarden zijn. Zorg ook dat je een goed beeld hebt van de markt en de concurrenten. Wat doe jij als bedrijf wat zij niet doen? Dat is hetgeen wat je zeker wilt uitlichten in bijvoorbeeld jouw employer branding video.
  • Professionaliteit. Tegenwoordig beschikt iedereen die een smartphone heeft over een videocamera. Ook bedrijven realiseren zich dit, met als gevolg dat ze een medewerker inschakelen om wat beelden te filmen. Leuk om te doen, maar niet aan te raden voor een merkvideo. Audio, beeld, belichting… je wilt dat alles klopt om zo vertrouwen te wekken en uit te stralen dat jij een partij bent die serieus genomen mag worden. Zo steek jij boven de rest uit.
  • Kennis van jouw doelgroep. Wie gaat jouw branding video bekijken? Wat vinden zij belangrijk? En wat kun je voor hen betekenen? Dit zijn belangrijke vragen in het productieproces en het bepalen van de insteek. Hoe duidelijker jij aan de kijker maakt wat jouw toegevoegde waarde in hun leven is, hoe krachtiger de indruk is die je achterlaat.
  • Concrete USP’s. Een uniek karakter of unieke eigenschap is essentieel bij een branding video. Je wilt ten slotte dat mensen jouw merk herkennen en onthouden, daarom noemen ze het ook wel merkvideo. Vermijd daarom loze termen zoals ‘klantvriendelijk’, ‘innovatief’, ‘kwalitatief’, maar wees specifiek. Laat concreet zien wat jullie nou écht zo uniek en onderscheidend maakt.
Ingredienten - Branding Video - ZoomWorks - GIF - GRIJS

De stijl van jouw branding video

Je kunt veel kanten op wanneer je een branding video wilt laten maken. Want ieder bedrijf is uniek, dus iedere branding video ook. De beste stijl is er dan ook een die bij jóu past. Dat kan video zijn… maar het zou ook kunnen dat een animatie beter bij jouw bedrijf, boodschap en doelgroep past. Of misschien wel een combinatie van video met animatie. Laat je inspireren door ons portfolio en vraag aan jezelf: wat spreekt me aan? En waarom dan? En juist ook: wat spreekt me echt niet aan? Waarom niet? En wat wil je uitstralen naar jouw kijkers? Hoe beter jij weet wat je wel en niet aanspreekt, hoe dichter je bij een geschikte stijl voor jouw branding video komt.

Hulp nodig bij de stijl van jouw branding video?

Plan van aanpak

Stap 1 – Concept & planning
Op basis van informatie uit een kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept en een passende prijs. Mét daarbij mogelijke tools voor videomarketing, en voorbeelden van de stijl van jouw branding video. Ook maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Script
Als het concept helder is werken we deze verder uit tot een script. In deze fase leggen we de rode draad van het verhaal van jou vast. Wat gaan we vertellen, wat zien we precies, wat voor gevoel mogen de beelden geven… in deze fase wordt de verhaallijn steeds duidelijker.

Stap 3 – Draaiboek
Wanneer er beelden geschoten moeten worden voor jouw branding video maken we een draaiboek. Deze dient ter voorbereiding voor de opnames. Er staat precies in wat we gaan filmen, wanneer, en wie en wat daar voor nodig is. Dit draaiboek vormt de basis voor de opnames.

Stap 4 – Opnames
Het moment is daar: de opnames! Onze regisseuse en cameraman zorgen ervoor dat er pakkende beelden worden geschoten die passen bij de sfeer van jouw branding video. Ze houden hun ogen open tijdens de filmdag(en), want je weet nooit wat voor onverwachte mooie dingen je aantreft.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Na de opnames zoekt onze video editor al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en geluidseffecten. Jouw video gaat net zo lang heen en weer totdat er een versie staat waar iedereen door wordt geraakt en enthousiast over is!

Roadmap - Tekenanimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - Grijs

Wat kost het?

Wij krijgen regelmatig de vraag “Wat kost een branding video?”. We kunnen er kort over zijn: er is geen universeel antwoord op deze vraag. We hebben simpelweg meer informatie nodig voor een gerichte prijsspecificatie. Iedere serieuze videomarketing partij zal hetzelfde zeggen. Want iedere video is maatwerk. En heeft dus ook een ander prijskaartje. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €2.000,- en €7.000,-. Het hangt er allemaal van af wat je wilt en wat er voor nodig is om dat te realiseren.

Wil jij een branding video laten maken die werkt?

Zet jouw organisatie, merk of product neer met een ijzersterke video. Een video die naadloos aansluit op jouw huisstijl en identiteit, die jouw normen en waarden uitstraalt… en jouw USP’s zo weet te vertalen naar beelden en een verhaal dat matcht bij jouw doelgroep. Hoe dat eruit ziet? Wij zijn klaar om dat met jou te ontdekken!

Jouw branding video laten maken door ZoomWorks

Onze digitale marketeers en audiovisuele specialisten hebben allemaal één gezamenlijke passie: gave video’s en animaties maken die er toe doen. En dus ook te gekke, unieke marketing video’s. We hebben alles in eigen huis, waardoor we snel kunnen schakelen onderling én met jou. Ook beschikken we over slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie waarmee we nét een stapje verder gaan. Persoonlijk contact en klanttevredenheid staat bij ons bovenaan tijdens een samenwerking.

Team - Vacature - ZoomWorks - GIF - GRIJS