Cartoon animatie laten maken

Cartoon animaties zorgen voor een flinke dosis beleving, medeleven en herkenning. Denk aan de avonturen van Donald Duck, Tom and Jerry en Kuifje. Ook in het bedrijfsleven is een cartoon animatie laten maken slim. Je kunt op een luchtige manier communiceren, de aandacht vasthouden, én spelen met de grenzen van werkelijkheid.

Op deze pagina vertellen we je meer over een cartoon animatie laten maken. Want we willen jou net zo enthousiast maken als wij zijn. Liever direct een offerte ontvangen? Dat kan ook! Neem gewoon even contact met ons op.

2:16

SUEZ // 2D animatie

Jouw merkmanifest kort en krachtig uitgelegd via 2D animatie.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

1:46

Waterschap Aa & Maas // 2D animatie

Werkwijzes uitleggen door middel van 2D animatie.

Voordelen van een cartoon animatie laten maken

  • Totale ontwerpvrijheid: Ieder verhaal kan omgetoverd worden tot een cartoon animatie, waarin de gekste, moeilijkste of zelfs onmogelijke situaties gerealiseerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een duif die uitlegt wat de gevaren op een landingsbaan zijn of een fictief persoon die met één schakelaar alle files in heel Nederland laat verdwijnen.
  • Herkenning: Met een cartoon animatie kun je uitstekend herkenbare situaties in beeld brengen. De doelgroep zal zich hierdoor identificeren met de frustraties, problemen of behoefte van de cartoon en raakt oprecht geïnteresseerd in de oplossing. Herken je dat?
  • Versimpelde weergave van de werkelijkheid: Er kan lekker gespeeld worden met de werkelijkheid bij deze animatiestijl. Je kunt de onnodige elementen weghalen en de belangrijke juist uitvergroten hierdoor kom je tot de kern van je verhaal. Bijvoorbeeld een super grote opgezwollen teen wanneer de personage zijn teen stoot of de grote hoeveelheid rotzooi die achterblijft bij een verbouwing. Dit kan niet alleen grappig zijn maar ook extra helderheid creëren voor de doelgroep. Oftewel geen ruis op de lijn. Wel zo lekker!
Voordelen - Cartoon Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Videomarketing bij een animatie laten maken doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Laat dat maar aan ons over! Want wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Animatievideo over cartoon animatie laten maken

We vertellen er op deze pagina nog veel meer over, maar laten het je graag ook even zien. Veel kijkplezier!

Plan van aanpak cartoon animatie laten maken

Stap 1 – Concept en planning
Wij komen eerst bij jou langs voor een kennismakingsgesprek. Op basis van informatie uit dit gesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor videomarketing in mee. Ook geven we voorbeelden om jou een idee te geven welke richting jouw cartoon animatie op gaat.

Stap 2 – Voice-over en stijlframes
Zodra het concept helder is schrijven wij een voice-over tekst. Zo wordt jouw verhaal lekker concreet. Ook ontwerpen we een aantal stijlframes, zodat je een beeld krijgt van de stijl van de animatie. We gaan net zo lang door totdat iedereen blij is met de voice-over tekst en stijl. Pas als dit helemaal goed staat gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3 – Storyboard
Hier werken wij het verhaal verder uit in een storyboard. Zie dit als een stripverhaal, waarbij de tekst is opgedeeld in verschillende scenes, en wij per scene beschrijven wat er in beeld gebeurt. Ook maken we voor iedere scene een afbeelding, zodat je precies weet hoe de scenes er uit komen te zien. Ook hier geldt: pas als iedereen akkoord is met het storyboard gaan we verder.

Stap 4 – Animeren & audio engineering
Tijd om jouw verhaal tot leven te brengen! Onze animator zorgt ervoor dat iedere beweging jouw cartoon animatie weer een stapje mooier en beter maakt. Maar… een animatie is niet compleet zonder geluid. Onze audio engineer voegt daarom muziek en geluidseffecten toe, zodat je een spetterend eindresultaat krijgt! En dankzij het toepassen van video SEO, videomarketing en slimme tools zoals interactiviteit of personalisatie zorgen we ervoor dat jouw cartoon animatie het gestelde doel bereikt. Dat beloven we.

Plan van aanpak - Cartoon Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT
De prijs-kwaliteit verhouding bij ZoomWorks is dik in orde.

Kosten cartoon animatie laten maken

We krijgen regelmatig de vraag: “Wat kost een cartoon animatie laten maken?”.
Een vraag waar wij geen universeel antwoord op hebben. De kosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren. De grootste factor? Het aantal arbeidsuren dat in de animatie gaat zitten. En dit hangt vaak weer samen met de lengte en complexiteit van de animatie. En dat is voor iedere animatievideo weer anders, want elke animatie is maatwerk.

Benieuwd naar de kosten voor jouw cartoon animatie laten maken? Neem contact met ons op of gebruik onze interactieve prijscalculator, dan verschijnt er vanzelf een offerte in je inbox!

Doorlooptijd cartoon animatie laten maken

Ook vragen veel mensen zich af hoe lang het duurt om een cartoon animatie te laten maken. Ook hier is het antwoord van een aantal factoren afhankelijk. Denk aan het ontwikkelen van een concept, de lengte en complexiteit van de cartoon animatie… maar voornamelijk: hoe snel kunnen wij met jou schakelen? Hoe eerder wij feedback ontvangen, hoe eerder wij weer verder kunnen, hoe sneller jouw cartoon animatie klaar is. Dit blijkt vaak de meest bepalende factor te zijn.

Gemiddeld duurt het proces zo’n 4 tot 6 weken. Dan heb je toch een beetje een richtlijn, wel zo fijn! Maar als we tijdens het gehele proces de lijnen kort houden en snel kunnen schakelen met jou, kan het vaak nog sneller.

Doorlooptijd - Cartoon Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT
1:04

Leadax // 2D animatie

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

1:56

SUEZ België // 2D animatie

Laat jouw product of tools zien met een animatie.

00:57

Aevitae // Tekenanimatie

Leg jouw visie op speelse wijze uit met behulp van een creatieve tekenanimatie.

Wil jij een cartoon animatie laten maken?

Waarom ZoomWorks?

Bij ZoomWorks hebben wij een team met uiteenlopende experts. Dat maakt ons onderscheidend. Kritische vragenstellers die niet zelden als prettig lastig worden ervaren. Verhalenvertellers die jouw verhaal boeiend vinden en maken. Creatieve geesten die je verrassen. En tot slot afmakers die net een stapje verder gaan. Want een cartoon animatie bouwen is gaaf. Deze laten werken is helemaal te gek.

Door onze gezamenlijk passie voor video en animatie stoppen we pas als iedereen tevreden is. Tevreden over de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak, en het belangrijkste… het resultaat. Dat beloven we!

Iedere animatie vormt weer een nieuwe uitdaging. Want elk verhaal is uniek. Of dit nou een cartoon animatie is, of een ander soort animatie. En dat maakt dit werk zo leuk en houdt ons enthousiast! Benieuwd wat wij tot nu toe gemaakt hebben? Neem dan eens een kijkje in ons portfolio, zodat je een goede indruk krijgt. Of neem contact met ons op en zie wat wij voor jou kunnen betekenen.

 

‘Een cartoon animatie geeft je totale ontwerpvrijheid.’
De sky is bij ons niet de limit. Onze tekstschrijvers, ontwerpers en animators toveren jouw verhaal om in een unieke, pakkende animatie.
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Videomarketing bij een animatie laten maken doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Laat dat maar aan ons over! Want wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.