Cartoon animatie laten maken

Die tekeningen in de krant? Bijna, alleen die bewegen niet. Bij een cartoon animatie laten maken kun je denken aan bijvoorbeeld de nostalgische tv afleveringen van Donald Duck, Tom and Jerry en Kuifje. Deze cartoons zorgen voor een flinke dosis beleving, medeleven en herkenning. Dit in combinatie met bijvoorbeeld een grappige, kritische of absurdistische ondertoon zorgt ervoor dat de amusementswaarde erg hoog is, je de aandacht vasthoudt en jouw verhaal beter overkomt.

Op deze pagina vind je veel informatie maar heb je geen zin om dit allemaal te lezen en wil je liever direct een offerte ontvangen? Dat begrijpen wij als geen ander. Vraag hier direct je offerte aan. 

Voordelen cartoon animaties 

Totale ontwerpvrijheid: Ieder verhaal kan omgetoverd worden tot een cartoon animatie, waarin de gekste, moeilijkste of  zelfs onmogelijke situaties gerealiseerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een duif die uitlegt wat de gevaren op een landingsbaan zijn of een fictief persoon die met één schakelaar alle files in heel Nederland laat verdwijnen.

Herkenning: Met een cartoon animatie kun je uitstekend herkenbare situaties in beeld brengen. De doelgroep zal zich hierdoor identificeren met de frustraties, problemen of behoefte van de cartoon en raakt oprecht geïnteresseerd in de oplossing. Herken je dat?

Versimpelde weergave van de werkelijkheid: Er kan lekker gespeeld worden met de werkelijkheid bij een cartoon animatie laten maken.  Je kunt de onnodige elementen weghalen en de belangrijke juist uitvergroten hierdoor kom je tot de kern van je verhaal. Bijvoorbeeld een super grote opgezwollen teen wanneer de personage zijn teen stoot of de grote hoeveelheid rotzooi die achterblijft bij een verbouwing. Dit kan niet alleen grappig zijn maar ook extra helderheid creëren voor de doelgroep. Oftewel geen ruis op de lijn. Wel zo lekker!

Cartoon animatie - Cartoon animatie laten maken - ZoomWorks - Gif

SUEZ

Jouw merkmanifest kort en krachtig uitgelegd via 2D animatie.

Waterschap Aa & Maas

Werkwijzes uitleggen door middel van 2D animatie.

Amcor (chauffeurs)

Puur met beeld communiceren... het werkt echt!

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Doorlooptijd en kosten cartoon animatie laten maken

De kosten en doorlooptijd van een cartoon animatie laten maken zijn lastig aan te geven. De grootste kostenpost bestaat uit de arbeidsuren en die zijn weer afhankelijk van veel factoren. Denk hierbij de complexiteit van de cartoon animatie, de taakverdeling met betrekking tot de inhoud bepalen en voice over tekst schrijven, de stijl, toepassing en tijdsduur van de cartoon animatie. En jouw verhaal is uniek en verdient het om uniek te blijven. Daarom is een cartoon animatie laten maken altijd maatwerk bij ZoomWorks. Door al jouw wensen te achterhalen en duidelijke afspraken te maken, kunnen we een plan maken met een passende prijs. Wil je een offerte voor een cartoonanimatie laten maken? Leuk, vraag het ons en we regelen het.

Hoe wordt een cartoon animatie gemaakt?

Kennismaking en Offerte: Het begint allemaal met kennis maken en delen. We willen zoveel mogelijk weten zodat we een offerte voor je kunnen maken. Het is niet alleen belangrijk om te weten wat jouw behoeftes zijn. Ten eerste willen we weten wat de behoefte is van jou klant want daar geven we nog het meest om.

Intakegesprek, Voice-over en Stijlframes: Op basis van een intakegesprek gaan we aan de slag met het script. Deze bevat een gedetailleerde en overeengekomen planning, een voice-over tekst en stijlframes.

Storyboard: Nadat iedereen volledig tevreden is over de inhoud gaan we elke scène uittekenen waardoor er een stripverhaal ontstaat. Ook wel een storyboard genoemd.

Animeren en Sound Engineering: In deze fase komt het storyboard tot leven en gaan we scene voor scene de content animeren. De voice-over wordt ingesproken door een professionele stemacteur en de muziek en geluidseffecten worden toegevoegd. Aan het einde nog niet helemaal tevreden? Dat komt bij ZoomWorks niet voor want voor elke stap in dit proces geldt dat we ondanks de vaste afspraken net zo lang doorgaan tot iedereen tevreden is.

Video marketing: Wanneer de cartoonanimatie af is zijn we nog niet klaar! De laatste stap is van groot belang. Een cartoonanimatie zonder views, is als etalage zonder publiek. Daarom besteden wij veel aandacht aan de vindbaarheid van de cartoonanimatie. De videomarketeers zorgen ervoor dat jouw cartoonanimatie zo veel mogelijk bekeken wordt en de doelgroep overgaat tot actie. Dit gebeurt door video SEO toe te passen, het video platform te kiezen en eventuele interactiviteit toe te voegen.

Wat is jouw idee en stijl? Bepaal mijn stijl. 

Isendoorn College

Jouw verhaal zo duidelijk mogelijk uitleggen met een tekenanimatie.

Testa

Via shoppable video rechtstreeks jouw product aan de kijker verkopen.

SHPV

Jouw systeem helder uitleggen in een 2D animatie.

‘Een cartoonanimatie geeft je totale ontwerpvrijheid.’
De sky is bij ons niet de limit. Onze tekstschrijvers, ontwerpers en animators toveren jouw verhaal om in een unieke, pakkende animatie.
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.