x
x

Stuur mij een demo en meer info

Een customer service video | Ontzorg jezelf én je klanten

De klantenservice. Een interessante afdeling met een schat aan informatie. Want juist hier komen de uitdagingen aan het licht. Vaak worden dezelfde vragen gesteld. Of je nou een customer service video, review video, FAQ video, of instructievideo inzet… ze hebben allemaal hetzelfde doel en resultaat: jouw klanten én jouw bedrijf ontzorgen. In tijd én geld.

 

Quooker // ZoomWorks

Maak het je doelgroep gemakkelijk en zorg daarnaast altijd voor de juiste videocontent met interactieve video.

1:05

HJ de Tuinman // ZoomWorks

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

4:25

Oxycom // ZoomWorks

Instrueer door vanuit een krachtige videohandleiding alle instructies helder te communiceren.

Waarom video

Één ding waar al jouw klanten veel waarde aan hechten is hun tijd. Vaak neemt contact opnemen met een klantenservice flink wat tijd in beslag. Wachten tot je iemand aan de lijn krijgt, het doorverbinden naar verschillende personen… en dat zorgt voor frustratie. Goede customer service video’s zijn dan dé oplossing. Het mooie van video is dat jouw klanten deze in hun eigen tijd en op ieder gewenst moment kunnen bekijken. Binnen… én buiten de normale werktijden. En zo vaak terug kunnen kijken als ze willen. Beantwoord bijvoorbeeld meest voorkomende vragen in een aantal FAQ video’s of leg installatieprocessen van jouw producten uit met heldere instructievideo’s. Één klantenservice video kan bij wijze van spreken duizend belletjes voorkomen. Geef de klant controle over zijn tijd en verhoog de klanttevredenheid door een customer service video te laten maken.

Wil jij een customer service video laten maken?

Waarom je jouw video interactief wilt maken

Een slimme zet is om interactiviteit toe te voegen aan jouw customer service video. Interactiviteit is een videomarketingtool waarbij je de kijker controle geeft over de video, waarbij deze reageert op de keuzes van de kijker. Hierdoor kan de kijker zelf bepalen wat hij te zien krijgt en wat voor hem relevant is. Zo kun je bijvoorbeeld één algemene FAQ video maken, waarbij de kijker ín de video kan doorklikken naar specifieke onderwerpen en daar gerichte informatie over krijgt. Alle informatie is dus in één video te vinden. En het mooie is: alle keuzes die de kijker maakt worden opgeslagen. Waar wordt op geklikt, hoe vaak, wat gebeurt er daarna, zijn er dingen die verduidelijking nodig hebben, voor welke onderwerpen is er veel belangstelling, etc. Je merkt het al… interactieve video levert waardevolle data op. Zeker de moeite waard dus!

Bespaar kosten. Video verdient zichzelf terug

Een video laten maken blijft een investering. Maar een customer service video, review video of FAQ video verdient zichzelf terug. Een klantenservice is vaak een flinke kostenpost: arbeidsuren, personeel, systemen… Met een aantal goede customer support video’s kun je hier op besparen. Zijn jouw klantenservicemedewerkers veel tijd kwijt aan het steeds opnieuw beantwoorden van dezelfde vragen? Door deze vragen te verwerken in een FAQ video speel je ineens flink wat tijd vrij voor jouw personeel! Hierdoor heb je misschien minder personeel nodig om jouw klantenservice draaiende te houden, of heeft jouw personeel meer tijd om mensen sneller en beter te woord staan. Een goede customer service video of FAQ video verhoogt ook de klanttevredenheid en het vertrouwen onder (potentiële) klanten. En dat is weer gunstig voor toekomstige productverkoop of dienstverlening!

2:47

BE Combi // ZoomWorks

Breng je handleiding tot leven met behulp van 3D animatie.

02:25

Coulisse // ZoomWorks

Instructies glashelder uitleggen met behulp van 3D animatie.

4:29

Gimeg // ZoomWorks

Verhelder installatieprocessen door heldere 3D gebruikershandleidingen te laten maken.

Kies de vorm die bij jou past

Er zijn vele variaties mogelijk voor een klantenservice video. Denk daarbij niet alleen aan video, maar ook aan animatie. De ene vorm past vaak beter bij je dan de ander. Wat wil je bereiken met jouw video? En welke vorm past het beste bij jouw doelgroep? Het is belangrijk om informatie te vergaren van jouw klantenservice afdeling, zodat je een beeld krijgt van de problemen waar jouw klanten tegenaanlopen en de vragen die ze hebben. Komen veel mensen niet uit het installatieproces? Dan is een heldere 3D animatie waarbij iedere stap van het installatieproces wordt doorlopen een sterke oplossing. Weten mensen niet waar ze bepaalde informatie of documenten kunnen vinden? Dan is een screencapture video die de kijker rondleidt waarschijnlijk handiger. Of misschien ga je wel voor een heldere review video.

Het werkt. Onze klanten bewijzen het.

Klantenservice video’s werken echt. Vraag het aan onze klanten. Quooker, Coulisse en Meuwissen… voorbeelden van de vele klanten die geregeld bij ons aankloppen om nieuwe installatie- en servicevideo’s te laten maken. Zij zien het effect dat video en animatie heeft en maken hier slim gebruik van. Benieuwd naar customer service producties die we voor ze gemaakt hebben? Neem dan eens een kijkje in ons portfolio.

‘Video of animatie om te ontzorgen. Het werkt echt.’
En we laten het jou graag ook ervaren. Maar pas op, want als je er eenmaal aan begint... wil je niet meer stoppen!
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.

Ontzorg jouw klantenservice met video of animatie

Wij helpen je graag met het maken van een customer service video of FAQ video. Zodat jij tijd én geld bespaart. En wij kunnen bewijzen dat video echt werkt. Of animatie natuurlijk. Ons enthousiaste team van online marketeers en audiovisuele specialisten zit al voor je klaar!