x
x

Stuur mij een demo en meer info

Data uit interactieve video | Dé manier voor marketingbudget

 “Wij van WC-eend adviseren WC-eend…”. Je kent de uitspraak vast wel. En wij gaan hetzelfde doen: “Wij als videomarketing bureau adviseren video”. Interactieve video. Dé tool voor marketingbudget. Waarom? Dat leggen we je graag uit in vier alinea’s in dit blog.

Met interactieve video kun je allerlei dingen meten. En meten… is weten. Interactiviteit en personalisatie zijn dan ook ware conversieboosters.

1. Videodata maakt jouw toegevoegde waarde tastbaar

Iets wat iedere marketeer wil: de toegevoegde waarde van de marketingafdeling aantonen met cijfers en statistieken. En dat snappen we, want dit is niet altijd eenvoudig. Marketing is voor velen iets ongrijpbaars. Totdat je het inzichtelijk maakt. Met video. En dan niet alleen het aantal views, de kijkersloyaliteit of vertoningen. Nee, concrete acties die jouw doelgroep neemt door interactiviteit. Met interactieve video creëer je namelijk extra data. Zo kun je concreet worden en maak je het tastbaar. Hoeveel mensen hebben de app gedownload? Wie heeft de video bekeken? En welke keuze maakte hij of zij? En niet alleen dat… ook vragen zoals “Hoeveel leads generatie?” en “Wat moet er beter?” zijn zomaar een paar voorbeelden die videodata kan beantwoorden.

Een handige tool dus met het verantwoorden van jouw budget bij de directie. Je kunt aantonen dat de investering van €8.000,- voor het project gerendeerd heeft. Echt iets heeft opgeleverd. En dit helpt jou ook om meer videomarketing in te kunnen zetten. Want: het werkt. Zo kun je aantonen dat jouw doelgroep de app echt gaat downloaden, jouw product gaat bestellen, of bijvoorbeeld contact opneemt.

Wil jij dat we jou helpen met marketingbudget? Wij bouwen graag samen een case.

Videodata - BLOG - Interactieve Video Data - ZoomWorks - GIF - WIT
1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

Interactieve video: een schat aan waardevolle informatie.

Interactieve video inzetten als marketingtool en boost voor marketingbudget? Laat dat maar aan ons over! Wij maken niet alleen te gekke video’s en animaties, maar hebben ook veel ervaring met videomarketing. Waardoor we beschikken over slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie.
Die we graag inzetten om jouw video écht voor je te laten werken!

2. Videodata is dé optimalisatietool richting jouw doel

Interactieve video levert enorm veel waardevolle data op. Waardoor je inzicht krijgt in jouw doelgroep. Wat willen ze, waar klikken ze op, waar haken ze af… door interactiviteit strategisch in te zetten kun je enorm veel informatie verzamelen. Bepaal de cruciale momenten in jouw video en analyseer hoe jouw doelgroep hierop reageert. Op basis van deze informatie kun je jouw video aanpassen en testen hoe hierop gereageerd wordt.

Jouw interactieve video hoort daarom nooit stil te staan. Wil je het écht goed doen, dan moet je er continu aan sleutelen en bijsturen. Zodat je uiteindelijk content aanbiedt die volledig geoptimaliseerd en afgestemd is op jouw doelgroep. En jouw vooraf opgestelde doelen bereikt.

3. Kijkerscontrole geeft marktsegmentatie

Met interactieve video kun je jouw kijker de controle geven door hem/haar keuzes te laten maken. Waardoor jij precies die content kunt aanbieden waar hij of zijn naar op zoek is. Wat zal resulteren in een betere conversie. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van het juiste matras. Je kunt de kijker stap voor stap meenemen en via video of animatie naar de beste koop leiden.

Tegelijkertijd verzamel je ook enorm veel waardevolle informatie over jouw kijkers. En dat geeft jou meer inzicht in het gedrag van jouw doelgroep. Welke keuzes maken ze? Waar gaat hun voorkeur naar uit? Wie kiest er voor de app en wie gaat er naar de website? Hoe meer data je analyseert, hoe sterkere verbanden je kunt leggen. Vaak zie je bepaalde patronen ontstaan tussen bepaalde gebruikers, en terugkerend gedrag. Hierdoor kun je subdoelgroepen bepalen en marktsegmentatie toepassen. Speel in op de wensen, behoeftes en het gedrag van een specifieke subdoelgroep en maak jouw marketing gerichter en succesvoller dan ooit.

Kijkerscontrole - BLOG - Interactieve Video Data - ZoomWorks - GIF - WIT
2:29

BMN // ZoomWorks

Waardevolle data door interactiviteit én een veiligere werkomgeving.

0:55

Gemeente Utrecht // ZoomWorks

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

4. Interactieve, gepersonaliseerde video in de praktijk

Wij hebben veel ervaring op het gebied van interactieve video en beschikken over de juiste tools om interactiviteit en personalisatie toe te passen. Op een manier die écht werkt. Zo was deze video voor één van onze klanten een groot succes.

Van alle mensen die een mail ontvingen met deze video erin bekeek maar liefst 90% de video. En van deze mensen keek zo’n 70% de video ook helemaal af. En dat is een hele prestatie, in deze tijd van de korte aandacht spanne. Daarnaast ondernam 40% van de mensen na het zien van de video actie in de vorm van mailen, bellen of het downloaden van de app van onze klant. Met als uiteindelijk gevolg: een ontlasting van de customer care.

Met interactieve video krijg je inzicht in het gedrag van de kijker… en dus jouw doelgroep. Door slimme meetmomenten in te bouwen kun je waardevolle informatie van de kijker ontvangen en hierop inspelen. Zo zien wij in het voorbeeld dat 96% van de kijkers na het eerste keuzemoment hier niet afhaakt en de video verder kijkt. Wanneer je ziet dat slechts 20% na dit moment de video verder kijkt weet je dat je iets moet veranderen aan dat deel van jouw video. Om jouw doelgroep de beste, meest relevante content aan te bieden.

‘Interactieve video als businesscase’
Mogen wij een businesscase voor jou bouwen? Kosteloos en concreet? Stel ons je vraag.
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.