x
x

Stuur mij een demo en meer info

Watch f* video manuals

Visuele digitale handleidingen, ook wel video manuals genoemd. Waarschijnlijk werk je er al mee. In ieder geval ga je er meer mee doen. En dan ga je tegen uitdagingen aanlopen. Mogen wij onze ervaringen met je delen en een demo geven? 

Voorbeelden van klanten

Quooker // ZoomWorks

Maak het je doelgroep gemakkelijk en zorg daarnaast altijd voor de juiste videocontent met interactieve video.

4:29

Gimeg // ZoomWorks

Verhelder installatieprocessen door heldere 3D gebruikershandleidingen te laten maken.

02:25

Coulisse // ZoomWorks

Instructies glashelder uitleggen met behulp van 3D animatie.

Tips voor jouw video manuals

  • Hou rekening met de toekomst. Wanneer je jouw handleiding fysiek gaat filmen, moet er bij iedere productaanpassing opnieuw worden gefilmd. Denk daarom slim na en kies een toekomstbestendige productievorm, zoals 3D animatie.
  • Zorg voor een goede structuur. Een solide basis is hét geheim voor succesvol opschalen naar grote getalen video manuals. Staat de eerste video goed, dan verloopt ook de overige productie een stuk soepeler.
  • Laat ze testen. Wanneer is een video manual goed? Als de kijker de installatie van het product doorgrond en deze foutloos kan uitvoeren. Test dit daarom bij de doelgroep.
  • Maak ze vindbaar. Hoe makkelijker je het voor jouw klanten maakt om jouw video manuals te vinden, hoe groter de kans dat ze jouw product succesvol installeren.

Video manuals ontwikkelen

STAP 1

Inventarisatie

Wij houden ervan: meedenken met jouw wensen, behoeften en doelen op het gebied van video manuals. Welke content is er al, wat moet er gemaakt worden, en hoe vliegen we het aan? Een leuke uitdaging!

STAP 2

Pilot

Zo, het plan ligt klaar. Tijd om te beginnen met een pilot. Om zo een stabiele structuur neer te zetten voor de rest van de producties. En door deze pilot te testen bij de doelgroep komen we samen tot het beste resultaat en een solide basis.

STAP 3

Productie

De solide basis staat, dus vanaf nu ligt de focus op produceren. Om hoeveel video manuals het ook gaat, door gestructureerd te werken behoud iedereen overzicht en maken we meters.

STAP 4

Up-to-date houden

Zo, jouw video manuals staan online! Nu is het zaak om ze up-to-date te houden. Wanneer jouw product wijzigt, varianten worden uitgebracht, etc zorgen wij dat jouw video manuals áltijd kloppen.


STAP 1 Inventarisatie

Wij houden ervan: meedenken met jouw wensen, behoeften en doelen op het gebied van video manuals. Welke content is er al, wat moet er gemaakt worden, en hoe vliegen we het aan? Een leuke uitdaging!

Wil je meer informatie over video manuals?

Video manuals en AI

Is jouw product beschikbaar in meerdere landen? Dan is het interessant om te kijken naar de volgende AI-functies in combinatie met jouw video manuals:

  • Vertalingen. Met AI kun je efficiënt teksten laten vertalen naar iedere gewenste taal. Hoe meer je de AI voedt, hoe beter de vertalingen worden.
  • Ondertiteling. Laat jouw video manuals door AI analyseren en omzetten naar tekstbestanden, zodat je deze vervolgens gemakkelijk kunt toevoegen als ondertiteling.
  • Lipsync. Werk je met een presentator? Met AI is het mogelijk om de mond en audio na te synchroniseren, waardoor het net lijkt alsof diegene de taal spreekt.
‘Zijn jouw video manuals up-to-date en vindbaar? ’
Wat wij leuk vinden is meedenken. Welke uitdagingen spelen er bij jouw bedrijf? Waar liggen kansen? En kunnen wij ergens toegevoegde waarde bieden?
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.