x
x

Stuur mij een demo en meer info

Explanimation laten maken

Je kunt een complex onderwerp proberen uit te leggen met tekst. Maar ook met beeld. Of nóg beter… bewegend beeld! Een explanimation om precies te zijn. Zo zorg je ervoor dat de kijker jouw verhaal niet alleen beter begrijpt, maar ook beter onthoudt. Hoe? Dat vertellen we je graag.

1:52

BIJ12 // ZoomWorks

Een 2D animatie is de perfecte manier om complexe materie op een simpele en heldere manier uit te leggen.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

1:04

Leadax // ZoomWorks

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

Voordelen van een explanimation

  • Krachtig communicatiemiddel: Net als andere video’s en animaties is een explanimation een krachtig communicatiemiddel. We begrijpen audiovisuele informatie nou eenmaal beter. Bij een explanimation is het echter noodzaak om de randzaken weg te snijden. Waardoor je tot de kern komt en deze glashelder kunt overbrengen. Waardoor de kijker jouw verhaal niet alleen beter kan volgen, maar ook beter onthoudt.
  • Totale ontwerpvrijheid: Walt Disney heeft ooit gezegd “Animatie kan alles uitleggen wat het menselijk brein maar kan bedenken.” Dát maakt een explanimation ongelofelijk krachtig. Want door die totale ontwerpvrijheid kun je een hele eigen wereld ontwerpen waarin van alles mogelijk is. Of het juist lekker simplistisch houden. Maak jouw product een superheld, of blijf juist dicht bij de realiteit… de keuze is aan jou!
  • Online content dat werkt: De ideale lengte van een explanimation ligt rond de 60 seconden. Zo heb je een helder en sterk verhaal dat voor iedereen te volgen is. Deze “bite-size” lengte van een explanimation maakt het uitstekende online content. Niet alleen jouw doelgroep houdt van video, maar Google ook. Plaats je jouw explanimation op een website, dan wordt deze dus ook nog eens hoger gewaardeerd.

Wil jij een explanimation laten maken?

Roadmap - Explanimation Laten Maken - ZoomWorks - GIF

Plan van aanpak bij een explanimation laten maken

Stap 1 – Concept en planning
Op basis van informatie uit het kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor marketing in mee. Ook geven we voorbeelden om jou een idee te geven van welke richting jouw explanimation op gaat. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Voice-over en stijlframes
Als het concept helder is schrijven wij een voice-over tekst. Zo wordt jouw verhaal lekker concreet. Ook ontwerpen wij een aantal stijlframes, zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw explanimation. We gaan net zo lang door totdat iedereen blij is met de voice-over tekst en stijl. Alleen dan gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3 – Storyboard
Hier werken wij het verhaal verder uit in een storyboard. Zie dit als een stripverhaal, waarbij de tekst is opgedeeld in verschillende scenes, waarbij per scene wordt beschreven wat er gebeurt. Ook maken we per scene een afbeelding, zodat je precies weet hoe de scenes er uit komen te zien. Pas als iedereen akkoord is met het storyboard gaan we verder.

Stap 4 – Animeren & audio engineering
Tijd om jouw verhaal tot leven te brengen! Onze animator zorgt ervoor dat iedere beweging de explanimation weer een stapje mooier en beter maakt. Maar een animatie is niet compleet zonder geluid. Onze audio engineer voegt daarom muziek en geluidseffecten toe, zodat je een spetterend eindresultaat krijgt!

0:55

Gemeente Utrecht // ZoomWorks

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

4:29

Gimeg // ZoomWorks

Verhelder installatieprocessen door heldere 3D gebruikershandleidingen te laten maken.

02:25

Coulisse // ZoomWorks

Instructies glashelder uitleggen met behulp van 3D animatie.

Veelgestelde vragen

Wat kost een explanimation?

De kosten van een explanimation laten maken zijn sterk afhankelijk van het aantal arbeidsuren dat in de explanimation gaat zitten. En dat hangt weer af van de complexiteit, stijl en lengte van de productie. Wil je een specifieke prijs? Neem contact met ons op of gebruik onze prijscalculator, dan verschijnt er vanzelf een offerte in je mailbox!

Doorlooptijd van een explanimation laten maken

Gemiddeld duurt een explanimation laten maken zo’n 4 tot 6 weken. Iedere productie is echter maatwerk, waardoor de doorlooptijd afhankelijk is van een aantal factoren. De meest bepalende factor? Hoe snel wij kunnen schakelen met jou. Hoe sneller jij reageert, hoe eerder wij verder kunnen, hoe eerder jouw explanimation klaar kan zijn.

 

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten. Die van iedere video of animatie weer een mooi, uniek product maken. We werken niet met vaste feedbackrondes, maar gaan net zo lang door tot jij helemaal tevreden bent. Tevreden over de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak, en natuurlijk over het resultaat!

‘Leg het visueel uit, het werkt!’
Ons team van audiovisuele creatievelingen en online marketeers heeft veel ervaring met complexe materie op een simpele manier uitleggen. En het leukste is, wij weten precies wat werkt en wat niet.
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.

Complexe materie op een simpele en effectieve manier uitleggen?

Laat een explanimation maken! Naast doeltreffende animaties en te gekke video’s gaan wij echt nog een stapje verder, met onze onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie. Ons enthousiaste team van online marketeers en digitale specialisten helpt je graag verder!