Explanimation laten maken

Je kunt een complex onderwerp proberen uit te leggen met tekst. Maar ook met beeld. Of nóg beter… bewegend beeld! Een explanimation om precies te zijn. Zo zorg je ervoor dat de kijker jouw verhaal niet alleen beter begrijpt, maar ook beter onthoudt.

Ben je nieuwsgierig naar het proces van een explanimation laten maken, de voordelen, de kosten en doorlooptijd, en nog veel meer? Op deze pagina lees je er alles over.

1:52

BIJ12 // ZoomWorks

Een 2D animatie is de perfecte manier om complexe materie op een simpele en heldere manier uit te leggen.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

1:04

Leadax // ZoomWorks

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

Voordelen van een explanimation

  • Krachtig communicatiemiddel: Net als andere video’s en animaties is een explanimation een krachtig communicatiemiddel. We begrijpen audiovisuele informatie nou eenmaal beter. Bij een explanimation is het echter noodzaak om de randzaken weg te snijden. Waardoor je tot de kern komt en deze glashelder kunt overbrengen. Waardoor de kijker jouw verhaal niet alleen beter kan volgen, maar ook beter onthoudt.
  • Totale ontwerpvrijheid: Walt Disney heeft ooit gezegd “Animatie kan alles uitleggen wat het menselijk brein maar kan bedenken.” Dát maakt een explanimation ongelofelijk krachtig. Want door die totale ontwerpvrijheid kun je een hele eigen wereld ontwerpen waarin van alles mogelijk is. Of het juist lekker simplistisch houden. Maak jouw product een superheld, of blijf juist dicht bij de realiteit… de keuze is aan jou!
  • Online content dat werkt: De ideale lengte van een explanimation ligt rond de 60 seconden. Zo heb je een helder en sterk verhaal dat voor iedereen te volgen is. Deze “bite-size” lengte van een explanimation maakt het uitstekende online content. Niet alleen jouw doelgroep houdt van video, maar Google ook. Plaats je jouw explanimation op een website, dan wordt deze dus ook nog eens hoger gewaardeerd.
Uitleg instructies- Explanimation laten maken - ZoomWorks - Gif

Leg het uit met een animatie

Wil jij complexe materie op een simpele en effectieve manier uitleggen? Laat een explanimation maken. Naast doeltreffende animaties en te gekke video’s gaan wij echt nog een stapje verder, met onze onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie. Wij zijn ZoomWorks. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Plan van aanpak bij een explanimation laten maken

Stap 1 – Concept en planning
Op basis van informatie uit het kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor marketing in mee. Ook geven we voorbeelden om jou een idee te geven van welke richting jouw explanimation op gaat. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Voice-over en stijlframes
Als het concept helder is schrijven wij een voice-over tekst. Zo wordt jouw verhaal lekker concreet. Ook ontwerpen wij een aantal stijlframes, zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw explanimation. We gaan net zo lang door totdat iedereen blij is met de voice-over tekst en stijl. Alleen dan gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3 – Storyboard
Hier werken wij het verhaal verder uit in een storyboard. Zie dit als een stripverhaal, waarbij de tekst is opgedeeld in verschillende scenes, waarbij per scene wordt beschreven wat er gebeurt. Ook maken we per scene een afbeelding, zodat je precies weet hoe de scenes er uit komen te zien. Pas als iedereen akkoord is met het storyboard gaan we verder.

Stap 4 – Animeren & audio engineering
Tijd om jouw verhaal tot leven te brengen! Onze animator zorgt ervoor dat iedere beweging de explanimation weer een stapje mooier en beter maakt. Maar een animatie is niet compleet zonder geluid. Onze audio engineer voegt daarom muziek en geluidseffecten toe, zodat je een spetterend eindresultaat krijgt!

Roadmap - Explanimation Laten Maken - ZoomWorks - GIF
Het is ongelofelijk knap hoe ZoomWorks complexe materie zó kan verhelderen met beeld.

Kosten van een explanimation laten maken

“Wat kost een explanimation laten maken?”. Een begrijpelijke vraag die vaak aan ons gesteld wordt. Het is echter lastig om hier een concreet antwoord op te geven, want… wat kost een auto? Of nog specifieker: wat kost een blauwe auto? Je voelt hem al aankomen. We hebben meer informatie van je nodig. Ook is de prijs sterk afhankelijk van het aantal arbeidsuren dat in de explanimation gaat zitten. En dat hangt weer af van de complexiteit van de animatie.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wil je een specifieke prijs? Neem dan contact met ons op of gebruik onze prijscalculator, dan verschijnt er vanzelf een offerte in je mailbox!

Doorlooptijd van een explanimation laten maken

Ook vragen veel mensen zich af hoe lang het duurt om een explanimation te laten maken. En ook hier is het antwoord afhankelijk van een aantal factoren. Het ontwikkelen van een concept, het schrijven van een voice-over, de lengte en complexiteit van de explanimation… De factor die het meest bepalend is voor de doorlooptijd? Hoe snel wij kunnen schakelen met jou. Hoe sneller jij reageert, hoe sneller wij weer verder kunnen. En hoe eerder jouw explanimation klaar kan zijn.

Gemiddeld duurt een explanimation laten maken zo’n 4 tot 6 weken. Maar als we snel kunnen schakelen met jou kan het sneller.

Doorlooptijd - Explanimation Laten Maken - ZoomWorks - GIF

Voorbeelden van explanimations

Ben je benieuwd of een explanimation laten maken iets voor jou is? Doe inspiratie op! In ons portfolio vind je verschillende voorbeelden van explanimations, maar ook van andere animatie- en videoproducties.

Heb je nog meer inspiratie nodig? Neem contact met ons op, we laten je graag nog meer voorbeelden zien!

0:55

Gemeente Utrecht // ZoomWorks

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

1:46

Waterschap Aa & Maas // ZoomWorks

Werkwijzes uitleggen door middel van 2D animatie.

1:49

Amcor // ZoomWorks

Puur met beeld communiceren... het werkt echt!

Wil jij een explanimation laten maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Waarom ons jouw explanimation laten maken

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team dat alle disciplines in huis heeft. Kritische vragenstellers die jou het vuur aan de schenen leggen. Tekstschrijvers die jouw ideeën vertalen naar een pakkend verhaal. Audiovisuele specialisten die zorgen dat jouw explanimation van het scherm afspat. En digitale marketeers die er voor zorgen dat jouw explanimation zijn doel behaalt.

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en zijn verslaafd aan klanttevredenheid. Tevredenheid over de samenwerking, de heldere en plezierige werkwijze, en natuurlijk het eindresultaat.

Wil je meer weten over een explanimation laten maken of ons persoonlijk spreken? Wij helpen je graag verder!

Team - Explanimation Laten Maken - ZoomWorks - GIF
‘Leg het visueel uit, het werkt!’
Ons team van audiovisuele creatievelingen en online marketeers heeft veel ervaring met complexe materie op een simpele manier uitleggen. En het leukste is, wij weten precies wat werkt en wat niet.
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animatiefilms. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.