Scherm sluiten

ZoomWorks
Garderegimentsweg 1
7433 MA Schalkhaar (Deventer)
T: 0570-606686
E: info@zoomworks.nl

Stel je vraag aan ons

BTW: NL819233778B01
IBAN: NL70RABO0322863295
KVK: 09144639

Explanimation laten maken

Explanimation laten maken is een samenvoeging van twee woorden: Explanation en animation.

Een complex onderwerp uitleggen kan met tekst maar met beeld werkt in veel beter. Uitleggen met bewegend beeld werkt echter nóg beter! Door het te laten zien in een explanimation zorg je er voor dat je de kijker pakt en de boodschap blijft hangen! Hoe kan dat? Wat zijn de voordelen? Hoeveel tijd en geld kost het om een explanimation te laten maken? En waarom ZoomWorks jouw explanimation laten maken? Alle info vind je op deze pagina.

Elke explanimation begint met een idee. Vertel het ons en wij gaan het samen uitleggen aan jouw doelgroep.
Idee - Explanimation laten maken - ZoomWorks

Wat zijn de voordelen van een explanimation?

Krachtig communicatiemiddel: Een explanimation is een erg krachtig communicatiemiddel. Ten eerste omdat we audiovisuele informatie beter begrijpen. Maar naast dat je jouw verhaal in beeld en geluid kunt vertellen, kun je randzaken gemakkelijk wegsnijden, tot de kern komen en deze helder overbrengen. Hiermee zorg je dat je de aandacht van de kijker niet verliest, dat jouw boodschap overkomt en blijft hangen.

Totale ontwerpvrijheid: Walt Disney heeft ooit gezegd “Animatie kan alles uitleggen wat het menselijk brein maar kan bedenken.” Dat maakt een explanimation ongelofelijk krachtig. Door de totale ontwerpvrijheid kun je een hele eigen wereld ontwerpen waarin van alles mogelijk is. Je kunt er voor kiezen om je product de superheld van de dag te maken, of juist subtiel te blijven met je boodschap, de keuze is aan jou!

Geschikte online content: De ideale lengte van een explanimation is rond de 60 seconden. Veel langer moet je hem niet maken. Geloof ons, dit ga je terug zien in je videostatistieken. Juist deze “bite-size” lengte van een explanimation maakt het uitstekende online content. 70% van de bezoekers van een website met video of animatie klikt hierop. Dit resulteert in een langere bezoektijd per websitebezoeker en dat betekent een hogere score bij Google. Dubbel scoren dus! En tot slot: Google houdt van video. Daarom waardeert de zoekmachine websites met video of animatie beter dan zonder.

Meet Max! Een mooi voorbeeld van hoe totale ontwerpvrijheid in een explanimation kan uitpakken.

Voorbeelden van explanimations

Ben je benieuwd of een explanimation laten maken iets voor jou is? Doe inspiratie op, en bekijk enkele voorbeelden die we voor anderen hebben gemaakt. Voor LoginVSI hebben wij bovenstaande explanimation gemaakt waarbij de eigen wereld creëren vrij letterlijk werd aangepakt. In de animatie duikt de kijker in een server die vervolgens in een trein verandert. De eindgebruikers van de server worden de metaforische treinreizigers. Op deze manier worden complexe technische problemen op een simpele en begrijpelijke manier uitgelegd.
Een ander voorbeeld is een explanimation die we hebben gemaakt voor Active Ants. In deze explanimation hebben het logo en de mascotte tot leven gebracht. Die mieren als hoofdrolspelers. Er leuk om te doen. Heb je nog meer inspiratie nodig? Neem eens een kijkje in ons portfolio!

Mieren tot leven brengen. Dat hebben we in deze animatie voor Active Ants gedaan.

Kosten explanimation te laten maken

Een vraag die we vaak krijgen is: “wat kost het om een explanimation te laten maken?” Omdat dit een lastige vraag is die van veel factoren afhankelijk is, hebben we iets gedaan wat we ook vaak met explanimations doen. We hebben de volgende metafoor bedacht: wat kost een auto? En als we iets specifieker mogen zijn: wat kost een blauwe auto? Je voelt hem al aankomen. Het is lastig te zeggen wat de kosten zijn voor het laten maken van een explamination. De kosten bestaan voornamelijk uit arbeidsuren. En die zijn weer afhankelijk van de lengte en complexiteit van de explanimation. Wil je een specifieker antwoord op je vraag over de kosten? Neem contact met ons op en deel je idee met ons! Dan kunnen wij aan de hand daarvan je een kosten indicatie geven.

Waarom ZoomWorks jouw explanimation laten maken?

Wij hebben alle kennis in huis om een explanimation voor je te bouwen. Van digitale marketeers tot tekstschrijvers en van naar animators tot audio engineers. Maar mooie explanimations maken is niet het enige wat wij doen. Wij gaan echt nog een stapje verder en zorgen er voor dat je explanimation bekeken wordt! Dit doen wij met behulp van effectieve videomarketingtools, zoals personalisatie, interactiviteit en onze slimme oplossingen voor vindbaarheid. Maar het belangrijkste is misschien wel: Bij ZoomWorks geloven wij niet in ontevreden klanten. Wij zijn namelijk verslaafd aan klanttevredenheid en gaan net zo lang door totdat je tevreden bent. Want wie nooit een klant kwijt raakt krijgt het vanzelf druk!


Kennis maken?

Wij delen graag onze kennis.

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Send this to a friend