Gepersonaliseerde video

De videocontent die mensen dagelijks consumeren wordt steeds groter. Als ondernemer is het dan ook steeds lastiger om op te vallen. Wees slim en spreek jouw doelgroep persoonlijk aan. Met gepersonaliseerde video. Zo is jouw videocontent voor ieder individu relevant en herkenbaar.

En dat zorgt voor een aantal interessante voordelen. Maar hoe werkt gepersonaliseerde video eigenlijk? En hoe ziet het proces van een gepersonaliseerde video laten maken eruit? Op deze pagina vertellen we je er alles over.

2:22

Arval // Gepersonaliseerde video

Een gepersonaliseerde video als welkomstpakket. Dat was een mooie uitdaging!

0:52

ZW // Gepersonaliseerde kerstanimatie

Een kerstanimatie speciaal voor jou.

0:51

Rabobank // Gepersonaliseerde video

Jouw klanten in het zonnetje zetten? Maak het persoonlijk met behulp van gepersonaliseerde video.

Hoe werkt gepersonaliseerde video?

Een gepersonaliseerde video is een video waar persoonlijke elementen zijn toegevoegd. Zo kun je (potentiële) klanten persoonlijk aanspreken door hun naam te laten verschijnen in de video. Hierdoor ontvangt iedere klant een eigen, unieke video. Met relevante informatie.

Dit is allemaal mogelijk dankzij data. Data waar jij als bedrijf over beschikt. Vaak via een CRM systeem. Deze gegevens zijn de input voor jouw video. Hoe meer data er beschikbaar is, hoe meer personalisatie er mogelijk is. Wij ontvangen alle relevante, beschikbare data en onze UX designer maakt hier een database voor aan. Hierna vertellen we een online video platform om deze database te raadplegen, waardoor de data realtime in de video of animatie geladen wordt.

Hoe werkt het - Gepersonaliseerde Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Maak jouw video uniek én persoonlijk.

Jouw marketing een boost geven met gepersonaliseerde video? Slim. Door een naam, foto of andere relevante informatie weer te geven spreek je de kijker persoonlijk aan. Deze voelt zich hierdoor speciaal.
En zeg nou zelf, dat willen we toch allemaal? Onze digitale marketeers en audiovisuele specialisten kunnen in ieder geval niet wachten om aan de slag te gaan!

Bruikbare data voor personalisatie

 • Tekst: alle mogelijke tekstuele data die beschikbaar is kan terugkomen in de video. Denk hierbij aan persoonlijke informatie zoals naam, leeftijd, automerk, functie, werkgever, etc.
 • Beeld: je kunt beelden aan laten sluiten op de kijker. Ook wel scene personalisatie genoemd. Wat is de woonsituatie van de kijker? Hoe oud is hij of zij? Door scenes hier op aan te laten sluiten verhoog je de relevantie en herkenbaarheid van jouw video.
 • Documenten: op maat gemaakte documenten zoals offertes, facturen of polissen kunnen in gepersonaliseerde video verwerkt worden.
 • Apparaat: soms is het mogelijk te achterhalen via welk apparaat de video bekeken wordt. Is dat via PC, laptop, mobiel of tablet? De video kan zich dan aanpassen qua formaat en elementen per apparaat.
 • Locatie: waar wordt de video bekeken? Het land, de regio of stad kan getoond worden in gepersonaliseerde video.
 • Afbeeldingen: foto’s, logo’s of andere plaatjes kunnen op maat gesneden worden getoond.
 • Audio: de muziek en voice-over kunnen volledig afgestemd worden op de kijker. Cool toch.

De kracht van videoplatformen voor interactiviteit

 • Realtime personalisatie: zodra je iemands gegevens hebt gekregen kun je hem een e-mail sturen met de gepersonaliseerde video of animatie. Omdat gegevens realtime ingeladen worden en de video niet gerenderd hoeft te worden. Buffertijd, opslagruimte en extra arbeidsuren zijn dus niet nodig, ongeacht het aantal video’s.
 • Garantie op stabiliteit: gepersonaliseerde video is afspeelbaar op ieder apparaat en in iedere browser. Ook herkent een online video platform jouw internetsnelheid, waarbij de video wordt afgestemd op de ideale resolutie.
 • Flexibiliteit: bij professionele platformen voor interactiviteit en personalisatie kun je alle elementen naadloos aan laten sluiten bij jouw huisstijl. Je zit dus niet vast aan vooraf gemaakte buttons, standaardformulieren, beperkte download mogelijkheden, etc.
 • Koppeling mailprogramma: met een goed interactief platform wordt het versturen van e-mails zeer eenvoudig en volledig automatisch gerealiseerd. Zo kun je met één klik naar ontelbaar veel mensen een gepersonaliseerde video sturen. Mailadres A krijgt automatisch videolink A, mailadres B automatisch videolink B, enzovoort. Makkelijk toch?
Videoplatformen - Gepersonaliseerde Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT
2:45

Pento // Interactieve uitlegvideo

Noortje laat jou op interactieve wijze kennis maken met audiologisch centrum Pento.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

0:54

Gemeente Amsterdam // Campagne IB

Trigger jouw doelgroep en zet aan tot actie met een gepersonaliseerde video.

Plan van aanpak bij een gepersonaliseerde video

Stap 1 – Businesscase, concept en offerte
Aan de hand van een vrijblijvend kennismakingsgesprek maken wij een businesscase en komen met een eerste concept. Én passende prijs. Hier krijg je een eerste indruk van jouw gepersonaliseerde video.

Stap 2 – Script
Wanneer het concept helder is werken we deze uit tot een script. Vaak bestaat deze uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een globale verhaallijn. Ook zie je welke personalisatiemomenten er zijn en wanneer deze plaatsvinden.

Stap 3 – Draaiboek
Hierna verwerken we het script in een draaiboek ter voorbereiding van de opnames. Hier zie je wat er wordt gefilmd, wanneer, en wie & wat daar voor nodig zijn. Heb je gekozen voor een gepersonaliseerde animatie, dan maken we in deze fase een storyboard.

Stap 4 – Opnames
Het moment is daar: de opnames! Onze regisseuse en cameraman zetten alle scenes goed op beeld en zorgen dat deze aansluiten op het verhaal.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Onze video editor zoekt daarna al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en geluidseffecten.

Stap 6 – Personalisatie
Wanneer er een versie van de video ligt waar iedereen blij van wordt gaat onze ux designer aan de slag en voegt personalisatie toe. De koppeling met de database wordt gebouwd en de persoonlijke data wordt visueel gemaakt. Tot slot gaan we testen, testen en nog eens testen. Net zolang tot alles soepel loopt.

 

Roadmap - Gepersonaliseerde Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS
ZoomWorks stelt een heldere planning op en gaat hier proactief mee om.

Kosten van een gepersonaliseerde video

“Wat kost een gepersonaliseerde video?” is een vraag die we vaak krijgen. Een begrijpelijk vraag. Helaas bestaat er geen universeel antwoord op. Want iedere video is maatwerk. En zeker als er personalisatie aan toegevoegd wordt. Om zomaar een prijs te roepen is simpelweg niet mogelijk, want het is nergens op gebaseerd.

De prijs van een gepersonaliseerde video is namelijk sterk afhankelijk van het aantal arbeidsuren dat in de opdracht gaat zitten. Gemiddeld moet je denken aan een prijs tussen de 2.000 en 8.000 euro. Wil je een gerichte prijsindicatie? Neem dan contact met ons op.

Doorlooptijd bij een gepersonaliseerde video

Een andere vraag die we vaak krijgen is: “Hoe lang duurt het om een gepersonaliseerde video te laten maken?”. Ook hier hebben wij geen magisch antwoord op, want deze is van veel factoren afhankelijk. Denk hierbij aan het ontwikkelen van het concept, het script, de mogelijkheden in personalisatie, en andere werkzaamheden. Het ontwikkelen van een video is en blijft een creatief proces.

De factor met de meeste invloed op de doorlooptijd? Hoe snel wij met jou kunnen schakelen. Hoe eerder wij een reactie krijgen, hoe sneller wij weer verder kunnen… en hoe eerder jouw video af kan zijn. Gemiddeld duurt het realiseren van een gepersonaliseerde video zo rond de zes weken. Maar onthoud: dit is een ruwe schatting en afhankelijk van wat je met de video wilt.

Doorlooptijd - Gepersonaliseerde Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS
0:55

Utrecht // Interactieve 2D animaties

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

1:05

HJ // Youtube Marketing Campagne

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

0:41

Vecos // Bedrijfsfilm

Laat de werking van jouw product zien met video en animatie.

Wil jij een gepersonaliseerde video laten maken?

De grootste voordelen

Wij hebben de belangrijkste voordelen van een gepersonaliseerde video voor jou op een rijtje gezet:

 • Hoge conversie. Uit een onderzoek van Forrester blijkt dat gepersonaliseerde video tot 10 keer effectiever is dan een gebruikelijke nieuwsbrief of advertentie. Cijfers als een 75% hogere click-through ratio en een 45% hogere koopintentie zijn niet ongebruikelijk. Het toevoegen van
 • Opvallen door relevantie. Doordat de inhoud is afgestemd op de kijker bied je de kijker alleen relevante informatie. Alles wat hij ziet doet er toe. Hierdoor blijft de kijker zijn aandacht er bij houden. Het toevoegen van >interactieve elementen is hierbij ook een optie. Hierdoor wordt jouw video vaker volledig bekeken dan bij een reguliere video.
 • Merkboost. Iedereen houdt van aandacht. Met een gepersonaliseerde video voelen jouw kijkers zich persoonlijk aangesproken. Zo voelen ze zich geen onderdeel meer van de grote massa, maar ontstaat er een persoonlijke verbintenis tussen hem/haar en jouw merk. Hierdoor onthouden ze jouw merk beter, val je meer op tussen de concurrentie én zijn mensen sneller geneigd om voor jouw merk te kiezen.
 • Uniek en onderscheidend. Ondanks dat gepersonaliseerde video al een tijd bestaat maken nog weinig mensen er gebruik van. Vaak omdat ze (nog) niet bekend zijn met alle mogelijkheden en kansen. Door nú je kans te grijpen maak je jezelf uniek en onderscheidend, wat nieuwe kansen kan creëren voor jouw bedrijf.

ZoomWorks jouw gepersonaliseerde video laten maken

Onze digitale marketeers en audiovisuele specialisten kunnen niet wachten om jouw gepersonaliseerde video te maken. Waarom? Omdat video’s en animaties maken is wat wij het allerliefste doen. En je deze met personalisatie écht uniek kunt maken. Wat altijd resulteert in een pakkend eindproduct waar iedereen blij van wordt. Want wij zijn verslaafd aan klanttevredenheid. Tevredenheid over de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak, en het belangrijkste: het resultaat.

Elk verhaal en iedere boodschap is uniek. Juist dát maakt ons werk zo leuk. Ben je benieuwd wat wij al voor onze klanten gemaakt hebben? Neem dan eens een kijkje in ons portfolio. Of neem contact met ons op en ervaar wat wij voor jou kunnen betekenen.

Team - Gepersonaliseerde Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS
‘Verrassing creëren door te personaliseren.’
Dat is waar wij blij van worden. En jouw klanten ook, want personalisatie zorgt voor een leuk verrassingseffect. Zodat jouw video een sterke, positieve indruk achter laat.
Stef Haarman
Interactieve, gepersonaliseerde animatie of video. Daar weet Stef alles van en hier helpt hij je graag bij!

Maak jouw video uniek én persoonlijk.

Jouw marketing een boost geven? Slim. Door een naam, foto of andere relevante informatie weer te geven spreek je de kijker persoonlijk aan. Deze voelt zich hierdoor speciaal.
En zeg nou zelf, dat willen we toch allemaal? Onze digitale marketeers en audiovisuele specialisten kunnen in ieder geval niet wachten om aan de slag te gaan!

Veelgestelde vragen

Wat kost een gepersonaliseerde video?

We hebben geen magisch antwoord op deze vraag. Een gepersonaliseerde video is namelijk altijd maatwerk. De kosten zijn dan ook sterk afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het bedenken van een concept, het aantal opnamedagen, de mate van personalisatie, etc. Om een gerichte prijsspecificatie te kunnen geven hebben we dan ook meer informatie van je nodig. Maar om je toch een beetje op weg te helpen: gemiddeld liggen de kosten voor een gepersonaliseerde video tussen de €2.000,- en €8.000,-.

Hoe lang duurt een gepersonaliseerde video laten maken?

De gemiddelde doorlooptijd van een gepersonaliseerde video is zo’n zes weken. Maar het kán sneller. Hoe sneller wij met jou kunnen schakelen, hoe eerder wij weer verder kunnen… hoe eerder jouw gepersonaliseerde video klaar kan zijn. Dit is echter wel afhankelijk van wat je met de video wilt.

Hoe gaat een gepersonaliseerde video laten maken in z'n werk?

Bij ZoomWorks doorlopen we een helder stappenplan. Op basis van een kennismakingsgesprek maken we een businesscase met een eerste concept en passende prijs. Daarna zetten we de inhoud van jouw video op papier en maken we een flowchart waarin alle personalisatie zichtbaar wordt. Dit werken we verder uit tot een script en verhaallijn. Wanneer deze akkoord is maken we een draaiboek. Deze dient als uitgangspunt voor de opnames. Na de opnames maken we een video edit waarbij personalisatie aan toe wordt gevoegd. Zodat we uiteindelijk een gepersonaliseerde video opleveren waar jij je écht door aangesproken voelt. En jouw doelgroep ook.