x
x

Stuur mij een demo en meer info

Gepersonaliseerde video

De videocontent die mensen dagelijks consumeren wordt steeds groter. Als ondernemer is het dan ook steeds lastiger om op te vallen. Wees slim en spreek jouw doelgroep persoonlijk aan. Met gepersonaliseerde video. Zo is jouw videocontent voor ieder individu relevant en herkenbaar. Gepersonaliseerde animatie kan natuurlijk ook.

0:51

Rabobank // ZoomWorks

Jouw klanten in het zonnetje zetten? Maak het persoonlijk met behulp van gepersonaliseerde video.

00:17

PWN // ZoomWorks

Geef klanten waardevolle, relevante info met behulp van gepersonaliseerde videocontent.

Quooker // ZoomWorks

Maak het je doelgroep gemakkelijk en zorg daarnaast altijd voor de juiste videocontent met interactieve video.

Hoe werkt gepersonaliseerde video?

Een gepersonaliseerde videoboodschap is een video waar persoonlijke elementen zijn toegevoegd. Personalisatie in video. Dit kan ook in de vorm van een gepersonaliseerde animatie. Zo kun je (potentiële) klanten persoonlijk aanspreken door hun naam te laten verschijnen in de video.  Hierdoor ontvangt iedere klant een eigen, unieke en persoonlijke video. Met relevante informatie.

Dit is allemaal mogelijk dankzij data. Data waar jij als bedrijf over beschikt. Vaak via een CRM systeem. Deze gegevens zijn de input voor jouw video. Hoe meer data er beschikbaar is, hoe meer personalisatie er mogelijk is. Wij ontvangen alle relevante, beschikbare data en onze UX designer maakt hier een database voor aan. Hierna vertellen we een online video platform om deze database te raadplegen, waardoor de data realtime in de dynamic video of animatie geladen wordt.

Wil jij een gepersonaliseerde video laten maken?

Bruikbare data voor personalisatie

 • Tekst: alle mogelijke tekstuele data die beschikbaar is kan terugkomen in de video. Denk hierbij aan persoonlijke informatie zoals naam, leeftijd, automerk, functie, werkgever, etc.
 • Beeld: je kunt beelden aan laten sluiten op de kijker. Ook wel scene personalisatie genoemd. Wat is de woonsituatie van de kijker? Hoe oud is hij of zij? Door scenes hier op aan te laten sluiten verhoog je de relevantie en herkenbaarheid van jouw video.
 • Documenten: op maat gemaakte documenten zoals offertes, facturen of polissen kunnen in gepersonaliseerde video verwerkt worden.
 • Apparaat: soms is het mogelijk te achterhalen via welk apparaat de video bekeken wordt. Is dat via PC, laptop, mobiel of tablet? De video kan zich dan aanpassen qua formaat en elementen per apparaat.
 • Locatie: waar wordt de video bekeken? Het land, de regio of stad kan getoond worden in gepersonaliseerde video of verwerkt worden in gepersonaliseerde animatie.
 • Afbeeldingen: foto’s, logo’s of andere plaatjes kunnen op maat gesneden worden getoond in jouw persoonlijke video.
 • Audio: de muziek en voice-over kunnen volledig afgestemd worden op de kijker. Gaaf toch!

De kracht van videoplatformen voor interactiviteit

 • Realtime personalisatie: zodra je iemands gegevens hebt gekregen kun je hem een e-mail sturen met de gepersonaliseerde video of animatie. Omdat gegevens realtime ingeladen worden en de video niet gerenderd hoeft te worden. Buffertijd, opslagruimte en extra arbeidsuren zijn dus niet nodig, ongeacht het aantal video’s.
 • Garantie op stabiliteit: gepersonaliseerde video is afspeelbaar op ieder apparaat en in iedere browser. Ook herkent een online video platform jouw internetsnelheid, waarbij de video wordt afgestemd op de ideale resolutie.
 • Flexibiliteit: bij professionele platformen voor interactiviteit en personalisatie kun je alle elementen naadloos aan laten sluiten bij jouw huisstijl. Je zit dus niet vast aan vooraf gemaakte buttons, standaardformulieren, beperkte download mogelijkheden, etc.
 • Koppeling mailprogramma: met een goed interactief platform wordt het versturen van e-mails zeer eenvoudig en volledig automatisch gerealiseerd. Zo kun je met één klik naar ontelbaar veel mensen een gepersonaliseerde video sturen. Mailadres A krijgt automatisch videolink A, mailadres B automatisch videolink B, enzovoort. Makkelijk toch?
Videoplatformen - Gepersonaliseerde Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT
1:05

HJ de Tuinman // ZoomWorks

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

1:55

KWS // ZoomWorks

Met een wervingsvideo jouw personeel een gezicht geven, om zo nieuwe medewerkers aan te trekken.

5:00

JFC // ZoomWorks

Maak grote hoeveelheden informatie behapbaar en leuk met een interactieve animatie.

Roadmap - Gepersonaliseerde Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS

Plan van aanpak bij een gepersonaliseerde video

Stap 1 – Businesscase, concept en offerte
Aan de hand van een vrijblijvend kennismakingsgesprek maken wij een businesscase en komen met een eerste concept. Én passende prijs. Hier krijg je een eerste indruk van jouw gepersonaliseerde video.

Stap 2 – Script
Wanneer het concept helder is werken we deze uit tot een script. Vaak bestaat deze uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een globale verhaallijn. Ook zie je welke personalisatiemomenten er zijn en wanneer deze plaatsvinden.

Stap 3 – Draaiboek
Hierna verwerken we het script in een draaiboek ter voorbereiding van de opnames. Hier zie je wat er wordt gefilmd, wanneer, en wie & wat daar voor nodig zijn. Heb je gekozen voor een gepersonaliseerde animatie, dan maken we in deze fase een storyboard.

Stap 4 – Opnames
Het moment is daar: de opnames! Onze regisseuse en cameraman zetten alle scenes goed op beeld en zorgen dat deze aansluiten op het verhaal.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Onze video editor zoekt daarna al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en geluidseffecten.

Stap 6 – Personalisatie
Wanneer er een versie van de video ligt waar iedereen blij van wordt gaat onze ux designer aan de slag en voegt personalisatie toe. De koppeling met de database wordt gebouwd en de persoonlijke data wordt visueel gemaakt. Tot slot gaan we testen, testen en nog eens testen. Net zolang tot alles soepel loopt.

 

De grootste voordelen van personalisatie

Wij hebben de belangrijkste voordelen van een gepersonaliseerde video voor jou op een rijtje gezet:

 • Hoge conversie. Uit een onderzoek van Forrester blijkt dat gepersonaliseerde video tot 10 keer effectiever is dan een gebruikelijke nieuwsbrief of advertentie. Cijfers als een 75% hogere click-through ratio en een 45% hogere koopintentie zijn niet ongebruikelijk. Het toevoegen van
 • Opvallen door relevantie. Doordat de inhoud is afgestemd op de kijker bied je de kijker alleen relevante informatie. Alles wat hij ziet doet er toe. Hierdoor blijft de kijker zijn aandacht er bij houden. Het toevoegen van interactieve elementen is hierbij ook een optie. Hierdoor wordt jouw dynamic video of animatie vaker volledig bekeken dan bij een reguliere video.
 • Merkboost. Iedereen houdt van aandacht. Met een gepersonaliseerde video voelen jouw kijkers zich persoonlijk aangesproken. Zo voelen ze zich geen onderdeel meer van de grote massa, maar ontstaat er een persoonlijke verbintenis tussen hem/haar en jouw merk. Hierdoor onthouden ze jouw merk beter, val je meer op tussen de concurrentie én zijn mensen sneller geneigd om voor jouw merk te kiezen.
 • Uniek en onderscheidend. Ondanks dat gepersonaliseerde video en gepersonaliseerde animatie al een tijd bestaat maken nog weinig mensen er gebruik van. Vaak omdat ze (nog) niet bekend zijn met alle mogelijkheden en kansen. Door nú je kans te grijpen maak je jezelf uniek en onderscheidend, wat nieuwe kansen kan creëren voor jouw bedrijf.

Veelgestelde vragen

Wat kost een gepersonaliseerde video?

Gemiddeld liggen de kosten voor een gepersonaliseerde video tussen de €2.000,- en €8.000,-. Maar iedere video is maatwerk, en dat geldt ook voor een video met personalisatie. De kosten zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan het concept, de hoeveelheid opnamedagen, de mate van personalisatie, etc. De factor met de meeste invloed op de prijs? De hoeveelheid arbeidsuren die er ingestoken moeten worden.

Hoe lang duurt een gepersonaliseerde video laten maken?

De gemiddelde doorlooptijd van een gepersonaliseerde video is zo’n zes weken. Maar het kán sneller. Hoe sneller wij met jou kunnen schakelen, hoe eerder wij weer verder kunnen… hoe eerder jouw gepersonaliseerde video klaar kan zijn. Dit is echter wel afhankelijk van wat je met de video wilt.

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van videomarketeers en audiovisuele specialisten. Elk verhaal en iedere gepersonaliseerde videoboodschap is uniek. Juist dát maakt ons werk zo leuk. Onze interaction designers weten als geen ander hoe ze en personalisatie op een slimme manier kunnen inzetten en er waardevolle data mee kunnen verzamelen.

‘Verrassing creëren door te personaliseren.’
Dat is waar wij blij van worden. En jouw klanten ook, want personalisatie zorgt voor een leuk verrassingseffect. Zodat jouw video een sterke, positieve indruk achter laat.
Stef Haarman
Interactieve, gepersonaliseerde animatie of video & VR. Daar weet Stef alles van en hier helpt hij je graag bij!