Gepersonaliseerde video

Je doelgroep persoonlijk aanspreken. Video content bieden die voor iedere individuele kijker relevant en herkenbaar is. Dat is gepersonaliseerde video of animatie.

Maar hoe werkt het, wat zijn de voordelen van gepersonaliseerde video laten maken en hoe doen wij dit?

Hoe werkt gepersonaliseerde video?

Gepersonaliseerde video is gebaseerd op data. Via ons online video platform wordt data realtime in de video of animatie geladen vanuit een database. Hoe meer data er beschikbaar is, hoe meer personalisatie er mogelijk is. Maar welke data kan er allemaal realtime ingeladen worden?

 • Tekst: alle mogelijke tekstuele data die beschikbaar is kan terugkomen in de video. Denk hierbij aan persoonlijke informatie zoals naam, leeftijd, automerk, zoekgeschiedenis, zoekwoorden, etc.
 • Beeld: verschillende scenes. Wat is de woonsituatie van de kijker? Hoe oud is hij of zij? De scenes in de video kunnen hier bij aansluiten. Ook wel scene personalisatie genoemd.
 • Documenten: op maat gemaakte documenten zoals offertes, facturen of polissen kunnen in gepersonaliseerde video verwerkt worden.
 • Apparaat: via welk apparaat wordt de video bekeken? PC, laptop, mobiel of tablet?
 • Locatie: waar wordt de video bekeken? Het land, de regio of stad kan getoond worden in gepersonaliseerde video.
 • Afbeeldingen: foto’s, logo’s of  andere plaatjes kunnen op maat gesneden worden getoond.
 • Audio: de muziek en voice over kunnen volledig afgestemd worden op de kijker. Cool toch.
Personalisatie in video - Gepersonaliseerde video laten maken - ZoomWorks - Gif

Waterschap Aa & Maas

Werkwijzes uitleggen door middel van 2D animatie.

SPITS

Laat jouw klanten vertellen over jouw product of dienst, het werkt!

AB Mauri

Video inzetten als krachtige tool om jouw bedrijf te presenteren.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Hoe komt een gepersonaliseerde video of animatie tot stand? Bij ZoomWorks!

We beginnen met een intakegesprek waarin we je het “hemd van het lijf vragen”. Op basis daarvan maken we een storyboard waar we meteen alle personalisatiemomenten en interactiviteit in verwerken.

Nadat iedereen hier helemaal over is gaan we de scenes van de video of animatie produceren. En wanneer dat klaar is gaan we aan de slag op ons online video platform. De scenes worden ingeladen en allemaal aan elkaar verbonden. De koppeling met de database wordt gebouwd en de persoonlijke data wordt audiovisueel gemaakt. En tot slot gaan we testen, testen en nog eens testen totdat alles soepel loopt. Wil je dat wij de gepersonaliseerde video’s per mail naar je klanten sturen? Dan gaan we nog een stapje verder want ook dat is mogelijk via ons online video platform.

Voordelen van gepersonaliseerde video laten maken

Gepersonaliseerde video laten maken heeft veel voordelen. De belangrijkste hebben we op een rijtje gezet:

 • Hoge conversie: een gepersonaliseerde video wordt vaker volledig afgekeken, zorgt voor een hogere click-through-ratio, zorgt voor een 45% hogere koopintentie en een stijging van 19% in sales.
 • Relevant: door de volledig afgestemde inhoud is alle zichtbare informatie relevant voor de kijker. Alles wat je ziet doet er toe. Zo blijft het interessant en blijft de kijker zijn aandacht er bij houden.
 • Persoonlijk: iedereen houdt van aandacht helemaal wanneer dit persoonlijk is. Het zorgt voor een sterkere band tussen de kijker en jouw bedrijf.
 • Onderscheidend: gepersonaliseerde video is nieuw.

Samen gepersonaliseerde video mogelijk maken.

Om gepersonaliseerde video of animatie aan te kunnen bieden werkt ZoomWorks samen met verschillende interactieve platformen. Ieder met zijn eigen kracht. Hierdoor zijn we in staat om vette gepersonaliseerde video’s of animaties te maken, zelfs in combinatie met interactieve video.

Inuteq

Live beelden en 3D animatie combineren om de werking van jouw product uit te leggen.

Politieacademie

Het hybride leren uitgelegd in een speelse tekenanimatie.

SUEZ

Jouw merkmanifest kort en krachtig uitgelegd via 2D animatie.

De kracht van videoplatformen gericht op interactiviteit

Realtime personalisatie: zodra je iemands gegevens hebt gekregen kun je hem een e-mail sturen met de gepersonaliseerde video of animatie. Omdat gegevens realtime ingeladen worden en de video niet gerenderd hoeft te worden. Buffertijd, opslagruimte en extra arbeidsuren zijn dus niet nodig, ongeacht het aantal video’s.

Garantie op stabiliteit: gepersonaliseerde video is afspeelbaar op ieder apparaat en in iedere browser. Ook herkent een online video platform jouw internetsnelheid, waarbij de video wordt afgestemd op de ideale resolutie.

Verschillende apparaten - Gepersonaliseerde Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF

Flexibiliteit: bij professionele platformen voor interactiviteit en personalisatie kun je alle elementen naadloos aan laten sluiten bij jouw huisstijl. Je zit dus niet vast aan vooraf gemaakte buttons, standaardformulieren, beperkte download mogelijkheden, etc.

Koppeling mailprogramma: met een goed interactief platform wordt het versturen van e-mails zeer eenvoudig en volledig automatisch gerealiseerd. Zo kun je met één klik naar ontelbaar veel mensen een gepersonaliseerde video sturen. Mailadres A krijgt automatisch videolink A, mailadres B automatisch videolink B, enzovoort. Makkelijk toch?

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Ja, vertel meer!

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.