Scherm sluiten

ZoomWorks
Garderegimentsweg 1
7433 MA Schalkhaar (Deventer)
T: 0570-606686
E: info@zoomworks.nl

Stel je vraag aan ons

BTW: NL819233778B01
IBAN: NL70RABO0322863295
KVK: 09144639

Gepersonaliseerde video

Persoonlijk, onderscheidend én effectief

Je doelgroep persoonlijk aanspreken. Video content bieden die voor iedere individuele kijker relevant en herkenbaar is. Dat is gepersonaliseerde video of animatie. Maar hoe werkt het, wat zijn de voordelen van gepersonaliseerde video laten maken en hoe doen wij dit?

Uitleg en voorbeeld gepersonaliseerde video

Hoe werkt gepersonaliseerde video?

Gepersonaliseerde video is gebaseerd op data. Via ons online video platform wordt data realtime in de video of animatie geladen vanuit een database. Hoe meer data er beschikbaar is, hoe meer personalisatie er mogelijk is. Maar welke data kan er allemaal realtime ingeladen worden?

 • Tekst: alle mogelijke tekstuele data die beschikbaar is kan terugkomen in de video. Denk hierbij aan persoonlijke informatie zoals naam, leeftijd, automerk, zoekgeschiedenis, zoekwoorden, etc.
 • Beeld: verschillende scenes. Wat is de woonsituatie van de kijker? Hoe oud is hij of zij? De scenes in de video kunnen hier bij aansluiten. Ook wel scene personalisatie genoemd.
 • Documenten: op maat gemaakte documenten zoals offertes, facturen of polissen kunnen in gepersonaliseerde video verwerkt worden.
 • Apparaat: via welk apparaat wordt de video bekeken? PC, laptop, mobiel of tablet?
 • Locatie: waar wordt de video bekeken? Het land, de regio of stad kan getoond worden in gepersonaliseerde video.
 • Afbeeldingen: foto’s, logo’s of  andere plaatjes kunnen op maat gesneden worden getoond.
 • Audio: de muziek en voice over kunnen volledig afgestemd worden op de kijker. Cool toch.

Hoe komt een gepersonaliseerde video of animatie tot stand? Bij ZoomWorks!

We beginnen met een intakegesprek waarin we je het “hemd van het lijf vragen”. Op basis daarvan maken we een storyboard waar we meteen alle personalisatiemomenten en interactiviteit in verwerken.

Nadat iedereen hier helemaal over is gaan we de scenes van de video of animatie produceren. En wanneer dat klaar is gaan we aan de slag op ons online video platform. De scenes worden ingeladen en allemaal aan elkaar verbonden. De koppeling met de database wordt gebouwd en de persoonlijke data wordt audiovisueel gemaakt. En tot slot gaan we testen, testen en nog eens testen totdat alles soepel loopt. Wil je dat wij de gepersonaliseerde video’s per mail naar je klanten sturen? Dan gaan we nog een stapje verder want ook dat is mogelijk via ons online video platform.

Twee scenes storyboard uit de SUEZ animatie
Voorbeeld Storyboard ZoomWorks

Voordelen van gepersonaliseerde video laten maken

Gepersonaliseerde video laten maken heeft veel voordelen. De belangrijkste hebben we op een rijtje gezet:

 • Hoge conversie: een gepersonaliseerde video wordt vaker volledig afgekeken, zorgt voor een hogere click-through-ratio, zorgt voor een 45% hogere koopintentie en een stijging van 19% in sales.
 • Relevant: door de volledig afgestemde inhoud is alle zichtbare informatie relevant voor de kijker. Alles wat je ziet doet er toe. Zo blijft het interessant en blijft de kijker zijn aandacht er bij houden.
 • Persoonlijk: iedereen houdt van aandacht helemaal wanneer dit persoonlijk is. Het zorgt voor een sterkere band tussen de kijker en jouw bedrijf.
 • Onderscheidend: gepersonaliseerde video is nieuw.

Het alles mogelijk makende online video platform

Om gepersonaliseerde video of animatie aan te kunnen bieden is ZoomWorks enkele jaren geleden een partnerovereenkomst aangegaan met Blue Billywig. Samen bieden we een uniek, realtime online video platform. Oprecht het best en meest vooruitstrevende platform op dit moment. Hierdoor zijn we in staat om vette gepersonaliseerde video’s of animaties te maken, zelfs in combinatie met interactieve video.

Enkele unieke eigenschappen en voordelen van het platform:

Realtime personalisatie: zodra je iemands gegevens hebt gekregen kun je hem een e-mail sturen met de gepersonaliseerde video of animatie. Omdat gegevens realtime ingeladen worden en de video niet gerenderd hoeft te worden. Buffertijd, opslagruimte en extra arbeidsuren zijn dus niet nodig, ongeacht het aantal video’s.

Garantie op stabiliteit: gepersonaliseerde video is afspeelbaar op ieder apparaat en in iedere browser. Ook herkent het online video platform jouw internetsnelheid, waarbij de video wordt afgestemd op de ideale resolutie. Iedere twee weken verzorgt Blue Billywig updates aan het systeem en daarnaast bieden we unlimited support tijdens kantooruren.

Flexibiliteit: het platform biedt interactiviteit en personalisatie zonder templates. Je bent dus niet afhankelijk van vooraf gemaakte buttons, formulieren, download mogelijkheden, etc. Ook is het flexibel in design en kunnen interactieve elementen eenvoudig worden gewijzigd.

Koppeling mailprogramma: het platform kan eenvoudig met een mailprogramma integreren, waardoor het versturen van e-mail zeer eenvoudig en volledig automatisch gerealiseerd wordt. Zo kun je met één klik naar ontelbaar veel mensen een gepersonaliseerde video sturen. Mailadres A krijgt automatisch videolink A, mailadres B automatisch videolink B, enzovoort. Makkelijk toch?

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Ja, vertel meer!


Kennis maken?

Wij delen graag onze kennis.

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Send this to a friend