Scherm sluiten

ZoomWorks
Garderegimentsweg 1
7433 MA Schalkhaar (Deventer)
T: 0570-606686
E: info@zoomworks.nl

Stel je vraag aan ons

BTW: NL819233778B01
IBAN: NL70RABO0322863295
KVK: 09144639

Infographic laten maken

Laat je droge cijfers en feiten visueel spreken doormiddel van een infographic.

Het laten maken van een infographic is zeer geschikt voor het creëren van overzicht. Erg handig om complexe informatie toegankelijk te maken voor de doelgroep binnen of buiten jouw bedrijf.

Voordelen – Structuur in de informatie puinhoop 

Informatiedichtheid: Door grote hoeveelheid informatie door een zeef te halen en de belangrijkste punten te gebruiken blijft de boodschap begrijpelijk. Dit zorgt ervoor dat een infographic uitermate geschikte is om snel en efficiënt informatie te verschaffen bij; beurzen, presentaties, jaarverslagen, sales pitches, diensten en producten.

Duidelijkheid en structuur: Als een infographic goed wordt opgebouwd biedt deze structuur. Juist die structuur zorgt voor duidelijkheid. Helemaal in combinatie met het volgende voordeel.

Liever een filmpje dan tekst?: Zeg nou eerlijk?! Lees je liever drie A4tjes met ingewikkelde informatie of kijk je liever een leuk en ophelderend filmpje van een één minuten. Feitje: 70% van websitebezoekers met video bekijken de video.
Het verschaffen van informatie op een visueel aantrekkelijke manier kan in allerlei vormen. Bijvoorbeeld een verzameling geanimeerde grafieken, schematische overzichten met op maat gemaakte afbeeldingen of het uitpakken van een diagram.
Visualisatie helpt bij het begrijpen van veel en moeilijke informatie. Het laten zien in beeld en geluid maakt dat je veel informatie in korte tijd kan overbrengen

SUEZ infographic animatie

Kosten en doorlooptijd

De kosten en doorlooptijden van een infographic laten maken zijn lastig aan te geven. Gemiddeld duurt het drie tot zes weken, maar als het moet kan het altijd sneller! Het blijft afhankelijk van factoren zoals; de hoeveelheid arbeidsuren, het op maat maken van de productie, gekozen stijl, toepassing en tijdsduur van de infographic.

Hoe wordt een infographic gemaakt?

Intake gesprek: Wat is je idee? Wat is je verhaal? Wat is het doel? Wie is de doelgroep? Waarom een infographic laten maken? Wat is jullie toegevoegde waarde? Wat is de kernboodschap?
Ja! We zijn nogal nieuwsgierig! Maar naast dat is het cruciale informatie voor ons om met een op maat gemaakt plan te komen. Een plan voor een videomarketing tool die het doel bereikt!

Planning, Stijl en Script: Bij het opstellen van het script wordt de kapstok gebouwd voor de animatie. Wat wordt er stap voor stap verteld en hoe gaat dit eruitzien? Bij het visueel in kaart brengen van zo’n grote hoeveelheid informatie is het van belang dat het in één oogopslag duidelijk is wat er verteld wordt. Iedere afbeelding die ontworpen wordt heeft daardoor een belangrijke functie.
Hierbij wordt er rekening gehouden zaken zoals; de doelgroep, boodschap, tijdstermijn en huisstijl van het bedrijf. Vele feedback ronden tijdens deze fase zorgen voor een gewenst eindresultaat!

Storyboarden: Als iedereen tevreden is gaan we de stijl en het verhaal omtoveren in een stripverhaal. Hiermee kunnen we nog duidelijker in kaart brengen hoe de animatie eruit gaat zien en wat er verteld wordt.
Animeren en Sound Engineering:
We kunnen hem bijna proeven! De op maat gemaakte afbeeldingen komen tot leven en worden op smaak gebracht met een overheerlijke audiomix.
De mix bestaat vaak uit de voice-over ingesproken door een professionele stemacteur, muziek en geluidseffecten. De waarde van goed en passend geluid wordt vaak onderschat. Al zijn het maar kleine geluidjes zoals de groei van een grafiek. Alle sounds bij elkaar zorgen voor een beleving die klopt!

Video marketing: Wanneer de infographic af is zijn we nog niet klaar! De laatste stap is van groot belang. Want een infographic hebben is niet genoeg. Hij moet ook nog voor u gaan werken. Daar weten onze digitale marketers wel raadt mee. Lees meer hier over op de pagina videomarketing!

Welke complexe informatie wil jij overzichtelijk en begrijpelijk maken?


Kennis maken?

Wij delen graag onze kennis.

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Send this to a friend