Scherm sluiten

ZoomWorks
Garderegimentsweg 1
7433 MA Schalkhaar (Deventer)
T: 0570-606686
E: info@zoomworks.nl

Stel je vraag aan ons

BTW: NL819233778B01
IBAN: NL70RABO0322863295
KVK: 09144639

Infographic laten maken

Laat je droge cijfers en feiten visueel spreken door een infographic laten maken

Het is een tijdje geleden, maar rond 3100 v.Chr. communiceerden de Egyptenaren al via plaatjes. Sinds die tijd is er eigenlijk niet veel veranderd ;). Behalve dan dat we de plaatjes nu ook kunnen laten bewegen en we digitaal communiceren. Maar hoe creëer je in deze digitale tijd overzicht en heldere communicatie naar je klanten? Juist, door een infographic laten maken. Wil je hier meer over weten lees dan onderstaande pagina en bekijk de voorbeelden. Maar direct een offerte opvragen mag natuurlijk ook. 

Infographic gemaakt voor SUEZ

Voordelen – Structuur in de informatie puinhoop 

Visualisatie werkt: in vele wetenschappelijke onderzoeken is bewezen dat visualisatie werkt. We verwerken visuele informatie of beelden beter dan tekst omdat de neuronen in onze hersenen beelden op dezelfde manier interpreteren als echte gebeurtenissen in ons leven. Beetje technisch verhaal maar wel waar!

Informatiedichtheid: in een plaatje kun je ontzettend veel informatie samenvatten. Maar laat je  het plaatje ook nog eens bewegen, dan neemt de hoeveelheid informatie die je in korte tijd aan jouw doelgroep kan overbrengen nog verder toe. Oftewel, visualisatie helpt bij het begrijpen van veel en moeilijke informatie. Het laten zien in beeld en geluid maakt dat je veel informatie in korte tijd kan overbrengen

Duidelijkheid en structuur: Een goed opgebouwde infographic biedt structuur en hierdoor ontstaat helderheid en duidelijkheid voor de kijker.

Liever een filmpje dan tekst: Zeg nou eerlijk?! Lees je liever drie A4tjes met ingewikkelde informatie of kijk je liever een leuk en ophelderend filmpje van één minuut?

Infographic in de vorm van een animatie

Infographic laten maken kosten en doorlooptijd

De kosten van een infographic laten maken zijn lastig aan te geven. Vele factoren bepalen namelijk de uiteindelijke prijs. Maar goed dat gezegd hebbende. Een infographic laten maken kost meestal tussen de 1000 en 7500 euro. Wil je snel een vaste prijs? Bel ons, mail ons, app of stuur de postduif. Wij reageren snel.

De doorlooptijd van een infographic laten maken is gemiddeld drie tot zes weken, maar als het moet kan het altijd sneller! Het blijft afhankelijk van factoren zoals; de hoeveelheid arbeidsuren, het op maat maken van de productie, gekozen stijl, toepassing en lengte van de infographic.

Hoe wordt een infographic gemaakt? Bij ZoomWorks!

Intake gesprek: Wat is je idee? Wat is je verhaal? Wat is het doel? Wie is de doelgroep? Wat is jullie toegevoegde waarde? Wat is de kernboodschap? Ja! We zijn nogal nieuwsgierig! Maar daarnaast is het vooral cruciale informatie om met een op maat gemaakt plan te komen en het doel te bereiken.

Planning, Stijl en Script: Bij het opstellen van het script wordt de kapstok gebouwd voor de infographic. Wat wordt er stap voor stap verteld en hoe gaat dit eruitzien? Bij het audiovisueel in kaart brengen van zo’n grote hoeveelheid informatie is deze fase erg belangrijk en, volgens onze digitale marketeers, de leukste! Niet tevreden? Dat bestaat bij ZoomWorks niet. We gaan net zo lang door tot iedereen tevreden is.

Het SUEZ customerportal kort uitgelegd in een infographic

Storyboarden: Als iedereen zijn jasje aan de kapstok heeft opgehangen gaan we het verhaal omtoveren in een stripverhaal. Ook wel een storyboard genoemd. Plaatje voor plaatje wordt elke scene uitgewerkt.

Animeren en Sound Engineering: We kunnen hem bijna proeven! Het op maat gemaakte storyboard komt tot leven en wordt op smaak gebracht met een overheerlijk audiomix. De mix bestaat meestal uit de voice-over ingesproken door een professionele stemacteur, muziek en geluidseffecten.

Video marketing: Wanneer de infographic af is begint het pas echt. Alleen een infographic laten maken is niet namelijk genoeg. Hij moet ook nog voor jou gaan werken en converteren. ‘Nieuwsgierig? Kijk eens op onze pagina videomarketing!

Welke complexe informatie wil jij overzichtelijk en begrijpelijk maken? We horen het graag. 


Kennis maken?

Wij delen graag onze kennis.

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Send this to a friend