Instructievideo als businesscase

Heb je er ooit over nagedacht om een instructievideo te laten maken? Doen!

Want wij zullen een geheimpje verklappen: ze verdienen zichzelf dubbel en dwars terug. We leggen je graag uit hoe… met behulp van drie voorbeelden.

Businesscase veiligheidsvideo laten maken

Door een instructievideo in te zetten als een training en e-learning tool bespaar je flink wat personeelskosten. Bijvoorbeeld voor het inwerken van (nieuw) personeel of het uitleggen van veiligheidsinstructies. Als je eenmalig duidelijk instructies vastlegt in een heldere video, kan deze daarna oneindig bekeken worden. En overal ingezet worden.

Zo kun je grote groepen mensen in één keer informeren, of jouw instructievideo van te voren naar iemand mailen, zodat deze vanuit thuis kan worden bekeken ter voorbereiding. Zonder dat er personeel voor nodig is! En doordat iedereen dezelfde video te zien krijgt behoud je uniformiteit in je instructies. Zo is er nooit meer sprake van verschillende manieren van uitleggen.

Je verdient deze eenmalige investering terug op meerdere vlakken. Zo vermindert een goede veiligheidsvideo het aantal incidenten sterk. Veel werknemers durven in de eerste drie maanden van een nieuw werkverband niet snel iets te vragen, waardoor 40% van de incidenten in deze periode plaatsvindt. Een goede veiligheidsvideo voorkomt veel van deze vragen. Daarnaast hoeft jouw personeel geen arbeidsuren meer te steken in het inwerken en instrueren van personeel. Én kun je gemakkelijk aantonen dat je jouw werknemers hebt geïnstrueerd, dat specifieke werknemers het hebben gezien, en dat je alles er aan doet om een zo veilig mogelijke werkomgeving te creëren. Wat weer scheelt in de kosten voor administratie.

Video content marketing proces - Video content marketing - ZoomWorks - Gif
4:19

Vos Logistics // Veiligheidsvideo

Video inzetten voor een veilige(re) werkomgeving.

0:55

Utrecht // Interactieve 2D animaties

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

1:05

HJ // Youtube Marketing Campagne

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

Businesscase customer care video laten maken

Een goede instructievideo ontzorgt jouw klantenservice voor een groot deel. Door in een video uit te leggen hoe jouw product, dienst of software werkt neem je al een groot deel van de vragen van jouw doelgroep weg. Waardoor ze vaak geen contact meer op hoeven te nemen met de klantenservice. Maar hun vraag wél is behandeld. Dat betekent ook dat wachtrijen bij de klantenservice verleden tijd zijn, en dankzij de uniforme uitleg voorkom je dat er irritatie en verwarring ontstaat bij jouw klanten.

Je verdient jouw eenmalige investering dus flink terug op arbeidsuren. Stel dat jouw klantenservice iedere week een bepaalde, terugkerende vraag krijgt. Dat is dus 4 x per maand, en dus 48 x per jaar dezelfde vraag. Als je deze vraag meeneemt in jouw instructievideo hoeven mensen geen contact meer op te nemen met jouw klantenservice m.b.t. deze vraag. Hierdoor bespaar je heel wat arbeidsuren. Én personeel. En let op: we hebben voor dit voorbeeld slechts 1 vraag gebruikt. Bedenk je eens hoeveel je bespaart als je meerdere vragen met jouw video beantwoord.

Businesscase videomarketing met instructievideo

Een heldere, pakkende instructievideo kan ervoor zorgen dat er flink meer producten worden verkocht. Kruip hiervoor in de huid van jouw doelgroep. Wat willen ze weten? Waar zijn ze naar op zoek? Wat vinden ze belangrijk? Wat heeft voor hen meerwaarde? Stel zo veel mogelijk vragen, zodat je uiteindelijk een aantal onderwerpen hebt waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is. En die onderwerpen vormen de basis voor jouw instructievideo(‘s). Zo kun je relevante content bieden voor jouw doelgroep, die vaak gericht op zoek zijn naar het specifieke onderwerp. En zo bij jouw video terecht komen. Hierdoor genereer je flink meer traffic, wat ook leidt tot meer verkoop. Daarnaast geef je kennis door aan jouw doelgroep met jouw video, waardoor mensen gemakkelijker een band met jouw product, dienst, merk of bedrijf opbouwen. En hierdoor ook weer sneller overgaan tot aankoop, vaker bij je terugkomen én jou aanbevelen aan andere mensen.

Je kunt jouw investering slim terugverdienen met videomarketing. Natuurlijk kun je via Adwords-investeringen zorgen dat je in de zoekresultaten van Google verschijnt. Maar een groot nadeel daarvan is: zodra je de betalingen stopzet, verdwijn je ook uit de zoekresultaten. Met organische zoekresultaten is dit niet het geval. Dit bereik je door het aantal views van jouw video. Stel je betaalt 1.200 euro voor jouw instructievideo. En je haalt daarmee 40.000 views. Dat is dus zo’n €0,03 cost per view. Bij Adwords is de cost per click rond de €0,90. Reken het verschil maar eens uit…

Voordelen - Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Een optimale ROI

Om jouw instructievideo écht voor jou te laten werken is er meer nodig dan alleen een goede video. De sleutel tot succes? Videomarketing. Vanaf stap 1 in het proces belangrijk. Want… waar plaats je de video? Wie krijgt hem te zien? Hoe krijgt diegene hem te zien? Waar moet iemand op zoeken? Allemaal vragen waar je van tevoren goed over na moet denken om hier daarna strategisch op in te spelen. Om zo video echt voor je te laten werken.

Meten is weten

Het mooie van video: het is meetbaar. Dankzij videostatistieken kun je precies de effecten van jouw instructievideo’s zien. En hoe meer er mogelijk is in jouw video, hoe meer statistieken je kunt inzien en hoe meer inzicht je in jouw doelgroep krijgt. Zo kun je interactiviteit toevoegen aan je video, waardoor er een wereld van nieuwe data voor je open gaat.

Al deze data is ongelofelijk waardevol. Met deze informatie krijg je namelijk een heel goed kijkje in jouw doelgroep. En jouw resultaten en statistieken kun je meenemen in de volgende video, die je hier op kunt afstemmen. Zo wordt jouw video content steeds beter en gerichter, waardoor de relevantie voor de doelgroep stijgt. En uiteindelijk meer omzet oplevert.

Wil jij video als businesscase? Wij maken een plan met ROI. Neem contact met ons op!

Meten is weten - Blog - Instructievideo als businesscase - ZoomWorks - GIF
‘Een instructievideo maakt informatie begrijpelijk en toegankelijk’
Benieuwd hoe jij je investering kan terugverdienen? Bel me en ik vertel je de mogelijkheden.
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.