Instructievideo laten maken

Overweeg je om een instructievideo te laten maken? Slim! Want wist je dat jouw doelgroep instructies veel beter begrijpt wanneer ze deze zien? Je jouw personeel op bepaalde vlakken kunt ontzorgen? En dat een instructievideo zich terugverdient?

We vertellen je graag nog meer over een instructievideo laten maken. Lees maar snel verder…

Verschillende soorten instructievideo's

Als wij het hebben over instructievideo’s denken veel mensen meteen aan echte beelden. Maar dat is slechts één van de vele mogelijkheden en smaken. Zo kun je er ook voor kiezen om jouw doelgroep instructies te geven via een 2D animatie. Of misschien wel een 3D animatie, waarbij je alle stappen doorloopt. Maar je kan ook gaan werken met screencapture video’s, combinaties van animatie en echte beelden, en ga zo maar door.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar niet iedere mogelijkheid is de beste keuze. Wil je weten wat voor jou de beste vorm voor jouw instructievideo is? Neem contact op, wij helpen je graag!

Camera met instructies- Instructievideo laten maken - ZoomWorks - Gif

De voordelen van een instructievideo

  • Efficiënte informatieoverdracht. Door video te gebruiken om instructies te geven is het mogelijk om relatief veel informatie over te brengen in een korte tijd. Geen lange, tekstuele handleidingen, maar concrete stappen op beeld. Hierdoor hou je de aandacht van de kijker langer vast en wordt de informatie beter opgenomen.
  • Mogelijkheden tot interactiviteit. Een instructievideo leent zich perfect voor interactiviteit. Hierdoor wordt het namelijk mogelijk om te testen of jouw kijker de instructies goed heeft begrepen. Dit kun je eenvoudig meten door bijvoorbeeld een aantal controlevragen te stellen aan het eind van de video. Hierbij kun je zien wie de video heeft bekeken, waar op is geklikt, hoe diegene de vragen heeft beantwoord, enzovoort.
  • Loyaliteitsboost. Zorg dat jouw video antwoord geeft op vragen die jouw doelgroep heeft. Dan voelen ze zich namelijk geholpen en krijgen ze een positief gevoel bij jouw bedrijf of merk. Waardoor er meer loyaliteit ontstaat.
  • Verhoogde betrouwbaarheid. Als je op regelmatige basis instructievideo’s plaatst laat je jouw doelgroep zien dat je voor ze klaar staat, behulpzaam bent en over flink wat kennis beschikt. Hierdoor versterk je het betrouwbare gevoel dat je aan ze geeft, waardoor ze sneller overgaan tot aankoop van jouw product of dienst.
  • Statusverhogend. Door sterke instructievideo’s te plaatsen op je website of social media kun je jouw expertise aan de wereld laten zien. En zo potentiële, nieuwe klanten overtuigen van jouw kennis, vakmanschap en product of dienst.

Gemeente Utrecht

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

BMN Bouwmaterialen

Meer klantbinding en een marketingboost door middel van interactieve video.

Hendrik Jan de Tuinman

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Stappenplan instructievideo laten maken

Stap 1 – Concept & planning
Op basis van informatie uit een kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept en een passende prijs. Mét daarbij mogelijke tools voor videomarketing, en voorbeelden van de stijl van de instructievideo. Ook maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Script
Als het concept helder is werken we deze verder uit tot een script. Vaak bestaat deze uit een voice-over tekst (indien hier mee wordt gewerkt), een aantal stijlframes en een globale verhaallijn voor de instructievideo’s.

Stap 3 – Draaiboek
We verwerken het script in een draaiboek ter voorbereiding voor de opnames. Er staat precies in wat er wordt gefilmd, wanneer, en wie & wat daar voor nodig zijn. Kies je voor een animatiestijl, dan maken we in deze fase een storyboard, een soort stripverhaal.

Stap 4 – Opnames
Het moment is daar: de opnames! Onze regisseuse en cameraman zorgen ervoor dat alle scenes goed op beeld worden gezet. Zij weten als geen ander dat bepaalde dingen altijd anders lopen dan verwacht en zijn dan ook flexibel ingesteld en spelen in op situaties ter plekke.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Onze video editor zoekt hierna al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassen muziek en geluidseffecten. De instructievideo gaat net zo lang heen en weer totdat er een volledige versie is waar iedereen blij van wordt!

Roadmap Wit - Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF

Kosten instructievideo laten maken

Een vraag die we vaak krijgen is “wat kost een instructievideo laten maken?” Hier is niet zo makkelijk één antwoord op te geven. Want: wat kost een auto? En als we iets concreter mogen zijn: wat kost een rode auto? Je voelt hem al aankomen…

Een instructievideo laten maken is altijd maatwerk. De prijs is dan ook afhankelijk van een aantal factoren. In welke stijl moeten we de instructievideo maken? Hoeveel tijd hebben we ervoor? Moeten we filmen of dingen ontwerpen of zijn die er al? Etc. De factor die de prijs het meest beïnvloed zijn het aantal arbeidsuren die er in worden gestopt.

Maar wees gerust! Wij kunnen voor elk budget een passende oplossing bedenken. Wil je meer weten? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Jouw instructievideo door ZoomWorks laten maken

We kunnen hier van alles over vertellen, maar we laten het je veel liever zien.

Ons team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten kan niet wachten om met jouw instructievideo bezig te gaan. En doordat we nét een stapje verder gaan met onze videomarketing weten we als geen ander hoe je jouw doelgroep aan moet spreken.

Amcor (chauffeurs)

Puur met beeld communiceren... het werkt echt!

Coulisse

Instructies glashelder uitleggen dankzij 3D animatie.

Hendrik Jan de Tuinman

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.