Instructievideo laten maken

Instructievideo laten maken? Onderwerpen of instructies zijn door middel van een instructievideo eenvoudig en duidelijk uit te leggen. Gemak dient immers de mens. Wij maken heldere instructie- en voorlichtingsvideo’s die door jouw doelgroep begrepen worden.

Vaak zijn dit screencaptures (opnames van beeldscherm) om de toepassing van software uit te leggen. Voorlichtingsvideo’s of veiligheidsinstructievideo’s om nieuwe medewerkers uit te leggen welke veiligheidsvoorschriften er gelden. En productinstructievideo’s om het gebruik van producten uit te leggen. Lees hier meer informatie over instructievideo’s en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Wat zijn de voordelen van een instructievideo laten maken?

De kracht van visualisatie: uit onderzoek blijkt dat aandacht en kennis beter wordt opgenomen en langer wordt vastgehouden door gebruik van een video of animatie. In een instructievideo is het mogelijk om zowel in beeld als geluid te communiceren. Ook kun je de randzaken – welke minder relevant zijn – eenvoudig achterwege laten. Hiermee zorg je ervoor dat je de aandacht van de kijker vasthoudt, jouw boodschap overkomt en blijft hangen!

Interactiviteit toevoegen: door interactiviteit toe te voegen aan een instructievideo, is het mogelijk om het kennisniveau van de kijker te testen. Heeft de kijker de informatie echt goed begrepen? Door controlevragen te stellen na het zien van de instructievideo, is dit eenvoudig te meten. Wanneer een controlevraag foutief wordt beantwoord, krijgt de kijker het onderdeel met de betreffende informatie nogmaals te zien. Een bijkomend voordeel is dat de organisatie een bevestiging kan ontvangen dat de kijker de video heeft gezien en alle controlevragen juist heeft beantwoord. Zo zijn we er zeker van dat de informatie goed is overgedragen.

Geschikte online content: 70% van de bezoekers van een website met video of animatie klikt hierop. Dit resulteert in een langere bezoektijd per websitebezoeker en dat betekent een beter resultaat in Google. Daarom waardeert de zoekmachine websites met instructievideo of animatie beter dan zonder.

Camera met instructies- Instructievideo laten maken - ZoomWorks - Gif

Gemeente Utrecht

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

BMN Bouwmaterialen

Meer klantbinding en een marketingboost door middel van interactieve video.

Hendrik Jan de Tuinman

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Stappenplan instructievideo laten maken.

Hieronder omschrijven we kort welke stappen we doorlopen om een effectieve instructievideo te maken die er toe doet.

  • Analyse: tijdens een gesprek gaan we in op de inhoud van de instructievideo. Op basis hiervan maken we een analyse. Met als doel het vaststellen van de gewenste vorm en structuur van de instructievideo.
  • Concept: in de conceptfase vertalen we de randvoorwaarden naar een creatief concept. Dit is een ruwe schets van hoe de instructievideo eruit komt te zien.
  • Stijlframes: in de stijlframe fase geven we de instructievideo een stijl. Hierin zorgen we ervoor dat deze volledig aansluit bij de huisstijl van jouw organisatie. Wanneer deze naar wens is, voeren we deze door in het gehele storyboard.
  • Storyboard & Voice-over tekst: we ontwikkelen een voice-over tekst en storyboard op basis van het conceptvoorstel en de gedeelde informatie. In het storyboard worden er drie elementen omschreven: beeld, voice-over tekst en een omschrijving van wat we te zien krijgen.
  • Opnames: in deze fase wordt er begonnen met de productie van de instructievideo. Een onderdeel is de opnames. Hierbij geven wij duidelijk aan wat we van jou verwachten, maken wij een planning en zorgen ervoor dat de opnames zelf keer op keer weer een klein feestje is.
  • Montage: wanneer de opnames zijn voltooid gaan we beginnen met de montage. In deze fase komen de footage, motion graphic design en voice-over bij elkaar.
  • Sound engineering: de finishing touch. Een belangrijk onderdeel in onze instructievideo’s. De geluidseffecten en muziek ondersteunen namelijk belangrijke aspecten in de instructievideo.
  • Publicatie: om de instructievideo daadwerkelijk doeltreffend te maken, denken we graag mee hoe deze het beste getoond kan worden. Ook bieden we oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie, waarmee we jouw doelgroep aanspreken. Meer weten? 
Roadmap - Instructievideo laten maken - ZoomWorks - Gif

Hoeveel kost een instructievideo laten maken?

Een vraag die we vaak krijgen is “wat kost een instructievideo laten maken?” Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Daarom hebben we de volgende metafoor bedacht: wat kost een auto? En als we iets concreter mogen zijn: wat kost een rode auto? Je voelt hem al aankomen. Op basis van beperkte informatie is het lastig te zeggen wat de kosten zijn voor het maken van een instructievideo. De kosten worden grotendeels bepaald door de tijd die nodig is voor de productie. En die zijn weer afhankelijk van de lengte en complexiteit van de instructievideo. Wij zijn er van overtuigd dat we voor elk budget – van groot tot klein – een passende oplossing kunnen bedenken! Wil je weten wat de mogelijkheden zijn met jou budget? Laat het ons weten. In een vrijblijvend gesprek kunnen we jouw wensen vertalen naar een concept en prijsspecificatie! Bel: 0570 – 606686 of mail ons!

Waterschap Aa & Maas

Werkwijzes uitleggen door middel van 2D animatie.

Isendoorn College

Jouw verhaal zo duidelijk mogelijk uitleggen met een tekenanimatie.

Coulisse

Instructies glashelder uitleggen dankzij 3D animatie.

Waarom je instructievideo door ZoomWorks laten maken?

Hier kunnen we van alles over vertellen, maar het liefst laten we de instructievideo’s in onze portfolio voor zich spreken. Kijk daarvoor op: ZoomWorks portfolio. En weet dat ZoomWorks net een stapje verder gaat met haar videomarketing. Door slimme oplossingen in interactiviteit en personalisatie, weten we elke keer weer jouw doelgroep aan te spreken. Daarnaast hebben we meer dan 10 jaar ervaring en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Wil je een instructievideo laten maken om kennis over te dragen? Bel of mail ons! info@ZoomWorks.nl 0570 – 606686

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.