Instructievideo laten maken

Instructies uitleggen met video werkt. Jouw doelgroep begrijpt instructies namelijk veel beter wanneer deze visueel worden gemaakt. Én onthouden deze langer. Ook is het bijvoorbeeld een slimme manier om jouw personeel op bepaalde vlakken te ontzorgen. En wist je dat een instructievideo zich terugverdient?

Op deze pagina lees je meer over de kracht van een instructievideo en geven we je een beeld van het proces van een instructievideo laten maken. Liever een persoonlijk gesprek of direct een offerte aanvragen? Wij staan voor je klaar!

0:55

Utrecht // Interactieve 2D animaties

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

2:15

BMN // Interactieve uitnodigingsvideo

Meer klantbinding en een marketingboost door middel van interactieve video.

1:05

HJ // Youtube Marketing Campagne

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

Verschillende soorten instructievideo's

Als wij het hebben over instructievideo’s denken veel mensen meteen aan echte beelden. Maar dat is slechts één van de vele mogelijkheden en smaken. Zo kun je er ook voor kiezen om jouw doelgroep instructies te geven via een 2D animatie. Of misschien wel een 3D animatie, waarbij je alle stappen doorloopt. Maar je kan ook gaan werken met screencapture video’s, combinaties van animatie en echte beelden, en ga zo maar door.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar niet iedere mogelijkheid is de beste keuze. In ons portfolio kun je een indruk opdoen van mogelijke vormen voor het laten maken van een instructievideo. Wil je weten wat voor jou de beste vorm voor jouw instructievideo is? Neem contact op, wij helpen je graag!

Camera met instructies- Instructievideo laten maken - ZoomWorks - Gif

Een instructievideo laten maken doet er toe

Jouw marketing een stevige boost geven met een heldere instructievideo? Laat dat maar aan ons over. Naast het maken van heldere instructievideo’s die zichzelf terugverdienen gaan we nóg een stapje verder. Met slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Plan van aanpak instructievideo laten maken

Stap 1 – Concept & planning
Op basis van informatie uit een kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept en een passende prijs. Mét daarbij handige tools voor videomarketing, en voorbeelden van de stijl van de instructievideo. Ook maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Script
Als het concept helder is werken we deze verder uit tot een script. Vaak bestaat deze uit een voice-over tekst (indien hier mee wordt gewerkt), een aantal stijlframes en een globale verhaallijn voor de instructievideo’s.

Stap 3 – Draaiboek
We verwerken het script in een draaiboek ter voorbereiding voor de opnames. Er staat precies in wat er wordt gefilmd, wanneer, en wie & wat daar voor nodig zijn. Kies je voor een animatiestijl, dan maken we in deze fase een storyboard, een soort stripverhaal.

Stap 4 – Opnames
Het moment is daar: de opnames! Onze regisseuse en cameraman zorgen ervoor dat alle scenes goed op beeld worden gezet. Zij weten als geen ander dat bepaalde dingen altijd anders lopen dan verwacht en zijn dan ook flexibel ingesteld en spelen in op situaties ter plekke.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Onze video editor zoekt hierna al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en geluidseffecten. De instructievideo gaat net zo lang heen en weer totdat er een volledige versie is waar iedereen blij van wordt!

Roadmap - Instructievideo Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS
Echt knap hoe ZoomWorks complexe materie weet te vertalen naar een heldere video.

Kosten van een instructievideo laten maken

Een vraag die we vaak krijgen is “wat kost een instructievideo laten maken”? Hier is niet zo makkelijk één antwoord op te geven. Want: wat kost een auto? En als we iets concreter mogen zijn: wat kost een rode auto? Je voelt hem al aankomen…

Een instructievideo laten maken is altijd maatwerk. De prijs is dan ook afhankelijk van een aantal factoren. In welke stijl moeten we de instructievideo maken? Hoeveel tijd hebben we ervoor? Moeten we filmen of dingen ontwerpen of zijn die er al? De factor die de prijs het meest beïnvloed zijn het aantal arbeidsuren die er in worden gestopt.

Maar wees gerust! Wij kunnen voor elk budget een passende oplossing bedenken.

Doorlooptijd bij een instructievideo laten maken

Ook vragen veel mensen zich af hoe lang een instructievideo laten maken duurt. Dit hangt sterk af van een aantal factoren. Denk aan het soort instructievideo, het bedenken van een concept, ontwikkelen van een verhaallijn, opnames, animeren en ga zo maar door.

De meest bepalende factor? Hoe snel kunnen wij schakelen met jou. Hoe sneller wij feedback ontvangen, hoe eerder wij weer verder kunnen, en hoe sneller jouw instructievideo klaar kan zijn. Gemiddeld duurt een instructievideo laten maken rond de zes weken. Om je dan toch een globale inschatting te geven. Maar als we tijdens het hele proces de lijnen kort houden en snel kunnen schakelen met jou kan het sneller!

 

Doorlooptijd - Instructievideo Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS
1:49

Amcor // 2D veiligheidsanimatie

Puur met beeld communiceren... het werkt echt!

1:15

Coulisse // 3D animatie

Instructies glashelder uitleggen dankzij 3D animatie.

1:04

Leadax // 2D animatie

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

Wil jij een instructievideo laten maken?

De voordelen van een instructievideo

  • Efficiënte informatieoverdracht. Door video te gebruiken om instructies te geven is het mogelijk om relatief veel informatie over te brengen in een korte tijd. Geen lange, tekstuele handleidingen, maar concrete stappen op beeld. Hierdoor hou je de aandacht van de kijker langer vast en wordt de informatie beter opgenomen.
  • Mogelijkheden tot interactiviteit. Een instructievideo leent zich perfect voor interactiviteit. Hierdoor wordt het namelijk mogelijk om te testen of jouw kijker de instructies goed heeft begrepen. Dit kun je eenvoudig meten door bijvoorbeeld een aantal controlevragen te stellen aan het eind van de video. Hierbij kun je zien wie de video heeft bekeken, waar op is geklikt, hoe diegene de vragen heeft beantwoord, enzovoort.
  • Loyaliteitsboost. Zorg dat jouw video antwoord geeft op vragen die jouw doelgroep heeft. Dan voelen ze zich namelijk geholpen en krijgen ze een positief gevoel bij jouw bedrijf of merk. Waardoor er meer loyaliteit ontstaat.
  • Verhoogde betrouwbaarheid. Als je op regelmatige basis instructievideo’s plaatst laat je jouw doelgroep zien dat je voor ze klaar staat, behulpzaam bent en over flink wat kennis beschikt. Hierdoor versterk je het betrouwbare gevoel dat je aan ze geeft, waardoor ze sneller overgaan tot aankoop van jouw product of dienst.
  • Statusverhogend. Door sterke instructievideo’s te plaatsen op je website of social media kun je jouw expertise aan de wereld laten zien. En zo potentiële, nieuwe klanten overtuigen van jouw kennis, vakmanschap en product of dienst.
Voordelen - Instructievideo Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Jouw instructievideo door ZoomWorks laten maken

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten. Kritische vragenstellers die álles van je willen weten. Verhalenvertellers die jouw boodschap omtoveren tot een pakkend verhaal. Creatieve geesten die je verrassen. Die, wanneer jouw instructievideo klaar is, nóg een stapje verder gaan. En jouw instructievideo écht voor je gaat werken.

Persoonlijk contact en klanttevredenheid vinden wij erg belangrijk. Tevredenheid over de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak, en natuurlijk het resultaat.

Benieuwd naar instructievideo’s die wij al voor onze klanten hebben gerealiseerd? Neem dan eens een kijkje in ons portfolio. Wil je meer weten of ons persoonlijk spreken? Neem dan contact met ons op.

‘Wij maken jouw instructies glashelder’
Ons vastbijten in informatie en dit vertalen naar heldere, visuele instructies. Wij houden er van! En vertellen je er graag meer over.
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Een vrijblijvend gesprek voor jouw instructievideo?

Bij ZoomWorks gaan we op zoek naar jóuw unieke verhaal en verpakken deze in een heldere, doeltreffende instructievideo. Daarom willen we alles van je weten! We maken graag kennis met jou in een vrijblijvend gesprek. We hebben er nu al zin in! Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Veelgestelde vragen

Wat kost een instructievideo?

Een instructievideo is altijd maatwerk. Iedere video is daardoor weer anders en dat betekent ook een andere prijs. Er bestaat dan ook geen universeel antwoord op de vraag “Wat kost een instructievideo laten maken”. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Gemiddeld durven we wel te zeggen dat een instructievideo tussen de €2.500,- en €10.000,- kost. Neem contact met ons op, vertel ons jouw verhaal en wij komen met een gerichtere prijs.

Hoe lang duurt een instructievideo laten maken?

Gemiddeld duurt een instructievideo laten maken ongeveer zes weken. Maar iedere instructie is maatwerk en de doorlooptijd verschilt dan ook per productie. De doorlooptijd is namelijk sterk afhankelijk van een aantal factoren. De factor met de grootste invloed? Hoe snel wij met jou kunnen schakelen. Hoe sneller jij reageert, hoe eerder wij verder kunnen… en hoe eerder jouw instructievideo klaar kan zijn.

Hoe werkt een instructievideo laten maken?

Een instructievideo laten maken is een mooi proces. Het begint bij het bedenken van een concept. Dit concept leggen we aan jou voor, samen met een gerichte prijsspecificatie. Daarna werken we dit concept verder uit tot een opzet van de inhoud. Dit vertalen we naar een script waarin alles tot in detail is uitgewerkt in tekst én beeld. Hierna bereiden we de opnames voor en dan is het tijd om te filmen. Top! Na de intensieve filmdagen gaan wij aan de slag met het verwerken van de beelden in een heldere, pakkende instructievideo. Net zo lang totdat jij (en wij) er dik tevreden over zijn.