Interactieve video laten maken

We weten al dat jij reageert op video maar zou het niet te gek zijn als video op jou reageert? En jij als kijker alleen maar relevante videocontent te zien krijgt? Wij vinden van wel en hebben dus het antwoord: interactieve video. 

Maar wat is interactieve video, welke doelen zijn het meest geschikt, wat zijn de voordelen van interactieve video laten maken en hoe kun je interactieve video nog beter maken?

Wat is interactieve video en welke mogelijkheden zijn er?

Interactieve video is een dynamische video of animatie waarin klikbare elementen zijn verwerkt zodat de video reageert op jouw acties. Hierdoor ben je zelf in controle. Mooie voorbeelden van de mogelijkheden zijn:

 • Keuzes voor het beïnvloeden van de videocontent;
 • Videonavigatie met behulp van een menu;
 • Vragen voor personalisatie of controle;
 • Download buttons;
 • Invulformulieren;
 • Belknop.
Kijkerscontrole - BLOG - Interactieve Video Data - ZoomWorks - GIF - WIT
2:22

Arval // Gepersonaliseerde video

Een gepersonaliseerde video als welkomstpakket. Dat was een mooie uitdaging!

Pento // Interactieve uitlegvideo

Noortje laat jou op interactieve wijze kennis maken met audiologisch centrum Pento.

Utrecht // Interactieve 2D animaties

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Doelen waarvoor interactieve video geschikt is

Interactieve video is gaaf en heeft veel voordelen. Hierbij voor jou de top drie van meest geschikte doelen, handig toch?:

 • Leadgeneratie: De drempel om een call to action uit te voeren moet altijd zo laag mogelijk zijn. Door bijvoorbeeld het contactformulier in een interactieve video te verwerken wordt het voor de kijker super makkelijk om contact op te nemen.
 • E-learning: Horen, zien en doen. De perfecte manier van leren. De eerste twee kan al met lineaire video maar derde daar heb je toch echt interactieve video voor nodig.
 • Helpdesk: Als jouw bedrijf veel telefoon- en online verkeer heeft dan kan interactieve video dit verminderen. Hoe dan? Door meest gestelde vragen in de video te beantwoorden en andere handige informatie aan te bieden.

Er zijn nog veel meer andere geschikte doelen voor interactieve video laten maken. Wil je weten wat de kosten hiervan zijn? Vraag het ons.

Interactiviteit in video - Interactieve video laten maken - ZoomWorks - Gif

Voordelen van interactieve video

 • Meetbaarheid: Bij lineaire video kun je alleen zien hoe lang iemand een video heeft bekeken. Bij interactieve video krijg je echter veel meer handige informatie. Zo zie je in welk gebied iemand heeft geklikt, op welk moment dit was en op welke knoppen er het meeste wordt geklikt.
 • Targeting: Door de uitgebreide analyses kun je veel gerichter targetten op specifieke wensen van kijkers of bepaalde overtuigingstechnieken inzetten op specifieke plekken in de video.
 • Langere kijktijd: Mensen bekijken interactieve video veel langer dan lineaire video. Ze kunnen namelijk zelf bepalen in welke volgorde ze de verschillende hoofdstukken bekijken en worden aangezet tot actie.
 • Betere focus: Bij interactieve video wordt je getriggerd om keuzes te maken en krijg je direct feedback. Dat samen zorgt voor meer betrokkenheid bij de video.
 • Informatie blijft hangen: Doordat je bij interactieve video niet alleen dingen hoort en ziet maar ook doét blijft de informatie veel beter hangen.

ZW // Gepersonaliseerde kerstanimatie

Een kerstanimatie speciaal voor jou.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

OI // Interactieve veiligheidsvideo

Maak jouw veiligheidsinstructies glashelder met een veiligheidsvideo.

ZoomWorks gaat graag nog een stapje verder

Interactieve video is op zichzelf al heel sterk maar heb je ook aan een combinatie met bijvoorbeeld gepersonaliseerde video of 360 graden video gedacht? Met gepersonaliseerde video kun je de kijker nog directer aanspreken en nog relevantere content bieden. 360 graden video is ook met uitgebreide interactie erg krachtig. Je biedt de kijker een complete ervaring aan! Zo kan er op bepaalde plekken in de 360 graden omgeving meer informatie verschijnen, een product beter worden bekeken of keuzes gemaakt worden die van invloed zijn op de videocontent. Vet toch?

ZoomWorks - Video content marketing - ZoomWorks - GIF - GRIJS

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.