Scherm sluiten

ZoomWorks
Garderegimentsweg 1
7433 MA Schalkhaar (Deventer)
T: 0570-606686
E: info@zoomworks.nl

Stel je vraag aan ons

BTW: NL819233778B01
IBAN: NL70RABO0322863295
KVK: 09144639

Interactieve video laten maken

Geef jouw marketing een boost door interactieve video laten maken

We weten al dat jij reageert op video maar zou het niet te gek zijn als video op jou reageert? En jij als kijker alleen maar relevante videocontent te zien krijgt? Wij vinden van wel en hebben dus het antwoord: interactieve video. Maar wat is interactieve video, welke doelen zijn het meest geschikt, wat zijn de voordelen van interactieve video laten maken en hoe kun je interactieve video nog beter maken?

Voor BMN Bouwmaterialen hebben we een interactieve uitnodigingsvideo gemaakt.

Wat is interactieve video en welke mogelijkheden zijn er?

Interactieve video is een dynamische video of animatie waarin klikbare elementen zijn verwerkt zodat de video reageert op jouw acties. Hierdoor ben je zelf in controle. Mooie voorbeelden van de mogelijkheden zijn:

 • Keuzes voor het beïnvloeden van de videocontent;
 • Videonavigatie met behulp van een menu;
 • Vragen voor personalisatie of controle;
 • Download buttons;
 • Invulformulieren;
 • Belknop.
Voor Gemeente Utrecht hebben we zes interactieve animatievideo's gemaakt.

Doelen waarvoor interactieve video geschikt is

Interactieve video is gaaf en heeft veel voordelen. Hierbij voor jou de top drie van meest geschikte doelen, handig toch?:

 • Leadgeneratie: De drempel om een call to action uit te voeren moet altijd zo laag mogelijk zijn. Door bijvoorbeeld het contactformulier in een interactieve video te verwerken wordt het voor de kijker super makkelijk om contact op te nemen.
 • E-learning: Horen, zien en doen. De perfecte manier van leren. De eerste twee kan al met lineaire video maar derde daar heb je toch echt interactieve video voor nodig.
 • Helpdesk: Als jouw bedrijf veel telefoon- en online verkeer heeft dan kan interactieve video dit verminderen. Hoe dan? Door meest gestelde vragen in de video te beantwoorden en andere handige informatie aan te bieden.

Er zijn nog veel meer andere geschikte doelen voor interactieve video laten maken. Wil je weten wat de kosten hiervan zijn? Just ask us.

Voor Pulastic hebben we de volgende interactieve video gemaakt. Veel klikplezier!

Voordelen van interactieve video laten maken

 • Meetbaarheid: Bij lineaire video kun je alleen zien hoe lang iemand een video heeft bekeken. Bij interactieve video krijg je echter veel meer handige informatie. Zo zie je in welk gebied iemand heeft geklikt, op welk moment dit was en op welke knoppen er het meeste wordt geklikt.
 • Targeting: Door de uitgebreide analyses kun je veel gerichter targetten op specifieke wensen van kijkers of bepaalde overtuigingstechnieken inzetten op specifieke plekken in de video.
 • Langere kijktijd: Mensen bekijken interactieve video veel langer dan lineaire video. Ze kunnen namelijk zelf bepalen in welke volgorde ze de verschillende hoofdstukken bekijken en worden aangezet tot actie.
 • Betere focus: Bij interactieve video wordt je getriggerd om keuzes te maken en krijg je direct feedback. Dat samen zorgt voor meer betrokkenheid bij de video.
 • Informatie blijft hangen: Doordat je bij interactieve video niet alleen dingen hoort en ziet maar ook doét blijft de informatie veel beter hangen.
Interactieve animatie of video begint vaak met een flowchart.
Interacieve-video-Flowchart-ZoomWorks

ZoomWorks gaat graag nog een stapje verder

Interactieve video is op zichzelf al heel sterk maar heb je ook aan een combinatie met bijvoorbeeld gepersonaliseerde video of 360 graden video gedacht? Met gepersonaliseerde video kun je de kijker nog directer aanspreken en nog relevantere content bieden. 360 graden video is ook met uitgebreide interactie erg krachtig. Je biedt de kijker een complete ervaring aan! Zo kan er op bepaalde plekken in de 360 graden omgeving meer informatie verschijnen, een product beter worden bekeken of keuzes gemaakt worden die van invloed zijn op de videocontent. Vet toch?

Wil je nog meer weten over interactieve video of wil je een interactieve video laten maken?

Ja, vergroot mijn kennis


Kennis maken?

Wij delen graag onze kennis.

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Send this to a friend