x
x

Stuur mij een demo en meer info

Kosten video laten maken

Dus jij wil een professionele video laten maken? Slim! Dan wil je vast ook weten wat het kost en ben je aan het googlen op kosten video, videoproductie laten maken of een van deze andere termen. Een begrijpelijke vraag. Het antwoord zal je waarschijnlijk verrassen.

Kosten video laten maken bestaan niet

De vraag “Wat kost een video” is een vraag waar je niet 1, 2, 3 een antwoord op kunt geven. Want dat is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. En er ligt meteen een andere vraag ter grondslag, en daarna nog 10.000. Een videoproductie is namelijk áltijd maatwerk. Zodat hij voor jóu werkt en jóuw doel bereikt. Eigenlijk kost een film laten maken, wanneer je het goed doet, niets. En kan het zelfs geld opleveren! Wat we daarmee bedoelen? Dat leggen we je uit.

 • Video levert waardevolle data op. Video geeft inzicht in het gedrag van jouw doelgroep. Door videomarketing tools zoals interactiviteit en personalisatie toe te voegen aan jouw video kun je nog veel diepgaandere data verzamelen. Waar klikken gebruikers op, welke keuzes maken ze, waar moet geoptimaliseerd worden… etc.
 • Video is kostenbesparend. Je kunt flink wat kosten besparen door een video te laten maken. o kun je er voor kiezen om jouw veiligheidsinstructies vast te leggen in een veiligheidsvideo, waardoor je flink bespaart op trainingskosten en personeelskosten. Én til je de veiligheid binnen jouw bedrijf naar een hoger niveau. Krijgt jouw klantenservice steeds dezelfde vragen en zijn ze er maar druk mee? Verwerk deze vragen in een video, ontzorg je klantenservice en bespaar op personeelskosten.
 • Video scoort beter in Google. Wat weer kan leiden tot meer leadgeneratie. En mensen worden nu eenmaal blij van video, onthouden video beter dan geschreven tekst, én delen video vaker met hun netwerk. Zodat jij jouw eigen netwerk ook weer kunt uitbreiden en meer mensen bereikt.

 

Kosten video - BLOG - Kosten video laten maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Wil jij een professionele video laten maken?

Bepalende posten kosten video

Je wilt natuurlijk niet met lege handen aankomen bij de volgende marketing vergadering. Dat snappen wij ook. Daarom hebben we een opsomming gemaakt van de posten die samen de uiteindelijke prijs bepalen of kosten video bepalen. Wil je een globale prijsberekening hebben van jouw video? Gebruik dan onze videoprijscalculator!
Wil je liever een videoproductie offerte? Neem dan rechtstreeks en vrijblijvend contact met ons op.

 • arbeidsuren voor projectmanagement;
 • arbeidsuren voor het bedenken en bepalen van het concept;
 • uren voor de productie (opnames en montage);
 • voice over kosten;
 • materiaal kosten (opnameapparatuur voor beeld en geluid);
 • kosten voor muziekrechten;
 • locatie kosten;
 • en eventueel arbeidsuren voor de positionering.
Bepalende posten kosten - BLOG - Kosten video laten maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS
Stijlen en inspiratie - Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Stijlen en smaken videoproducties - inspiratie

Jij zit er dus over te denken om een video te laten maken. Heb je ook al nagedacht over wat voor soort video? Er zijn namelijk veel verschillende stijlen en smaken van video’s. Wil je een product video laten maken in Overijssel? Een videoclip laten maken? Een ander soort video laten produceren? En moet dit per se met video of kan dit ook met animatie? Op wat voor manier ga je jouw boodschap overbrengen? Met een voice-over en beelden? Of laat je iemand interviewen die vertelt over de veiligheid, jouw product/dienst of het bedrijf?

Zoals je al merkt is video een breed begrip, waarmee je nog alle kanten op kan. En waarbij je jezelf allerlei vragen moet stellen. Wij van ZoomWorks helpen je graag in de zoektocht naar dé video vorm die werkt voor jou. Heb jij een video gezien die jij helemaal te gek vindt? Stuur een linkje naar ons op, dan vertellen wij jou wat die videoproductie gekost heeft.

1:33

Sika // ZoomWorks

Dronebeelden die jouw video letterlijk naar hoger niveau brengen.

Hoe gaat een video laten produceren in z'n werk

Stap 1 – Concept en planning
Na een kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept en passende prijs. Hierbij nemen we gelijk alle mogelijke tools voor videomarketing mee, samen met wat voorbeelden. Ook maken we een planning, waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jou verwachten.

Stap 2 – Script, voice-over en stijlframes
Wanneer het concept helder is werken we deze verder uit tot een script. Vaak bestaat deze uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een globale verhaallijn voor de video. Pas als iedereen helemaal blij is met het script gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3– Draaiboek
We verwerken het script in een draaiboek ter voorbereiding voor de opnames. Er staat precies in wat er wordt gefilmd, wanneer, en wie & wat daar voor nodig zijn.

Stap 4 – Opnames
Het moment is daar: de opnamedag(en). Leuk! Onze regisseuse en cameraman zorgen ervoor dat alle scenes goed op beeld worden gezet, met het draaiboek als uitgangspunt. Zij weten als geen ander dat bepaalde dingen anders lopen dan verwacht en zijn dan ook flexibel ingesteld en spelen in op situaties ter plekke.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Onze video editor zoekt hierna al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en geluidseffecten. Jouw video gaat net zo lang heen en weer totdat er een volledige versie van de video is waar iedereen blij van wordt!

Roadmap - Promotiefilm Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS

Veelgestelde vragen

Wat kost een video laten maken?

Een videoproductie is altijd maatwerk, waardoor we meer informatie nodig hebben voordat we een specifieke prijs kunnen afgeven. De video moet namelijk voor jóu werken en jóuw doel bereiken. En wat daar voor nodig is, dat is bij iedere productie weer anders. De prijs varieert gemiddeld tussen de €3.000,- en €10.000,-.

Hoelang duurt een video laten maken?

Gemiddeld duurt een video laten maken zo’n vier tot zes weken. Maar de exacte doorlooptijd verschilt per productie. Iedere video is namelijk maatwerk, waarbij de duur van de videproductie afhankelijk is van meerdere factoren. De factor met de meeste impact op de doorlooptijd? Het aantal arbeidsuren dat we in de videoproductie moeten steken.

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van videomarketeers en audiovisuele specialisten. Die van iedere video of animatie weer een mooi, uniek product maken. We werken niet met vaste feedbackrondes, maar gaan net zo lang door tot jij helemaal tevreden bent. Over de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak, en natuurlijk over het resultaat.

‘Een video zonder views is als een etalage zonder publiek.’
Wil je conversie op video en weten wat we kosten zijn? Bel me en ik vertel je de mogelijkheden.
Niek Kuipers

Een businesscase laten maken voor jouw video?

Wil jij een businesscase laten maken voor jouw video? Wij werken er graag een voor je uit! In een gesprek van een uur vragen wij jou het hemd van je lijf, geheel kosteloos. Op basis daarvan gaan we je een voorstel doen. Ons enthousiaste team van online marketeers en audiovisuele specialisten kan niet wachten om aan de slag te mogen gaan!