Kosten video laten maken

Op zoek naar het magische antwoord

Dus jij bent nu aan het Googlen op kosten video… een begrijpelijke vraag. Maar we besparen je graag veel moeite en tijd door meteen duidelijk met je te zijn: je gaat geen bruikbaar antwoord vinden met deze zoekterm. Waarom? Dat leggen we je graag uit in deze blog. Wil je ons liever persoonlijk spreken? Bel ons of mail ons dan direct!

Kosten video bestaan niet

De vraag “Wat kost een video” is een vraag waar je niet 1, 2, 3 een antwoord op kunt geven. Want dat is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. En er ligt meteen een andere vraag ter grondslag, en daarna nog 10.000. Een video is namelijk áltijd maatwerk. Zodat hij voor jóu werkt en jóuw doel bereikt.

Iedere partij die zonder enige voorkennis een concrete prijs noemt is daarom geen professionele partij. Dat durven we met overtuiging en uit ervaring te zeggen. Een snel en concreet antwoord van hoeveel een video kost moet je dus eigenlijk helemaal niet willen. Je wilt een partij die kritische vragen stelt, in jouw hoofd duikt en met pakkende ideeën komt. Zodat de video zijn doel gaat bereiken en helemaal bij jou past… mét een passende prijs.

 

Kosten video - BLOG - Kosten video laten maken - ZoomWorks - GIF - WIT
2:22

Arval // Gepersonaliseerde video

Een gepersonaliseerde video als welkomstpakket. Dat was een mooie uitdaging!

2:55

Easy systems // Bedrijfsfilm

Videobeeld gecombineerd met animatie om jouw bedrijf te presenteren.

2:36

AB Mauri // Testimonial

Video inzetten als krachtige tool om jouw bedrijf te presenteren.

Een businesscase laten maken voor jouw video?

Wil jij een businesscase laten maken voor jouw video? Wij werken er graag een voor je uit! In een gesprek van een uur vragen wij jou het hemd van je lijf, geheel kosteloos. Op basis daarvan gaan we je een voorstel doen. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Stijlen en smaken van video

Jij zit er dus over te denken om een video te laten maken. Heb je ook al nagedacht over wat voor soort video? Er zijn namelijk veel verschillende stijlen en smaken van video’s. Wil je jouw bedrijf presenteren? Of juist de veiligheid in jouw bedrijf aanpakken of nieuw personeel werven? Moet dit persé met video of kan dit ook met animatie? En op wat voor manier ga je jouw boodschap overbrengen? Met een voice-over en beelden? Of laat je iemand interviewen die vertelt over de veiligheid, jouw product/dienst of het bedrijf?

Zoals je al merkt is video een breed begrip, waarmee je nog alle kanten op kan. En waarbij je jezelf allerlei vragen moet stellen. Wij van ZoomWorks hebben veel ervaring met het maken van allerlei soorten video’s en helpen je graag in de zoektocht naar de video vorm die werkt voor jou. Heb jij een video gezien die jij helemaal te gek vindt? Stuur een linkje naar ons op, dan vertellen wij jou wat die videoproductie gekost heeft.

Stijlen en smaken - BLOG - Kosten video laten maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS

Opbrengsten van video

Video is niet alleen een krachtige tool voor jouw marketing, het brengt nog veel meer op.

Zo kan het veel waardevolle data opleveren over jouw doelgroep. Video geeft inzicht in hun gedrag. Hoe lang kijken ze de video, waar kijken ze deze op, via welk platform… etc. Door videomarketing tools zoals interactiviteit en personalisatie toe te voegen aan jouw video kun je nog veel diepgaandere data verzamelen. Waar klikken gebruikers op, welke keuzes maken ze, waar moet geoptimaliseerd worden… etc.

Je kunt ook flink wat kosten besparen door een video te laten maken. Zo kun je er voor kiezen om jouw veiligheidsinstructies vast te leggen in een veiligheidsvideo, waardoor je flink bespaart op trainingskosten en personeelskosten. Én til je de veiligheid binnen jouw bedrijf naar een hoger niveau. Krijgt jouw klantenservice steeds dezelfde vragen en zijn ze er maar druk mee? Verwerk deze vragen in een video, ontzorg je klantenservice en bespaar op personeelskosten.

Daarnaast zorgt video er voor dat je beter scoort in Google. Wat weer kan leiden tot meer leadgeneratie. En mensen worden nu eenmaal blij van video, onthouden video beter dan geschreven tekst, én delen video vaker met hun netwerk. Zodat jij jouw eigen netwerk ook weer kunt uitbreiden en meer mensen bereikt.

Video kan dus veel mooie dingen opbrengen. Maar er is één voorwaarde: deze opbrengsten kun je alleen realiseren als je het goed doet. Pas dan levert video geld op. Wil jij geheel kosteloos een case laten uitwerken door ZoomWorks?

1:22

HYDAC // Promotievideo

Een bedrijfsfilm die echte beelden combineert met verschillende grafische en tekstuele 3D animaties.

1:33

Sika // Promotiefilm

Dronebeelden die jouw video letterlijk naar hoger niveau brengen.

1:05

HJ // Youtube Marketing Campagne

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

Bepalende posten kosten video

Je wilt natuurlijk niet met lege handen aankomen bij de volgende marketing vergadering. Dat snappen wij ook. Daarom hebben we een opsomming gemaakt van de posten die samen de uiteindelijke prijs bepalen of kosten video bepalen:

  • arbeidsuren voor projectmanagement;
  • arbeidsuren voor het bedenken en bepalen van het concept;
  • uren voor de productie (opnames en montage);
  • voice over kosten;
  • materiaal kosten (opnameapparatuur voor beeld en geluid);
  • kosten voor muziekrechten;
  • locatie kosten;
  • en eventueel arbeidsuren voor de positionering.
Bepalende posten kosten - BLOG - Kosten video laten maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS

Advies over videomarketing

Wil je een goed advies over hoe we samen jouw marketing een stevige boost kunnen geven? Samen meer kijken naar de opbrengsten in plaats van de kosten video laten maken? Dan komen we graag bij je langs.

Na een intakegesprek ontvang je van ons geheel vrijblijvend een offerte. Hierin geven wij een omschrijving van het project met doelstellingen en resultaten, een synopsis en een uitgebreide prijsspecificatie. ZoomWorks werkt met vaste prijzen dus na een intake gesprek weet je direct waar je aan toe bent.

Tip: Wil je snel een offerte voor jouw idee. Explore op Youtube, stuur ons een link van het voorbeeld waar je ongeveer naar op zoek bent en wij zullen binnen 24 uur een offerte sturen!

‘Een video zonder views is als een etalage zonder publiek.’
Wil je conversie op video en weten wat we kosten zijn? Bel me en ik vertel je de mogelijkheden.
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.

Een businesscase laten maken voor jouw video?

Wil jij een businesscase laten maken voor jouw video? Wij werken er graag een voor je uit! In een gesprek van een uur vragen wij jou het hemd van je lijf, geheel kosteloos. Op basis daarvan gaan we je een voorstel doen. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.