x
x

Stuur mij een demo en meer info

Met video goed scoren in Google? Video SEO is jouw vriend!

Iedere serieuze marketeer weet het: video is een must voor de marketingmix. Maar door het enorme, alsmaar groeiende aanbod aan video’s wordt het steeds lastiger om op te vallen. 

Hoe mooi jouw videocontent ook is, je moet aan de slag om te zorgen dat mensen deze ook daadwerkelijk zien! Dat is waar SEO om de hoek komt kijken. Video SEO om specifiek te zijn.

Quooker // ZoomWorks

Maak het je doelgroep gemakkelijk en zorg daarnaast altijd voor de juiste videocontent met interactieve video.

1:05

HJ de Tuinman // ZoomWorks

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

4:25

Oxycom // ZoomWorks

Instrueer door vanuit een krachtige videohandleiding alle instructies helder te communiceren.

Videomarketing heeft invloed op jouw kijkcijfers

Een goede SEO leidt niet alleen naar meer en relevantere weergaven op Google. Het zorgt vaak ook voor meer verkeer naar jouw website, social media of andere plekken waar jouw video’s staan. Dit is ook de reden waarom wij als ZoomWorks van een videoproductiebedrijf zijn getransformeerd naar een videomarketingbedrijf. Zodat we niet alleen mooie video’s en animaties produceren, maar er ook voor kunnen zorgen dat deze daadwerkelijk gevonden en bekeken worden. Dat doen we door video SEO slim in te zetten op platforms zoals YouTube en Vimeo.

Videomarketing - BLOG - Video SEO - ZoomWorks - WIT
Samenwerken met ZoomWorks is altijd een feestje
Worldwide - BLOG - Video SEO - ZoomWorks - GRIJS

Video SEO en Google

Google houdt van data en relevantie. Zorg er voor dat je Google extra informatie geeft over jouw video’s en deze data op een gestructureerde manier aanbiedt. Grote kans dat Google jouw video vervolgens weergeeft bij relevante zoekopdrachten. Hoe waardevoller de informatie, hoe hoger de kans op succes. Videoplatformen zoals Vimeo en YouTube bieden allerlei mogelijkheden en functies om jouw video SEO te optimaliseren. Als we heel eerlijk zijn heeft YouTube nog steeds een flinke voorsprong op het gebied van vindbaarheid dan Vimeo. Maar dat is ook niet zo gek, aangezien YouTube van Google is… 😉

7 praktische tips om jouw vindbaarheid te vergroten

  • Tip 1: Denk na over jouw titel. Unieke titels zijn leuk en verrassend, maar zorg ervoor dat je relevante keywords terug laat komen in de titel van jouw video. Heb je geen goed beeld van de relevante keywords voor jouw video? Bekijk dan onze tweede tip eens!
  • Tip 2: Doe onderzoek naar keywords. Als je wilt dat mensen jouw video’s vinden moet je zorgen dat jouw omschrijvingen en tags aansluiten bij hun zoekgedrag. Onderzoek daarom waar jouw doelgroep naar zoekt, welke woorden ze hier voor gebruiken, en bepaal op welke zoektermen jij wilt gaan scoren.
  • Tip 3: Gebruik hoofdstukken. Google kijkt niet alleen naar de titel van de video, maar ook naar eventuele titels ín de video. Deel jouw video’s daarom op in verschillende hoofdstukken en formuleer de titels op slimme wijze, met SEO in het achterhoofd. Zo zorg je ervoor dat mensen direct bij het gedeelte van jouw video terecht komen dat het meest relevant is voor hun zoekopdracht.
  • Tip 4: Embed video’s op jouw website. Een video met goede SEO erachter kan jouw website een flinke boost geven in Google’s zoekresultaten. Zorg er wel voor dat je de video’s op strategische plekken binnen jouw website plaatst en dat je één, maximaal twee, video’s op een pagina plaatst. Hint: de homepagina werkt vaak het beste 😉
  • Tip 5: Voeg een ondertitel-bestand toe. Ondertiteling is niet alleen fijn voor jouw kijkers, maar ook voor Google. Een tekstbestand met de correcte tijdscodes en ondertiteling geeft Google veel informatie over de inhoud van jouw video. Waardoor de kans groter wordt dat jouw video bij relevante zoekopdrachten verschijnt.
  • Tip 6: Zorg voor een aantrekkelijke thumbnail. Je kent vast wel de uitdrukking: uiterlijk is niet belangrijk. Nou, voor video wel. De thumbnail moet mensen aanspreken en verleiden om op jouw video te klikken. Onderschat deze dus niet! Hou ook rekening met de verschillende apparaten waarop jouw video wordt afgespeeld (mobiel, tablet, laptop, desktop).
  • Tip 7: Investeer in goede video SEO. Het succes van jouw videoproducties hangt sterk af van de kwaliteit van jouw video SEO. Zorg daarom dat je weet wat je doet of zoek de samenwerking op met een ervaren partij. Let hierbij goed op dat deze partij gespecialiseerd is in video SEO, want dit vraagt om andere aandachtspunten dan reguliere SEO.
Tips en Tricks - Veiligheidsvideo Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Video SEO om beter te scoren in Google. Het werkt.

En we helpen jou graag om een mooie video of animatie te creëren én deze vindbaar te maken in Google. Zodat jouw video’s ook daadwerkelijk bekeken worden én gevonden worden wanneer iemand een relevante zoekterm intypt.

‘Video SEO werkt!’
En wij laten het je graag ervaren. Zodat jouw video of animatie de aandacht krijgt die het verdient!
Niek Kuipers