x

6 tips voor het produceren van krachtige mobiel video’s

Mobiel video voor op het kleine scherm werkt!

Studie na studie heeft aangetoond dat de video voor het kleine scherm de traditionele tv-reclame verslaat op gebied van betrokkenheid en bewustwording.

En na onderzoek volgt business! Dat is terug te zien in de sterk groeiende vraag naar mobiel video.

Mobiel-video

Terwijl de fundamentele regels van het produceren van video (ontwerp en verhaal) ongewijzigd blijven, is het produceren van mobiel video voor het kleine scherm een uitdaging. Hier zijn zes tips om krachtige mobile video’s te creëren voor het kleine scherm:

Ken uw publiek, en weet waar ze te vinden zijn. Mobiel video kenmerkt zicht door de transitie van massacommunicatie naar een persoonlijke conversatie. Het aanspreken van de juiste doelgroep staat daarbij centraal. Vanaf dag één proberen wij de doelgroepen van onze klanten te begrijpen. De beste manier om hen te bereiken – begint in de kern van de boodschap. De oplossing is vaak een mix van diverse benaderingen. Van verbinden met de juiste bloggers, om ervoor te zorgen dat de video’s op de juiste plaatsen ge-embed wordt. Voeg het belang van het vinden van de juiste personen op het juiste moment daar aan toe, en het wordt duidelijk waarom een zorgvuldige traject noodzakelijk is. Focus niet alleen op Twitter, Facebook, YouTube, en de andere grote sociale netwerken. Neem de tijd om online communities te vinden waar uw doelgroep zich bevindt en de boodschap relevant bevonden wordt!

Houd het kort. Weersta de verleiding om een complete speelfilm te produceren. Veel klanten komen bij ons en zijn bang om informatie achter wege te laten. Met als reden de video incompleet te maken. In de woorden van Antoine de Saint-Exupery, “Een designer weet dat hij perfectie heeft bereikt wanneer, niet op het moment er niets meer aan de video toegevoegd kan worden, maar wanneer er niets meer achter wegen gelaten kan worden”. In termen van tijd, wees voorzichtig in het overschrijden van een minuut mobiel video.

Video is het begin van een gesprek, niet het einde daarvan. Dit is waarom we het kort kunnen en willen houden. Het bekijken van mobiel video zorgt snel voor afleiding, maar het maakt het ook makkelijker de kijker aan te sporen tot actie.

Ontwerp voor het kleine scherm. Het gebruik van video welke oorspronkelijk bedoelt was voor een groot scherm kan op een klein scherm problematisch zijn. De regels van een goed design zullen nooit veranderen, maar details welke werkte voor een groot scherm kunnen verloren gaan op een klein scherm. Voor wat betreft de verhaallijn kunnen we kort zijn: een fantastisch verhaal wint altijd de aandacht.

Sharing is belangrijk. We laten ons snel leiden door de populariteit van een mobiel video. Hoe vaak deze bekeken is, hoe vaak deze geliked is, hoe vaak deze gedeeld is, etc. Deze aantallen kunnen afleiden van het allerbelangrijkste, namelijk het bereiken van de juiste mensen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat als de juiste mensen de video bekijken en delen. Alleen dan is de inspanning niet voor niets geweest. Wat maakt uw boodschap uniek voor de mensen die u wilt bereiken, en onderstreep dat!

Is verkopen het doel. Maak een natuurlijke weg van uw online video naar een verkoopmogelijkheid. Hoe meer moeilijkheden en stappen op deze weg genomen dient te worden, hoe minder effectief de video zal zijn. Dit gaat hand in hand met het idee dat mobiel video slechts het begin van het gesprek is.

Meer weten over mobiel video? Neem contact met ons op!

2:29

BMN // ZoomWorks

Waardevolle data door interactiviteit én een veiligere werkomgeving.

‘Wij leveren altijd maatwerk.’
Wil jij je marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Bel ons!
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.