Online video marketing strategie

Bijna ieder bedrijf heeft tegenwoordig een video of animatie online staan. Maar er zijn nog steeds maar weinig bedrijven die een lange termijn video strategie hebben. Met als gevolg? Onvindbare video’s met weinig views, die het vooraf gestelde doel niet bereiken.

Zonde! Je kunt namelijk veel verschil maken door video seo in te zetten, om zo een goede online positionering te krijgen. Maar je gebruikt pas écht de kracht van online video als je van te voren goed nadenkt over jouw video strategie. We vertellen je er graag meer over.

2:15

BMN // Interactieve uitnodigingsvideo

Meer klantbinding en een marketingboost door middel van interactieve video.

1:22

HYDAC // Promotievideo

Een bedrijfsfilm die echte beelden combineert met verschillende grafische en tekstuele 3D animaties.

4:15

Pulastic // Interactieve productvideo

De kijker de controle geven dankzij interactieve video.

Stap 1: Bepaal de doelstelling – Wat wil je bereiken?

“Wat wil je concreet bereiken met je video?”. Dat is de eerste en meest belangrijke vraag die je moet kunnen beantwoorden, voordat je ook maar één stap verder gaat. Dit vormt namelijk de basis voor jouw videoproductie. Is het doel niet helder? Dan ga je lukraak in het rond schieten met jouw video. En dat is zonde.

Wil je leads genereren? Klanttevredenheid verhogen? Of misschien wel naamsbekendheid vergroten? Allemaal verschillende doelstellingen. Die daardoor allemaal om een andere aanpak en format vragen. Denk daarom vooraf goed na over wat je wilt bereiken met jouw video. Zodat het eindproduct het gewenste effect heeft. En video écht voor je werkt.

Online brief animatie - Online video marketing strategie - ZoomWorks - Gif

Videomarketing bij een animatie laten maken doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Stap 2: Bepaal doelgroep en medium – Wie gaat waar de video bekijken?

Heb je een helder doel voor ogen? Mooi. Maar dan zijn we er nog niet. De volgende stap is om goed na te denken over jouw doelgroep. Wie is jouw doelgroep? Wat voor mensen zijn dit? Waar liggen hun interesses? En, ook een belangrijke, op welke mediums zijn ze actief? Oftewel: videomarketing.

Met videomarketing voorkom je bijvoorbeeld dat je jouw video gaat verspreiden op platforms waar jouw doelgroep niet actief op is. Iedere doelgroep vraagt om een andere aanpak. Door videomarketing al in het begin van het proces in te zetten zorg je ervoor dat jouw videoproductie gezien wordt. En de aandacht krijgt die het verdient.

Stap 3: Bepaal de boodschap – Wat wil je vertellen?

Nu je weet wat je wilt bereiken, wie je wilt bereiken en waar je ze wilt bereiken is het tijd voor de volgende stap. Wat wil je jouw doelgroep vertellen? Jouw boodschap moet helder en simpel zijn. En belangrijk: kies één boodschap die je wilt communiceren. Zodra je meerdere boodschappen in je video wilt verwerken ontstaat er ruis en verwarring.

Bepaal welke boodschap op dit moment de hoogste prioriteit heeft en richt je eerst op die. Of besluit om verschillende video’s te maken met verschillende boodschappen. Wij helpen je graag in deze fase om de juiste keuze te maken!

Boodschap - Online video marketing strategie - ZoomWorks - GIF - WIT
Wil jij advies over jouw online video marketing strategie?

Stap 4: Kies het juiste videoformat

Als wij het hebben over videoproducties denken veel mensen meteen aan echte beelden. Maar dat is slechts één van de vele mogelijkheden en smaken. Zo kun je er ook voor kiezen om jouw verhaal te vertellen met een 2D animatievideo. Of misschien wel een 3D animatie. Maar je kunt ook animatie en echte beelden gaan combineren, of andere soorten animaties inzetten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar niet iedere mogelijkheid is de beste keuze voor jou. Wil je weten wat de beste vorm is voor jouw online video marketing strategie? Wij helpen je graag!

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.