x

Online video marketing trends 2018

De online video marketing trends that matters voor 2018

De populariteit en consumptie van online video groeit al jaren hard, heel hard. 2018 zal hierop geen uitzondering zijn. Samen met deze groei groeien ook de mogelijkheden. Mogelijkheden om de kijkersloyaliteit en conversie op online video te verhogen.

Daarom vertellen wij jou graag meer over de online video marketing trends van 2018, zodat jij als marketeer weer volledig op de hoogte bent van deze krachtige online video marketing tools.

Trend #1 – Personalisatie/gepersonaliseerde video

Persoonlijke content wordt in 2018 belangrijker dan ooit. Personalisatie is erg geschikt om de aandacht van de kijker vast te houden. Bij een gepersonaliseerde video is de inhoud volledig afgestemd op de kijker. Daardoor is alle zichtbare informatie relevant voor de kijker en wordt er een sterkere, persoonlijkere band gecreëerd tussen de kijker en jouw bedrijf. Daarnaast wordt een gepersonaliseerde video vaker helemaal afgekeken en zorgt het voor een hogere conversie. Ook zorgt gepersonaliseerde video voor veel waardevolle data, waardoor je in staat bent jouw video’s steeds verder te optimaliseren en gericht in te spelen op de wensen en het gedrag van de kijker. Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op onze pagina: gepersonaliseerde video.

Trend #2 – Immersie

Een andere online video marketing trend om in jouw marketingmix te verwerken is immersie (betekent letterlijk onderdompeling). Denk hierbij aan virtual reality (VR), augmented reality (AR) en 360 graden video. Deze vormen van video zorgen ervoor dat de kijker volledig ondergedompeld wordt in jouw video. Bij VR bevindt de kijker zich letterlijk ín jouw video, waardoor de kijker hier helemaal in opgaat. Augmented reality combineert echte videobeelden met 3D beelden, waardoor je de kijker een hele andere werkelijkheid kan laten ervaren. 360 graden video geeft een extra dimensie aan de standaard video ervaring en heeft als kracht dat de kijker zelf controle heeft over de camera.

Door deze verschillende videovormen te gebruiken bied je de kijker een unieke immersie ervaring aan. Zo laat je een sterke indruk achter, zorg je ervoor dat de kijker volledig opgaat in de beleving die jij wil overbrengen en bereik jij wat je wilt bereiken. Verwerk virtual reality, augmented reality en/of 360 graden video dus zeker in jouw marketingmix.

Trend #3 - Video advertenties

Een van de online video marketing trends die in 2018 nog belangrijker wordt is de video advertentie. Met name de korte video van een aantal seconden die voor een andere video getoond wordt en níet weggeklikt kan worden. Video advertenties lenen zich vooral erg goed voor mobiele gebruikers. Zo’n 66% van al het videoverkeer op YouTube en andere videoplatformen komt van mobiele gebruikers. Deze gebruikers hebben een veel kortere aandachtsspanne dan iemand op een laptop, waardoor video’s kort en krachtig moeten zijn. En laat dit nou net de kracht zijn van video advertenties. Hier geldt echt ‘less is more’. Tot slot zijn de kosten per view van de zogenoemde bumper ads relatief laag tov van de tekstuele SEA. Wil je meer weten over deze niet te missen online video marketing trend in 2018? Ja ik wil mijn kennis omtrent video advertenties vergoten.

2:22

Arval // ZoomWorks

Een gepersonaliseerde video als welkomstpakket. Dat was een mooie uitdaging!

1:12

ZW // Virtual reality video

De kijker onderdompelen in jouw huisstijl.

1:25

Pulastic // ZoomWorks

Met een teaser jouw product presenteren.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Trend #4 – Livestreamen

Tot nu toe waren het vooral influencers die gebruik maken van livestreams via social media, maar in 2018 gaat hier verandering in komen. Livestreamen is namelijk een sterke tool om jouw doelgroep op een intieme en persoonlijke manier kennis te laten maken met jouw organisatie of merk. En doordat de kijker tijdens jouw livestream direct kan reageren kun je real-time de interactie aan gaan. Hierdoor voelen kijkers zich meer betrokken bij jouw bedrijf of product, waardoor er een sterkere band en klantloyaliteit wordt opgebouwd. Zorg wel dat de look & feel van jouw livestream aansluit bij het imago van jouw organisatie. Oftewel blijf jezelf! Doe je dit niet valt dit de kijker direct op en word je minder geloofwaardig.

Trend #5 - Social media integratie

De laatste in het rijtje van online video marketing trends, maar net zo belangrijk, is de integratie van online video met social media. Afgelopen jaar maakte Facebook al duidelijk dat hun motto ‘Video first’ is, waarmee Facebook een duidelijke voorkeur aangeeft voor video. Waarom? Omdat online video ervoor zorgt dat gebruikers langer op het platform blijven. Want als we eenmaal video kijken, kijken we er vaak meerdere en dus langer. Door online video te integreren met social media en de video’s qua lengte en inhoud af te stemmen kun je de doelgroep zeer gericht en effectief bereiken.

Trend #6 – Projection mapping

Deze trend is niet online, maar groeit wel enorm in populariteit: 3D video mapping, ook wel projection mapping genoemd. Deze techniek projecteert 3D video content op objecten, waarbij de projectie van de video content wordt afgestemd op de verschillende oppervlakten en contouren van het object. Hierdoor geef je jouw doelgroep een indrukwekkende ervaring en trek je echt de aandacht. Wil je meer weten over deze gave offline video marketing trend? Neem dan eens een kijkje op onze pagina: projection mapping.

Wil je nog meer informatie? Geen probleem! Bel ons, mail ons, stuur een postduif of stuur een berichtje. We maken graag een uitgebreid plan voor je zodat je een weloverwogen keuze kan maken.

4:19

Vos Logistics // ZoomWorks

Video inzetten voor een veilige(re) werkomgeving.

3:02

ABS Totaal herstel // ZoomWorks

Processen uitleggen met behulp van 2D animatie.

2:36

AB Mauri // ZoomWorks

Video inzetten als krachtige tool om jouw bedrijf te presenteren.

‘Wij leveren altijd maatwerk.’
Wil jij je marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Bel ons!
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.