Samen slimmer animeren

Hoe mooi zou het zijn om te bouwen op succes. Een bestaande animatie die zich bewezen heeft. En dus voor je gaat werken. Goed nieuws: het kan. Wij hebben het gedaan. En stoppen niet meer.

Aan de hand van onderstaande succesvolle case leggen we het idee uit en laten we je zien waarom dit ook voor jou interessant is.

De basis van samen slimmer animeren

Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) kwam naar ons toe met de wens een animatie te laten maken. Waarom? Om mobiel betalen in parkeergarages op een heldere manier uit te leggen. En zo de acceptatiefase te bevorderen en het gebruikersgemak te verhogen. Een leuke uitdaging en daar houden wij van! Al snel zagen wij kansen liggen.

De basis van slimmer animeren - Samen slimmer animeren - ZoomWorks - GIF

Bestaand succes verder uitbouwen. Slim!

Naast SHPV zijn er natuurlijk veel meer partijen die ook werken met deze vorm van mobiel betalen, zoals gemeenten.

Dat zette ons aan het denken. Waarom de animatie niet zó insteken dat deze ook op gemeentelijk niveau kan worden gebruikt? Doen we! Hoe? Door animatiescenes zo te ontwerpen dat deze met een aantal eenvoudige aanpassingen omgetoverd kan worden. Met als resultaat een animatie die aansluit op de desbetreffende huisstijl. We hebben het over elementen zoals een kenmerkende skyline, kleur- en lettertype gebruik, en dingen zoals namen en nummers van parkeergarages.

Transformatie van een animatie. De voordelen.

Door op deze manier een animatie op te bouwen ontstaan er interessante voordelen.

  • Snelle productietijd. Iedere scene is zo ontworpen dat deze eenvoudig omgetoverd kan worden naar iedere huisstijl. Hierdoor kunnen wij jouw animatie snel produceren en op zeer korte termijn opleveren.
  • Kostenbesparend. Het grootste gedeelte van de animatie staat al. Waardoor wij er minder arbeidsuren aan kwijt zijn. En minder arbeidsuren betekent minder kosten voor jou. Voor een minimale investering heb jij een puntgave animatie.
  • Doeltreffend. Doordat anderen jou voor zijn gegaan en succes hebben behaald weet je: de animatie werkt. Het verhaal werkt en de boodschap komt over. Een fijn uitgangspunt voor het bereiken van jouw doel.

Aantrekkelijke voordelen, toch? Dat vonden Gemeente Arnhem en Gemeente Rotterdam ook. Na het zien van de animatie voor het SHPV wilden zij de animatie gebruiken voor hun eigen kanalen. In hun éigen huisstijl. Precies waar wij op hadden gerekend.

En dat ziet er zo uit.

1:44

SHPV // 2D animatie

Jouw systeem helder uitleggen in een 2D animatie.

1:57

Gemeente Arnhem // Crossmedia

Slimmer animeren door te bouwen op het succes van een bestaande animatie.

Wij zweren bij slimmer animeren.

Het is niet alleen slim, maar ook goedkoper én sneller te produceren. En dat produceren… laat dat maar aan ons over! Al meer dan 10 jaar maken wij te gekke video’s en animaties. Daarnaast hebben we veel ervaring met videomarketing. Door deze combinatie weten wij altijd een product op te leveren dat het doel bereikt.

Mogelijkheden voor jouw animatie. Inspiratie.

Hoe wil je jouw animatie inzetten? Wie wil je ermee bereiken? Is dit één doelgroep of kunnen we spreken van meerdere? En is alle informatie relevant voor iedereen? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen én moet kunnen beantwoorden. Om zo een bewuste keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden voor jouw animatie.

Het transformeren naar een andere huisstijl is namelijk slechts één van de mogelijkheden. Zo opent het toevoegen van interactiviteit of personalisatie nieuwe werelden vol waardevolle data. Ook kun je er voor kiezen om de inhoud van jouw animatie aan te passen op verschillende doelgroepen. De beste keuze? Dat hangt af van jouw antwoorden.

Wil je een animatie inzetten om de veiligheid binnen jouw bedrijf te verhogen? Dan is een transformerende animatie die modulair is opgebouwd interessant. Er zijn namelijk veel overeenkomsten tussen belangrijke veiligheidsthema’s bij bedrijven. Een mooie kans, vonden wij! En hebben deze thema’s opgedeeld in verschillende modules en scenes. Hierdoor is het niet alleen mogelijk om een animatie eenvoudig aan te passen qua stijl, maar ook qua inhoud. Jij kunt aangeven welke thema’s jij in jouw animatie wilt en/of welke niet. Door onze panklare scenes bouwen we jouw animatie in een mum van tijd op. En jij profiteert nog steeds van alle voordelen!

Mogelijkheden - Samen slimmer animeren - ZoomWorks - GIF

De kracht van samenwerken

Wees slim en zoek de samenwerking op met jouw partner(s). Laat gezamenlijk een animatie maken. Die beide partijen kunnen gebruiken én aansluit bij overige communicatiemiddelen.

Zo hebben wij voor onze klant SUEZ een animatie gemaakt over de biggerbag. Niet veel later kwam een andere klant van ons, BMN Bouwmaterialen, met dezelfde wens. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als er al een succesvolle animatie bestaat? Met die gedachte is de animatie voor SUEZ daarna omgetoverd tot een animatie die naadloos aansluit op de wensen van BMN. En al hun communicatiemiddelen.

Deze manier van werken is niet alleen slim en efficiënt, maar scheelt ook in de kosten. Hoe meer partijen jij meekrijgt, hoe meer partijen de kosten delen.

Maak nieuwsgierigheid leidend

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Nieuwsgierig naar welke kansen wij voor jouw animatie zien? Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over. En komen graag bij je langs om jou te inspireren met ideeën.

‘Een animatie die bij je past.’
Voor een goede prijs en snel te produceren. Dat beloven we. Mogen we jouw animatie bouwen? Neem contact met ons op.
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.