x

Soorten Animaties

De term “animatie” is nogal een containerbegrip. Animaties heb je namelijk in veel verschillende soorten en maten. De ene animatiestijl is de andere niet. Iedere animatiestijl heeft zijn eigen kracht. Wil je meer weten over soorten animaties? Lees dan snel deze blog!

2:47

BE Combi // ZoomWorks

Breng je handleiding tot leven met behulp van 3D animatie.

00:30

CBR // ZoomWorks

Breng theorie en praktijk dichter bij elkaar door middel van 3D animaties die dicht bij de werkelijkheid liggen.

Quooker // ZoomWorks

Maak het je doelgroep gemakkelijk en zorg daarnaast altijd voor de juiste videocontent met interactieve video.

Cartoon animatie

Ben je op zoek naar een flinke dosis beleving, medeleven en herkenning? Dan is een cartoon animatie misschien wel wat voor jou. Vertel je verhaal via personages die in herkenbare en uitvergrootte situaties terecht komen. Zo zorg je ervoor dat de kijker zich kan identificeren met de personages en zich inleeft in jouw verhaal.

Videomarketing bij een animatie laten maken doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen  te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Uitleganimatie

Wil je een nieuw product demonstreren, je webcare afdeling ontzorgen of je doelgroep instrueren? Dan is een uitleganimatie wel wat voor jou! De kunst is om het onderwerp zo simpel mogelijk uit te leggen, ondersteund met beelden die iedereen in één oogopslag begrijpt. En laat dat nou net de kracht van een uitleganimatie zijn.

3D animatie

Wil je de kijker omver blazen met een visueel indrukwekkende en/of technische animatie? Dan is een 3D animatie heel interessant! De extra dimensie geeft veel ruimtelijke en creatieve vrijheid, waardoor je jouw concept, verhaal of product écht van alle mogelijke kanten kunt belichten. Binnen 3D animatie zijn er ook weer verschillende stijlvarianten en mogelijkheden, zoals virtual reality of projection mapping.

Cut-out animatie

Een cut-out animatie kan je redding zijn als je tijd beperkt is. Bij dit type animatie wordt er gewerkt met uitgesneden karakters, objecten en voorwerpen gesneden uit materialen zoals papier, kaart, stijve stof of zelfs foto’s. Deze elementen zijn gemakkelijker om te laten bewegen, waardoor het vaak enorm veel tijd scheelt. Maar voor iedere animatie geldt: hoe complexer, hoe arbeidsintensiever.

02:25

Coulisse // ZoomWorks

Instructies glashelder uitleggen dankzij 3D animatie.

1:29

CircularOffice // ZoomWorks

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

01:02

Den Elzen // ZoomWorks

Maak jouw werkwijze of proces inzichtelijk op heldere wijze met behulp van een 2D animatie.

Infographic

Een infographic is erg geschikt om cijfers, feiten, onderzoeken en andere informatie te presenteren. Door deze droge, tekstuele informatie te vertalen naar pakkende, sprekende beelden kun je in één oogopslag laten zien wat de resultaten zijn. In een infographic animatie kun je enorm veel informatie (visueel) overbrengen zonder jouw doelgroep te overweldigen.

360 graden animatie

Zou jouw doelgroep het niet gaaf vinden als ze zelf in controle zijn over een video? Dat kan! Met een 360 graden animatie kan de kijker namelijk zelf de camera besturen. Hierdoor geeft je de kijker volledig de controle over welk deel van de animatie hij/zij ziet. Wil je de ultieme 360 graden ervaring aanbieden? Gebruik dan een virtual reality bril, zo word jouw doelgroep écht helemaal ondergedompeld in jouw verhaal.

Whiteboard- of tekenanimatie

Een whiteboardanimatie en tekenanimatie kunnen beide informatie op een versimpelde, creatieve manier in beeld brengen. Zo ontstaat er zo min mogelijk ruis in beeld en in boodschap, waardoor de kijker jouw boodschap sneller en beter onthoudt. Ook zijn beide animatiestijlen relatief snel en goedkoop te maken, waardoor ze aantrekkelijke opties zijn voor producties onder grote tijdsdruk of met een klein budget.

Wil jij advies over de verschillende soorten animatie?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Explanimation

Het woord explanimation kun je opdelen in twee delen: ‘explanation’ en ‘animation’. Oftewel: uitleggen door middel van een animatie. Een explanimation is dus eigenlijk een uitleganimatie, maar vaak wat grafischer, creatiever en fantasierijker. Het is een ideale manier om jouw idee, verhaal, visie of product te presenteren en/of uit te leggen aan jouw doelgroep.

Afsluiting

Ieder animatiestijl heeft dus zijn eigen sterke punten en straalt weer wat anders uit. Denk daarom goed na over wat je wilt bereiken met de animatie en wat je als bedrijf wilt uitstralen.

Wil je meer info over de verschillende soorten animaties? Of ben je op zoek naar inspiratie voor jouw animatie? Klik op een specifieke titel voor meer informatie of neem contact met ons op.

‘Iedere animatie is weer anders. En dat maakt het juist zo leuk!’
Van concept tot ontwerp tot volledige animatie, onze online marketeers en audiovisuele specialisten weten er wel raad mee.
Rick Krooshoop
2D animator & Motion designer. Voor een gave animatie of video kun je hem 's nachts altijd wakker maken.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.