Tekenanimatie laten maken

Jouw klanten informeren over een ingewikkeld onderwerp? Of een gelaagde boodschap zo helder mogelijk overbrengen? Zoek dan niet verder, want wij hebben de oplossing: een tekenanimatie.

De perfecte manier om complexe materie simpel, helder, effectief én creatief over te brengen. Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is een tekenanimatie?

We kunnen enthousiast vertellen wat een tekenanimatie precies is, maar we laten het je liever zien. Daarom vind je op deze pagina een aantal voorbeelden van tekenanimaties, maar bijvoorbeeld ook van een storyboard.

Politieacademie

Het hybride leren uitgelegd in een speelse tekenanimatie.

Isendoorn College

Jouw verhaal zo duidelijk mogelijk uitleggen met een tekenanimatie.

SHPV

Jouw systeem helder uitleggen in een 2D animatie.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Het proces

Om tot een goede tekenanimatie te komen zijn er een aantal stappen nodig:

 • Het schrijven van een voice-over tekst
 • De teken- en animatiestijl bepalen
 • Het verhaal uitwerken tot een storyboard
 • De animatie tekenen en opnemen
 • Een voice-over stem uitkiezen die daarna de tekst inspreekt
 • Het beeldmateriaal en de voice-over verwerken en editen

Bij iedere stap gaan wij net zo lang door totdat alle partijen tevreden zijn. Pas dan kunnen we door naar de volgende stap. Dit om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen en tijdrovende aanpassingen in een later stadium te voorkomen.

De ingredienten voor een tekenanimatie zijn simpel:

 • Tekenspullen
 • Een camera
 • Een illustrator

Wil je echter een professionele tekenanimatie laten maken dan komt er veel meer bij kijken. Denk hierbij aan belichting, strakke video edits en creatieve intro’s en outro’s. ZoomWorks beschikt over de kennis en vaardigheden om een tekenanimatie van hoge kwaliteit op te leveren. Toch kan een tekenanimatie laten maken heel snel gaan. Binnen een aantal dagen heb je vaak al een professionele tekenanimatie, waarbij het laten maken van een 2D of 3D animatie toch al gauw enkele weken kost.

Meer weten over 2D animaties of 3D animaties laten maken? Kijk dan eens op onze pagina’s: 2D animatie laten maken en 3D animatie laten maken

Geanimeerde tekening - Tekenanimatie laten maken - ZoomWorks - Gif

Voordelen van een tekenanimatie laten maken

Maar waarom zou je een tekenanimatie laten maken en bijvoorbeeld geen cartoon animatie of een cut out animatie? Om die vraag te beantwoorden hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 • Toegankelijk. Een tekenanimatie is een perfecte keuze wanneer je een beperkt budget hebt, maar toch een doeltreffende animatie wilt laten maken. Een creatieve tekenanimatie met een duidelijke call to action kan voor heel wat nieuwe klanten zorgen, voor een relatief laag budget.
 • Heldere boodschap. Zelfs de moeilijkste boodschappen kunnen begrijpelijk worden gemaakt met behulp van een tekenanimatie. Door informatie op een versimpelde, creatieve manier in beeld te brengen ontstaat er zo min mogelijk ruis. Dit zorgt voor een heldere boodschap die de kijker sneller en beter onthoudt.
 • Snelle productie. Er kan veel tijd gaan zitten in een videoproductie of uitgebreide animatie. Een tekenanimatie is echter vrij snel te maken, waardoor het de perfecte oplossing is voor projecten met strakke deadlines en snelle communicatie.
 • Interessant voor het oog. Bij een tekenanimatie wordt het beeld voor het oog van de kijker opgebouwd. De kijker raakt nieuwsgierig naar wat er allemaal op het beeld ontstaat, waardoor hij met meer aandacht kijkt en luistert naar jouw verhaal.

Kosten tekenanimatie en doorlooptijd

Wat kost een tekenanimatie laten maken nou eigenlijk? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is de lengte van de animatie van invloed op de prijs, maar ook het aantal scenes, de mate van details en of er bijvoorbeeld een voice-over tekst geschreven moet worden. Hierdoor kunnen wij geen exacte prijs noemen, maar je moet denken aan een startprijs vanaf €1.500,-.

Nieuwsgierig naar wat een tekenanimatie laten maken jou precies kost? Neem contact met ons op. Wij praten er graag met jou over en zorgen voor een passende prijs. Heb je de tekenanimatie op korte termijn nodig? Geen probleem. Doordat de productie van een tekenanimatie relatief snel gaat, kunnen wij deze ook snel opleveren. Hierbij is het wel heel belangrijk dat wij snel kunnen schakelen met de klant. Alleen dan kunnen wij op hoog tempo doorwerken en verloopt het productieproces volgens planning.

Waterschap Aa & Maas

Werkwijzes uitleggen door middel van 2D animatie.

Gemeente Utrecht

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

ZoomWorks

De kijker onderdompelen in jouw huisstijl.

Waarom ZoomWorks?

Wij van ZoomWorks hebben al veel klanten blij gemaakt met doeltreffende tekenanimaties. Door ons diverse team van audiovisuele specialisten, tekstschrijvers, ervaren marketeers én illustrators zijn wij in staat tekenanimaties van hoge kwaliteit af te leveren. Het belangrijkste bij ons? Een prettige en persoonlijke samenwerking met jou. Wij zijn verslaafd aan klanttevredenheid en zijn pas tevreden als jouw klant tevreden is.

In het kort

Een tekenanimatie is ideaal om moeilijke materie te versimpelen, gelaagde boodschappen glashelder over te brengen en informatie creatief te presenteren. Doordat er relatief weinig nodig is kunnen wij tekenanimaties snel opleveren en is het een goede optie voor projecten met een klein budget. Ook als er nog wat budget over is, is een tekenanimatie een uitstekende manier om potentiële klanten te informeren of te overtuigen.

Enthousiast geworden en wil je een tekenanimatie laten maken? Of wil je nog wat meer informatie? Leuk! Neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.