Tekenanimatie laten maken

Een tekenanimatie is de perfecte manier om complexe materie simpel, helder én creatief over te brengen. Vaak met een speels karakter. Dit is grotendeels afhankelijk van de tekenaar en de stijl waarin wordt getekend.

Wil je weten hoe een tekenanimatie laten maken in z’n werk gaat? Of ben je nieuwsgierig naar de kosten of doorlooptijd? Wij vertellen je er op deze pagina alles over.

3:45

Politieacademie // Tekenanimatie

Het hybride leren uitgelegd in een speelse tekenanimatie.

2:44

Isendoorn College // Tekenanimatie

Jouw verhaal zo duidelijk mogelijk uitleggen met een tekenanimatie.

6:55

Scania // Tekenanimatie

Jouw kernwaarden en veiligheidsbeleid uitleggen met een veiligheids(teken)animatie.

Wat is een tekenanimatie?

Vroeger bestond een tekenanimatie letterlijk uit een reeks tekeningen. Tegenwoordig bestaat deze vaak uit digitale tekeningen. Onze illustrator tekent de scenes op zijn tablet en neemt dit gehele proces op. Zo ontstaat er per scene een video waarin de tekening zichtbaar wordt opgebouwd. Deze beelden zetten we achter elkaar en stemmen we qua tempo af op bijvoorbeeld op een voice-over. De tekenanimatie staat daarna, in de basis.

Bij ZoomWorks gaan we namelijk nog een stapje verder. Onze animator knipt alle getekende elementen los, waardoor we deze met behulp van de computer kunnen animeren. Zo krijgt jouw animatievideo een extra dimensie en kunnen we leuke effecten toevoegen.

We kunnen je er nog veel meer over vertellen, maar we laten je liever wat pakkende voorbeelden zien.

Stijlen - Videoproductie laten maken - ZoomWorks - Gif

Creatief tekenen, daar kun je altijd op rekenen

Een tekenanimatie is uniek, creatief en verhelderend. Een uitstekende tool om jouw (video)marketing een stevige boost te geven. Ons ZoomWorks-team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten kan dan ook niet wachten om met jouw tekenanimatie aan de slag te gaan. En gaan nog een stapje verder dankzij onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie.

Plan van aanpak bij een tekenanimatie laten maken

Stap 1 – Concept en planning
Op basis van informatie uit een kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor videomarketing in mee. Ook geven we voorbeelden om jou een idee te geven van welke richting jouw animatie video op gaat. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Voice-over en stijlframes
Zodra het concept helder is schrijven we een voice-over tekst, waarin jouw verhaal lekker concreet wordt. Ook maken we een aantal tekeningen, zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw animatie. We gaan net zo lang door totdat iedereen blij is met de tekst en stijl. Alleen dan gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3 – Storyboard
Hierna werken wij jouw verhaal verder uit in een storyboard. Zie dit als een stripverhaal, waarbij de tekst is opgedeeld in verschillende scenes. Per scene beschrijven we wat er gebeurt én maakt onze illustrator ruwe schetsen. Zo weet je precies hoe iedere scene er uit komt te zien. Ook hier geldt: pas als iedereen akkoord is met het storyboard gaan we verder.

Stap 4 – Scenes tekenen
Na het storyboard tekent onze illustrator alle scenes netjes en in detail uit. Ondertussen nemen we het gehele proces op, wat de basis vormt voor jouw tekenanimatie. Wanneer alles is getekend en opgenomen zet onze editor alle beelden achter elkaar en stemt deze af op de voice-over tekst.

Stap 5 – Animeren & audio engineering
Zodra jouw animatie in de basis staat is het tijd om jouw verhaal écht tot leven te brengen! Onze animator knipt alle belangrijke elementen los, zodat hij de volledige controle heeft over ieder onderdeel. Iedere beweging die wordt aangebracht maakt de animatie weer een stapje mooier en beter. Onze audio engineer maakt jouw tekenanimatie daarna helemaal af door muziek en geluidseffecten toe te voegen.

Roadmap - Tekenanimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - Grijs
Persoonlijk contact en precies weten wat je nodig hebt... dat kan ZoomWorks wel!

Kosten van een tekenanimatie laten maken

We krijgen vaak de vraag: “Wat kost een tekenanimatie laten maken nou eigenlijk?”. Een terechte vraag, maar ook een waar we niet 1, 2, 3 antwoord op kunnen geven. Iedere tekenanimatie is namelijk maatwerk. De prijs is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de lengte van de animatie, het aantal scenes, de mate van details en of er bijvoorbeeld een voice-over tekst moet worden geschreven.

Om je toch wat houvast te geven: je moet denken aan een startprijs vanaf €1.500,- voor een eenvoudige tekenanimatie. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt! Neem contact met ons op voor een gerichte prijsspecificatie.

Doorlooptijd bij een tekenanimatie laten maken

Een andere vraag die wij vaak krijgen: “Hoe lang duurt het om een tekenanimatie te laten maken?”. Ook hier is het antwoord afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor? Hoe snel wij met jou kunnen schakelen. Hoe eerder wij een reactie van jou ontvangen, hoe sneller wij weer aan de slag kunnen… hoe eerder jouw tekenanimatie klaar kan zijn.

Om wat concreter te zijn: binnen een aantal dagen heb je vaak al een professionele tekenanimatie, waarbij het laten maken van een cartoon animatie of 3D animatie toch al gauw enkele weken kost.

Doorlooptijd - Tekenanimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - Grijs

Voordelen van een tekenanimatie laten maken

Maar waarom zou je een tekenanimatie laten maken en bijvoorbeeld geen cartoon animatie of een cut out animatie? Om die vraag te beantwoorden hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Toegankelijk. Een tekenanimatie is een perfecte keuze wanneer je een beperkt budget hebt, maar toch een doeltreffende animatie wilt laten maken. Een creatieve tekenanimatie met een duidelijke call to action kan voor heel wat nieuwe klanten zorgen, voor een relatief laag budget.
  • Heldere boodschap. Zelfs de moeilijkste boodschappen kunnen begrijpelijk worden gemaakt met behulp van een tekenanimatie. Door informatie op een versimpelde, creatieve manier in beeld te brengen ontstaat er zo min mogelijk ruis. Dit zorgt voor een heldere boodschap die de kijker sneller en beter onthoudt.
  • Snelle productie. Er kan veel tijd gaan zitten in een videoproductie of uitgebreide animatie. Een tekenanimatie is echter vrij snel te maken, waardoor het de perfecte oplossing is voor projecten met strakke deadlines en snelle communicatie.
  • Interessant voor het oog. Bij een tekenanimatie wordt het beeld voor het oog van de kijker opgebouwd. De kijker raakt nieuwsgierig naar wat er allemaal op het beeld ontstaat, waardoor hij met meer aandacht kijkt en luistert naar jouw verhaal.
1:46

Waterschap Aa & Maas // 2D animatie

Werkwijzes uitleggen door middel van 2D animatie.

0:55

Utrecht // Interactieve 2D animaties

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

1:16

Testa // Shoppable animatie

Via shoppable video rechtstreeks jouw product aan de kijker verkopen.

Wil jij een tekenanimatie laten maken?

Waarom ZoomWorks?

ZoomWorks bestaat uit een enthousiast team van uiteenlopende experts. Digitale marketeers, tekstschrijvers, audiovisuele specialisten… we hebben alles in eigen huis. En gaan altijd voor het hoogst haalbare resultaat. Want een te gekke video of verhelderende animatie waarmee je jouw marketing doel bereikt… dat is toch het mooiste wat er is?

En jij wordt er ook blij van, dat beloven we. Want wij zijn verslaafd aan klanttevredenheid. Tevredenheid over de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak én het eindresultaat. Bij ons daarom ook geen vaste feedbackrondes! Benieuwd naar ons gemaakte werk? Neem dan een kijkje in ons portfolio. Of neem contact met ons op en zie wat wij voor jou kunnen betekenen.

Team - Tekenanimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - Grijs

Creatief tekenen, daar kun je altijd op rekenen

Een tekenanimatie is uniek, creatief en verhelderend. Een uitstekende tool om jouw (video)marketing een stevige boost te geven. Ons ZoomWorks-team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten kan dan ook niet wachten om met jouw tekenanimatie aan de slag te gaan. En gaan nog een stapje verder dankzij onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie.