x
x

Stuur mij een demo en meer info

Getekende animatie laten maken

Een getekend animatie is een perfecte manier om complexe materie simpel, helder én creatief over te brengen. Vaak met een speels karakter. Veel hangt echter af van de tekenaar en de stijl waarin wordt getekend, dus denk hier goed over na en/of laat ons jou hierbij helpen!

Wat is een getekende animatie?

Vroeger bestond een getekende animatie letterlijk uit een reeks tekeningen. Tegenwoordig bestaat deze vaak uit digitale tekeningen. Dit kan als een soort whiteboard animatie, maar ook als een tekenfilm animatie. Onze illustrator tekent de scenes op zijn tablet en neemt dit gehele proces op. Zo ontstaat er per scene een video waarin de tekening zichtbaar wordt opgebouwd. Deze beelden zetten we achter elkaar en stemmen we qua tempo af op bijvoorbeeld op een voice-over. De getekende animatie staat daarna, in de basis.

Bij ZoomWorks gaan we namelijk nog een stapje verder. Onze animator knipt alle getekende elementen los, waardoor we deze met behulp van de computer kunnen animeren. Zo krijgt jouw animatievideo een extra dimensie en kunnen we leuke effecten toevoegen.

We kunnen je er nog veel meer over vertellen, maar we laten je liever wat pakkende voorbeelden zien.

Wil jij een getekende animatie laten maken?

Roadmap - Tekenanimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - Grijs

Plan van aanpak bij een getekende animatie

Stap 1 – Concept en planning
Op basis van informatie uit een kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor videomarketing in mee. Ook geven we voorbeelden om jou een idee te geven van welke richting jouw animatie video op gaat. Daarnaast maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Voice-over en stijlframes
Zodra het concept helder is schrijven we een voice-over tekst, waarin jouw verhaal lekker concreet wordt. Ook maken we een aantal tekeningen, zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw animatie. We gaan net zo lang door totdat iedereen blij is met de tekst en stijl. Alleen dan gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3 – Storyboard
Hierna werken wij jouw verhaal verder uit in een storyboard. Zie dit als een stripverhaal, waarbij de tekst is opgedeeld in verschillende scenes. Per scene beschrijven we wat er gebeurt én maakt onze illustrator ruwe schetsen. Zo weet je precies hoe iedere scene er uit komt te zien. Ook hier geldt: pas als iedereen akkoord is met het storyboard gaan we verder.

Stap 4 – Scenes tekenen
Na het storyboard tekent onze illustrator alle scenes netjes en in detail uit. Ondertussen nemen we het gehele proces op, wat de basis vormt voor jouw getekende animatie. Wanneer alles is getekend en opgenomen zet onze editor alle beelden achter elkaar en stemt deze af op de voice-over tekst.

Stap 5 – Animeren & audio engineering
Zodra jouw animatie in de basis staat is het tijd om jouw verhaal écht tot leven te brengen! Onze animator knipt alle belangrijke elementen los, zodat hij de volledige controle heeft over ieder onderdeel. Iedere beweging die wordt aangebracht maakt de animatie weer een stapje mooier en beter. Onze audio engineer maakt jouw getekende animatie daarna helemaal af door muziek en geluidseffecten toe te voegen.

0:55

Gemeente Utrecht // ZoomWorks

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

Voordelen van een getekende animatie

Maar waarom zou je een getekende animatie laten maken en bijvoorbeeld geen cartoon animatie of een cut out animatie? Om die vraag te beantwoorden hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Toegankelijk. Een getekende animatie is een perfecte keuze wanneer je een beperkt budget hebt, maar toch een doeltreffende animatie wilt laten maken. Een creatieve getekende animatie met een duidelijke call to action kan voor heel wat nieuwe klanten zorgen, voor een relatief laag budget.
  • Heldere boodschap. Zelfs de moeilijkste boodschappen kunnen begrijpelijk worden gemaakt met behulp van een getekende animatie. Door informatie op een versimpelde, creatieve manier in beeld te brengen ontstaat er zo min mogelijk ruis. Dit zorgt voor een heldere boodschap die de kijker sneller en beter onthoudt.
  • Snelle productie. Er kan veel tijd gaan zitten in een videoproductie of uitgebreide animatie. Een getekende animatie is echter vrij snel te maken, waardoor het de perfecte oplossing is voor projecten met strakke deadlines en snelle communicatie.
  • Interessant voor het oog. Bij een getekende animatie wordt het beeld voor het oog van de kijker opgebouwd. De kijker raakt nieuwsgierig naar wat er allemaal op het beeld ontstaat, waardoor hij met meer aandacht kijkt en luistert naar jouw verhaal.

Veelgestelde vragen

Wat kost een getekende animatie?

Iedere getekende animatie is maatwerk. De prijs is dan ook afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de lengte van de animatie, het aantal scenes, de mate van details en of er bijvoorbeeld een voice-over tekst moet worden geschreven. Om je toch wat houvast te geven: je moet denken aan een startprijs vanaf  €1.500,- voor een eenvoudige getekende animatie. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt!

Hoe lang duurt een getekende animatie laten maken?

De gemiddelde doorlooptijd ligt vaak tussen de vier en zes weken. Dit is echter sterk afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor? Hoe snel wij met jou kunnen schakelen. Hoe eerder wij een reactie van jou ontvangen, hoe sneller wij weer aan de slag kunnen… hoe eerder jouw getekende animatie klaar kan zijn.

 

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

ZoomWorks bestaat uit een enthousiast team van uiteenlopende audiovisuele experts. We hebben alles in eigen huis en gaan altijd voor het hoogst haalbare resultaat. Daar worden wij blij van. En jij ook, dat beloven we. Want wij zijn verslaafd aan klanttevredenheid. Daarom werken we niet met vaste feedbackrondes!

‘Breng jouw ideeën tot leven!’
Met onze hulp. Want audiovisuele producties maken, daar gaat ons hart sneller van kloppen. We vertellen je er graag meer over.
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Creatief tekenen, daar kun je altijd op rekenen

Een getekende animatie is uniek, creatief en verhelderend. Een uitstekende tool om jouw (video)marketing een stevige boost te geven. Ons ZoomWorks-team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten kan dan ook niet wachten om met jouw getekende animatie aan de slag te gaan.