Testimonial video laten maken

Wie kan jouw verhaal nou beter verkopen dan bestaande, tevreden klanten? Als zogenaamde ambassadeurs. Niemand toch? En daarom is een testimonial video laten maken zo effectief. Hiermee worden de succesverhalen van jouw klanten op inspirerende wijze concreet.

Alles wat je wil weten over een video testimonial, ook wel referentievideo genoemd, hebben wij voor je op een rijtje gezet. Geen zin in lezen? Neem contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over!

1:55

KWS // ZoomWorks

Met een wervingsvideo jouw personeel een gezicht geven, om zo nieuwe medewerkers aan te trekken.

1:32

Vecos // ZoomWorks

Overtuigen door jouw klanten aan het woord te laten met een testimonial video.

2:36

AB Mauri // ZoomWorks

Video inzetten als krachtige tool om jouw bedrijf te presenteren.

Wat is een testimonial video

Bij testimonial video’s staat vaak het klantverhaal centraal en krijgt de dienst of het product een assisterende rol. Op deze manier wordt het klantverhaal persoonlijker. Het is niet langer een gladgestreken praatje, maar een persoon die uit eigen ervaring over het product vertelt. Dit betekent niet gelijk dat er geen sturing is. Door de juiste vragen te stellen kun je de klantvideo een richting geven. Of een bepaald aspect van de ervaring uitlichten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het beantwoorden van vragen die je vaak krijgt van klanten.

In de testimonial of referentie video wordt duidelijk hoe een product of dienst de klant heeft geholpen met een bepaald probleem. Meestal is een testimonial video tussen de 1 en 2 minuten lang. Dit heeft te maken met de korte aandachtspanne in het internet tijdperk. Daarom is het belangrijk om in de klantvideo gelijk to-the-point te komen.

Testimonial - Testimonial Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Laat jouw klanten aan het woord, het werkt echt!

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met een pakkende testimonial? Laat dat maar aan ons over! Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Plan van aanpak bij een testimonial video

Stap 1 – Concept & planning
Op basis van informatie uit een kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept en een passende prijs. Mét daarbij mogelijke tools voor videomarketing, en voorbeelden van de stijl van jouw testimonial video. Ook maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Script
Als het concept helder is werken we deze verder uit tot een script. Een verhaal kan namelijk op verschillende manieren verteld worden in een referentievideo. In deze fase leggen we de rode draad van het verhaal van jouw klant vast. Wat wil je dat er naar voren komt, benadrukt wordt, welke vragen gaan we stellen… en: wat zien we als jouw klant vertelt?

Stap 3 – Draaiboek
We verwerken het script in een draaiboek ter voorbereiding voor de opnames. Er staat precies in wie er geïnterviewd wordt, wanneer, welke beelden er gefilmd moeten worden voor over het interview heen, en wat daarvoor nodig is. Dit draaiboek vormt de basis voor de opnames.

Stap 4 – Opnames
Het moment is daar: de opnames! Onze regisseuse en cameraman zorgen ervoor dat jouw klant een helder verhaal vertelt en maken pakkende beelden die hierop aansluiten. Vaak stellen wij ook zelf de vragen in een interview, want we weten precies hoe we in moeten spelen op antwoorden en krijgen de juiste dingen boven tafel.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Na de opnames zoekt onze video editor al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en geluidseffecten. De testimonial video gaat net zo lang heen en weer totdat er een verhaal staat waar iedereen door wordt geraakt en enthousiast over is!

Roadmap - Testimonial Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS
Realistische planning

Kosten van een testimonial video

Wij krijgen regelmatig de vraag: “Wat kost een testimonial video laten maken?”. Een begrijpelijke vraag, die we niet 1, 2, 3 kunnen beantwoorden. Iedere klant case video is namelijk weer anders en hierdoor maatwerk. De prijs is daardoor afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan het uitzetten van een verhaallijn, het filmen, de locatie, hoeveel personen gaan er vertellen… slechts een kleine greep uit de verschillende factoren. De factor met de grootste invloed op de prijs is het aantal arbeidsuren dat in de testimonial video gaat zitten.

Toch geven we je graag een beetje een idee van de kosten. Gemiddeld liggen de kosten van een testimonial video met één persoon + logoanimatie en naambalk zo tussen de €1.000,- en €1.500,-.

Doorlooptijd bij een testimonial video

Naast de prijs krijgen we ook vaak vragen over hoelang een testimonial video laten maken duurt. En ook hier zijn we het liefst meteen duidelijk: dat verschilt per situatie. Moeten we één persoon interviewen, of meerdere? Kunnen we alles op dezelfde locatie filmen of zijn hier meerdere locaties voor nodig? Wat is de complexiteit en lengte van de testimonial video? Een kleine greep uit factoren die allemaal invloed hebben over de doorlooptijd. Er is één factor die de grootste invloed heeft op de doorlooptijd: hoe snel kunnen we met jou schakelen? Hoe eerder wij feedback ontvangen van jou, hoe sneller wij door kunnen en hoe eerder jouw testimonial of referentievideo af kan zijn.

We durven wel te zeggen dat een testimonial video laten maken gemiddeld zo’n drie tot vier weken. Heb je toch een beetje een idee!

Doorlooptijd - Testimonial Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS - Klein
1:03

Marel // ZoomWorks

Een kijkje in het leven van een field service engineer.

1:18

DOE // ZoomWorks

Presenteer jouw bedrijf op een eigen wijze door middel van video.

2:31

SPITS // ZoomWorks

Laat jouw klanten vertellen over jouw product of dienst, het werkt!

Altijd feest met ZoomWorks

Voordelen van een testimonial video

  • Bevestiging voor aankoopbeslissing: we reviewen wat af met z’n allen. Maar waarom eigenlijk? Omdat we op zoek zijn naar bevestiging voor de aankoopbeslissing. En wie kunnen dat nu beter geven dan tevreden klanten? Inderdaad, niemand! Daarom werken referentievideo’s zo goed.
  • Persoonlijk: met een testimonial video maak je de video persoonlijk omdat de tevreden klant echt een gezicht krijgt. Hierbij zal de kijker het gevoel krijgen: “Het product of dienst van dit bedrijf heeft deze klant geholpen met een probleem en kan dat ook voor mij doen!” En dat wil je want de klant is op zoek naar bevestiging. Het inzetten van personalisatie kan hierbij ook ondersteunen.
  • Hoge kijkcijfers: naast het onafhankelijke en niet bevooroordeelde verhaal dat een testimonial video vertelt, is er nog een voordeel. Het is namelijk aantrekkelijke content! Video wordt door 70% van de websitebezoekers bekeken en houdt de aandacht ook langer vast. Dit vind jij niet alleen leuk, maar Google ook! Een langere bezoektijd aan jouw website zal een hogere ranking bij zoekmachines opleveren.
Voordelen - Testimonial Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT
Wil jij een testimonial video maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Waarom ons jouw testimonial video laten maken?

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten. Met veel ervaring in het goed neerzetten van de succesverhalen van jouw klanten. Echt? Ja echt. Kijk maar eens in ons portfolio en laat je verrassen!

Persoonlijk contact en klanttevredenheid vinden wij tijdens het ontwikkelproces erg belangrijk. Tevredenheid over de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak, en natuurlijk het resultaat.

‘Wij brengen de succesverhalen van jouw klant tot leven!’
Interviewen, verhaallijnen schrijven, pakkende beelden filmen... wij houden ervan! En hebben veel ervaring met het maken van testimonial video's. Mogen we er ook een voor jou maken?
Tessa Mekers
Tekstschrijfster, Regisseur, Projectmanager. Ze is een heuse communicatiekoningin!

Laat jouw klanten aan het woord, het werkt echt!

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met een pakkende testimonial? Laat dat maar aan ons over. Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.