x
x

Stuur mij een demo en meer info

Testimonial video laten maken

Wie kan jouw verhaal nou beter verkopen dan bestaande, tevreden klanten? Als zogenaamde ambassadeurs. Niemand toch? En daarom is een testimonial video laten maken zo effectief. Met een video testimonial, ook wel referentievideo genoemd, worden de succesverhalen van jouw klanten op inspirerende wijze concreet.

2:39

Quooker // ZoomWorks

Wie kan de samenwerking beter vertellen dan een klant… ?

1:55

KWS // ZoomWorks

Met een wervingsvideo jouw personeel een gezicht geven, om zo nieuwe medewerkers aan te trekken.

Wat is een testimonial video

Bij testimonial video’s staat vaak het klantverhaal centraal en krijgt de dienst of het product een assisterende rol. Op deze manier wordt het klantverhaal persoonlijker. Het is niet langer een gladgestreken praatje, maar een persoon die uit eigen ervaring over het product vertelt. Dit betekent niet gelijk dat er geen sturing is. Door de juiste vragen te stellen kun je de klantvideo een richting geven. Of een bepaald aspect van de ervaring uitlichten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het beantwoorden van vragen die je vaak krijgt van klanten. Meestal is een testimonial video tussen de 1 en 2 minuten lang, dus kom gelijk to-the-point!

Wil jij een testimonial video laten maken?

Plan van aanpak bij een testimonial video

Stap 1 – Concept & planning
Op basis van informatie uit een kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept en een passende prijs. Mét daarbij mogelijke tools voor videomarketing, en voorbeelden van de stijl van jouw testimonial video. Ook maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Script
Als het concept helder is werken we deze verder uit tot een script. Een verhaal kan namelijk op verschillende manieren verteld worden in een referentievideo. In deze fase leggen we de rode draad van het verhaal van jouw klant vast. Wat wil je dat er naar voren komt, benadrukt wordt, welke vragen gaan we stellen… en: wat zien we als jouw klant vertelt?

Stap 3 – Draaiboek
We verwerken het script in een draaiboek ter voorbereiding voor de opnames. Er staat precies in wie er geïnterviewd wordt, wanneer, welke beelden er gefilmd moeten worden voor over het interview heen, en wat daarvoor nodig is. Dit draaiboek vormt de basis voor de opnames.

Stap 4 – Opnames
Het moment is daar: de opnames! Onze regisseuse en cameraman zorgen ervoor dat jouw klant een helder verhaal vertelt en maken pakkende beelden die hierop aansluiten. Vaak stellen wij ook zelf de vragen in een interview, want we weten precies hoe we in moeten spelen op antwoorden en krijgen de juiste dingen boven tafel.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Na de opnames zoekt onze video editor al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en geluidseffecten. De testimonial video gaat net zo lang heen en weer totdat er een verhaal staat waar iedereen door wordt geraakt en enthousiast over is!

Roadmap - Testimonial Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS

Voordelen van een testimonial video

  • Bevestiging voor aankoopbeslissing: we reviewen wat af met z’n allen. Maar waarom eigenlijk? Omdat we op zoek zijn naar bevestiging voor de aankoopbeslissing. En wie kunnen dat nu beter geven dan tevreden klanten? Inderdaad, niemand! Daarom werken referentievideo’s zo goed.
  • Persoonlijk: met een testimonial video maak je de video persoonlijk omdat de tevreden klant echt een gezicht krijgt. Hierbij zal de kijker het gevoel krijgen: “Het product of dienst van dit bedrijf heeft deze klant geholpen met een probleem en kan dat ook voor mij doen!” En dat wil je want de klant is op zoek naar bevestiging. Het inzetten van personalisatie kan hierbij ook ondersteunen.
  • Hoge kijkcijfers: naast het onafhankelijke en niet bevooroordeelde verhaal dat een testimonial video vertelt, is er nog een voordeel. Het is namelijk aantrekkelijke content! Video wordt door 70% van de websitebezoekers bekeken en houdt de aandacht ook langer vast. Dit vind jij niet alleen leuk, maar Google ook! Een langere bezoektijd aan jouw website zal een hogere ranking bij zoekmachines opleveren.
Voordelen - Testimonial Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Veelgestelde vragen

Wat kost een testimonial video?

Gemiddeld liggen de kosten van een testimonial video met één persoon + logoanimatie en naambalk zo tussen de €1.000,- en €1.500,-. Maar iedere testimonial video of klant case video is weer anders en hierdoor maatwerk. De prijs is dan ook afhankelijk van een aantal factoren. De factor met de grootste invloed op de prijs? Het aantal arbeidsuren dat in de testimonial video gaat zitten.

Hoe lang duurt een testimonial video laten maken?

Gemiddeld duurt een testimonial video laten maken zo’n drie tot vier weken. Maar dat ligt ook aan de situatie en jouw wensen. Moeten we één persoon interviewen, of meerdere? Kunnen we alles op dezelfde locatie filmen of zijn hier meerdere locaties voor nodig? Wat is de complexiteit en lengte van de testimonial video? En hoe snel kunnen we met jou schakelen? Een kleine greep uit factoren die allemaal invloed hebben op de doorlooptijd.

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten. Met veel ervaring in het goed neerzetten van de succesverhalen van jouw klanten. Persoonlijk contact en klanttevredenheid vinden wij erg belangrijk. Tevredenheid over de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak, en natuurlijk het resultaat.

‘Breng de succesverhalen van jouw klant tot leven!’
Interviewen, verhaallijnen schrijven, pakkende beelden filmen... wij houden ervan! En hebben veel ervaring met het maken van testimonial video's. Mogen we er ook een voor jou maken?
Tessa Mekers
Tekstschrijfster, Regisseur, Projectmanager. Ze is een heuse communicatiekoningin!

Laat jouw klanten aan het woord, het werkt echt!

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met een pakkende testimonial? Laat dat maar aan ons over! Onze audiovisuele specialisten maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties… onze online marketeers gaan echt nog een stapje verder. Met slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie. Wij zijn ZoomWorks. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.