Uitleganimatie laten maken

Complexe zaken op een simpele manier uitleggen. Dat is waar het bij een goede uitleganimatie om draait! Maar waarom zou je een uitleganimatie laten maken?

Hoe komt een uitleganimatie bij ZoomWorks tot stand? En wat maakt een uitleganimatie eigenlijk goed? Wij leggen het hier voor je uit.

Wat maakt een uitleganimatie goed?

Een uitleganimatie is succesvol als het doel bereikt wordt. Dat is nogal logisch zul je denken. Maat het is wel de kern. Focus je op een doel en niet meerdere. Het gevaar is dat de uitleganimatie “ruis” gaat krijgen en veel te lang wordt. Wil je meerdere zaken uitleggen maak dan ook meerdere animaties. Of dit nu het instrueren van klanten is, het demonstreren van een nieuw product of het ontzorgen van je webcare afdeling. Het doel van de animatie is bepalend. Ook voor de verdere inhoud.

Wat betreft de lengte van de animatie. Daar kunnen we kort over zijn. Sterker nog, daar móeten we kort over zijn. Een goede uitleganimatie duurt meestal tussen de 1 en 2 minuten. Dit korte tijdsvak dwingt je om gelijk tot de kern van het verhaal te komen en dit komt de helderheid van je boodschap ten goede.

Uitleganimatie - Uitleganimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF

Gemeente Utrecht

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

BE Combi

Breng je handleiding tot leven met behulp van 3D animatie.

Coulisse

Instructies glashelder uitleggen dankzij 3D animatie.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Het stapenplan van een uitleganimatie laten maken bij ZoomWorks.

Stap 1: Het intakegesprek
Zodra jij ons hebt verteld wat het idee achter de uitleganimatie is willen we echt alles van je weten. Je doelstellingen, waar de video voor ingezet gaat worden, de ins en outs van je bedrijf, producten, doelgroepen, concurrentie en nog veel meer. Bij ZoomWorks gaan we tot het uiterste om samen met jou de kern boven water te krijgen!

Stap 2: De planning, voice-over en stijlframes
In deze conceptfase gaan we aan de slag om de complexe boodschap begrijpelijk te maken in een script. Een script bevat een planning die we samen met jou opstellen, een voice-over tekst en een tekstuele beschrijving van de beelden en stijlframes. Deze stijlframes geven aan hoe de animatie er uit komt te zien en zullen als basis dienen voor de animators.

Stap 3: Storyboarding
Nadat zowel jij als wij tevreden zijn over het script begint volgens onze illustrator de leukste fase: het uitwerken van de scènes. Alle beelden worden uitgetekend waardoor er een stripverhaal ontstaat. Op deze manier is het zowel voor jou als de animator verschrikkelijk helder hoe het verhaal neergezet wordt.

Stap 4: Animeren en sound engineering
In deze fase komt je uitleganimatie tot leven! Scene voor scene gaan we de content animeren. De audio engineer zorgt ervoor dat de voice-over wordt ingesproken door een professionele stemacteur, de muziek wordt aangekocht en tot slot de geluidseffecten worden toegevoegd.

Stap 5: De oplevering en online positionering
Een uitleganimatie schiet aan zijn doel voorbij als niemand hem bekijkt. Daarom besteden wij veel aandacht aan de vindbaarheid van jouw uitleganimatie voor de doelgroep. Wij maken dus niet alleen een goede en doelgerichte uitleganimatie voor je, we zorgen ook dat hij bekeken wordt!

Audio & animatie - Uitleganimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF

Waarom ZoomWorks jouw uitleganimatie laten maken?

Wij van ZoomWorks vinden het niet alleen belangrijk dat jij een zo goed en helder mogelijke uitleganimatie krijgt, maar vinden het net zo belangrijk dat jouw uitleganimatie het juiste publiek bereikt! Onze digitale marketeers gaan daarom echt een stap verder met behulp van verschillende effectieve videomarketingtools, zoals personalisatie, interactiviteit en slimme oplossingen voor vindbaarheid.

Aan het einde nog niet helemaal tevreden? Dat kan niet bij ZoomWorks. Wij zijn namelijk verslaafd aan klanttevredenheid en gaan net zo lang door tot iedereen blij wordt van de animatie! Wil je meer informatie over uitleganimatie laten maken? Ben je benieuwd naar hoe wij jouw boodschap kunnen verpakken in een heldere uitleganimatie? Stuur ons een mailtje, bel ons op of haal desnoods de postduif van stal! Dan kunnen we kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Politieacademie

Het hybride leren uitgelegd in een speelse tekenanimatie.

Waterschap Aa & Maas

Werkwijzes uitleggen door middel van 2D animatie.

1:29

CircularOffice

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

‘Met een animatie focus je op de kern van je verhaal.’
En het leukste is, wij weten precies wat werkt en wat niet. Ons team van audiovisuele creatievelingen en online marketeers heeft veel ervaring met complexe materie op een simpele manier uitleggen.
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.