x

Uitleganimatie laten maken

Complexe zaken op een simpele manier uitleggen. Dat is waar het bij een goede uitleganimatie om draait! Maar waarom zou je een uitleganimatie laten maken? En hoe ziet dit proces eruit? Wij vertellen je er graag meer over.

06:17

Quooker // ZoomWorks

Leg installatieprocessen op een heldere manier uit met behulp van een 3D animatie.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

1:52

BIJ12 // ZoomWorks

Een 2D animatie is de perfecte manier om complexe materie op een simpele en heldere manier uit te leggen.

Wat maakt een uitleganimatie goed?

Een uitleganimatie is succesvol als het doel bereikt wordt. Dat is nogal logisch zul je denken. Maat het is wel de kern. Focus je op één doel en niet meerdere. Het gevaar is dat de uitleganimatie “ruis” gaat krijgen en veel te lang wordt. Wil je meerdere zaken uitleggen maak dan ook meerdere animaties. Of dit nu het instrueren van klanten is, het demonstreren van een nieuw product of het ontzorgen van je webcare afdeling. Het doel van de animatie is bepalend. Ook voor de verdere inhoud.

Wat betreft de lengte van de animatie. Daar kunnen we kort over zijn. Sterker nog, daar móeten we kort over zijn. Een goede uitleganimatie duurt meestal tussen de 1 en 2 minuten. Dit korte tijdsvak dwingt je om gelijk tot de kern van het verhaal te komen en dit komt de helderheid van je boodschap ten goede.

Wil jij een uitleganimatie laten maken?

1:04

Leadax // ZoomWorks

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

1:29

CircularOffice // ZoomWorks

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

0:55

Gemeente Utrecht // ZoomWorks

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

Voordelen animatie vs video

Een uitleganimatie is wat anders dan een instructievideo. Het heeft namelijk een aantal interessante voordelen:

  • Geen beperkingen. Bij een animatie heb je complete controle over alles wat je ziet. Dit betekent dat je alles precies kunt laten zien zoals je wilt. Dat kleine onderdeel dat diep verstopt zit in jouw product en een normale camera niet bij kan komen? Geen probleem, in de animatie kunnen we alle overbodige elementen weghalen zodat alle aandacht naar dat onderdeel gaat. In close-up.
  • Makkelijk schaalbaar. Jouw video in verschillende landen lanceren? Of grote aantallen video’s produceren? Een uitleganimatie kun je relatief eenvoudig dupliceren en modificeren naar verschillende talen, versies, of wat je dan ook wenst. Voeg er interactiviteit aan toe en je hebt één overzichtelijke plek voor al jouw uitleganimaties.
  • Eenvoudig aanpasbaar. Bij een animatie moet alles gemaakt worden. Hierdoor ontstaat er een database aan objecten, texturen en materialen. Heel interessant! Verandert er iets aan je product, of wil je verschillende varianten op de markt brengen? Dan hoef je niet (zoals bij video) opnieuw alles te gaan filmen, maar kun je de originele animatie relatief snel en eenvoudig ombouwen. Wel zo efficiënt!
Stappenplan - Veiligheidsvideo Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Het stappenplan bij een uitleganimatie laten maken

Stap 1 – Concept en planning

Op basis van informatie uit ons kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor video marketing in mee. Ook laten we voorbeelden zien om jou een idee te geven van welke richting jouw animatie op gaat. Én we maken een planning, waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet… én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Voice-over en stijlframes

Zodra het concept helder is en iedereen er enthousiast over is schrijven wij een voice-over tekst. Zo wordt jouw verhaal lekker concreet. Ook ontwerpen wij een aantal stijlframes, zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw animatie. We gaan net zo lang door totdat iedereen blij is met de voice-over tekst en stijl.

Stap 3 – Storyboard

Volgens onze illustrator de leukste fase: het uittekenen van de scenes. Zie dit als een soort stripverhaal. De voice-over tekst wordt opgedeeld in verschillende scenes, we omschrijven wat er gebeurt in de scene, en we hebben de scene ontworpen. Zo weet je precies hoe iedere scene er uit komt te zien en krijg je een goed beeld van wat er per scene gebeurt qua beweging.

Stap 4 – Animeren & audio engineering

In deze fase komt jouw uitleganimatie tot leven! Onze animator gaat scene voor scene alle content animeren. En onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek, pakkende geluidseffecten, en een professionele voice-over stem. Zodat we uiteindelijk een uitleganimatie hebben waar jij, én wij, helemaal weg van zijn!

Veelgestelde vragen

Wat kost een uitleganimatie?

Gemiddeld kost een uitleganimatie zo’n €1.200,- tot €4.000,-. Iedere uitleganimatie is echter maatwerk en vraagt om een ander aantal arbeidsuren. Zo is stijl bijvoorbeeld erg bepalend voor de prijs. Wil je een gerichtere prijsspecificatie? Neem contact met ons op en vertel ons meer over jouw wensen.

Hoelang duurt een uitleganimatie maken?

Een gemiddelde uitleganimatie duurt zo’n vier tot zes weken om te produceren. Iedere animatie is echter maatwerk. De specifieke doorlooptijd is dan ook afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste? Hoe snel wij met jou kunnen schakelen. Hoe eerder jij reageert, hoe eerder wij weer door kunnen… en hoe sneller jouw uitleganimatie af kan zijn.

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We zijn verslaafd aan klanttevredenheid en gaan net zo lang door tot iedereen blij wordt. Van de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak, en natuurlijk van de uitleganimatie!

‘Wij leggen jouw verhaal helder uit.’
En het leukste is, wij weten precies wat werkt en wat niet. Ons team van audiovisuele creatievelingen en online marketeers heeft veel ervaring met complexe materie op een simpele manier uitleggen.
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.

Jouw marketing een stevige boost geven met een heldere uitleganimatie?

Wij helpen je graag om het maximale uit jouw uitleganimatie te halen. Want wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties… Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we écht nog een stapje verder. Zodat jouw uitleganimatie zijn doel bereikt.