Uitleganimatie laten maken

Complexe zaken op een simpele manier uitleggen. Dat is waar het bij een goede uitleganimatie om draait! Maar waarom zou je een uitleganimatie laten maken?

Wij vertellen je er graag meer over. Wil je meer weten over animatie in het algemeen? Wij vertellen je op deze pagina’s meer over het maken van een animatie en hoe krachtig een uitleganimatie is.

07:04

Quooker // ZoomWorks

Leg installatieprocessen op een heldere manier uit met behulp van een 3D animatie.

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

1:52

BIJ12 // ZoomWorks

Een 2D animatie is de perfecte manier om complexe materie op een simpele en heldere manier uit te leggen.

Wat maakt een uitleganimatie goed?

Een uitleganimatie is succesvol als het doel bereikt wordt. Dat is nogal logisch zul je denken. Maat het is wel de kern. Focus je op één doel en niet meerdere. Het gevaar is dat de uitleganimatie “ruis” gaat krijgen en veel te lang wordt. Wil je meerdere zaken uitleggen maak dan ook meerdere animaties. Of dit nu het instrueren van klanten is, het demonstreren van een nieuw product of het ontzorgen van je webcare afdeling. Het doel van de animatie is bepalend. Ook voor de verdere inhoud.

Wat betreft de lengte van de animatie. Daar kunnen we kort over zijn. Sterker nog, daar móeten we kort over zijn. Een goede uitleganimatie duurt meestal tussen de 1 en 2 minuten. Dit korte tijdsvak dwingt je om gelijk tot de kern van het verhaal te komen en dit komt de helderheid van je boodschap ten goede.

Uitleganimatie - Uitleganimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF

Jouw uitleganimatie doet er toe.

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met een helder uitleganimatie? Doen. Wij helpen je graag om het maximale uit jouw uitleganimatie te halen. Want wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties… Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we écht nog een stapje verder. Zodat jouw uitleganimatie zijn doel bereikt. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Het stappenplan

Stap 1 – Concept en planning

Op basis van informatie uit ons kennismakingsgesprek werken wij een eerste concept uit en komen met een passende prijs. En ja, daar nemen we ook alle mogelijke tools voor video marketing in mee. Ook laten we voorbeelden zien om jou een idee te geven van welke richting jouw animatie op gaat. Én we maken een planning, waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet… én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Stap 2 – Voice-over en stijlframes

Zodra het concept helder is en iedereen er enthousiast over is schrijven wij een voice-over tekst. Zo wordt jouw verhaal lekker concreet. Ook ontwerpen wij een aantal stijlframes, zodat je een idee krijgt van de stijl van jouw animatie. We gaan net zo lang door totdat iedereen blij is met de voice-over tekst en stijl.

Stap 3 – Storyboard

Volgens onze illustrator de leukste fase: het uittekenen van de scenes. Zie dit als een soort stripverhaal. De voice-over tekst wordt opgedeeld in verschillende scenes, we omschrijven wat er gebeurt in de scene, en we hebben de scene ontworpen. Zo weet je precies hoe iedere scene er uit komt te zien en krijg je een goed beeld van wat er per scene gebeurt qua beweging.

Stap 4 – Animeren & audio engineering

In deze fase komt jouw uitleganimatie tot leven! Onze animator gaat scene voor scene alle content animeren. En onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek, pakkende geluidseffecten, en een professionele voice-over stem. Zodat we uiteindelijk een uitleganimatie hebben waar jij, én wij, helemaal weg van zijn!

Roadmap - Uitleganimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS
Complexe materie op een heldere manier uitleggen, dat is de kracht van ZoomWorks.

Kosten voor een uitleganimatie laten maken

We krijgen vaak de vraag: “Wat kost een uitleganimatie laten maken?”. Dit is een moeilijke vraag. En wij hebben hierop een flauwe, effectieve tegenvraag bedacht: wat kost eigenlijk een auto? Of om even iets specifieker te zijn: wat kost een blauwe auto?

De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid arbeidsuren die in de animatie gaan zitten. Complexiteit, lengte en stijl zijn enkele factoren die hier invloed op hebben.

Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor het laten maken van jouw uitleganimatie? Neem contact met ons op of gebruik onze animatie calculator, dan verschijnt er vanzelf een offerte in je inbox!

Doorlooptijd van een uitleganimatie laten maken

Daarnaast vragen veel mensen zich af hoe lang het duurt. Ook dit is een lastige vraag… en afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een concept, de lengte van de animatie, en de complexiteit. Maar de meest bepalende factor: hoe snel kunnen we met jou schakelen? Hoe sneller wij van jou feedback ontvangen, hoe eerder we door kunnen, en hoe vlotter het proces gaat.

Bij een gemiddelde uitleganimatie duurt het hele proces zo’n 4 tot 6 weken. Maar als wij tijdens het hele proces de lijnen kort houden en snel kunnen schakelen met jou, kan het sneller.

Doorlooptijd - Uitleganimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS
1:04

Leadax // ZoomWorks

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

1:29

CircularOffice // ZoomWorks

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

0:55

Gemeente Utrecht // ZoomWorks

Door animatie het proces versimpeld en helder uitleggen.

Wil jij een uitleganimatie laten maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Waarom ZoomWorks?

Wij van ZoomWorks vinden het niet alleen belangrijk dat jij een zo goed en helder mogelijke uitleganimatie krijgt, maar vinden het net zo belangrijk dat deze ook het juiste publiek bereikt! Onze digitale marketeers gaan daarom echt een stap verder met behulp van verschillende effectieve videomarketingtools, zoals personalisatie, interactiviteit en slimme oplossingen voor vindbaarheid.

Aan het einde nog niet helemaal tevreden? Dat kan niet bij ZoomWorks. Wij zijn namelijk verslaafd aan klanttevredenheid en gaan net zo lang door tot iedereen blij wordt van de animatie! Benieuwd naar hoe wij jouw boodschap kunnen vertalen naar een heldere animatie? Of wil je meer informatie? Neem contact met ons op.

‘Wij leggen jouw verhaal helder uit.’
En het leukste is, wij weten precies wat werkt en wat niet. Ons team van audiovisuele creatievelingen en online marketeers heeft veel ervaring met complexe materie op een simpele manier uitleggen.
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.

Jouw animatie doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met een heldere uitleganimatie? Doen. Wij helpen je graag om het maximale uit jouw uitleganimatie te halen. Want wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties… Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we écht nog een stapje verder. Zodat jouw uitleganimatie zijn doel bereikt. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Veelgestelde vragen

Wat kost een uitleganimatie?

Wat kost een auto? Of beter gezegd: wat kost een blauwe auto? Zoals je merkt kan het antwoord alle kanten opgaan, want je hebt nog niet genoeg gerichte informatie. Er bestaat dan ook geen magisch, universeel antwoord op deze vraag. Want iedere uitleganimatie is maatwerk. Gemiddeld kost een uitleganimatie zo’n €1.200,- tot €4.000,-. Wil je liever meteen een gerichte prijsspecificatie? Neem dan contact met ons op.

Hoelang duurt een uitleganimatie maken?

Een gemiddelde uitleganimatie duurt zo’n vier tot zes weken om te produceren. Iedere animatie is echter maatwerk. De specifieke doorlooptijd is dan ook afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste? Hoe snel wij met jou kunnen schakelen. Hoe eerder jij reageert, hoe eerder wij weer door kunnen… en hoe sneller jouw uitleganimatie af kan zijn.

Hoe werkt een uitleganimatie laten maken?

Bij ZoomWorks doorlopen we een helder stappenplan. Na een kennismakingsgesprek met elkaar werken we een eerste concept uit en komen met een passende prijs. Daarna schrijven we een voice-over tekst en maken we stijlontwerpen. Wanneer deze akkoord zijn werken we jouw verhaal verder uit in een storyboard. Dit kun je zien als een stripverhaal. Daarna is het tijd om dit stripverhaal tot leven te brengen en tada… jouw uitleganimatie is klaar! Maar pas als jij helemaal tevreden bent.