Video content marketing

“Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen”. Een wijsheid waar je vast wel eens van gehoord hebt. Wij van ZoomWorks geloven erin en weten dat het werkt. Zeker als het om video content marketing gaat. Want door jouw relevante kennis te delen trek je precies het juiste publiek aan.

Zeker als je dit door middel van video of animatie doet. Want wij vinden dat niet alleen een fijne manier van informatie tot ons nemen, jouw doelgroep ook! Wil je weten hoe video content marketing jouw business een boost kan geven? Wij werken graag een plan voor je uit.

1:05

HJ // Youtube Marketing Campagne

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

1:29

Inuteq // 3D animatie

Live beelden en 3D animatie combineren om de werking van jouw product uit te leggen.

4:15

Pulastic // Interactieve productvideo

De kijker de controle geven dankzij interactieve video.

Waar begin je en waar moet je op letten?

Je begint met een doel. Wat wil je bereiken? Als je dat scherp hebt moet je opletten. Want er is een enorm video aanbod en als je niet oppast verdwijnt jouw video al snel in de vergetelheid. Om je video er uit te laten springen moet je content aanbieden die relevant is voor jouw doelgroep. Zo is er een grotere kans dat de video gedeeld wordt en met zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Relevantie is dus erg belangrijk, voordat je ook maar één stap verder gaat.

Maar wat is relevant? Om hier achter te komen is doelgroeponderzoek absoluut noodzakelijk. Waar zijn ze naar op zoek? Via welk soort platform kunnen we de video(s) het beste aanbieden? Vragen die je allemaal moet kunnen beantwoorden als je meer traffic wilt genereren, een hogere click through ratio wilt behalen, of meer engagement wil met jouw doelgroep. Kijk ook naar verschillende video formats.

Na het vaststellen van het doel en het doen van onderzoek voor relevantie komen creatie, distributie en evaluatie. Wil je een voorstel over hoe dit te doen? Laat het ons weten.

Detective - Video Content Marketing - ZoomWorks - GIF - WIT

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Voordelen van video content marketing

We gaan er vanuit dat je de voordelen van content marketing kent. Dus richten we ons op de vraag: Waarom zou je voor video content marketing kiezen in plaats van content marketing?:

  • Video is handig: Facebook, Instagram, YouTube… allemaal geven ze de voorkeur aan video. En dat is niet zomaar, want de vraag naar video is enorm! Mensen verwachten steeds meer video content van marketeers, vier op de vijf mensen vinden video content handig en geven aan dat ze liever een video kijken dan bijvoorbeeld een productbeschrijving lezen. Inspelen op die behoefte dus!
  • Conversie boost: Mensen gaan steeds vaker online op zoek naar video’s van een product of dienst voordat ze het aanschaffen. Een goede, effectieve video geeft vaak de doorslag voor een productaankoop. De plaatsing van de video is ook erg belangrijk. Zo kan een video op de landingspagina van jouw website jouw conversie met maar liefst 80% verhogen!
  • Bereik vergroten: via alle social media platformen is het erg gemakkelijk om content te delen. Met video heb je maar liefst 1200% meer kans om gedeeld te worden dan tekst en afbeeldingen gecombineerd. Over een potentieel groot bereik gesproken!
Video content marketing proces - Video content marketing - ZoomWorks - Gif

Consistentie is king

Af en toe een videootje online zetten is niet genoeg, je moet hier echt een plan voor bedenken. Door op regelmatige basis relevante video’s te posten komen mensen steeds vaker in aanraking met jouw bedrijf en boodschap en zal het pas effectief worden. Oftewel zoals wij wel eens zeggen 1 video is geen video. Herhalen, herhalen, her…

2:36

AB Mauri // Testimonial

Video inzetten als krachtige tool om jouw bedrijf te presenteren.

2:16

SUEZ // 2D animatie

Jouw merkmanifest kort en krachtig uitgelegd via 2D animatie.

1:29

CircularOffice // 3D animatie

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

Waarom ZoomWorks inschakelen voor video content marketing?

Wij van ZoomWorks helpen je graag met het opzetten en consistent realiseren van video content marketing. Ons team bestaat uit audiovisuele specialisten, tekstschrijvers én ervaren marketeers. Hierdoor zijn wij niet alleen in staat om mooie, effectieve video’s te maken, maar hebben we ook veel ervaring op het gebied van video content, internet, én video marketing. Bekijk maar eens de voorbeelden verspreid over deze pagina.

Maar misschien belangrijker nog. Een prettige persoonlijke samenwerking. Wij houden er van. Sterker nog. We zijn verslaafd aan klanttevredenheid. Daarom doen we de volgende beloftes aan jou: we zorgen dat je tevreden bent. We bieden competitieve prijzen. En we geven jouw marketing een stevige boost.

Team - Video Content Marketing - ZoomWorks - GIF - GRIJS V2
Wil je advies over video content marketing?

In het kort

Video content marketing is iets wat je niet moet onderschatten. Met alleen een mooie video kom je misschien ver, maar met mooie video content die ook nog eens relevant, waardevol en consistent is … that’s where the magic happens. Geloof het of niet maar de aanhouder wint!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nog meer weten over video content marketing? Aarzel niet en neem contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over!

‘Videomarketing that matters. Dat is wat wij doen.’
Wil je weten wat er allemaal mogelijk is met videomarketing? Bel me. Ik vertel je er graag meer over.
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Doen. Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.