Scherm sluiten

ZoomWorks
Garderegimentsweg 1
7433 MA Schalkhaar (Deventer)
T: 0570-606686
E: info@zoomworks.nl

Stel je vraag aan ons

BTW: NL819233778B01
IBAN: NL70RABO0322863295
KVK: 09144639

Video Content Marketing

Content is king & video is booming

“Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen”. Een wijsheid waar je vast wel eens van gehoord hebt. Wij van ZoomWorks geloven erin en weten dat het werkt. Zeker als het om video content marketing gaat. Want door jouw relevante kennis te delen trek je precies het juiste publiek aan. Zeker als je dit door middel van video of animatie doet. Want wij vinden dat niet alleen een fijne manier van informatie tot ons nemen, jouw doelgroep ook! Wil je weten hoe video content marketing jouw business een boost kan geven? Bel ons, mail ons of stuur de postduif. Wij werken graag een plan voor je uit.

 

Content om jouw doelgroep te breiken.
Ook HJ de Tuinman maakt er gebruik van.

Wat is video content marketing? (bron: Content Marketing Institute, vrij vertaald)

Video content marketing is het consistent creëren en delen van waardevolle, relevante video content om jouw doelgroep aan te trekken en aan je te binden met als uiteindelijk doel deze om te zetten tot winstgevende klanten.”

Voordelen van video content marketing

We gaan er vanuit dat je de voordelen van content marketing kent. Dus richten we ons op de vraag: Waarom zou je voor video content marketing kiezen in plaats van content marketing?:

  • Video is handig: Facebook, Instagram, Google… allemaal geven ze de voorkeur aan video. En dat is niet zomaar, want de vraag naar video is enorm! Mensen verwachten steeds meer video content van marketeers, vier op de vijf mensen vinden video content handig en geven aan dat ze liever een video kijken dan bijvoorbeeld een productbeschrijving lezen. Inspelen op die behoefte dus!
  • Conversie boost: Mensen gaan steeds vaker online op zoek naar video’s van een product of dienst voordat ze het aanschaffen. Een goede, effectieve video geeft vaak de doorslag voor een productaankoop. De plaatsing van de video is ook erg belangrijk. Zo kan een video op de landingspagina van jouw website jouw conversie met maar liefst 80% verhogen!
  • Bereik vergroten: via alle social media platformen is het erg gemakkelijk om content te delen. Met video heb je maar liefst 1200% meer kans om gedeeld te worden dan tekst en afbeeldingen gecombineerd. Over een potentieel groot bereik gesproken!
Content is king & video is booming. Wanneer stap jij in?

Waar begin je en waar moet je op letten?

Je begint met een doel. Wat wil je bereiken? Als je dat scherp hebt moet je opletten. Want er is een enorm video aanbod en als je niet oppast verdwijnt jouw video al snel in de vergetelheid. Om je video er uit te laten springen moet je content aanbieden die relevant is voor jouw doelgroep. Zo is er een grotere kans dat de video gedeeld wordt en met zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Relevantie is dus erg belangrijk, voordat je ook maar één stap verder gaat.

Maar wat is relevant? Om hier achter te komen is doelgroeponderzoek absoluut noodzakelijk. Waar zijn ze naar op zoek? Via welk soort platform kunnen we de video(s) het beste aanbieden? Vragen die je allemaal moet kunnen beantwoorden als je meer traffic wilt genereren, een hogere click through ratio wilt behalen, of meer engagement wil met jouw doelgroep. Kijk ook naar verschillende video formats.

Na het vaststellen van het doel en het doen van onderzoek voor relevantie komen creatie, distributie en evaluatie. Wil je een voorstel over hoe dit te doen?  Just tell us.

Waarom ZoomWorks inschakelen voor video content marketing?

Wij van ZoomWorks helpen je graag met het opzetten en consistent realiseren van video content marketing. Ons team bestaat uit audiovisuele specialisten, tekstschrijvers én ervaren marketeers. Hierdoor zijn wij niet alleen in staat om mooie, effectieve video’s te maken, maar hebben we ook veel ervaring op het gebied van video content, internet, én video marketing. Bekijk maar eens de voorbeelden verspreid over deze pagina.

Maar misschien belangrijker nog. Een prettige persoonlijke samenwerking. Wij houden er van. Sterker nog. We zijn verslaafd aan klanttevredenheid. Daarom doen we de volgende beloftes aan jou: we zorgen dat je tevreden bent. We bieden competitieve prijzen. En we geven  jouw marketing een stevige boost.

ZoomWorks helpt je graag met het opzetten en consistent realiseren van video content marketing.
Video content marketing

Consistentie is king

Af en toe een videootje online zetten is niet genoeg, je moet hier echt een plan voor bedenken. Door op regelmatige basis relevante video’s te posten komen mensen steeds vaker in aanraking met jouw bedrijf en boodschap en zal het pas effectief worden. Oftewel zoals wij wel eens zeggen 1 video is geen video. Herhalen, herhalen, her…

In het kort

Video content marketing is iets wat je niet moet onderschatten. Met alleen een mooie video kom je misschien ver, maar met mooie video content die ook nog eens relevant, waardevol en consistent is … that’s where the magic happens. Geloof het of niet maar de aanhouder wint!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nog meer weten over video content marketing? Aarzel niet en neem contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kennis maken?

Wij delen graag onze kennis.

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Send this to a friend