x

Video content marketing

Video content marketing, wat is dat eigenlijk? Simpel gezegd: relevante kennis en informatie delen met jouw doelgroep door middel van video. Of animatie natuurlijk. Maar met videomarketing zorg je er ook voor dat jouw video gevonden wordt en zijn doel bereikt. Nieuwsgierig naar hoe video content marketing jouw business een boost kan geven? Wij gaan graag met je in gesprek en werken vervolgens een plan voor je uit.

2:39

Quooker // ZoomWorks

Wie kan de samenwerking beter vertellen dan een klant… ?

1:05

HJ de Tuinman // ZoomWorks

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

00:39

iLOQ // ZoomWorks

Maak inzichtelijk welke stappen er genomen dienen te worden bij jouw product, proces of dienst.

Videostrategie - Wat is videomarketing - ZoomWorks - GIF

Wacht niet langer en begin met video content marketing

Video content marketing werkt. Mensen houden nu eenmaal van videocontent. Het is laagdrempelig, neemt vaak weinig tijd in beslag, en de informatie is beter en langer te begrijpen omdat het audiovisueel is gemaakt. En niet alleen mensen houden ervan, Google ook! Ga jij op structurele basis aan de slag met het (laten) produceren van videocontent en weet je deze goed weg te zetten met videomarketing? Dan zul je dit terug zien in jouw Google resultaten. Het leuke is, videocontent is in allerlei vormen en varianten te produceren. Zo blijf je jezelf én je doelgroep verrassen!

Wil jij aan de slag met video content marketing?

Hier bestaat video content marketing uit

Video content marketing is onder te verdelen in de volgende videomarketing tools of diensten: video zoekmachineoptimalisatie (video SEO), video adverteren, interactiviteit, personalisatie en offline distributie. Welke tool het beste ingezet kan worden verschilt per project. ZoomWorks deelt graag haar kennis en adviseert je graag hier over.

Video SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie, is het zo hoog mogelijk scoren met jouw video of animatie in de organische resultaten van de zoekmachines. Dit is gratis, maar vergt wel kennis en tijd. Denk aan het optimaliseren van de pagina waarop de video wordt geplaatst, videotranscripties, thumbnails, tags, etc. Een video sitemap is ook onmisbaar voor jouw video SEO. Hoe professioneler en completer je dit aanpakt, hoe hoger je zal scoren.

Voordelen - Testimonial Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

De voordelen van video SEO

Video SEO heeft vele voordelen. Voor het gemak hebben we ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Meer traffic: je zult beter gevonden en meer clicks krijgen door de videoresultaten in Google. Waarom? Een mooie quote van Google: Often the best results are online videos.”
  • Gemakkelijker dan gewone SEO: Google heeft een voorkeur voor video boven tekst. En de concurrentie op zoektermen is met video lager dan met tekst. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om met video te scoren dan met tekst.
  • Boost voor gewone SEO: Google wordt blij van video. En daarom ranken ze websites die video bevatten hoger dan websites zonder.  
  • Rich snippets in zoekresultaten: in tegenstelling tot een artikel of webpagina zorgt video SEO in Google voor een zogenoemde rich snippet. Deze bestaat uit de titel, beschrijving en een thumbnail. Een gave thumbnail trekt meteen de aandacht van mensen, waardoor ze sneller op de video klikken.
1:32

Whiffle // Zoomworks

Presenteer jouw product of dienst op unieke en onderscheidende wijze door middel van een 3D animatie.

1:04

Leadax // ZoomWorks

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

1:43

Isolatienoord // ZoomWorks

Maak werkprocessen en instructies inzichtelijk en laagdrempelig met een 3D video handleiding.

De voordelen van video content marketing

Waarom zou je voor video content marketing kiezen? We kunnen een heleboel redenen bedenken, maar hierbij een kleine greep:

  • Video is handig: Facebook, Instagram, YouTube… allemaal geven ze de voorkeur aan video. En dat is niet zomaar, want de vraag naar video is enorm! Mensen verwachten steeds meer videocontent van marketeers, vier op de vijf mensen vinden videocontent handig en geven aan dat ze liever een video kijken dan bijvoorbeeld een productbeschrijving lezen. Inspelen op die behoefte dus!
  • Conversie boost: Mensen gaan steeds vaker online op zoek naar video’s van een product of dienst voordat ze het aanschaffen. Een goede, effectieve video geeft vaak de doorslag voor een productaankoop. De plaatsing van de video is ook erg belangrijk. Zo kan een video op de landingspagina van jouw website jouw conversie met maar liefst 80% verhogen!
  • Bereik vergroten: via alle social media platformen is het erg gemakkelijk om content te delen. Met video heb je maar liefst 1200% meer kans om gedeeld te worden dan tekst en afbeeldingen gecombineerd. Over een potentieel groot bereik gesproken!
Instructievideo - ZoomWorks - GIF - GRIJS

Consistentie is king

Af en toe een videootje online zetten is in deze huidige tijd niet meer genoeg. Je moet hier een plan voor bedenken, een strategie, en op regelmatige basis relevante video’s posten. Door structuur in jouw video content aanbod te brengen komen mensen steeds weer in aanraking met jouw bedrijf en boodschap. Pas dan wordt het effectief en kan het blijven hangen bij de kijker. Wij bij ZoomWorks zeggen altijd: ‘1 video is geen video’. Het geheim? Herhalen, herhalen, her…

Veelgestelde vragen

Wat is video content marketing?

Video content marketing is simpel gezegd relevante kennis en informatie delen met jouw doelgroep door middel van video. Of animatie natuurlijk. Niet zomaar, maar met een plan erachter, een strategie. Meer weten? We gaan graag met je in gesprek en werken vervolgens een plan voor je uit.

Waarom video content marketing?

Video content marketing is iets wat je niet moet onderschatten. Met alleen een mooie video kom je misschien ver, maar met mooie videocontent die ook nog eens relevant, waardevol en consistent is… that’s where the magic happens. Wil jij jouw doelen bereiken door middel van video? Start met video content marketing.

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

Wij van ZoomWorks helpen je graag met het opzetten en consistent realiseren van video content marketing. Ons team bestaat uit audiovisuele specialisten, tekstschrijvers én ervaren marketeers. Hierdoor zijn wij niet alleen in staat om mooie, effectieve video’s te maken, maar hebben we ook veel ervaring op het gebied van videocontent, internet, én video marketing.

‘Videomarketing that matters. Dat is wat wij doen.’
Wil je weten wat er allemaal mogelijk is met videomarketing? Bel me. Ik vertel je er graag meer over.
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen  te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.