Video content marketing

“Wie niet kan delen kan ook niet vermenigvuldigen”. Een wijsheid waar je vast wel eens van gehoord hebt. Wij van ZoomWorks geloven erin en weten dat het werkt. Zeker als het om video content marketing gaat. Want door jouw relevante kennis te delen trek je precies het juiste publiek aan.

Zeker als je dit door middel van video of animatie doet. Want wij vinden dat niet alleen een fijne manier van informatie tot ons nemen, jouw doelgroep ook! Wil je weten hoe video content marketing jouw business een boost kan geven? Wij werken graag een plan voor je uit.

1:05

HJ de Tuinman // ZoomWorks

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

1:29

Inuteq // ZoomWorks

Live beelden en 3D animatie combineren om de werking van jouw product uit te leggen.

4:15

Pulastic // ZoomWorks

De kijker de controle geven dankzij interactieve video.

Wat is videomarketing?

De officiële definitie van videomarketing: “Oplossingen om de conversie op video en animatie te verhogen en toegevoegde waarde te bieden.” In onze woorden? Alle marketing tools die een videoproductie of animatie effectiever maken.

Vaak plaatsen mensen de productie van video en animatie onder videomarketing. In theorie klopt dit, maar je moet je goed afvragen wat je behaalt met alleen het laten produceren van een video of animatie. Goede videomarketing zien wij als noodzakelijke stap om jouw video of animatie ook daadwerkelijk effectief te maken. De videocontent écht voor je te laten werken. Dit is dan ook wat ZoomWorks onderscheidt ten opzichte van veel concullega’s.

Videostrategie - Wat is videomarketing - ZoomWorks - GIF

Hoe werkt videomarketing? De smaken.

Videomarketing is onder te verdelen in de volgende videomarketing tools of diensten: video zoekmachineoptimalisatie (video SEO), video adverteren, interactiviteit, personalisatie en offline distributie. Welke tool het beste ingezet kan worden verschilt per project. ZoomWorks deelt graag haar kennis en adviseert je graag hier over.

Video SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie, is het zo hoog mogelijk scoren met jouw video of animatie in de organische resultaten van de zoekmachines. De organische resultaten zijn de posities in de zoekmachines die “gratis” zijn. Het is natuurlijk niet helemaal gratis omdat het tijd en kennis vergt om dit ook daadwerkelijk te bereiken.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen  te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Voordelen van video SEO

Video SEO heeft vele voordelen. Voor het gemak hebben we ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Meer traffic: je zult beter gevonden en meer clicks krijgen door de videoresultaten in Google. Waarom? Een mooie quote van Google: Often the best results are online videos.”
  • Gemakkelijker dan gewone SEO: Google heeft een voorkeur voor video boven tekst. En de concurrentie op zoektermen is met video lager dan met tekst. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om met video te scoren dan met tekst.
  • Boost voor gewone SEO: Google wordt blij van video. En daarom ranken ze websites die video bevatten hoger dan websites zonder.  
  • Rich snippets in zoekresultaten: in tegenstelling tot een artikel of webpagina zorgt video SEO in Google voor een zogenoemde rich snippet. Deze bestaat uit de titel, beschrijving en een thumbnail. Een gave thumbnail trekt meteen de aandacht van mensen, waardoor ze sneller op de video klikken.
Voordelen - Testimonial Video Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Waar begin je en waar moet je op letten?

Je begint met een doel. Wat wil je bereiken? Als je dat scherp hebt moet je opletten. Want er is een enorm video aanbod en als je niet oppast verdwijnt jouw video al snel in de vergetelheid. Om je video er uit te laten springen moet je content aanbieden die relevant is voor jouw doelgroep. Zo is er een grotere kans dat de video gedeeld wordt en met zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt. Relevantie is dus erg belangrijk, voordat je ook maar één stap verder gaat.

Maar wat is relevant? Om hier achter te komen is doelgroeponderzoek absoluut noodzakelijk. Waar zijn ze naar op zoek? Via welk soort platform kunnen we de video(s) het beste aanbieden? Vragen die je allemaal moet kunnen beantwoorden als je meer traffic wilt genereren, een hogere click through ratio wilt behalen, of meer engagement wil met jouw doelgroep. Kijk ook naar verschillende video formats.

Na het vaststellen van het doel en het doen van onderzoek voor relevantie komen creatie, distributie en evaluatie. Wil je een voorstel over hoe dit te doen? Laat het ons weten.

2:36

AB Mauri // ZoomWorks

Video inzetten als krachtige tool om jouw bedrijf te presenteren.

2:16

SUEZ // ZoomWorks

Jouw merkmanifest kort en krachtig uitgelegd via 2D animatie.

1:29

CircularOffice // ZoomWorks

De kijker inspireren door het visualiseren van de transitie.

Voordelen van video content marketing

We gaan er vanuit dat je de voordelen van content marketing kent. Dus richten we ons op de vraag: Waarom zou je voor video content marketing kiezen in plaats van content marketing?:

  • Video is handig: Facebook, Instagram, YouTube… allemaal geven ze de voorkeur aan video. En dat is niet zomaar, want de vraag naar video is enorm! Mensen verwachten steeds meer videocontent van marketeers, vier op de vijf mensen vinden videocontent handig en geven aan dat ze liever een video kijken dan bijvoorbeeld een productbeschrijving lezen. Inspelen op die behoefte dus!
  • Conversie boost: Mensen gaan steeds vaker online op zoek naar video’s van een product of dienst voordat ze het aanschaffen. Een goede, effectieve video geeft vaak de doorslag voor een productaankoop. De plaatsing van de video is ook erg belangrijk. Zo kan een video op de landingspagina van jouw website jouw conversie met maar liefst 80% verhogen!
  • Bereik vergroten: via alle social media platformen is het erg gemakkelijk om content te delen. Met video heb je maar liefst 1200% meer kans om gedeeld te worden dan tekst en afbeeldingen gecombineerd. Over een potentieel groot bereik gesproken!
Video content marketing proces - Video content marketing - ZoomWorks - Gif

Het belang van een video sitemap

Wanneer je een video laat maken is het goed om je het volgende te realiseren: de algoritmes van Google kunnen video niet bekijken. Ze zien wel dat er een videobestand op de website is geplaatst, maar weten niet hoe ze deze moeten interpreteren. Behalve wanneer je het aangeeft in een video sitemap. Daarom is een video sitemap onmisbaar voor goede videomarketing. Hoe beter jij Google vertelt dat je relevante video’s op jouw website hebt staan, hoe meer autoriteit Google jou geeft op bepaalde zoektermen.

Een video sitemap is een tekstbestand dat informatie bevat over de inhoud en plaats van de video’s op jouw eigen website. In dit tekstbestand geef je de exacte locatie van jouw video aan, gevolgd door meer informatie over de video. Essentiële informatie is de naam van jouw video, een beschrijving, een thumbnail én de landingspagina waar de video te zien is. Ondertiteling, zoektermen, de lengte van de video…. Hoe meer informatie, hoe beter de zoekmachines begrijpen waar de video over gaat.

Wil je advies over video content marketing?

"*" geeft vereiste velden aan

Consistentie is king

Af en toe een videootje online zetten is niet genoeg, je moet hier echt een plan voor bedenken. Door op regelmatige basis relevante video’s te posten komen mensen steeds vaker in aanraking met jouw bedrijf en boodschap en zal het pas effectief worden. Oftewel zoals wij wel eens zeggen 1 video is geen video. Herhalen, herhalen, her…

Waarom ZoomWorks inschakelen voor video content marketing?

Video content marketing is iets wat je niet moet onderschatten. Met alleen een mooie video kom je misschien ver, maar met mooie videocontent die ook nog eens relevant, waardevol en consistent is… that’s where the magic happens. Geloof het of niet, maar de aanhouder wint! Wij van ZoomWorks helpen je graag met het opzetten en consistent realiseren van video content marketing. Ons team bestaat uit audiovisuele specialisten, tekstschrijvers én ervaren marketeers. Hierdoor zijn wij niet alleen in staat om mooie, effectieve video’s te maken, maar hebben we ook veel ervaring op het gebied van videocontent, internet, én video marketing.

We houden van een prettige en persoonlijke samenwerking en zijn verslaafd aan klanttevredenheid. Daarom doen we de volgende beloftes aan jou: we zorgen dat je tevreden bent. We bieden competitieve prijzen. En geven jouw videomarketing een stevige boost.

Team - Tekenanimatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - Grijs
‘Videomarketing that matters. Dat is wat wij doen.’
Wil je weten wat er allemaal mogelijk is met videomarketing? Bel me. Ik vertel je er graag meer over.
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Doen. Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.