x
x

Stuur mij een demo en meer info

3D video handleiding

Uniforme, glasheldere instructies, makkelijk aanpasbaar én schaalbaar. Dát is 3D video handleiding. Het resultaat? Ontzorging van jouw klantenservice, minimalisatie van fouten én beter scoren in de zoekmachines!

Ons werk

06:17

Quooker // ZoomWorks

Leg installatieprocessen op een heldere manier uit met behulp van een 3D animatie.

4:29

Gimeg // ZoomWorks

Verhelder installatieprocessen door heldere 3D gebruikershandleidingen te laten maken.

02:25

Coulisse // ZoomWorks

Instructies glashelder uitleggen met behulp van 3D animatie.

De kracht van een 3D video handleiding

Door instructies te visualiseren en te laten bewegen worden ze een stuk duidelijker en concreter. Én leuker, want jouw klanten zien letterlijk wat er moet gebeuren. In tegenstelling tot stilstaande informatie heb je bij bewegend beeld de krachtige combinatie van beeld en geluid die elkaar versterken. Een gebruikershandleiding, werkinstructie of digitale handleiding wordt hierdoor een stuk krachtiger dan statische handleidingen.

Wil jij een video handleiding laten maken?

Voordelen van 3D handleiding

Een 3D gebruikershandleiding of 3D werkinstructie heeft een aantal voordelen in vergelijking met reguliere video of animatie.

  • Volledige controle. Alles wat je ziet in een 3D animatie moet gemaakt worden, niets is er al. Hierdoor heb je volledige controle over de omgeving en kun je precies bepalen wat wél en wat niét te zien is. En kan jouw kijker zich hier volledig op focussen zonder enige afleiding.
  • The sky is not the limit. Waar er bij video grenzen zijn aan wat je kunt filmen en waar je bij kunt komen met een camera is bij een 3D animatie alles mogelijk. Een doorsnede van jouw product, zodat zelfs de kleinste schroefjes goed zichtbaar zijn? Geen probleem. Een simulatie van alle verschillende weersomstandigheden waar jouw product tegen bestand is? Komt goed!
  • Flexibiliteit. Doordat een 3D animatie volledig digitaal is kan alles achteraf aangepast worden. Ideaal wanneer jouw 3D werkinstructie of 3D gebruikershandleiding in verschillende talen uitgebracht moet worden of er allerlei afgeleide versies gemaakt moeten worden. Internationaliseren, opschalen, uitbreiden… het kan allemaal met een digitale handleiding in 3D!

Ons werk

00:39

iLOQ // ZoomWorks

Maak inzichtelijk welke stappen er genomen dienen te worden bij jouw product, proces of dienst.

1:32

Whiffle // Zoomworks

Presenteer jouw product of dienst op unieke en onderscheidende wijze door middel van een 3D animatie.

1:43

Isolatienoord // ZoomWorks

Maak werkprocessen en instructies inzichtelijk en laagdrempelig met een 3D video handleiding.

Boost door interactiviteit

Interactiviteit aan jouw video handleiding toevoegen is slim. Jouw kijker krijgt zo namelijk alleen maar informatie te zien die voor hem of haar relevant is. Wanneer er bijvoorbeeld veel varianten zijn van jouw product kun je één video maken en de kijker ín de video laten kiezen voor een specifieke variant. Ook kun je jouw kijkers bijvoorbeeld voorzien van extra informatie, een talenknop toevoegen, of een interactief menu bij jouw werkinstructie of gebruikershandleiding. Zo kunnen jouw kijkers met één klik naar een specifiek deel van de video handleiding gaan, snel schakelen en gemakkelijk navigeren door verschillende hoofdstukken.

Plan van aanpak stappen

STAP 1

Concept en prijs

Bij een eerste kennismaking laten we je verschillende 3D video handleidingen zien en kijken we welke vorm het beste past bij jouw doel. Op basis hiervan maken we een eerste concept, komen met een passende prijs en een aantal voorbeelden. Ook maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

STAP 2

Verhaallijn & Stijlframes

Als het concept helder is ontwerpen wij een aantal stijlframes, zodat je een idee krijgt van de uitstraling van jouw 3D video handleiding. Daarnaast schrijven we een verhaallijn, zodat duidelijk wordt wat de kijker precies te zien krijgt.

STAP 3

Animatic

Hier werken wij het verhaal verder uit in een kale omgeving. Een animatic is puur bedoeld om te checken of het verhaal, de handelingen en omgevingen in de basis goed worden weergegeven. Wanneer dit helemaal goed staat en iedereen akkoord is gaan we verder met de volgende stap.

STAP 4

Animeren & Texturing

Tijd om jouw 3D video handleiding tot leven te brengen! Onze specialisten zorgen ervoor dat jouw visuele handleiding er op en top uitziet. En jouw instructies glashelder visueel worden verteld. Even geduld… en dan is jouw 3D video handleiding écht af!


STAP 1 Concept en prijs

Bij een eerste kennismaking laten we je verschillende 3D video handleidingen zien en kijken we welke vorm het beste past bij jouw doel. Op basis hiervan maken we een eerste concept, komen met een passende prijs en een aantal voorbeelden. Ook maken we een planning waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jullie verwachten.

Veelgestelde vragen

Wat kost een 3D video handleiding?

Een goede video handleiding is eigenlijk kosteloos, want deze verdient zichzelf vaak terug. Door bijvoorbeeld veelgestelde vragen in een gebruikershandleiding video te verwerken kun je jouw customer care medewerkers ontzorgen. Een goede video handleiding genereert ook extra online traffic en levert waardevolle data op. Zo krijg je inzicht in waar mensen tegenaan lopen en kun je hier slim op inspelen en zo jouw ROI verhogen.

Doorlooptijd van een 3D video handleiding

Gemiddeld is een 3D video handleiding na zo’n vier tot zes weken klaar. Maar iedere productie is maatwerk. En daarom hebben we eigenlijk meer informatie van je nodig hebben om echt een gerichte tijdsindicatie te geven. Er zijn daarnaast een aantal factoren die invloed hebben op de doorlooptijd van een 3D video handleiding. De grootste? Hoe snel wij met jou kunnen schakelen. Hoe sneller jij reageert, hoe eerder wij verder kunnen, en hoe eerder jouw productie klaar kan zijn.

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

ZoomWorks heeft al vele video handleidingen en 3D werkinstructies gemaakt in elke vorm en maat. Voor klanten zoals Quooker, M&G Group, Coulisse, Leadax en Meuwissen. En ze komen keer op keer bij ons terug om hun aanbod uit te breiden en aan te vullen. Want zij weten: het werkt. En werken graag samen met ons enthousiaste team van audiovisuele specialisten.

‘Een goede video handleiding ontzorgt.’
Wij hebben al vele video handleidingen mogen maken, waardoor we over veel kennis beschikken. We helpen je graag verder!
Niek Kuipers