Video laten maken

Dus jij wil een video laten maken? Slim! Met een video kun je jouw verhaal namelijk op een krachtige en unieke wijze vertellen aan jouw doelgroep. Daarnaast werkt het enorm verhelderend, door niet alleen te vertellen, maar ook te laten zien. Mensen onthouden visuele informatie nou eenmaal een stuk beter dan tekst.

Bij ZoomWorks maken we al meer dan twaalf jaar video’s en animaties. En geloven in de kracht van video en animatie. We vertellen je graag meer over de voordelen van een video laten maken, vormen en smaken, en meer. Geen zin in lezen? Stel ons je vraag…

Stijlen en inspiratie voor jouw video

Er zijn veel verschillende soorten video’s. Welke het beste bij je past hangt af van het doel. Wat wil je bereiken? Wil je nieuwe medewerkers aantrekken, dan is een wervingsvideo perfect. Wil je jouw product presenteren? Dan is een promotiefilm een stuk interessanter. Of misschien zelfs wel een 3D animatie… En dan hebben we het nog niet eens over een veiligheidsvideo, bedrijfsfilm, drone video, testimonial, instructievideo, 360 graden video en ga zo maar door.

In ons portfolio kun je verschillende voorbeelden vinden van video’s. Wil je meer weten of meer voorbeelden? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Stijlen en inspiratie - Bedrijfsfilm Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Easy systems // Bedrijfsfilm

Videobeeld gecombineerd met animatie om jouw bedrijf te presenteren.

Sika // Promotiefilm

Dronebeelden die jouw video letterlijk naar hoger niveau brengen.

OI // Interactieve veiligheidsvideo

Maak jouw veiligheidsinstructies glashelder met een veiligheidsvideo.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Video... of een animatie?

ZoomWorks maakt niet alleen te gekke videoproducties maar ook vette animaties. Van 3D animaties tot cartoonanimatie en van uitleganimatie tot 360 Virtual Reality animatie. Wil je meer lezen over de verschillende animatievormen kijk dan op de speciale pagina’s hierover:

Plan van aanpak bij een video laten maken

Stap 1 – Concept en planning
Na een kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept en passende prijs. Hierbij nemen we gelijk alle mogelijke tools voor videomarketing mee, samen met wat voorbeelden. Ook maken we een planning, waarin je precies kunt zien wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jou verwachten.

Stap 2 – Script, voice-over en stijlframes
Wanneer het concept helder is werken we deze verder uit tot een script. Vaak bestaat deze uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een globale verhaallijn voor de video. Pas als iedereen helemaal blij is met het script gaan we door naar de volgende stap.

Stap 3– Draaiboek
We verwerken het script in een draaiboek ter voorbereiding voor de opnames. Er staat precies in wat er wordt gefilmd, wanneer, en wie & wat daar voor nodig zijn.

Stap 4 – Opnames
Het moment is daar: de opnamedag(en). Leuk! Onze regisseuse en cameraman zorgen ervoor dat alle scenes goed op beeld worden gezet, met het draaiboek als uitgangspunt. Zij weten als geen ander dat bepaalde dingen anders lopen dan verwacht en zijn dan ook flexibel ingesteld en spelen in op situaties ter plekke.

Stap 5 – Montage & audio engineering
Onze video editor zoekt hierna al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en geluidseffecten. Jouw video gaat net zo lang heen en weer totdat er een volledige versie van de video is waar iedereen blij van wordt!

Plan van aanpak - Cartoon Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Kosten video laten maken

“Wat kost een video laten maken bij jullie?”. Een vraag die we vaak krijgen, maar waar we geen universeel antwoord op hebben. Er zijn namelijk vele smaken en mogelijkheden voor jouw videoproductie. Gemiddeld kunnen we zeggen dat de kosten voor een video laten maken zo tussen de €1.500,- en €7.500,- liggen.

Een belangrijke factor voor de prijs zijn de hoeveelheid arbeidsuren die in de videoproductie gaan zitten. Denk hierbij aan het schrijven van een voice-over, het maken van een script, muziek, productievoorbereiding, opnames, etc. Benieuwd naar de exacte kosten van jouw videoproductie? Wij geven je graag meer duidelijkheid.

Doorlooptijd van een video laten maken

We krijgen ook regelmatig de vraag hoe lang een video laten maken duurt. Hier bestaat echter geen universeel antwoord op. Want een video laten maken is altijd maatwerk. De doorlooptijd wordt hierbij voornamelijk bepaald door het aantal arbeidsuren dat we in de videoproductie moeten steken.

Om je toch wat richting te geven: gemiddeld duurt een video laten maken zo’n 4 tot 6 weken. Maar het kán sneller. Tijdens de productie is er namelijk sprake van een wederzijdse afhankelijkheid. Hoe sneller we met jou kunnen schakelen, hoe eerder jouw video af kan zijn.

Doorlooptijd - Cartoon Animatie Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT

Reinaerdt // Bedrijfsfilm

Een extra dimensie in jouw video: 3D.

2:22

Arval // Gepersonaliseerde video

Een gepersonaliseerde video als welkomstpakket. Dat was een mooie uitdaging!

AZ Hollink // Promotievideo

Meer leadgeneratie door een pakkende promotievideo.

Voordelen van een video laten maken

  • Visualisatie werkt. We merken vaak dat klanten het lastig vinden een beeld te vormen bij een script of pitch. Het kwartje valt pas echt als we styleframes of voorbeelden laten zien. Voor ons altijd een mooi moment, want dat is preciés de reden waarom een videoproductie laten maken zo effectief is. Het is namelijk makkelijker om visuele informatie te verwerken dan tekstuele informatie. Nog niet overtuigd? Lees dan eens dit gouwe ouwe artikel: 10 redenen waarom we blij worden van visualisaties. 
  • Je hebt de touwtjes in handen. Eerlijk is eerlijk: in een video of animatie kun je jouw idee of verhaal net iets mooier of dramatischer weergeven dan in werkelijkheid. Door overbodige informatie weg te laten kun je écht tot de kern komen. En door de krachtige samenwerking van beeld en geluid kan jouw boodschap precies overgebracht worden zoals jij dat wilt. Pas wel op met overdrijven, als het té ver van de realiteit is kan dit averechts gaan werken.
  • Videomarketing werkt. Oplossingen om de conversie op video’s te verhogen. We houden er van. En de mogelijkheden zijn enorm en worden alsmaar meer. Van gepersonaliseerde video tot video zoekmachine optimalisatie. Omdat videomarketing werkt. Waarom? Lees er meer over op de pagina: videomarketing.
Voordelen - Video laten maken - ZoomWorks - GIF

Waarom ZoomWorks jouw video laten maken?

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van digitale marketeers en audiovisuele specialisten. Die van iedere video of animatie weer een mooi, uniek product maken. We werken niet met vaste feedbackrondes, maar gaan net zo lang door tot jij helemaal tevreden bent. Dat beloven we.

Want wij zijn verslaafd aan klanttevredenheid. Tevredenheid over de samenwerking, de heldere en plezierige aanpak, en natuurlijk over het resultaat.

‘Vertel je verhaal met video.’
Laat het zien met beelden, die de doelgroep meenemen in jouw verhaal. Onze audiovisuele specialisten weten als geen ander hoe je dit kunt bereiken en gaan graag met jouw video aan de slag.
Thomas Schulte
Cameraman & Video Editor. Door zijn scherpe oog weet hij iedere opname mooi vast te leggen.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Veelgestelde vragen

Kosten video laten maken

Een video is altijd maatwerk en leent zich daardoor niet voor een standaardoplossing. En dus ook geen standaard prijs. Gemiddeld kunnen we zeggen dat de kosten voor een video laten maken zo tussen de €1.500,- en €7.500,- ligt. Wil je een specifiekere prijs? Neem contact met ons op, we geven je graag meer duidelijkheid en een gerichtere prijs.

 

Hoe werkt een video laten maken?

Een video laten maken is een mooi proces. Het start bij het maken van een concept, dit concept leggen we aan jou voor. Samen met een gerichte prijsspecificatie. Vervolgens wordt het concept verder uitgewerkt tot een script. Hierin wordt alles in detail uitgewerkt in tekst en beeld. Aan de hand van het script maken we een draaiboek ter voorbereiding op de opnames. Zo is iedereen op de hoogte wat er wordt gefilmd en wanneer. Tijdens de opnamedag(en) worden alle scenes goed op beeld gezet. Na deze dag(en) gaan we aan de slag met het verwerken van de beelden tot een gave video. Net zo lang totdat iedereen er helemaal tevreden over is.

Voordelen van een video laten maken

Een video laten maken is zeer effectief omdat het makkelijker is om visuele informatie te verwerken dan tekstuele informatie. De krachtige samenwerking van beeld en geluid brengen de boodschap precies over zoals jij dat wil. Bekijk hier nog meer voordelen van een video laten maken