Video live streamen

Video is populair. Maar liefst vier keer zoveel mensen kijken liever een video van een product dan er over te lezen. Een videovorm die de afgelopen jaren erg populair is geworden is video live streamen.

Maar wat zijn de voordelen van video live streamen, waar moet je aan denken bij het video live streamen en hoe kan ZoomWorks jou hierbij helpen? Wil je direct een offerte ontvangen? Klik. 

Voordelen van video live streamen

Een verhoogde urgentie: live video wordt, zoals de naam al zegt, live uitgezonden. Kijkers kunnen de video niet op een ander moment bekijken, zoals bij reguliere video. Dit is juist een van de voordelen van video live streamen. Denk eens aan een live Q&A, waarbij kijkers real-time vragen kunnen stellen aan een bedrijf of persoon en daar real-time antwoord op krijgen. Te gek toch?

Langere kijktijd: een video live stream wordt maar liefst drie keer langer bekeken dan een reguliere video. De kijker voelt zich meer betrokken bij de video live stream, omdat alles real-time gebeurt en als ze wegklikken missen ze misschien iets heel erg gaafs.

Meer authenticiteit: video live streamen is een perfecte tool om jouw bedrijf authentiek over te laten komen en een sterke band met de kijker te creëren. Doordat alles live gebeurt komt de video oprecht over en daarnaast is het ook spannend, want er kunnen onverwachte dingen gebeuren. Jouw bedrijf kan de kijker door live video streamen persoonlijker benaderen en komt authentieker over, wat zorgt voor een sterkere band tussen jou en de kijker.

Real-time feedback: live video streamen betekent ook live feedback ontvangen en live analyseren, wat erg waardevol is voor marketeers. Zo kunnen kijkers bijvoorbeeld real-time foto’s posten waarbij te zien is hoe ze met jouw product of dienst omgaan. Ook zit er veel waardevolle feedback in de comments van een live video. Vaak zijn dit ook veel meer comments dan op een reguliere video. Kijkers zijn namelijk 10 keer sneller geneigd om een comment achter te laten bij een live video dan bij een reguliere video. Dus, waar wacht je nog op? Ga live!

Live beeld camera - Video Live Streamen - ZoomWorks - Gif

Pento

Noortje laat jou op interactieve wijze kennis maken met audiologisch centrum Pento.

1:22

HYDAC

Een bedrijfsfilm die echte beelden combineert met verschillende grafische en tekstuele 3D animaties.

BMN

Waardevolle data door interactiviteit én een veiligere werkomgeving.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Wat cijfers en statistieken over live video:

Live video streamen: hoe doe je dat?

Met de meeste telefoons kun je moeiteloos een video maken van redelijk goede video- en audiokwaliteit, maar voor bedrijven is een hoge videokwaliteit super belangrijk bij live video streamen. Een live video van slechte kwaliteit zorgt voor 62% meer kans dat de kijker een negatief beeld van het bedrijf krijgt. Ook de uitstraling en de sfeer in een live video zijn bepalend voor het succes. Hoe beter deze bij jouw imago aansluit, hoe geloofwaardiger en overtuigender dit overkomt en jouw image versterkt.

Er zijn nog veel meer dingen waar je rekening mee moet houden tijdens live video streamen, zoals de locatie, , belichting, audio- en video output, netwerkverbindingen, een back-up plan en nog veel meer. Iets heel belangrijks dat veel mensen vergeten: het streamingsplatform. Dit kan het verschil maken tussen een succesvolle of een onsuccesvolle live video. Ieder platform heeft andere eigenschappen, waardoor de keuze voor een specifiek platform bewust gemaakt moet worden. Zo is YouTube Live een van de beste platformen om leads te genereren, terwijl Facebook Live een erg krachtig platform is voor het creëren van een buzz.

Wil je meer informatie over live video streamen? Dat kan! Bel ons, mail ons, stuur een postduif of verzin wat anders leuks en wij reageren op gepaste wijze.

BMN Bouwmaterialen

Meer klantbinding en een marketingboost door middel van interactieve video.

ZoomWorks

De kijker onderdompelen in jouw huisstijl.

Hendrik Jan de Tuinman

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

Met ZoomWorks live video streamen

ZoomWorks bestaat uit een hecht team van audiovisuele specialisten en digitale marketeers, waardoor wij alles in huis hebben om een professionele live video te realiseren. Onze digitale marketeers maken een krachtige strategie voor het live video streamen, waarbij wordt gekeken naar de beste opties in combinatie met de doelgroep. Onze videospecialisten weten binnen no-time de juiste sfeer te creëren en in beeld te brengen en onze audiospecialist zorgt ervoor dat alle audio van topkwaliteit is. Door goede voorbereiding en onze vele ervaring zorgen wij er voor dat het live video streamen vlekkeloos verloopt.

Ben jij klaar om live te gaan?

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.