x
x

Stuur mij een demo en meer info

Voorbeelden interactieve video

Laat je inspireren…

Wij merken dat nog niet iedereen bekend is met interactieve video. En daarom laten wij je graag een aantal voorbeelden interactieve video zien. Maar onthoud: dit is pas een kleine greep uit de eindeloze mogelijkheden. Wil je meer praktische info? Kijk dan op onze interactieve video laten maken pagina. 

Interactieve video met Voorbeelden

Controlevragen

Interactieve video inzetten als lesmateriaal? Doen! Want we weten allemaal: als je iets doet, dan onthoud je het altijd een stuk beter dan wanneer je alleen informatie ontvangt via horen of lezen.
Zo kun je bijvoorbeeld testen of de kijker heeft opgelet en de stof uit de video écht snapt. Hoe?
Door controlevragen te stellen. Deze veiligheidsvideo is een mooi voorbeeld van deze interactiviteit.

Heeft de kijker het antwoord goed? Dan registreert de video dit en gaat hij door naar de volgende vraag.
Als de kijker de vraag fout beantwoord kun je hem terugsturen naar het desbetreffende moment in de video. Pas als alle vragen goed zijn beantwoord is de video klaar. Zo weet je zeker dat de informatie uit de video is overgekomen! Super handig toch?

Contactformulier

Hoe mooi zou het zijn als de kijker direct vanuit de animatie of video met jou contact op kan nemen? Het kan! Door jouw contactformulier ín jouw video of animatie te plaatsen. Dit is niet alleen makkelijker, maar maakt het ook een stuk laagdrempeliger om contact op te nemen. En zorgt dus voor een hogere conversie. Denk vooral ook aan andere mogelijkheden, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief of een aanvraag doen voor een prijsopgave.

Deze vorm van interactiviteit hebben wij toegepast bij onze eigen interactieve prijscalculator animatie.

Downloaden

Heb jij één of meerdere externe bronnen waar jij de kijker graag naartoe wil sturen?
Bijvoorbeeld een app of een digitale omgeving? Of wil je hem een bestand laten downloaden? Dat kan heel gemakkelijk met interactieve video.

Met één klik op de knop kan jouw kijker een bestand downloaden of wordt hij doorgestuurd naar de externe bron. Sneller kan het haast niet! De gepersonaliseerde en interactieve video voor Arval is een mooi voorbeeld hiervan.

Het mooiste is: je kunt precies zien welke acties jouw kijkers ondernemen. Op welke knop drukken ze, voor welk platform kiezen ze, downloaden ze vaker de mobiele app of juist de desktop versie van jouw applicatie, enzovoort. Externe links zijn dan ook goed meetbaar, en daarnaast conversie verhogend.

Enquête

Inspelen op de behoefte van jouw doelgroep. Wie wil dat nou niet? Maar wat is hun behoefte eigenlijk? Waar gaat hun voorkeur naar uit? Wat vinden ze van jouw product of dienst? Allemaal vragen waar je het antwoord op kunt krijgen. Met interactieve video.

Door een enquête toe te voegen aan jouw video kun je de kijker rechtstreeks naar zijn of haar mening, behoefte, of voorkeuren vragen. IN de video. Deze vorm van interactiviteit levert enorm veel waardevolle data op en zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in jouw doelgroep. Onze klant BMN weet dat het waar is en vormt een mooi voorbeeld voor interactieve enquêtes.

Interactieve video is één muisklik van je verwijderd

Wil jij jouw videomarketing een stevige boost geven met interactieve video? Slim! Veel van onze klanten waren je voor en de resultaten liegen er niet om. Door slim om te gaan met de interactiviteit in jouw video kun je enorm veel waardevolle data verzamelen. Nieuwsgierig? Wij vertellen je er graag meer over.

Verborgen interactiviteit

Interactiviteit hoeft niet altijd zichtbaar te zijn. Door onzichtbare vlakken over elementen uit de video of animatie te plakken, worden deze elementen klikbaar, zonder de look & uitstraling te veranderen. Onze kerstanimatie is een mooi voorbeeld van deze interactiviteit.

Hierdoor is de interactiviteit een stuk natuurlijker voor de kijker. En iedere handeling die de kijker doet wordt geregistreerd… en is dus meetbaar! Dit zorgt voor enorm veel interessante en waardevolle data.

Aangepaste videocontent

Bij lineaire video krijgt iedereen dezelfde video te zien. Het leuke aan interactieve video is dat je nog een stapje verder kunt gaan! Hoe? Door de kijker de controle te geven. Want zo vergroot je de kijkersloyaliteit enorm. En wordt jouw video vaker afgekeken.

Dit gaat van relatief eenvoudig, zoals bijvoorbeeld de kijker zelf de muziek die onder de video afspeelt te laten kiezen, tot complex. Zo kun je videocontent aan laten passen aan de keuze van de kijker. Hij is in controle en bepaalt wat hij ziet. Neem eens een kijkje bij dit voorbeeld van interactieve video die wij hebben gemaakt.

En dat is enorm goed voor de betrokkenheid van de kijker. En de kijkersloyaliteit. Want zeg nou zelf, jij ziet toch ook het liefst alleen maar content die relevant is voor jou?

Doorsturen en delen

Natuurlijk wil je dat de kijker jouw video of animatie doorstuurt en deelt. Want hoe meer hij wordt gedeeld, hoe meer mensen hem zien! Zeg maar dag tegen het ouderwetse kopiëren en plakken van een URL. Interactieve video maakt het mogelijk voor de kijker om direct vanuit de video of animatie te delen. Of met één druk op de knop mensen naar jouw social media kanalen te sturen, zoals bij dit interactieve voorbeeld. Vele malen sneller, en gemakkelijker! Met één klik in de video vergroot je jouw bereik en netwerk enorm.

Afsluiting

De voordelen van interactieve video liegen er niet om. Zo is interactieve video conversie verhogend, verhoog je de kijkersloyaliteit en kun je de kijker de controle geven. En het werkt, dat hebben we inmiddels wel bewezen. Uit onze recente statistieken zien we dat, van alle mensen die een interactieve video ontvangen, gemiddeld 80 procent de video opent en afkijkt. Van deze groep gaat 40 procent over tot een actie. Dat zijn mooie cijfers!

Wil je meer lezen én zien over interactiviteit? Op deze pagina vertellen we je alles over interactieve video.

‘Door interactiviteit toe te voegen gaat er een wereld voor je open.’
Wil je jouw videomarketing een boost geven met interactieve video? Bel me en ik vertel je de mogelijkheden.
Niek Kuipers

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.