Waarom een animatie? De voordelen…

Een animatie brengt deze voordelen tot leven

In huidige marketingcampagnes mag video echt niet meer ontbreken, dat weet iedere marketeer. En dan hebben we het niet alleen over bedrijfsfilms, testimonials, of productvideo’s… maar ook over: animatie.

Een animatie laten maken heeft verschillende voordelen. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje.

1:04

Leadax // 2D animatie

2D animatie inzetten als krachtige presentatie tool voor een belangrijke beurs

1:52

BIJ12 // 2D animatie

Een 2D animatie is de perfecte manier om complexe materie op een simpele en heldere manier uit te leggen.

2:33

Hankkija Oy // 2D animatie

Promoot jouw product en leg de werking uit met een heldere 2D animatie.

The sky is not the limit

Niets is te gek bij een animatie. Alles is mogelijk. Je kunt namelijk precies bepalen wat er te zien is (en wat niet) en hoe dit er uit ziet. Omdat je bij een animatie niet afhankelijk bent van videobeelden en echte situaties kun je jouw verhaal zo creatief en uniek mogelijk vertellen en vormgeven. Of bijvoorbeeld jouw product laten zien, dat op dit moment eigenlijk nog niet bestaat. En ja elk voordeel heeft zijn nadeel. Want zowel in stijl als inhoud is de keuze is reuze. En dus licht vertraging door keuzestress op de loer. Wil je weten hoe we jou begeleiden naar het beste resultaat. Hou ons blog over video en animatie in de gaten want daar gaan we je in september alles over vertellen.

Limit - BLOG - Voordelen animatie - ZoomWorks - GIF - WIT

Herkenbaarheid

De huisstijl van jouw bedrijf wil je natuurlijk in al jouw marketinguitingen terug laten komen. Animatie is hier echt ideaal voor, omdat het volledig is opgebouwd uit grafische elementen. Logo’s, kleuren, lettertypes, vormen… ieder element uit een animatie kan hier precies op aansluiten.

Controle over details

Met een animatie kun je (als je wilt) echt ieder detail laten zien. Ook als dit in werkelijkheid niet of nauwelijks te bereiken is. Denk aan inzoomen op de kleinste schroefjes, de camera door de kleinste openingen animeren, doorsnedes laten zien of zelfs objecten als een explosieschets uit elkaar halen. Dit kan met 2D animatie, maar als je écht gedetailleerd wilt gaan dan is 3D animatie dé oplossing. Dus twee voordelen van een animatie zijn: keuze en duidelijkheid door eenvoud.

Details - BLOG - Voordelen animatie - ZoomWorks - GIF - WIT

Complexe onderwerpen verduidelijken

Er zijn genoeg voordelen van een animatie. Maar de belangrijkste blijft dat je complexe materie kan versimpelen. Tot de kern komen en het verhaal helder overbrengen. Dat is de echte kracht van animatie. Ingewikkelde processen of producten die met echte beelden lastig vast te leggen zijn, kunnen eenvoudig uitgelegd worden op een pakkende, grafische manier.

2:16

SUEZ // 2D animatie

Jouw merkmanifest kort en krachtig uitgelegd via 2D animatie.

1:46

Waterschap Aa & Maas // 2D animatie

Werkwijzes uitleggen door middel van 2D animatie.

1:44

SHPV // 2D animatie

Jouw systeem helder uitleggen in een 2D animatie.

‘Een animatie zonder views is als een etalage zonder publiek.’
Wil je een hogere conversie? Bel me en ik vertel je de mogelijkheden.
Niek Kuipers
Mede-eigenaar & online videomarketeer. Gek op verhalen, conversie en klanttevredenheid.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.