Scherm sluiten

ZoomWorks
Garderegimentsweg 1
7433 MA Schalkhaar (Deventer)
T: 0570-606686
E: info@zoomworks.nl

Stel je vraag aan ons

BTW: NL819233778B01
IBAN: NL70RABO0322863295
KVK: 09144639

Wat is videomarketing, hoe werkt het en waarom?

Ons verhaal. Maar dan in een interactieve video en animatie. Veel kijkplezier.

Wat is Videomarketing?

Definitie videomarketing: Oplossingen om de conversie op video en animatie te verhogen en toegevoegde waarde te bieden. Anders gezegd: Alle marketing tools die een videoproductie of animatie effectiever maken.

Je kan de productie van video en animatie ook plaatsen onder videomarketing. Maar het is de vraag welk doel je behaalt met het alleen laten produceren van video of animatie. Videomarketing zien wij als noodzakelijke stap om jouw video of animatie ook daadwerkelijk effectief te maken. De video content echt voor je te laten werken. Dit is dan ook wat ZoomWorks onderscheidt ten opzichte van veel concullega’s.

Hoe werkt videomarketing? De smaken.

Videomarketing is onder te verdelen in de volgende videomarketing tools of diensten: video zoekmachineoptimalisatie (video SEO), video adverteren, interactiviteit, personalisatie en offline distributie. Welke tool het beste ingezet kan worden verschilt per project. ZoomWorks deelt graag haar kennis en adviseert je graag hier over.

Video SEO (search engine optimization) is het zo hoog mogelijk scoren met jouw video of animatie in de organische resultaten van de zoekmachines. De organische resultaten zijn de posities in de zoekmachines die “gratis” zijn. Het is natuurlijk niet helemaal gratis omdat het tijd en kennis vergt om dit ook daadwerkelijk te bereiken. Lees hier meer over op de pagina: video seo.

Video adverteren is het tegen betaling tonen van jouw video of animatie in zoekmachines voor, tijdens of na andere video’s. De meest gebruikte afrekenmethode hiervoor is cost per click (CPC). De hoogte van de CPC is afhankelijk van het platform waarop je wilt adverteren, de concurrentie of positie en de manier van adverteren. Wil je weten wat de kosten voor het adverteren met jouw animatie of video zijn? Vraag het ons, wij maken graag een kostenplaatje voor je of lees meer op de pagina: YouTube marketing.

Controle of feedback vragen in video of animatie. Een mooi voorbeeld van interactiviteit
Afbeelding controle vragen in video

Interactiviteit of interactieve video is het dynamisch maken van video of animatie waarbij de video of animatie reageert op acties van de kijker. De controle geven aan de kijker in wat hij of zij te zien krijgt. De kijker direct laten bellen of mailen met jou, vanuit de video of animatie. De kijker direct in de animatie zijn emailadres laten invullen? Of de kijker direct een white paper laten downloaden? Het is allemaal mogelijk. Lees meer hierover op de pagina: interactieve video laten maken.

Personalisatie of gepersonaliseerde video is het persoonlijk aanspreken van de kijker en videocontent bieden die voor iedere individuele kijker relevant en herkenbaar is. Erg cool! Wil je meer weten over deze videomarketing tool? Lees er alles over op de pagina: gepersonaliseerde video laten maken.

Offline distributie van jouw video of animatie kan op veel verschillende manieren. Op een beurs. Via relatiegeschenken zoals een VR bril of video postkaart. In de bioscoop. En ga zo maar door. Wil je je doelgroep offline aanspreken met video of animatie? Leuk, wij barsten van de ideeën.

Waarom doet videomarketing er toe? De voordelen.

Een video of animatie die niet bekeken wordt is als een etalage zonder publiek. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Met alleen het laten maken van een video of animatie ben je er niet. Videomarketing werkt en maakt het verschil. Welk verschil? Hogere kijkcijfers en conversie. Oftewel met videomarketing zorg je ervoor dat video content echt een boost geeft aan jou marketing.  Wil je weten welke tool het beste past bij jouw doel? We vertellen je er graag meer over.


Kennis maken?

Wij delen graag onze kennis.

Geheel vrijblijvend natuurlijk!

Send this to a friend