Wat is videomarketing, hoe werkt het en waarom?

Dag in dag uit, toegevoegde waarde leveren met video en animatie voor jou. Dat is wat wij kunnen en daarom is onze slogan: Videomarketing that matters. Want videomarketing doet er toe en wij zorgen ervoor dat het er toe doet voor jou.

Dat verdient enige uitleg natuurlijk. Daarom vind je op deze pagina alle informatie over videomarketing.

1:16

Testa // Shoppable animatie

Via shoppable video rechtstreeks jouw product aan de kijker verkopen.

2:45

Pento // Interactieve uitlegvideo

Noortje laat jou op interactieve wijze kennis maken met audiologisch centrum Pento.

1:05

HJ // Youtube Marketing Campagne

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

Wat is videomarketing?

Definitie videomarketing: Oplossingen om de conversie op video en animatie te verhogen en toegevoegde waarde te bieden. Anders gezegd: Alle marketing tools die een videoproductie of animatie effectiever maken.

Je kan de productie van video en animatie ook plaatsen onder videomarketing. Maar het is de vraag welk doel je behaalt met het alleen laten produceren van video of animatie. Videomarketing zien wij als noodzakelijke stap om jouw video of animatie ook daadwerkelijk effectief te maken. De video content echt voor je te laten werken. Dit is dan ook wat ZoomWorks onderscheidt ten opzichte van veel concullega’s.

Videostrategie - Wat is videomarketing - ZoomWorks - GIF

Videomarketing bij een animatie laten maken doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Hoe werkt videomarketing? De smaken.

Videomarketing is onder te verdelen in de volgende videomarketing tools of diensten: video zoekmachineoptimalisatie (video SEO), video adverteren, interactiviteit, personalisatie en offline distributie. Welke tool het beste ingezet kan worden verschilt per project. ZoomWorks deelt graag haar kennis en adviseert je graag hier over.

Video SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie, is het zo hoog mogelijk scoren met jouw video of animatie in de organische resultaten van de zoekmachines. De organische resultaten zijn de posities in de zoekmachines die “gratis” zijn. Het is natuurlijk niet helemaal gratis omdat het tijd en kennis vergt om dit ook daadwerkelijk te bereiken.

Wil jij advies over jouw videomarketing?

Video adverteren is het tegen betaling tonen van jouw video of animatie in zoekmachines voor, tijdens of na andere video’s. De meest gebruikte afrekenmethode hiervoor is cost per click (CPC). De hoogte van de CPC is afhankelijk van het platform waarop je wilt adverteren, de concurrentie of positie en de manier van adverteren. Wil je weten wat de kosten voor het adverteren met jouw animatie of video zijn? Vraag het ons, wij maken graag een kostenplaatje voor je of lees meer op de pagina: YouTube marketing.

Interactiviteit of interactieve video is het dynamisch maken van video of animatie waarbij de video of animatie reageert op acties van de kijker. De controle geven aan de kijker in wat hij of zij te zien krijgt. De kijker direct laten bellen of mailen met jou, vanuit de video of animatie. De kijker direct in de animatie zijn emailadres laten invullen? Of de kijker direct een white paper laten downloaden? Het is allemaal mogelijk. Lees meer hierover op de pagina: interactieve video laten maken.

Personalisatie of gepersonaliseerde video is het persoonlijk aanspreken van de kijker en videocontent bieden die voor iedere individuele kijker relevant en herkenbaar is. Erg cool! Wil je meer weten over deze videomarketing tool? Lees er alles over op de pagina: gepersonaliseerde video laten maken.

Offline distributie van jouw video of animatie kan op veel verschillende manieren. Op een beurs. Via relatiegeschenken zoals een VR bril of video postkaart. In de bioscoop. En ga zo maar door. Wil je je doelgroep offline aanspreken met video of animatie? Leuk, wij barsten van de ideeën.

Video adverteren - Wat is videomarketing - ZoomWorks - GIF
4:15

Pulastic // Interactieve productvideo

De kijker de controle geven dankzij interactieve video.

2:29

BMN // Interactieve veiligheidsvideo

Waardevolle data door interactiviteit én een veiligere werkomgeving.

2:22

Arval // Gepersonaliseerde video

Een gepersonaliseerde video als welkomstpakket. Dat was een mooie uitdaging!

Voordelen van videomarketing

Een video of animatie die niet bekeken wordt is als een etalage zonder publiek. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Met alleen het laten maken van een video of animatie ben je er niet. Videomarketing werkt en maakt het verschil. Welk verschil? Hogere kijkcijfers en conversie. Oftewel met videomarketing zorg je ervoor dat video content echt een boost geeft aan jou marketing. Wil je weten welke tool het beste past bij jouw doel? We vertellen je er graag meer over.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.