Een bedrijfsfilm laten maken? | Onze werkwijze

Een bedrijfsfilm is een krachtige tool om jouw authentieke verhaal te vertellen. Wij krijgen vaak vragen over een bedrijfsfilm laten maken. Hoe verloopt het proces? Wat kun je verwachten van ons? Wat verwachten wij van jou?

We laten je niet langer in spanning wachten! Tekstschrijvers, animators, video editors, audio engineers, interactieve specialisten en marketeers… wij hebben alles zelf in huis. En daardoor kunnen wij jou alles vertellen over onze aanpak bij een bedrijfsfilm laten maken.

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Laten we beginnen bij het begin: het kennismakingsgesprek. De basis voor een goede en doeltreffende video. We willen alles over jouw bedrijf weten! Niet alleen jouw verhaal, maar ook jouw klanten, concurrentie, etc. En natuurlijk: de bedrijfsfilm.

Aan het eind van de sessie heeft iedereen een overeenstemmend idee over wat de bedrijfsfilm moet uitstralen, vertellen en bereiken. Aan de hand van deze input gaan wij jouw verhaal concreet maken.

Stap 2: Voorstel

Op basis van het kennismakingsgesprek komen wij met een passend voorstel. In dit voorstel vind je de volgende onderdelen:

  • Een omschrijving van het project en het doel
  • Een samenvatting van de inhoud
  • Een planning
  • Een uitgebreide, vaste prijsspecificatie

Onze ervaren audiovisuele experts bedenken daarnaast een concept voor jouw bedrijfsfilm. Dit concept wordt ook beschreven in ons voorstel. Dit idee vormt de basis voor de bedrijfsfilm waar we op voort kunnen borduren.

2:55

Easy systems // Bedrijfsfilm

Videobeeld gecombineerd met animatie om jouw bedrijf te presenteren.

3:49

Smart Packaging // Wervingsvideo

Een dynamische wervingsvideo inzetten om een jongere doelgroep aan te spreken.

2:31

SPITS // Testimonial

Laat jouw klanten vertellen over jouw product of dienst, het werkt!

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Stap 3: Voice-over, script & planning opnamedagen

Vaak wordt een bedrijfsfilm ondersteund door een voice-over. Onze tekstschrijfster vertaalt alle verkregen informatie naar een pakkende, doeltreffende tekst.

Ook diepen we het concept verder uit. We denken na over mogelijke stijlen, maken een aantal stijlframes om de sfeer van de bedrijfsfilm neer te zetten en zetten een verhaallijn neer.

Dit verwerken we in een script. We delen de voice-over tekst op in verschillende scenes. Per scene beschrijven we concrete beelden. Wat is er te zien, wat hoor je, welke materialen zijn er nodig, en wie hebben we daar voor nodig? Dit wordt allemaal opgenomen in een script.

Zo krijg jij een steeds concreter beeld van de beelden die we gaan opnemen. En wij krijgen een beter beeld van de hoeveelheid content dat we gaan opnemen en kunnen we het aantal opnamedagen inschatten en inplannen.

Stap 4: Draaiboek

Om de ingeplande opnamedag(en) zo soepel mogelijk te laten verlopen maken we van tevoren een draaiboek. Deze is gebaseerd op het script en is aangevuld met relevante informatie voor de opnames. Wie zijn er aanwezig, op welke locaties filmen we, welke scenes, hoe laat, wie/wat hebben we daar voor nodig, etc. Zo is het draaiboek een mooie houvast tijdens de opnames en weet je welke dingen van tevoren geregeld moeten worden.

Stap 5: Opnames

De grote dag is aangebroken: opnamedag! Lights, camera, action. Onze cameraman en regisseuse leggen de mooiste, beste beelden vast, waarbij we nooit oog verliezen op het verhaal, de gewenste uitstraling en de kwaliteit.

Opnamedagen lopen áltijd anders dan gedacht. En dat weten we. Daardoor zijn we ook heel flexibel. Heb je een idee voor een mooie omgeving of een leuk element wat gefilmd kan worden, maar het staat niet in het draaiboek? Geen probleem! Samen brainstormen we ter plekke en komen we tot het beste resultaat.

Stap 6: Editing, kleurcorrectie & sound engineering

Alle uren aan beeldmateriaal moeten vertaald worden naar een bedrijfsfilm van zo’n twee minuten. Een uitdaging, maar erg leuk! Onze video editors leven zich hier helemaal uit en gaan op zoek naar de mooiste shots in relatie tot het verhaal.

Ook zorgen we ervoor dat de uitstraling van de bedrijfsfilm aansluit bij jouw look & feel. Bij de eerste versie van de bedrijfsfilm passen we vaak een basis kleurcorrectie toe. In de versie(s) daarna duiken we echt in de kleurdetails.

Vraagje: wat is nóg krachtiger dan beeld…? Juist, beeld gecombineerd met audio.
We besteden daarom ook veel tijd aan audio engineering om jouw verhaal zo compleet en krachtig mogelijk neer te zetten.

Stap 7: Videomarketing

We gaan net zo lang door totdat iedereen blij en tevreden is (ondanks onze vaste prijsafspraken)! En wát voelt het goed als we de definitieve versie opleveren. Daar krijgen wij nou een kick van!

Maar daar houdt het niet op. Vindbaarheid, kijkersloyaliteit en conversie van jouw bedrijfsfilm zijn net zo belangrijk. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar onze online marketeer weet hier wel raad mee! Mocht je nieuwsgierig zijn, we hebben een hele pagina aan videomarketing toegewijd.

Afsluiting

Wil je meer weten over een bedrijfsfilm laten maken? Lucky you!
Op deze uitgebreide pagina vertellen we je alles over een bedrijfsfilm.

Of laat je verrassen door bedrijfsfilms die wij voor onze klanten hebben gemaakt.

Wil je liever persoonlijk praten en ons het hemd van het lijf vragen? Neem gerust contact met ons op.

2:44

Isendoorn College // Tekenanimatie

Jouw verhaal zo duidelijk mogelijk uitleggen met een tekenanimatie.

2:31

SPITS // Testimonial

Laat jouw klanten vertellen over jouw product of dienst, het werkt!

1:22

HYDAC // Promotievideo

Een bedrijfsfilm die echte beelden combineert met verschillende grafische en tekstuele 3D animaties.

‘Wij leveren altijd maatwerk.’
Wil jij je marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Bel ons!
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.