x
x

Stuur mij een demo en meer info

Wervingsvideo laten maken

Jij bent op zoek naar talent! En niet zomaar talent. Het juíste talent. Maar hoe trek je hun aandacht? Stiekem weet je het al lang. Met een wervingsvideo! Ook wel recruitment video genoemd. Wij vertellen je graag meer over deze krachtige marketingtool, de voordelen en het proces van een wervingsvideo laten maken.

1:55

KWS // ZoomWorks

Met een wervingsvideo jouw personeel een gezicht geven, om zo nieuwe medewerkers aan te trekken.

Wat is een wervingsvideo?

Een wervingsvideo, ook wel recruitment video of vacaturevideo genoemd, is simpel gezegd een krachtige videomarketingtool voor HRM. Door een wervingsfilm te laten maken kun je de kijker letterlijk een kijkje binnen jouw bedrijf geven. En dit gaat veel verder dan het beschrijven van een functie of de gewenste competenties. Een goede wervingsvideo laat jouw bedrijfscultuur zien, jullie passie, de mensen, en jullie drijfveren. En bijvoorbeeld leuke voordelen en extra’s die de openstaande functie biedt.

Wervingsvideo - Wervingsvideo laten maken - ZoomWorks - GIF
Voordelen - Wervingsvideo Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS

Voordelen van een wervingsvideo

1. Video werkt op social media.
Op platforms zoals YouTube, Facebook en Instagram kun je gericht targeten op jouw ideale kandidaten, zodat deze jouw video als gesponsorde video te zien krijgen. Ook kan jouw video met één druk op de knop gedeeld worden door de kijker, waardoor jouw wervingsvideo potentieel een enorm bereik heeft en je meer naamsbekendheid krijgt.

2. Een hogere CTR (doorklikratio) en betrokkenheid bij jouw vacature.
Uit onderzoek blijkt namelijk dat er ruim 34% meer sollicitaties op een vacature komen als dit een videovacature is. Als een sollicitant direct kan zien en voelen hoe jouw bedrijf en de werksfeer is, reageren er veel meer mensen die goed in jouw bedrijf passen.

4. Meer bereik door een wervingsvideo laten maken.
Zo’n 75% van alle werknemers is niet actief zoekend, maar staat wel open voor een nieuwe uitdaging in een andere baan. Deze doelgroep zal dus niet zo snel terechtkomen bij een tekstuele vacature. Met een pakkende wervingsvideo die online wordt verspreid val je op en trek je de aandacht, waardoor de juiste kandidaat zijn huidige baan misschien wel inwisselt voor jouw openstaande functie.

5. Je zet het juiste verwachtingspatroon neer.
Veel vacatures hebben het over werken in een ‘leuk bedrijf’. Of werken in een “dynamisch team” Maar wat is een leuk bedrijf? Hoe ziet het team eruit? Grote kans dat dit er voor iedereen anders uitziet. Vertel het daarom niet alleen, maar laat het zien! Een goede wervingsvideo zet een  juist verwachtingspatroon neer, waardoor sollicitanten een beter beeld hebben van de functie en/of de organisatie waar ze solliciteren.

Wil jij een wervingsvideo laten maken?

Plan van aanpak bij een wervingsvideo

Stap 1 – Concept planning
Na een kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept voor jouw wervingsvideo of recruitment video. Mét passende prijs. En daar nemen we gelijk alle mogelijke tools voor videomarketing in mee, samen met wat voorbeelden. Ook stellen we een planning op waarin precies te zien is wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jou verwachten.

Stap 2 – Voice-over, stijlframes en script
Wanneer jij enthousiast bent over het concept werken we deze verder uit tot een script. Dit script bestaat vaak uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een eerste opzet voor de globale verhaallijn van de wervingsvideo. Dit script gaat net zo lang over en weer tot iedereen er helemaal blij mee is.

Stap 3 – Het draaiboek
We verwerken het script in een draaiboek ter voorbereiding voor de opnames. In het draaiboek staat precies wat er gefilmd wordt, wanneer, en wie en wat daar voor nodig zijn.

Stap 4 – De opnames
Alle voorbereidingen zijn gedaan en het moment is daar: de opnames. Gaaf! Onze filmcrew zetten alle scenes goed op beeld, altijd met het oog op de verhaallijn en het script. Erg intensief, maar ook erg leuk!

Stap 5 – Montage & audio engineering
In deze fase komt alles samen! Onze video editor zoekt al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en eventuele geluidseffecten. Uiteindelijk ligt er een eerste versie van de video klaar, die net zo lang over en weer gaat totdat er een versie ligt waar iedereen blij van wordt!

Roadmap - Wervingsvideo laten maken - ZoomWorks - GIF
0:51

Rabobank // ZoomWorks

Jouw klanten in het zonnetje zetten? Maak het persoonlijk met behulp van gepersonaliseerde video.

Inspiratie voor jouw wervingsvideo

We geven je graag een kleine, korte indruk van mogelijke concepten. Zo kun je jouw wervingsfilm of recruitment video volledig richten op de openstaande vacature of functie. Maar je kunt jouw wervingsvideo ook juist richten op jouw bedrijf en de sfeer in het algemeen. Of misschien verpak jij jouw vacaturevideo wel als een soort meeloopdag, waarbij je een kijkje achter de schermen geeft. Of wil je jouw recruitment video toch liever als een soort korte, spannende speelfilm presenteren of tover je jouw wervingsvideo om tot een indrukwekkende 3D animatie?

Het belangrijkste is dat het concept van de video bij jouw bedrijf en DNA past. Vertel ons jouw verhaal, dan kunnen wij bepalen wat voor soort wervingsvideo het beste bij jou past. Én bij jouw doelgroep van potentiele werknemers. Want die wil je uiteindelijk werven. Wij kunnen jou daar bij helpen. Dat beloven we!

Veel gestelde vragen?

Wat kost een wervingsvideo laten maken?

De kosten van een wervingsvideo laten maken verschillen per productie. Gemiddeld kost een wervingsvideo laten maken tussen de €1.500,- en €7.500,-. Maar iedere video is maatwerk. En vraagt om een ander concept, een andere distributie en een andere aanpak. De prijs hangt echter sterk af van een aantal factoren. Wil je bijvoorbeeld werken met eigen mensen of met figuranten? Gebruik je een professionele presentator of een medewerker? Al deze keuzes hebben invloed op de kwaliteit én de prijs.

Hoelang duurt een wervingsvideo laten maken?

Iedere wervingsvideo of recruitment video is uniek. De duur van het proces verschilt dan ook per productie. De gemiddelde doorlooptijd van een wervingsvideo laten maken ligt vaak tussen de vier en zes weken. Als we snel met jou kunnen schakelen, feedback ontvangen en kunnen sparren dan kan het proces vlot gaan. Zit er juist veel tijd tussen oplevering en feedback? Dan verloopt het proces stroperiger. Daarom stellen we altijd een duidelijke planning op, zodat jij precies weet wanneer wij wat van jou verwachten.

Waarom samenwerken met ZoomWorks?

Met ZoomWorks samenwerken betekent samenwerken met een enthousiast team van videomarketeers en audiovisuele specialisten. Die van jouw wervingsvideo of recruitment video een mooi, uniek product weten te maken. We werken niet met vaste feedbackrondes, maar gaan net zo lang door tot jij helemaal tevreden bent. Om zo het beste resultaat te behalen. Beloofd! Want wij zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Waarom een wervingsvideo laten maken?

Met een wervingsvideo of recruitment video kun je een goed beeld schetsen van jouw bedrijf en bedrijfscultuur, trek je de juiste mensen aan, vergroot je de betrokkenheid, CTR en conversie, en steek je uit boven alle tekstuele vacatures. Een wervingsvideo is dus een krachtige en effectieve videomarketingtool.

‘Leg de functie niet uit, maar laat hem zien.’
Zo trek je de juiste mensen aan. Onze klanten weten dat het werkt. Wil jij je ook laten overtuigen? Wij helpen je graag verder.
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Nieuw personeel vinden was nog nooit zo leuk!

Want een wervingsvideo is niet alleen heel effectief, maar ook nog eens heel leuk om te maken. Bij ZoomWorks betrekken we onze klanten namelijk nauw bij het proces. Stukje bij beetje zie je hoe jouw video steeds meer vorm krijgt. En heb je tijdens de opnamedag(en) ineens een goed idee? Stel het voor, wij houden er van!