Wervingsvideo laten maken

Jij bent op zoek naar talent. En niet zomaar talent. Het juíste talent. Maar hoe vinden ze jou? En hoe trek je hun aandacht? Stiekem weet je het al lang. Met een… wervingsvideo! Ook wel recruitment video genoemd.

Een goede wervingsfilm laten maken is voor iedereen echter anders. Want ieder verhaal is uniek! En daarom altijd maatwerk. Wij vertellen je er graag meer over.

0:38

ITBB // ZoomWorks

Zet een wervingsvideo in om nieuw, jong talent aan te trekken op een laagdrempelige manier.

1:03

Marel // ZoomWorks

Een kijkje in het leven van een field service engineer.

3:49

Smart Packaging // ZoomWorks

Een dynamische wervingsvideo inzetten om een jongere doelgroep aan te spreken.

Wat is een wervingsvideo?

Een wervingsvideo, ook wel recruitment video of vacaturevideo genoemd, is simpel gezegd een krachtige videomarketingtool voor HRM. Door een wervingsfilm te laten maken kun je de kijker letterlijk een kijkje binnen jouw bedrijf geven. En dit gaat veel verder dan het beschrijven van een functie of de gewenste competenties. Een goede wervingsvideo laat jouw bedrijfscultuur zien, jullie passie, de mensen, en jullie drijfveren. En bijvoorbeeld leuke voordelen en extra’s die de openstaande functie biedt.

Wervingsvideo - Wervingsvideo laten maken - ZoomWorks - GIF

Nieuw personeel vinden was nog nooit zo leuk

Want een wervingsvideo is niet alleen heel effectief, maar ook nog eens heel leuk om te maken. Bij ZoomWorks betrekken we onze klanten namelijk nauw bij het proces. Stukje bij beetje zie je hoe jouw video steeds meer vorm krijgt. En heb je tijdens de opnamedag(en) ineens een goed idee? Stel het voor, wij houden er van! Wij kunnen niet wachten om met jouw wervingsvideo aan de slag te gaan.

Inspiratie voor jouw wervingsvideo

We geven je graag een kleine, korte indruk van mogelijke concepten. Zo kun je jouw wervingsfilm of recruitment video volledig richten op de openstaande vacature of functie. Maar je kunt jouw wervingsvideo ook juist richten op jouw bedrijf en de sfeer in het algemeen. Of misschien verpak jij jouw vacaturevideo wel als een soort meeloopdag, waarbij je een kijkje achter de schermen geeft. Of wil je jouw recruitment video toch liever als een soort korte, spannende speelfilm presenteren of tover je jouw wervingsvideo om tot een indrukwekkende 3D animatie?

Het belangrijkste is dat het concept van de video bij jouw bedrijf en DNA past. Vertel ons jouw verhaal, dan kunnen wij bepalen wat voor soort wervingsvideo het beste bij jou past. Én bij jouw doelgroep van potentiele werknemers. Want die wil je uiteindelijk werven. Wij kunnen jou daar bij helpen. Dat beloven we!

Plan van aanpak bij een wervingsvideo

Stap 1 – Concept planning
Na een kennismakingsgesprek met jou komen wij met een eerste concept voor jouw wervingsvideo of recruitment video. Mét passende prijs. En daar nemen we gelijk alle mogelijke tools voor videomarketing in mee, samen met wat voorbeelden. Ook stellen we een planning op waarin precies te zien is wie wat wanneer doet én wanneer wij iets van jou verwachten.

Stap 2 – Voice-over, stijlframes en script
Wanneer jij enthousiast bent over het concept werken we deze verder uit tot een script. Dit script bestaat vaak uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een eerste opzet voor de globale verhaallijn van de wervingsvideo. Dit script gaat net zo lang over en weer tot iedereen er helemaal blij mee is.

Stap 3 – Het draaiboek
We verwerken het script in een draaiboek ter voorbereiding voor de opnames. In het draaiboek staat precies wat er gefilmd wordt, wanneer, en wie en wat daar voor nodig zijn.

Stap 4 – De opnames
Alle voorbereidingen zijn gedaan en het moment is daar: de opnames. Gaaf! Onze filmcrew zetten alle scenes goed op beeld, altijd met het oog op de verhaallijn en het script. Erg intensief, maar ook erg leuk!

Stap 5 – Montage & audio engineering
In deze fase komt alles samen! Onze video editor zoekt al het opgenomen beeldmateriaal uit en onze audio engineer zorgt voor bijpassende muziek en eventuele geluidseffecten. Uiteindelijk ligt er een eerste versie van de video klaar, die net zo lang over en weer gaat totdat er een versie ligt waar iedereen blij van wordt!

Roadmap - Wervingsvideo laten maken - ZoomWorks - GIF
Heb jij een vraag of wil je meer weten? Bel ZoomWorks gewoon!

Kosten van een wervingsvideo

De kosten van een wervingsvideo laten maken verschillen per productie. Want iedere video is weer maatwerk. En vraagt om een ander concept, een andere distributie en een andere aanpak. Gemiddeld kost een wervingsvideo laten maken tussen de €1.500,- en €7.500,-. De prijs hangt echter sterk af van een aantal factoren: de hoeveelheid arbeidsuren, voice-over tekst & script schrijven, deze in laten spreken door een professionele voice-over stem, muziek & sound effects toevoegen, en ga zo maar door.

Er zijn vele smaken voor jouw wervingsvideo, vacaturevideo of recruitment video die de prijs ook beïnvloeden. Je kunt bijvoorbeeld een acteur inhuren als presentator of werknemer. Zo krijg je een professionele, vlotte en aantrekkelijke video. Waarmee je niet alleen de openstaande functie(s), maar ook jouw bedrijf sterk mee neerzet. Zo’n presentator kost vaak tussen de €250,- en €1.000,- per dag. Je kunt echter ook werken met jouw eigen werknemers, al is dat qua niveau en kwaliteit vaak niet te vergelijken.

Doorlooptijd bij een wervingsvideo

Iedere wervingsvideo is uniek. De doorlooptijd verschilt dan ook per project. Tijdens het gehele proces is er sprake van een wederzijdse afhankelijkheid. Als we snel heen en weer kunnen schakelen, feedback ontvangen en kunnen sparren dan kan het proces vlot gaan. Het werkt echter ook andersom: zit er veel tijd tussen oplevering en feedback, dan loopt het proces wat stroperiger en is de doorlooptijd ook langer. Om dit te voorkomen stellen we van tevoren een duidelijke planning op. Zo heb jij een helder beeld van wat wij wanneer doen en wanneer wij iets van jou verwachten.

Doorlooptijd - Wervingsvideo Laten Maken - ZoomWorks - GIF - WIT
1:55

KWS // ZoomWorks

Met een wervingsvideo jouw personeel een gezicht geven, om zo nieuwe medewerkers aan te trekken.

2:05

Traffic Today // ZoomWorks

Een wervingsvideo om nieuwe mensen aan te trekken.

2:55

Easy systems // ZoomWorks

Videobeeld gecombineerd met animatie om jouw bedrijf te presenteren.

Wil jij een wervingsvideo laten maken?

"*" geeft vereiste velden aan

Voordelen van een wervingsvideo

1. Video werkt op social media.
Op platforms zoals YouTube, Facebook en Instagram kun je gericht targeten op jouw ideale kandidaten, zodat deze jouw video als gesponsorde video te zien krijgen. Ook kan jouw video met één druk op de knop gedeeld worden door de kijker, waardoor jouw wervingsvideo potentieel een enorm bereik heeft en je meer naamsbekendheid krijgt.

2. Een hogere CTR (doorklikratio) en betrokkenheid bij jouw vacature.
Uit onderzoek blijkt namelijk dat er ruim 34% meer sollicitaties op een vacature komen als dit een videovacature is. Als een sollicitant direct kan zien en voelen hoe jouw bedrijf en de werksfeer is, reageren er veel meer mensen die goed in jouw bedrijf passen.

4. Meer bereik door een wervingsvideo laten maken.
Zo’n 75% van alle werknemers is niet actief zoekend, maar staat wel open voor een nieuwe uitdaging in een andere baan. Deze doelgroep zal dus niet zo snel terechtkomen bij een tekstuele vacature. Met een pakkende wervingsvideo die online wordt verspreid val je op en trek je de aandacht, waardoor de juiste kandidaat zijn huidige baan misschien wel inwisselt voor jouw openstaande functie.

5. Je zet het juiste verwachtingspatroon neer.
Veel vacatures hebben het over werken in een ‘leuk bedrijf’. Of werken in een “dynamisch team” Maar wat is een leuk bedrijf? Hoe ziet het team eruit? Grote kans dat dit er voor iedereen anders uitziet. Vertel het daarom niet alleen, maar laat het zien! Een goede wervingsvideo zet een  juist verwachtingspatroon neer, waardoor sollicitanten een beter beeld hebben van de functie en/of de organisatie waar ze solliciteren.

Voordelen - Wervingsvideo Laten Maken - ZoomWorks - GIF - GRIJS

In het kort

Met een wervingsvideo of recruitment video kun je een goed beeld schetsen van jouw bedrijf en bedrijfscultuur, trek je de juiste mensen aan, vergroot je de betrokkenheid, CTR en conversie, en steek je uit boven alle tekstuele vacatures. Het is dus een krachtige en effectieve videomarketingtool.

Maar een wervingsvideo is slechts één van de vele vormen van video die je kunt inzetten voor jouw videomarketing.

Zo kan je ook een animatie laten maken om jouw boodschap over te brengen. Hoe? Dat vind je op deze animatie laten maken. pagina.

‘Leg de functie niet uit, maar laat hem zien.’
Zo trek je de juiste mensen aan. Onze klanten weten dat het werkt. Wil jij je ook laten overtuigen? Wij helpen je graag verder.
Thomas Tank
Mede-eigenaar en o.a. verantwoordelijk voor new business.

Nieuw personeel vinden was nog nooit zo leuk

Want een wervingsvideo is niet alleen heel effectief, maar ook nog eens heel leuk om te maken. Bij ZoomWorks betrekken we onze klanten namelijk nauw bij het proces. Stukje bij beetje zie je hoe jouw video steeds meer vorm krijgt. En heb je tijdens de opnamedag(en) ineens een goed idee? Stel het voor, wij houden er van! Wij kunnen niet wachten om met jouw wervingsvideo aan de slag te gaan.