Youtube adverteren is gebaseerd op het betalen per klik of kijker, ook wel cpc (cost per click) en cpv (cost per view) genoemd. Lees nu meer over:

Youtube adverteren – YouTube Marketing

Een video of animatie zonder views is als een etalage zonder publiek: daarom Youtube Marketing! De grootste bron voor video op internet is YouTube met een marktaandeel van 85%. Reden genoeg om dit videoplatform serieus te nemen en te zorgen dat jouw Youtube marketing op orde is. Om hiervoor te zorgen zijn er twee verschillende smaken. YouTube marketing bestaat uit: YouTube adverteren en Video SEO. Op deze pagina vertellen we je alles over het adverteren op YouTube met jouw video of animatie.

Wil je meer weten over YouTube marketing in de vorm van video SEO verwijzen we je graag naar onze speciale pagina hierover: video zoekmachine optimalisatie.

Selectiemogelijkheden voor het targeten van jouw doelgroep voor YouTube adverteren

Via Google Adwords kun je jouw videocampagne opzetten. Het belangrijkste hierbij is dat je een goede selectie maakt in wie jouw video of animatie waar, wanneer en op welk apparaat te zien krijgt. Google gaat hier ontzettend ver in en daarom is het belangrijk hier goed over na te denken, testjes uit te voeren en continu bij te stellen. Je kan je doelgroep selecteren op basis van:

 • Demografische gegevens: onderverdeeld in leeftijd, geslacht, ouderlijke status en gezinsinkomen.
 • Interesse: onderverdeeld in vastgestelde interesses zoals: politiek, huis en tuin, media etc.
 • Zoekwoord: vul maar in.
 • Plaatsing: YouTube, YouTube kanalen, YouTube video’s, Websites en mobiele apps.
 • Onderwerp: onderverdeeld in vastgestelde onderwerpen zoals nieuws, reizen, sport etc.
 • Remarketing: hiermee kun je advertenties tonen aan mensen die op jouw YouTube kanaal of website zijn geweest. Let op: als je hier je eigen website voor wilt gebruiken moet je wel een cookie installeren.

Adverteren - YouTube adverteren - ZoomWorks - Gif

HJ // Videomarketingcampagne

Hendrik Jan weet er alles van. Met behulp van videomarketing je kennis delen!

1:01

ZW // Prijscalculator 2D animatie

Benieuwd naar een eerste prijsindicatie van jouw animatie? Onze interactieve prijscalculator staat voor je klaar.

Testa // Cut-out animatie

Via shoppable video rechtstreeks jouw product aan de kijker verkopen.

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.

Kosten van YouTube adverteren met video advertenties

De kosten voor het adverteren op Youtube zijn afhankelijk van de advertentiekeuze en je doelgroepselectie. Op basis hiervan geeft Google je een inschatting van het aantal clicks of views. Je betaalt per klik of view op basis van een daglimiet en ingesteld budget per CPC. Gemiddeld kost het €0,05 tot €0,18 per click of view.

Vragen om de exacte kosten te berekenen:

 • Wat is je doelstelling?
 • Hoeveel views moet je hebben om je doel te breiken?
 • Wie is je doelgroep?
 • Hoe lang mag of moet de campagne lopen?

Soorten videoadvertenties die mogelijk zijn op Youtube:

De YouTube videoadvertenties worden weergegeven op YouTube, op sites en in apps van videopartners in het Display Netwerk, waaronder op tablets en mobiele apparaten. Dit is afhankelijk van de targeting of selectie. Als je dit hebt ingesteld kun je op drie verschillende manieren adverteren op YouTube:

 • TrueView InStream-advertenties: InStream-advertenties worden vóór, tijdens of na video’s op YouTube weergegeven, of op sites en in apps van videopartners. Kijkers kunnen ervoor kiezen de advertentie na vijf seconden over te slaan. Met TrueView-advertenties betaal je niet voor toevallige of onzekere vertoningen. Je betaalt alleen wanneer kijkers jouw video of animatie 30 seconden of langer bekijken of hier interactie mee hebben.
 • TrueView-advertenties met video discovery: Deze vorm van adverteren werd eerder ‘TrueView In-display-advertenties’ genoemd. Deze advertenties kun je plaatsen in zoekresultaten op YouTube, naast gerelateerde YouTube-video’s en op de mobiele homepage van YouTube. Je betaalt zodra mensen op de advertentie klikken.
 • Bumperadvertenties: Bumperadvertenties zijn korte videoadvertenties van zes seconden of korter en worden voor andere YouTube video’s getoond. De kijker kan deze advertentie niet wegklikken. Je betaalt op basis van duizend vertoningen.

Kosten - YouTube adverteren - ZoomWorks - Gif

Videomarketing doet er toe

Wil jij jouw marketing een stevige boost geven met krachtige videomarketing? Wij maken niet alleen vette video’s en te gekke animaties. Met onze slimme oplossingen in vindbaarheid, interactiviteit en personalisatie gaan we echt nog een stapje verder. Wij zijn ZoomWorks. Digitale marketeers en audiovisuele specialisten. We leveren maatwerk en zijn verslaafd aan klanttevredenheid.